2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Evet benimki de almayınca kızıyor ama normalde ben hızlı kilo alabilen bi insanım pcos olduğumdan dolayı hamile kalınca iyice vücudum elden gider die düşünmüştüm bilmiyorum sonlara doğru mecbur alıyoruz zaten . Bide çok zayıflar hamilelikte cokk kilo alır derler ben 5 6 kilo fazlam wardi zaten bana yaradı bu iş
Tamamen sallamasyon valla bende bi de tiroit var normalde tiroidi olanlar hizli sekilde kilo aliyolar bende tam tersi, keske soyle 60 filan gorsem doguma kadar en azindan yanaklarim filan dolar simdi iyice yuzum cokuk aynalara küstüm

Ya cidden çok kararsızım
Ben 3 kere kullandım enfeksiyon için ilaç. 2kere azosilin kullandım günde 3 kere 500mg 10 günlük antibiyotik alttan vajinal tablet kullandım 4 defa . Bi kerede munoral şase toz ilaç kullandım bi zararı olmaz hatta internrtten bak kullanmassan ne gibi zararları olur diye. Sağlık ocagındaki doktor Allah korusun su kesesine bile zarar verir enfeksiyon dedi .

Ablacım benim kafam bir rahat değil ki bugün üç hastane dolaştık çok büyük kavga oldu kv kp ile beni çok yipratiyorlar artık dayanacak gücüm kalmadımak hazirlaldım annemlere gidicektim durdurdolar baş ağrısı sancı ve hafif iç çamaşırıni ıslak hissedince korktum çok uzuyorum kendimi yapmıyorum vurdum duymaz olamıyorum öyle kötüyüm ki suan ama rabbim onları bildiği gibi yapsın bi gün annemlerde fazla durdum diye yapmadığını bırakmadılar eşim iyi ama dolduruşuna geliyor zorla eve gel dediler balet olsun dedim geldim evde bagiris çağıriş ailemi aradım. Biktim ablaya 9 aylık evliyim hiç bi zararım yok kv durduk yere bulaşıyor. Rabbime kurana teslim ettim onu.bu gece öyle ağladım ki ... doktor alttan baktı öyle canım acidiki ve kan geldi sanırım kana idrara bakıldı derken evdeyiz bebeğim 100 gr bile değilmiş çok üzgünüm beslenemiyorum onuda beslemiyorum artı üzüntü cabası guatr çıktı abla bide ben napiyim bilmiyorum ki sabırla olmuyor bitti dedim gel al baba dedim kızım dur dedi abimi gönderdi ben ağlarken o insanlar zevk alıyor abla ne yapayım ben

Canını sıkma ya...Bebeğini düşün sen kendine dert ettikçe emin ol kaynananın daha da hoşuna gidiyordur.Belli ki kaynanan kendisine itaat eden bir gelin istiyor ve seni sindirmeye çalişıyor.Onunla oturup bi konuşsan hoşuna gidecek bir iki şey söylesen belki yumuşar.Ayrica eşin bebeğinin hiç durumunu merak etmiyor mu ?Allah yardımcın olsun.

Allah islah etsin ne bicim insanlar yaa!! Sen sikma canini bak olan sana oluyor bebegin etkileniyor insallah bebeginiz dogunca esin de kendine gelir, kendi ailesinin farkina varir.
İnşallah canım onun için ailesi ne dese o kadın dedigi lafları ile inkar ediyorsunuz allahtan korkusu yok

