• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
canım alerjisi olanlar veya erken doğan bebekler dışında normal sağlıklı bir bebeği çok fazla mikroplardan uzak tutma taraftarı değilim.. Bebeğimiz bu dünyada yaşayacak ve bence alışmalı.. Özellikle ben istanbulda yaşıyorum herşey ayrı sorun yediklerimiz içtiklerimiz giydiklerimiz.. Sonra bugün yarın aşırı alerjik bünyeli sürekli hasta olan bireyler olabilirler. Yada belki ilk 40 gün üstüne titrenir sonra normal rutine dönülebilir..
Ben de sizin gibi düşünüyorum, nr kadar sakinirsan o kadar hasta oluyorlar gerçekten de, bağışıklık sistemlerini guclendirici şekilde büyütmek daha mantıklı geliyor.

Mesela benim yaşadığım ülkede yapılmıyor hiç :/ çok şükür Anne bebek sağlığı konusunda da nerdeyse hiç sıkıntı olmayan bir ülke. Bazen sizin yaptırdığımız testleri falan okuyunca korkuyorum Neden burda yapmıyorlar diye ama aile geçmişine falan bakıyorlar ve 35 ten sonrasına daha ççok testler yapılıyor
Evet canım ben bir kaç yabancı makale okuduktan sonra bu testi yapmamaya karar verdim . O içecek şekeri çok ani yukseltiyormus baklava gibi değil yani .herkesin kendi kararı tabi

Eki Görüntüle 2113131 Selam kızlar ben bu gün kontrole gittim kızım saklıyor kendisini bir resim vermedi gitti suyum biraz fazla çıktı inşallah sorun olmaz şeker hastası olduğumdan dolayı olabilirmiş ve dün gittin bebek arabası aldım 650 tl ye pusetsiz 550 dediler
Nerden aldın canım

canım alerjisi olanlar veya erken doğan bebekler dışında normal sağlıklı bir bebeği çok fazla mikroplardan uzak tutma taraftarı değilim.. Bebeğimiz bu dünyada yaşayacak ve bence alışmalı.. Özellikle ben istanbulda yaşıyorum herşey ayrı sorun yediklerimiz içtiklerimiz giydiklerimiz.. Sonra bugün yarın aşırı alerjik bünyeli sürekli hasta olan bireyler olabilirler. Yada belki ilk 40 gün üstüne titrenir sonra normal rutine dönülebilir..

Haklisin canim ama zaten hayat icinde cocugu cam fanusta buyutmucez illaki sagliksiz seyleri yicek temas etcek en kotu o çin mali oyuncaklari agzina sokucak fln.camasir ve bulasik konusunda bence dikkat etmek lazm ozellikle bulasik deterjanlari yapisiyor tabaklara.bile bile kimyasal yedirmek giydirmek istemem şahsen.nerden engellersem kar.parklar bile mikrop dolu gitcek oynucak camurda toprakta hic sknti degil ama dedigim gbi kullandigimz deterjanlar tamamen kimyasal.mikrop ayri bi konu ama kimyasaldan korurum elimden geldigince bebisimi:anne:

Eki Görüntüle 2113131 Selam kızlar ben bu gün kontrole gittim kızım saklıyor kendisini bir resim vermedi gitti suyum biraz fazla çıktı inşallah sorun olmaz şeker hastası olduğumdan dolayı olabilirmiş ve dün gittin bebek arabası aldım 650 tl ye pusetsiz 550 dediler
bu arabadan bende almayı isityordumda cok kararsızım kuması yürüsü agırlıgı filan nasıl canım

Kızlar, tecrübeli anneler bebişlerinizin poposunu temizlemede ıslak mendil kullanımını sağlıklı buluyor musunuz? Bebeğin cildindeki koruyucu tabakayı bozmamak için saf pamuk ve su ile temizlenmesi gerekir diye düşünüyorum, ıslak mendillerin en masum görünenlerine bile nedense güvenemiyorum. Geçenlerde arkadaşım tavsiye etti, paylaşmak istedim. Tupper'ın ıslak mendil kutuları var, temizleme mendillerini içine koyup üzerine de kaynatıp ılıştırdığınız suyu ekliyorsunuz. Bir kaç damla zeytinyağı damlatıp kutu içinde saklıyorsunuz. İhtiyaç oldukça da içinden alıp temizliyorsunuz. Bana çok mantıklı geldi özellikle de seyehat durumundayken, ev dışındayken çok pratik. Aklınızda bulunsun kızlar.

