• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Burun kemiği ölçümü gebeliğin 11 ile 14 haftaları arasında hassas bir ultrason cihazı ile yapılan ve bebeğin sağlığı konusunda ipuçları veren ikili test adlı taramanın bir parçasıdır. 11 haftalık gebelikte burun kemiği ölçümü yapılırsa bebeklerin %1-2 kadarında kemik hiç gelişmemiş olabilir veya ölçüm ile beklenenden daha kısa görülebilir. Bu yüzden burun kemiği ölçümü özellikle 12-14 haftalık gebeliklerde daha doğru sonuçlar verecektir.

nette buldum
Aa doğru tahmin etmişsin canım o zaman 1 hafta daha bekle

SEVGİLİ ANNE ADAYLARI :)
gebe olduğunuzu sağlık ocağına bildirdiniz mi?
bildirince onlar ne işlem yapıyor?
Arayarak haber versek olur mu?
illa gitmek mi gerekir

Gitmeniz gerekiyor, ultrason görüntüsü istedi benden onu gösterdim.. 1 ay sonra telden aradı nsl gidiyor diye tetanos aşısından bahsetti benim zaten son doz kaldı onu yaptırıp tetanos olayı kapanacak :) her ay arıyorlar aşı+tahlil varsa onları yapıyorlar siz sadece ilk bi gidin gerisini onlar takip ediyor

Okumayı ancak bitirebildim. Biz iyi sayılırız. 4 -5 gündür kahverengi leke yoktu. Bugün ayakta fazla kalınca biraz oldu. Artık çabuk yoruluyorum. Her gün 4- 5 kez iki kat merdiven inip çıkıyorum. Bu da yoruyor beni. Acaba ben mi çabuk yoruluyorum diye düşünmüyor değilim. Cinsiyet öğrenmekten bahsedilmiş. Ben kızımı yanlış hatırlamıyorsam 11+3'te öğrenmiştim.
Kocaeli'deki arkadaşlar drunuz kim? Memnun musunuz?

Selamlar ... Şu an Funda Ulay a gidiyorum gölcükte ... memnunum ...çok güler yüzlü ..ilgili ...
İlk doğumum da Konak Gülçin Aydar a gitmiştim ..çook çok memnundum kendisinden ..şimdi neden ona gitmedim bende bilmiyorum :) burası çok daha yakın geldi ..funda hanımı da sevdim ..her seferinde değiştireceğim nasıl olsa diye gittim ama her seferinde çok iyi elektirik alıp bir sonra ki randevumu yine kendisine aldım

Iyi olmana cok sevindim ablacım bizde iyiyiz sukur benimde bu gelicekcarsamba randevum var bakalım nolucak gunler gecmiyor ama ya:110::KK200:

aynen canım .... karnımız iyice çıksa ... bebekten tekmeler gelse ... şimdi tek iletişimimiz fasulyemizle:) ultrason ... o yüzden bir an önce gidesim var :KK200:

Merhaba güzel anne adayları, bende nasip olursa haziran 2018 de ikinci çocuğuma kavuşacağım, hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz inşallah.:KK68:

merhabalar , şimdi mesajına özelden cevap yazacaktım bende :KK68:

tablodaki bilgileri tam olarak bana yazarsan hemen ekleyeyim ..hoş geldin Haziran Annelerine

illa gitmek mi gerekir

Dün ben gittim onların haberi yoktu çünkü bildirmek zorundayız sağlık bakanlığı takip ediyormuş geç bildirsek onlar ceza alıyormuş hemşire bilgilerimi Aldı Şubat'ta ve hazıranda gidicem Şubat'ta aşı yapacakmış kontrol varmış orda gebe olarak görünmemizde avantaj zaten sağluk Ocağına gittiğimizde öncelikliyiz

Dün ben gittim onların haberi yoktu çünkü bildirmek zorundayız sağlık bakanlığı takip ediyormuş geç bildirsek onlar ceza alıyormuş hemşire bilgilerimi Aldı Şubat'ta ve hazıranda gidicem Şubat'ta aşı yapacakmış kontrol varmış orda gebe olarak görünmemizde avantaj zaten sağluk Ocağına gittiğimizde öncelikliyiz
o vakit cumartesi gideyim.
cumartesi açık oluyordu sanırım sağlık ocakları?

Blackbluee1 Blackbluee1 yaşın çook çok genç biliyorum ... Yani muhtemelen annene yakın yaştayım ben ...

Ablacım lütfen dik dur . Ben örfe adete karşı gel , asilik yap demiyorum .... Bu seni o ailede daha da üzer, yorar.
Ama dik dur . Hakimiyet kurulmasın üzerinde .
Stres olma .
Eşin de şu an çok çok sağlıklı bir psikolojide değildir görevinden dolayı ..Allah yardımcısı olsun ..O da çok gençtir bir de .. ona çok fazla sızlanma , şikayet etme telefonda ...