Ablacım benim kafam bir rahat değil ki bugün üç hastane dolaştık çok büyük kavga oldu kv kp ile beni çok yipratiyorlar artık dayanacak gücüm kalmadımak hazirlaldım annemlere gidicektim durdurdolar baş ağrısı sancı ve hafif iç çamaşırıni ıslak hissedince korktum çok uzuyorum kendimi yapmıyorum vurdum duymaz olamıyorum öyle kötüyüm ki suan ama rabbim onları bildiği gibi yapsın bi gün annemlerde fazla durdum diye yapmadığını bırakmadılar eşim iyi ama dolduruşuna geliyor zorla eve gel dediler balet olsun dedim geldim evde bagiris çağıriş ailemi aradım. Biktim ablaya 9 aylık evliyim hiç bi zararım yok kv durduk yere bulaşıyor. Rabbime kurana teslim ettim onu.bu gece öyle ağladım ki ... doktor alttan baktı öyle canım acidiki ve kan geldi sanırım kana idrara bakıldı derken evdeyiz bebeğim 100 gr bile değilmiş çok üzgünüm beslenemiyorum onuda beslemiyorum artı üzüntü cabası guatr çıktı abla bide ben napiyim bilmiyorum ki sabırla olmuyor bitti dedim gel al baba dedim kızım dur dedi abimi gönderdi ben ağlarken o insanlar zevk alıyor abla ne yapayım ben
Muz süt kaşar peyniri yiyin mutlaka. Bebeginizden daha önemli bir şey yok şu anda. Bırakın eşi kv kpi

Canını sıkma ya...Bebeğini düşün sen kendine dert ettikçe emin ol kaynananın daha da hoşuna gidiyordur.Belli ki kaynanan kendisine itaat eden bir gelin istiyor ve seni sindirmeye çalişıyor.Onunla oturup bi konuşsan hoşuna gidecek bir iki şey söylesen belki yumuşar.Ayrica eşin bebeğinin hiç durumunu merak etmiyor mu ?Allah yardımcın olsun.
Amin çok denedim kv konuşmayı ama anlaşanıyoruz beni tahrik etmekten baksa bsy yapmıyor altlı üstlü oturuyorum artık inmeme kararı aldim

Kızlar merhabaaa.... :-)

Bi ablam var her konuda çok bilgili çok tecrübeli .
Bana dedi ki sakin vitamin hapı yutma ben hamileligimde 22 kilo aldm bu yüzden ve de kayinvalidem surekli hamilesin git ye diyordu gereğinden fazla yedim die anlattı . Vermekte çok zorlanmış ben kullanmıyorum tercihen ve hiç kilo almadm 20 haftalik olduk neredeyse Allah'ıma çok şükür hiç de almamışım :anneadayı::KK200::emir_bebek::halay::KK15::KK25::KK36::KK39: :-)
Valla önemli olan kilo değil bebeğin sağlığı, doktor ne verirse o. benim son tahlilimde d ve b vitamini eksik çıktı vitamin kullandığım halde ek olarak onları alıcam. Benim arkadaşım 24 kilo aldı hamilelikte sonra 27 kilo verdi. Lütfen bu tarz tavsiyeler vermeyin bence sizin kararınız sonuçta ama bence sizde yapmayın.
Geçen bi arkadaşa dr antibiyotik vermiş burda kullanma tavsiyesi veren çok olmuş. Ama iltihap gebelikte riskli dr dan daha iyi bilecek değiliz bence kullan kullanma diye tavsiye vermeyelim. Yaşadığımız bir yan etki vs varsa sadece onu konuşalım.

85 le hamile kaldım canım, bulantı döneminde 83 oldu hala aynı. Benim annem esimin annesi gibi ondan yana oluyor. Borç biter kalp kırma yazık günah elin oğlunun ağzı var dili yok hep böyle. Sanırsın annem benim kayınvalidem:KK70:

bundan bendede var.. kraldan çok kralcı valla.. sürekli dikkat et olsun onun dediğini yap vs diyip duruyor.. sinirlerimi bozuyor..
hamile olan benim o benim suyuma gitsin.

Kızlar son zamanlarda tansiyon um yükseliyordu 16 ya 10 çıkıyordu Dr gittim alfamet diye bir ilaç verdi tansiyon için
Araştırdım nette gebelikte kullanılan bir ilaçtır ama içim rahat değil
Arada baş ağrım da oluyor sanırım tansiyon yüksek olduğu içindi
Vitamin hiçbir ilaç kullanmıyorum tansiyonum yükselir diye bıraktım minigim Allah'a emanet

