• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
kizlar kordon dolanmasiyla alakali deneyim yasayan anneler var mi? Detaylida boynunun arkasindan gecen kordonu gorduk, şal gibi duruyormus bebegimin boynunda. Endise etmeyin su an suyun icinde oldugu icin gevsek duruyor dedi. Bugun doktoruma gitmistim ona sordum boynundaki kordonu, bunu hic dusunme aklindan çıkar hatta dedi.. ama yine de endiseliyim, kendiliginden duzelir mi sizce?

kizlar kordon dolanmasiyla alakali deneyim yasayan anneler var mi? Detaylida boynunun arkasindan gecen kordonu gorduk, şal gibi duruyormus bebegimin boynunda. Endise etmeyin su an suyun icinde oldugu icin gevsek duruyor dedi. Bugun doktoruma gitmistim ona sordum boynundaki kordonu, bunu hic dusunme aklindan çıkar hatta dedi.. ama yine de endiseliyim, kendiliginden duzelir mi sizce?
Canım kordon dolanması genelde son ayda oluyor olursa.şimdi bebeğin yeri geniş bence yeri değişir . Ben bu haftalarda kordon dolanan hiç duymadım

Daha kucuk oldukları için sorun olmaz herhalde.cok ve hızlı hatekehediyorlar yerleri geniş o an öyle denk gelmiştir şimdi kordon kimbilir nerededir cabim sıkma canını

Daha kucuk oldukları için sorun olmaz herhalde.cok ve hızlı hatekehediyorlar yerleri geniş o an öyle denk gelmiştir şimdi kordon kimbilir nerededir cabim sıkma canını
Evet her an yer degistiriyorlar umarim dolanmaz, yer degistirdikce duzelir insallah canim.kendimi bu skilde yatistiriyorum. Allaha emanet yavrularimiz.

Bi daha olursa ki inşallah olmaz kesin gidicem ne verirse versin boyle sinir oluyorum.enfeksiyon belirtisi olarak sadece yeşil kokulu şey geldi başka belirti yok.oda sabah oldu bi daha olmadı.zaten leke de yeşilden önce geldi hemen

Anladm cnm gecmis olsun Rabbim şifa versin

Oğlumda vardı. Tek tur kordon dolanmasıyla normal doğum yaptım. Bununla alakalı bir sorun yaşamadım. Doğuma yakın söylemişti dr um son kontrollerde kordon dolanması var diye.

Kizlar ne olur yardim edin 22 haftaligim sancim vardi ozele gitim bana ultrasyonda 2 dk bakti ve rahim agzi acikligi var bebek asagida dedi tabi ben dondum kaldim aglamaya basladim bide bana kiziyo sora devlete gitim ordaki doktor alttan elle bakti ve rahim agzi kapali bebekte iy dedi ozeldeki doktor boyle soledi bana dedim alttan bakmadan nasil ultrasyonla anladi dedi ben simdi neye inanayim napayim.

Kizlar ne olur yardim edin 22 haftaligim sancim vardi ozele gitim bana ultrasyonda 2 dk bakti ve rahim agzi acikligi var bebek asagida dedi tabi ben dondum kaldim aglamaya basladim bide bana kiziyo sora devlete gitim ordaki doktor alttan elle bakti ve rahim agzi kapali bebekte iy dedi ozeldeki doktor boyle soledi bana dedim alttan bakmadan nasil ultrasyonla anladi dedi ben simdi neye inanayim napayim.
Başka bi hastaneye tekrar git canım ultrasonla rahim ağzının inceldiği ve kısaldığı görülebilir ama açıklık görülür mü bilmem inşallah yoktur öyle bişey

22+3 suan bende oglumda cok takintiliydim kilolu olsun diye 3800 dogmustu insallah kizimda oyle doğar tabi bebism tombul ama bende busirada 11 kilo aldim sanirim rekor bende ilk hamileligmde 23 kilo almstm bundada aynisi olacak gibi

Canım ayıp olmazsa kaç öğün yiyosun ne yeyip içiyorsun :KK70:

Başka bi doktora daha görün için rahatlasın canım.gonlunu ferah tut inşallah adımlık yoktur be bebegin iyidir.kendkni uzmeyeye çalış.allah yardımcın olsun

Canim tesadüf yazdığını okudum ben 2017 eylül annesiyim. Daha önce bi kaç kötü olay yaşadım. Bende rahim ağzı yetmezliği var inşallah sende yoktur. Tavsiyem hemen bi perinatolog araştır ve ona muayeneye git. Rahim ağzı acilmalari 21 22. Haftalarda olabiliyor en azından bende öyle oldu. Ama tedavisi var. Muayeneyi geciktirmemeni öneririm birde ağır is yapmamani. Ağır kaldırma ev süpürmë,en azından teshis tam koyulan kadar. İnşallah bi sıkıntı yoktur. Sevgiler...

