2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Hiç kafana takma canim yeri geldiğinde lafını söyle net olarak bebegimin annesine yani bana ihtiyacı var evinde ve sağladığım düzende büyümesi gerek gelip burada benim evimde bakarsınız seversiniz de gec ve bunu da yap
hiç sıkıntı yapma canım doğunca mecbur sana verecekler ve o kadar zorluğuna onlar dayanamaz sadece şimdi laaaf boş laf ediyorlar :KK47::KK47::KK47:

canım bende bugün tam 16+0 dayım ve inan 2-3 gündür yok sadece bulantılar ... daha üç gün öncesine kadar bulantıdan kafam kalkmıyordu .
4.ayın dolması ile , 5 ve 6 , 7 çok iyi geçer derler ..bakalım inşallah :KK68:
Muhtemel doğum tarihin 4 haziran. 15+0 olman gerekmiyomu? Nasıl 16 anlıyamadım :KK64:

canım bende bugün tam 16+0 dayım ve inan 2-3 gündür yok sadece bulantılar ... daha üç gün öncesine kadar bulantıdan kafam kalkmıyordu .
4.ayın dolması ile , 5 ve 6 , 7 çok iyi geçer derler ..bakalım inşallah :KK68:
Şu an tam 15+0 olman gerekiyor. Aramızda 1 gün varya ordan biliyorum:)

Yazım biraz uzun olacak ama yaşadığım şeyler belki birinize yardımcı olur diye paylaşacağım.
Aile ziyareti ve seyahat amaçlı Ankara'ya yolculuk yaptık. Çok gezip kendimi çok yordum ( fakat sebep bu değil diyor doktorlar yine de hepiniz kendinizi sakının) çok çok sağlıklı giden bir gebelik yaşamama rağmen Pazartesi gecesi çok yoğun olmasa da kanamam gerçekleşti. İnanılmaz korktum Allah kimseye yaşatmasın. Hemen acil bir Doğum hastanesine gittim ve tabiki çok ilgi görmedim bakıldı birşey yok dendi hastanede yatmam söylendi fakat ben evde yatmayı tercih ettim.
Ertesi sabah tekrar kanamam oldu ve bu sefer araya bir sürü tanıdık sokarak acilen Gazi üni. riskli gebelik bölümüne gittim burda çok sagolsun doktorlar ayrıntılı baktılar benimle ilgilendiler. Çok şükür bebeğim de birşey yok kanama alanım yok ama yine de insanın içi rahat etmiyor çünkü bu aşamada olan kanamanın sebebini söyleyemiyorlar. 12. Haftadan sonra düşecek olan bebeği kurtarmanın bi yolu olmadığını söylediler ve beni hiç ilaç vermeden eve yolladılar.
Çok şükür kanamam olmadı sonrasında lekelenmeler devam etti. İçimiz rahat etsin diye cuma günü Ankara'nın en iyi riskli gebelik doktoru olduğu söylenen Özgür deren beyden randevu aldık ve bebeğimi ayrıntılı gösterdik. Gerçekten inanılmaz bir doktor. Eğer sorununuz varsa mutlaka başvurabilirsiniz. Burda size doktorun dediklerini aktaracağım.
Her 4 sağlıklı gebelikten 1i kanamalı geçebilirmiş. Buna içeride bir damar açılması çatlaması vs sebep olabilirmiş. 12 haftayı dolduran gebeliklerin düşük ile sonlanması yüzde 10 bile değilmiş. Bu nedenle Allah korusun kızlar kanamanız olursa asla panik yapmayın. Hemen doktora gitmek gerekiyor tabiki ama kan parlak kırmızı olursa tehlike büyük denekmiş. Onun dışında kahve rengi kan eski aktif olmayan kanama demekmis.
Ayrıca akıntı olmasının çok normal olduğunu akıntıdan korkmamam gerektiğini söyledi.
Bu aşamada bıçak saplanması gibi batmaların olacağını bunun çok normal olduğunu çünkü rahim büyüdüğünü söyledi.
Ve çok şükür benim sağlıklı bir gebeden hiçbir farkım olmadığını anlattı :)
Allah kimseye yaşatmasın. Hala korkuyorum hala çok kötü bir ruh halindeyim.
Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Acı yaşayan arkadaşlara da sabır versin.
Yazım biraz uzun olacak ama yaşadığım şeyler belki birinize yardımcı olur diye paylaşacağım.
Aile ziyareti ve seyahat amaçlı Ankara'ya yolculuk yaptık. Çok gezip kendimi çok yordum ( fakat sebep bu değil diyor doktorlar yine de hepiniz kendinizi sakının) çok çok sağlıklı giden bir gebelik yaşamama rağmen Pazartesi gecesi çok yoğun olmasa da kanamam gerçekleşti. İnanılmaz korktum Allah kimseye yaşatmasın. Hemen acil bir Doğum hastanesine gittim ve tabiki çok ilgi görmedim bakıldı birşey yok dendi hastanede yatmam söylendi fakat ben evde yatmayı tercih ettim.
Ertesi sabah tekrar kanamam oldu ve bu sefer araya bir sürü tanıdık sokarak acilen Gazi üni. riskli gebelik bölümüne gittim burda çok sagolsun doktorlar ayrıntılı baktılar benimle ilgilendiler. Çok şükür bebeğim de birşey yok kanama alanım yok ama yine de insanın içi rahat etmiyor çünkü bu aşamada olan kanamanın sebebini söyleyemiyorlar. 12. Haftadan sonra düşecek olan bebeği kurtarmanın bi yolu olmadığını söylediler ve beni hiç ilaç vermeden eve yolladılar.
Çok şükür kanamam olmadı sonrasında lekelenmeler devam etti. İçimiz rahat etsin diye cuma günü Ankara'nın en iyi riskli gebelik doktoru olduğu söylenen Özgür deren beyden randevu aldık ve bebeğimi ayrıntılı gösterdik. Gerçekten inanılmaz bir doktor. Eğer sorununuz varsa mutlaka başvurabilirsiniz. Burda size doktorun dediklerini aktaracağım.
Her 4 sağlıklı gebelikten 1i kanamalı geçebilirmiş. Buna içeride bir damar açılması çatlaması vs sebep olabilirmiş. 12 haftayı dolduran gebeliklerin düşük ile sonlanması yüzde 10 bile değilmiş. Bu nedenle Allah korusun kızlar kanamanız olursa asla panik yapmayın. Hemen doktora gitmek gerekiyor tabiki ama kan parlak kırmızı olursa tehlike büyük denekmiş. Onun dışında kahve rengi kan eski aktif olmayan kanama demekmis.
Ayrıca akıntı olmasının çok normal olduğunu akıntıdan korkmamam gerektiğini söyledi.
Bu aşamada bıçak saplanması gibi batmaların olacağını bunun çok normal olduğunu çünkü rahim büyüdüğünü söyledi.
Ve çok şükür benim sağlıklı bir gebeden hiçbir farkım olmadığını anlattı :)
Allah kimseye yaşatmasın. Hala korkuyorum hala çok kötü bir ruh halindeyim.
Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Acı yaşayan arkadaşlara da sabır versin.
Seninle aynı durumdayım canım sebepsiz kanamam oldu.bugun biraz kırmızı ama sadece sabah ve çamaşırı kirletmicek derece.daha önce de hafif kanamalarim olduğundan doktora gitmedim progesteron vajinal jel kullanınca duruyor kanama.zaten 3 gün önce bırakmıştım kullanmayı belki nde progesteron eksikliği sebebiyledir.haftaya kontrolum var bakalım soracam dokyora