canım 22. haftadasın bu saatten sonra çok dikkat etmelisin.. benim gebelik zehirlenmesindede erkenden başlamıştı hafif yükselmeye.. çok dikkat et dinlen sürekli tuzu azalt.. ödem vs oluşuyor mu kontrol et.. :110::110:
Kızlar çok kararsızim yardimci olur musunuz . :KK54:
Eşimin ailesinin yaninda geldik Denizli ye benim bulunduğum yerde ayrıntılı ultrason yok o yüzden burda Denizli de çektirecem . Ama özel hastaneye randevu almış eşimin kiz kardeşi . Kadın Doğumcu kontrol edecek, ayrıntılıyi radyoloji uzmani çekiyor Muş . Burada birde ksndi muayenesi olan perinatalog buldum ona mi gitsem . 17. haftada Tansiyonum çıktı şimdi normalde , ilerde olur mu bunu radyoloji uzmani görür mü . . Radyoloji uzmani mi ceksin perinataloga mi gideyim kararsızim . Siz kime gittiniz eksi ve artı yönleriyle bana söyler misiniz. :KK51:Yarin randevu alayim . Radyoloji uzmanida ayrıntılı anlatıyor mu:KK17:ilerde olabilecek tansiyon gebelik zehirlenmesi ... gibi şeyleri görebiliyor mu .

radyoloji uzmanı daha iyi bana göre.. zaten bu ct sonuçlarını falan onlar yorumluyorlar.. benim ilk gebeliğimde radyolog dikkat et tansiyonun çıkabilir demişti gerçekten de çok çıktı..

Bana dedi ki sakin vitamin hapı yutma ben hamileligimde 22 kilo aldm bu yüzden ve de kayinvalidem surekli hamilesin git ye diyordu gereğinden fazla yedim die anlattı . Vermekte çok zorlanmış ben kullanmıyorum tercihen ve hiç kilo almadm 20 haftalik olduk neredeyse Allah'ıma çok şükür hiç de almamışım :anneadayı::KK200::emir_bebek::halay::KK15::KK25::KK36::KK39: :-)

canım bünye ile alakalı sanırım.. bende vitamin kullnıyorum ama aldığım kilonun vitaminden olduğunu sanmıyorum.. ben 3-4 kilo verebilmiştim hamilelikte.. şu an 62 - 63 arasında gidip geliyorum.. vitamini de 12 den beri kullanıyorum..:KK76::KK76:

[

canım yaa bebeğini düşün sadece yok kv kp eş umursama sakın.. bebeğine bişey olsa sadece senin ciğerin yanar diğerleri sadece tekrar olur der geçer umursamazlar bile.. ben gebelik zehirlenmesinden kaybettim ilk bebeğimi.. stres yüzünden tansiyonum çıktıkça çıktı.. eşimi hala suçluyorum bu konuda.. meleğim için her gün gözyaşı döküyorum.. kimseyi umursama git ailenin yanına bebeğin doğmadan da gelme.. iyi beslen bebeğin bu dönemde 200 gr civarı olmalı sanırım.. onları resmen öldüresim geldi..:bicak::bicak::bicak:

Tamamen sallamasyon valla bende bi de tiroit var normalde tiroidi olanlar hizli sekilde kilo aliyolar bende tam tersi, keske soyle 60 filan gorsem doguma kadar en azindan yanaklarim filan dolar simdi iyice yuzum cokuk aynalara küstüm

ay canım şu düşük kiloda hamile kalıp kilo almayanlara özeniyorum valla.. bende ne iştah var anlatamam.. bir oturuşta dünyayı yeri kendimi tutmasam ve hamileliği 100 kiloyla tamamlarım.:KK70::KK70:

Canım çok üzüldüm mesajına yaa.. Nasıl böyle herşeye karışıyorlar? Aynı evde misiniz, aynı bina mı, yakın mı? Eşini karşına alıp konuşsan.. Bak bebeğin kilosu düşük desen.. Bebek annenin duygularından etkileniyor mu diye deney yapmışlar.. Anneye iğne batırınca bebekte stres hormonu artmış.. O derece etkiliyor ve bence geçirdiğimiz hamilelik sonucu bebeklerimiz ona göre sakin, huzurlu ya da huzursuz oluyorlar.. Çok zor biliyorum ama takma kafana.. Zaten evliliğin ilk iki yılı eş ile alışma süreci.. Maalesef erkeğin ailesi yakınsa ve çirkefse eziyet artıyor.. Allah yardımcın olsun.. Allah ıslah etsin onları.. Eşinle güzelce konuş, karışmamalarını iste.. Kendi ailemize de gideriz ne kadar istiyorsak.. Seni seviyorum bunun için katlanıyorum ama hamile hamile çekemiyorum artık de.. Değişiklik olmazsa üzgünüm böyle devam edemez ama sana güveniyorum de.. Sakin konuş.. Çok zorlarlarsa çek git annenlere.. Gelip almalarına gerek var mı da? Bunlar da arayıp boşarız derlerse, evrak gelirse avukattan seve seve imzalarım de.. Çocuk sende neticede.. Onlar düşünsün.. Sustukça tepene çıkarlar.. Erkeklerin ailesi onlar da biz neyiz? Adam gibi sahip çıkamayacaklar, neden baba evimizden alıyorlar.. Babamız prensesler gibi bakıyordu neticede.. Dengeyi kuramayan gitsin anasının koynuna..
Canım çok üzüldüm mesajına yaa.. Nasıl böyle herşeye karışıyorlar? Aynı evde misiniz, aynı bina mı, yakın mı? Eşini karşına alıp konuşsan.. Bak bebeğin kilosu düşük desen.. Bebek annenin duygularından etkileniyor mu diye deney yapmışlar.. Anneye iğne batırınca bebekte stres hormonu artmış.. O derece etkiliyor ve bence geçirdiğimiz hamilelik sonucu bebeklerimiz ona göre sakin, huzurlu ya da huzursuz oluyorlar.. Çok zor biliyorum ama takma kafana.. Zaten evliliğin ilk iki yılı eş ile alışma süreci.. Maalesef erkeğin ailesi yakınsa ve çirkefse eziyet artıyor.. Allah yardımcın olsun.. Allah ıslah etsin onları.. Eşinle güzelce konuş, karışmamalarını iste.. Kendi ailemize de gideriz ne kadar istiyorsak.. Seni seviyorum bunun için katlanıyorum ama hamile hamile çekemiyorum artık de.. Değişiklik olmazsa üzgünüm böyle devam edemez ama sana güveniyorum de.. Sakin konuş.. Çok zorlarlarsa çek git annenlere.. Gelip almalarına gerek var mı da? Bunlar da arayıp boşarız derlerse, evrak gelirse avukattan seve seve imzalarım de.. Çocuk sende neticede.. Onlar düşünsün.. Sustukça tepene çıkarlar.. Erkeklerin ailesi onlar da biz neyiz? Adam gibi sahip çıkamayacaklar, neden baba evimizden alıyorlar.. Babamız prensesler gibi bakıyordu neticede.. Dengeyi kuramayan gitsin anasının koynuna..
Amin Amin canım allah razı olsun ben artık bi yere kadar tahammül ediyorum çok şükür allaha annemle babama uzun ömürler versin her daim kapıları açık bekleme surecindeyjm

bunyeye gore degisiyor.bende 3 aydir kullaniyorum hic almadim.19 haftadayim 1,5 kg aldim son aylarda aliniyorsada dogumda gider diye dusunuyorum.gerekli olmasa vermrz dr vitamini zaten

Amin Amin canım allah razı olsun ben artık bi yere kadar tahammül ediyorum çok şükür allaha annemle babama uzun ömürler versin her daim kapıları açık bekleme surecindeyjm
Kv inkar ediyorsa ses kaydı yap canım.. Kendisine de dinletirsin, böyle demiştin ya anacığım dersin.. Sen üzülmedikçe, umursamadıkça sinirleri bozulacaktır.. Bunun loğusalık dönemi var daha..

ay canım şu düşük kiloda hamile kalıp kilo almayanlara özeniyorum valla.. bende ne iştah var anlatamam.. bir oturuşta dünyayı yeri kendimi tutmasam ve hamileliği 100 kiloyla tamamlarım.:KK70::KK70:
valla özenilcek bişey değil canım iştahım da kapalı değil aslında yeteri kadar yediğimi düşünüyorum ama nereye gidiyor bilmiyorum tek merak ettiğim bebeğimin iyi gelişip gelişmediği, inşallah bugün öğrenicem onu da