Sende güçlü dur . bilmediklerimi bize sor burada . :KK200:

illa gitmek mi gerekir

Ben bildirmedim ama onlar aradı. Hastane sistemlerinden görmüşler hamile olduğumuç.En geç 14. haftaya kadar gel dedi. Aramakla olmuyor yani.

Birde teste aç karnina mı gitmeliyiz??

Kan testi yapılacak ise kesinlikle aç gidin bence bütün testlere.

Selamlar ... Şu an Funda Ulay a gidiyorum gölcükte ... memnunum ...çok güler yüzlü ..ilgili ...
İlk doğumum da Konak Gülçin Aydar a gitmiştim ..çook çok memnundum kendisinden ..şimdi neden ona gitmedim bende bilmiyorum :) burası çok daha yakın geldi ..funda hanımı da sevdim ..her seferinde değiştireceğim nasıl olsa diye gittim ama her seferinde çok iyi elektirik alıp bir sonra ki randevumu yine kendisine aldım

aynen canım .... karnımız iyice çıksa ... bebekten tekmeler gelse ... şimdi tek iletişimimiz fasulyemizle:) ultrason ... o yüzden bir an önce gidesim var :KK200:
Benim ilk bide abla ya o tekme nasıl biseyy ki:KK71:

Ben bildirmedim ama onlar aradı. Hastane sistemlerinden görmüşler hamile olduğumuç.En geç 14. haftaya kadar gel dedi. Aramakla olmuyor yani.

Kan testi yapılacak ise kesinlikle aç gidin bence bütün testlere.
devlet hastanesine mi gitmiştin canım . o zaman oradan görmüş olabilirler

Benim ilk bide abla ya o tekme nasıl biseyy ki:KK71:

Oyyy senin heyecanına .... :KK200: valla canım ben o tekmeyi bir de geç hissettim ... Maşallah peeek kilolu idim galiba kuzucum içerde vursa da ben yağlardan anlamıyordum ... Çook güzel ya ... :KK68: o duygu var ya ... 22. haftada net hissettim ilk gebeliğimde ... ama daha erken hissediliyormuş.

Çook çok başka bi his ... sonra sonra coşuyor resmen ..dışarıdan resmen ayak şeklini görmüştüm biz öyle bir gerilmişti ki oğlum ...

Şimdi bakalım ilk ne zaman hissedeceğim

Onlar bunu anlayabilecek kapasitede değiller canım. Yobaz kesim nasıl anlatsam pskistroye gitmek herkese göre normaldir ya onlara göre değil..
Allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm. Acaba aile saglıgı merkezleri yada 183 nolu hat bu konuda sana yardımcı olabilir mi? Bakanlığın psikolojik destek saglayan merkezleri var ama isimlerini tam olarak bilmiyorum. İstersen tvde reklamları oluyor ya hani 183 yanlış hatırlamıyorsam o hattan destek almaya çalışsan en azından yaşadığın yerde nereye gideceğini de söyleyebilirler.

Oyyy senin heyecanına .... :KK200: valla canım ben o tekmeyi bir de geç hissettim ... Maşallah peeek kilolu idim galiba kuzucum içerde vursa da ben yağlardan anlamıyordum ... Çook güzel ya ... :KK68: o duygu var ya ... 22. haftada net hissettim ilk gebeliğimde ... ama daha erken hissediliyormuş.

Çook çok başka bi his ... sonra sonra coşuyor resmen ..dışarıdan resmen ayak şeklini görmüştüm biz öyle bir gerilmişti ki oğlum ...

Şimdi bakalım ilk ne zaman hissedeceğim
Insalla erken hissedrsin:KK200::nazar: abla ay ben ilk tekmesinde aglarım ya ben ilk ultrason da gördum doktor sakin ol kızım diyodu benim doktor 70 yaşında var masallah bende normal kilodayim ama alırım bunye musait:olamaz::halay:

Allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm. Acaba aile saglıgı merkezleri yada 183 nolu hat bu konuda sana yardımcı olabilir mi? Bakanlığın psikolojik destek saglayan merkezleri var ama isimlerini tam olarak bilmiyorum. İstersen tvde reklamları oluyor ya hani 183 yanlış hatırlamıyorsam o hattan destek almaya çalışsan en azından yaşadığın yerde nereye gideceğini de söyleyebilirler.

Canım öyle bir yer olsada eşim gelene kadar gidemem zaten eşim gelince de gitmeme gerek kalmaz :))

Insalla erken hissedrsin:KK200::nazar: abla ay ben ilk tekmesinde aglarım ya ben ilk ultrason da gördum doktor sakin ol kızım diyodu benim doktor 70 yaşında var masallah bende normal kilodayim ama alırım bunye musait:olamaz::halay:

ben ilkinde de ağladım bunda da .. kalp atışında koyverdim bu seferkinde ... ben ağladım ..dr ..aus hanımcım bakın bakın diyor ....

çook güzel duygular ya ..Rabbim isteyen herkese yaşatsı ..aratmasın inşaAllah :KK200:

Bu sefer bende iyiyim , 56 larla başladım da .... daha şimdiden 60 ı gördüm :skandal:

Back
X