Doktoru gyneferon draje veren var mi
Ben kullanıyorum canım,sabahları aç bir tane
İyi akşamlar kızlar yarın hem kuzumu görmeye gidicem hemde 2li sonucumu alıcam inşallah güzel haberlerle dönerim. Şuan çok uykum var ve biraz uyumak istiyorum müsaadenizle :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Ayy ne güzel gelmiş kavuşma vakti,hadi güzel haberlerle gel inşallah :) benim de az kaldı perşembe gidecem

Benim mini ge tahminde bulunur musunuz :))
IMG_20171211_190837.webp

Kuzenim demişti 12 haftalarda bitti derken çoğalıyor en yükseğe çıkıyor ama sonra 16 haftalarda tamamen bitiyor diye. Galiba bizim öyle olacak :KK43: zaten sıkıntı da açsın yiyemiyorsun yesen miden allak bullak kussan yine açsın yine boş miden.
benım oyle oldu 12 haftalık falandı sabh bi kalktım üst üste 1 saatte 4 kere istifra ettim sonra hastaneye gittim serum yedim. ondan once hep bulanım vardı hiçbirşey yiyemiyordum nerdeyse. serumdan sonra rahatladım birde bulantım geçsin diye ilaç verdi. sonra ara ara istifra ettim 13 haftaya gelince azaldı baya bulantım bile kalmadı nerdeyse şimdi Rabb'imin izniyle 14 haftalıgız hiç yok hamd olsun❣

Kizlar ben de artk bisiler almak istiyorum bebisime ama doktorlar cinsiyet konusunda guvenimi kirdi.artk en son kesin kiz dedi dr guvendim ama yine degisir fln diyorlar arkadaslar dalga konusu oldu:D 3 boyutlu görüntü 14.hafta doldugunda bakilan goruntude artk yanılmış olamazlar degil mi.daha oncekiler 3d değildi normal ultrasondu.bu sefer kesindir dimi degismesin artk yaa...tam kendimi odakliyorum degisiyor.smdi kizim diye sevmeye konusmaya basladim kizcemle:)

Back
X