Kizlar hayirli sabahlar ...

Dun oglen kahvalti yaparken bi öksürük geldi oksurdugimde iki tarafli artk rahim mi yumurtaliklara mi cok asiri derecede sanci girdi sofrayı oylece birakip yatağa sol tarafima yattım saatlerce oyle kaldm ve saat bu saat oldu gecmedi wc ye gidiorum iki tarafli sancidan zor azcik idrar yapabiliyorum ve sanki yaparken sag yumurtaligim cok yukarda kalms da aniden asagi düşmüş gibi sanci yapıyor. Cok asiri aci veriyor. Ve tum gün boyunca gecmek bilmedi gece 3 kere uyandm sancilarim gecmiyor sanki sıkıştım gidiorm cok az oluyo geliyorum iki tarafli cok sancim war resmen biri gelip o iki yana elleri ile bastırıyor o derece ağrıyo saga sola bile zor yatıyorum birak sirt ustinu . Noldu bilmiyorum fikir verebilecek olan var mı boyle bi dueum yasayan cok canm yanıyo :110::KK43::KK43::KK43::KK17::mad:

Canım ona karından ultrason ile de bakılabiliyor.. Detaylı ultrasonda hepimize bakılmıştır.. Serviks uzunluğu diye geçiyor.. Merak etme böyle bir durum olsa dahi önlemi var.. Yeter ki zamanında müdahale edilsin.. Çevrende tecrübeli anneler var ise doktor tavsiyesi alabilirsin.. Birde bu açılma var dedikten sonra ne yapılması gerektiğini söylemedi mi özeldeki doktor?

Rahim ağzı uzunluğunu görüyorlar ultrasonda açılma olması için kısalması lazım kısa mı ölçtü acaba? dün bende de benzer bi sorun vardı dr usg bakarken uzunluk iyi açıklık yok plesanstanın yeri çok iyi gibi yorumlar yaptı ama nst m de sancı çıktı benimde ama diğer herşey normaldi.rahim ağzını ölçerken gösterdi belirgindi.bence de başka bi dr a da git göster.farklı gözler görsün

Canım bende kanama da olmuştu açılmayla ultrasonda net görülüyor alttan ultrasonla bakınca da anlaşılıyor tekrar git emin olduğun bi doktora önemli bir konu çünkü

Kizlar hayirli sabahlar ...

Dun oglen kahvalti yaparken bi öksürük geldi oksurdugimde iki tarafli artk rahim mi yumurtaliklara mi cok asiri derecede sanci girdi sofrayı oylece birakip yatağa sol tarafima yattım saatlerce oyle kaldm ve saat bu saat oldu gecmedi wc ye gidiorum iki tarafli sancidan zor azcik idrar yapabiliyorum ve sanki yaparken sag yumurtaligim cok yukarda kalms da aniden asagi düşmüş gibi sanci yapıyor. Cok asiri aci veriyor. Ve tum gün boyunca gecmek bilmedi gece 3 kere uyandm sancilarim gecmiyor sanki sıkıştım gidiorm cok az oluyo geliyorum iki tarafli cok sancim war resmen biri gelip o iki yana elleri ile bastırıyor o derece ağrıyo saga sola bile zor yatıyorum birak sirt ustinu . Noldu bilmiyorum fikir verebilecek olan var mı boyle bi dueum yasayan cok canm yanıyo :110::KK43::KK43::KK43::KK17::mad:
Usutmus olabilirsin canım ya da idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Bence ağrıların uzun sürdüyse doktora görün ,tahlil yaptır en azından. Çok geçmiş olsun

Ultrasonda rahim ağzı uzunluğu ölçülüyor,başka bı doktora daha görün ve eğer öyle bı durum varsa tedavisi de var. Fazla geciktirmeden önlemini al hemen. Hatta bizim gruptan bı arkadaşa dikiş atmışlardı daha önceki haftalarda.

Back
X