• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
-gebelik sırasında fazla vücut fazla sıvı tuttuğu yani ödem yaptığı için göz korneası kalınlaşır.
-bu değişim gebeliğin 10. Haftasından itibaren gözle görülür hale gelir ve bazı durumlarda doğumdan sonra 6. Haftaya kadar devam eder.
-aynı zamanda gözlerin içindeki sıvı basıncı %10 oranında azalır.
-bu her iki durumdan dolayı görüşünüz doğuma kadar bulanık olabilir.

Arkadaşlar bu bilgiler bugün takip ettiğim uygulamada yazıyordu. Belki size de yardımcı olur. Hormonel bir durum sanırım tabi yine de doktora gözükmekte fayda var.
Bir de hayırlı kandiller hamişlerin duası kabul olurmuş, bol bol dua edin :-D

Kizlar kafayi yicem yaklasik 4 gundur gecemeyen bi bas agrisi beerabrinde istifra migren gibi gozlerim gormuyo bulaniklasiyo gozumun onunde yildizlar uçuşuyor ondan sonra inanilmaz bi bas agrisi basliyo duvarlara vuruyom resmen.gecen acile gittim serum vuruldum o anlik rahatladim ama hala devam ediyo. Suan yine bulanik goruyorum bas agrisi geliyo:KK43:
ay ben kafayı yiyorum dünden beri önce sol gözüm bulanıklaştı önünde bişeyler uçuşmaya başladı kör oluyorum sandım sonrada başıma ağrı girdi dünden beri geçmedi üstüne midem bulanmaya başladı düşün düşün kafayı yicem, bi arkadaş pıhtılaşma olabilir deyince de iyice gitti kafam diken üstündeyim sanki

-gebelik sırasında fazla vücut fazla sıvı tuttuğu yani ödem yaptığı için göz korneası kalınlaşır.
-bu değişim gebeliğin 10. Haftasından itibaren gözle görülür hale gelir ve bazı durumlarda doğumdan sonra 6. Haftaya kadar devam eder.
-aynı zamanda gözlerin içindeki sıvı basıncı %10 oranında azalır.
-bu her iki durumdan dolayı görüşünüz doğuma kadar bulanık olabilir.

Arkadaşlar bu bilgiler bugün takip ettiğim uygulamada yazıyordu. Belki size de yardımcı olur. Hormonel bir durum sanırım tabi yine de doktora gözükmekte fayda var.
Bir de hayırlı kandiller hamişlerin duası kabul olurmuş, bol bol dua edin :-D
Tam da 10 haftalığım rahatladım valla biraz

ay ben kafayı yiyorum dünden beri önce sol gözüm bulanıklaştı önünde bişeyler uçuşmaya başladı kör oluyorum sandım sonrada başıma ağrı girdi dünden beri geçmedi üstüne midem bulanmaya başladı düşün düşün kafayı yicem, bi arkadaş pıhtılaşma olabilir deyince de iyice gitti kafam diken üstündeyim sanki
Canim benim pazar pazartesi gununden var hic gecmiyo gece gunduz ya istifra etmekten bogazim kanadi kan geldi artik. Once gozlerim bulaniklasiyo sonra muthis bi agri saplaniyo sonra istifra.. tansiyonum 9 a 6 cikti sabah. Dun de 10 a 6ydi dusuk galiba. Kadin dogum doktorumu aradim gidicem simdi icim rahat etmedi

Kızlar telaş etmeyin zamanla da alakalı belirtiler artık en aza inecek ki hiç yaşamayan da çok

sizde öyle bir şey olduğunu sanmıyorum kafanıza takıp iyice başınızı ağrıttınız.sizde kan pıhtılaşması olsa ilk çocuğunuzda da yaşardınız bunun genlerle alakalı olduğunu duydum ben o yüzden bence içinizi ferah tutun
Değil mi canım olsa ilk bebeğim de olurdu onda da gayet sağlıklı bir hamilelik geçirmiştim içim rahatladı iyi ki varsınız:KK200:

Canim benim pazar pazartesi gununden var hic gecmiyo gece gunduz ya istifra etmekten bogazim kanadi kan geldi artik. Once gozlerim bulaniklasiyo sonra muthis bi agri saplaniyo sonra istifra.. tansiyonum 9 a 6 cikti sabah. Dun de 10 a 6ydi dusuk galiba. Kadin dogum doktorumu aradim gidicem simdi icim rahat etmedi
Git canım inşallah güzel haberlerle gelirsin ben de dün tansiyonun fırladı sandım 11/7 çktı yüksek değildi aslında sanırım gebeliğe bağlı bir durum, bende yarın dahiliye doktoruma sorucam bakalım.. kadın doğuma geçen hafta gitmiştim bi daha gitmek istemiyorum ama aklımda bebeğimde

Git canım inşallah güzel haberlerle gelirsin ben de dün tansiyonun fırladı sandım 11/7 çktı yüksek değildi aslında sanırım gebeliğe bağlı bir durum, bende yarın dahiliye doktoruma sorucam bakalım.. kadın doğuma geçen hafta gitmiştim bi daha gitmek istemiyorum ama aklımda bebeğimde
Gecn hafta ben de gitmistim ama yine de gitmek istedim ya bi kendi doktorumu gorim bebegimi filan rahatlatim insaALLAH bi cozum buluruz. Sana da cok gecmis olsun canm benm

2li test sonucum çıkmış ama anlayamıyorum yazanları. Yardım edebilecek olan varmı ? Fotoğraf olarak yüklüyorum sonuçları

Eklentiler

• 20171129_125147.webp
    20171129_125147.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 93
ben daha önce doğum yaptığım hastanenin bir eğitimine katılmıştım onlar doğuma yakın çağırmışlardı, annelik eğitimiydi. senin bahsettiğini de öyle zannettm hamilelikle ilgiliyse tabi baştan gitmek daha mantıklı ama hamilelikle ilgili ne anlatabilirlerki bilemedim

Benim de bi fikrim yok yarın gittiğim de size de söylerim :)

Bayanlar mrb ben 10 haftalık gebeyim
Su an devlet Hastanesi'ne gidiyorum.
İkili tarama testinin hem devlette hem özelden yaptirsam olurmu.ozelede gitmeyi düşünüyorum artık ordan devam edeceğim
Sizce kafamı karışır mantıklı olurmu
Yaş 35 yeni girdim.dvlette hiç bir açıklama yapmıyorlar hiç bişey demedim iki sn bakıp çıkmam bir oluyor

Bayanlar mrb ben 10 haftalık gebeyim
Su an devlet Hastanesi'ne gidiyorum.
İkili tarama testinin hem devlette hem özelden yaptirsam olurmu.ozelede gitmeyi düşünüyorum artık ordan devam edeceğim
Sizce kafamı karışır mantıklı olurmu
Yaş 35 yeni girdim.dvlette hiç bir açıklama yapmıyorlar hiç bişey demedim iki sn bakıp çıkmam bir oluyor

Evet canım dün ben de devlet hastanesindeydim birtane bayan vardı 39 yaşında. Ikili testi temiz çıkmış 3lu testinde risk çıkmış. Kadına dediler hemen amniyosentez yapacaz diye .. ee kadın belki yaptırmak istemiyor . Ne biliyorsunuz. Kadın bilmiyor bile onun ne olduğunu çok sinirlenmistim.
Ben özelde yaptırdım. Kan vermek istiyormusunuz diye de sordu doktorum. Bende zaten verdim. Bazıları vermek istemeyebiliyor sadece ultrason ole baktırıyorlar.. Ama devlette fikrini soran yok. Ne derse onu yapicaksin yani.. öyle bir tavır var

Kızlar herkese hayırlı kandiller. Ben çok uzun zamandır giremiyorum buraya ama bugün cinsiyeti öğrenince girmek istedim :anneadayı: 2 hazirandı beklenen doğum zamanı ama 1 hafta önceden gidiyor bebeğim o yüzden mayıs annesi olma ihtimalim de var :nazar: Biz bugün bir kızımız olacağını öğrendik sizlerle de paylaşmak istedim :KK76::KK76:

Kızlar herkese hayırlı kandiller. Ben çok uzun zamandır giremiyorum buraya ama bugün cinsiyeti öğrenince girmek istedim :anneadayı: 2 hazirandı beklenen doğum zamanı ama 1 hafta önceden gidiyor bebeğim o yüzden mayıs annesi olma ihtimalim de var :nazar: Biz bugün bir kızımız olacağını öğrendik sizlerle de paylaşmak istedim :KK76::KK76:

Aa ne güzel canım benim allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin kızını çok sevindim.. :KK200: darısı bize

Back
X