Bence şüphen varsa başka dr a git tekrar tahlil yaptır.
Bu antibiyotik yazılan arkadaşın doktoru tahlil test vs hiçbir şey yapmadan vermiş ilacı o yüzden kullanma dedim ben. Çünkü akıntı her gebede oluyor ve en ufak iltihaba ilaç da verilmiyor. Kar zarar dengesine bakiliyor. Teste göre değerlendirilip ona göre düşünülüyor. Yoksa ben kimseye doktorun verdiği ilacı kullanma demem.

Canım benim dr um gebelikte d vitamini önermiyoruz dedi.. yine de kendi dr una bi sor derim..

Bana da d vitamini verdi 2 dr. da + aile hekimim de haberi var. Neden önermiyorlarmış ki acaba?

Kızlar bakıcı nasıl bulunur acaba? Ben bu şehirde kimseyi tanımıyorum eve bir sene önce taşındık ama daha alt komsumun yüzünü görmedim zaten yeni bina üç kişi var henüz. Bakıcı eve sabah 8 de gelir mi? Ne kadar ister? Geç kalırsa ne olacak?
Ucretsiz izin düşünüyordum ama sanırım olmayacak

Bulursunuz ya bir sürü site var ilan verilen annemde bakıcıdır benim o sitelerden birinde iş bulmuştuk mesela. İnş. size güven veren birini bulabilirsiniz. Siz saat kaçta evden çıkıyorsanız o saatte gelir mecburen, Siz neredendiniz?İstanbul da fiyatlar yüksek yani 2000+ sigorta veriliyor ortalama.

kızlar hamileliklerinizde oje saç boyası vs kullanıyor musunuz?

Ben 1 kere boya yaptım ama diplere değdirmeden 2 3 kere de oje sürdüm.. öyle beyaz vs yok ama ben saç rengimden çabuk sıkılırım. önceden çok değiştirirdim.. şu sıralar düşünüyorum.. ojeye gelince pek sevmem çok zor çıkıyor diye ama arada sürerim..

bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim?:110::110:

Benimde saçım röfleli sarıydı valla şimdi dipler siyah uzadı 5 aydır boyatmadığım için kendimi çok çirkin hissediyorum. Dr.la konuştum diplere sürmeden kalan sarıları saç rengime boyatıcam,dr. eczaneden satılan boyalardan alıp kullanabilirsin dedi bende 1 kere boyatıcam yani. Oje sürüyorum ben ojenin zararından çok asetonsuz bir çıkarıcı kullanmak gerektiğini okumuştum, aseton daha zararlı olduğu için.

Kızlar çok kararsızim yardimci olur musunuz . :KK54:
Eşimin ailesinin yaninda geldik Denizli ye benim bulunduğum yerde ayrıntılı ultrason yok o yüzden burda Denizli de çektirecem . Ama özel hastaneye randevu almış eşimin kiz kardeşi . Kadın Doğumcu kontrol edecek, ayrıntılıyi radyoloji uzmani çekiyor Muş . Burada birde ksndi muayenesi olan perinatalog buldum ona mi gitsem . 17. haftada Tansiyonum çıktı şimdi normalde , ilerde olur mu bunu radyoloji uzmani görür mü . . Radyoloji uzmani mi ceksin perinataloga mi gideyim kararsızim . Siz kime gittiniz eksi ve artı yönleriyle bana söyler misiniz. :KK51:Yarin randevu alayim . Radyoloji uzmanida ayrıntılı anlatıyor mu:KK17:ilerde olabilecek tansiyon gebelik zehirlenmesi ... gibi şeyleri görebiliyor mu .

Perinatologlar riskli gebelik uzmanları olduğu için aksi giden bir durum var ise farketme olasılıkları daha yüksek bence, zaten 2li testleri felan radyaloglar yapıyorlar, en azından detaylıda bir perinatologa görünmekte fayda var diye düşünüyorum.

Back
X