ben 2 kolı pamuk stokladım ve bir kutu. sanırım 3-4 ay gider dışarı çıktığımda da ıslak pamuk kullanıcam onu da e bebekten aldım ıslak pamuk devam mendili diye satılıyor . tupperın ıslak mendil kutusunu almayı düşünüyorum o da elimin altında dursun dışarı çıkarken devam mendillerini paketten çıkarıp ona koyarım

Tuzu kessin, bol su içsin limon ve kivi yesin canım bi de sürekli ayaklarını yükseltip uzansın imkanı varsa. Kaç haftalık arkadaşın? Bi de elinde yüzünde ödem var mı, idrar da protein kaçağına da baktırsın inşallah sağ salim kucağına alır arkadaşın hepimizle birlikte...
19 haftalik canim tansiyon hep cok yuksek gunde 3 tane hap iciyo.. amin insallah sagsalim alalil yavrularimizi hepberaber

Ebebek ye dün baktım hiç uygun yok hepsi en azı bin küsür liradan başlıyor ama nette var anlamadım yani 3200 tl ye vardı ebebek te ama araba arabaydı yani
Bazen internette olan şeyler mağazada olmuyor ya da tam tersi bi ara joie nin ürünleri vardı onlar hafif kullanışlı gözüküyordu .arabayı doğumdan sonra almayı düşünüyorum ya da bi ay önce

Gunaydin kizlar hayirli haftalar herkese.yazilanlara bi goz gezdirdim de bende aldim kilo.23+2 de 8 kilo almisim:KK43:
Cok mu ya cidden ?sizce??birde bende soluma yatiyorim gece ama fena tutuluyorum muhakkak saga donuyorum gene.benimde war vucudumda uyusukluk.hele sabah kalktimmi yere basinca bacaklarim uyusmus gibi.gun icinde dagiluyor gibi.
Cok degil bence gayet normal. Ben 12 kilo aldim 24+5 iim.doktorum bana bile normal diyo düşün :)

Cok degil bence gayet normal. Ben 12 kilo aldim 24+5 iim.doktorum bana bile normal diyo düşün :)
ayyy hangi doktormuş o :) kimmiş :)

seni daha önceden tanıyan diğer gebeliklerini bilen bir doktor ise bünyeni bildiği için öyle demiş olabilir. yani çabuk kilo verdiğini bilen seni tanıyan bir doktor mu?

birde kaç kılo ıle hamile kalmıştın ki canım.**
boyun kaç?

Bazen internette olan şeyler mağazada olmuyor ya da tam tersi bi ara joie nin ürünleri vardı onlar hafif kullanışlı gözüküyordu .arabayı doğumdan sonra almayı düşünüyorum ya da bi ay önce
Benim hiçbirşey almama izin vermiyorlar. Aksi gibi bende herşeye hevesliyim:oops: bebek arabası ve yatağı bile bana kalsa hemen hallederim. Arkadaşlarım ev taşımayacaksın mobilya yatak al diyorlar ama kararsızım ekledigim modelleri beğeniyorum. Bana bol çekmece lazım

Eklentiler

• Screenshot_20180219-165648.webp
    Screenshot_20180219-165648.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 75
ben kendimden şüpheliyim o yüzden şimdiden hazır olsun istiyorum ufak tefek şeyler kaldı her ay alıcam liste yapıcam ona göre eksikleri alıcam

Benim hiçbirşey almama izin vermiyorlar. Aksi gibi bende herşeye hevesliyim:oops: bebek arabası ve yatağı bile bana kalsa hemen hallederim. Arkadaşlarım ev taşımayacaksın mobilya yatak al diyorlar ama kararsızım ekledigim modelleri beğeniyorum. Bana bol çekmece lazım
neden almıyorsun neden izin vermiyorlar bu yatakları bende beğeniyorum büyüdüğünde tek kişilik yatak yapabiliyorsun ben 3 4 yaşına kadar birşey almıcam yatak konusun da bir tek dolap almayı düşünüyorum beyaz olsun istiyorum bakalım ne olcak

benim boy 165
61 kilo ile hamile kaldım.
24. haftanın içindeyim.
ve 8-8.5 kilo aldım.
doktorum hızlı gidiyorsun diyor. günde 1 saat yürü. bana kalsa diyetisyene git diyor :KK43:
valla canım burda bir ben birde aus başı çekiyoruz kilo konusunda 84 le hamile kaldım şuan 101 kiloyum :rolleyes::skandal::skandal::skandal:

Randevum sisteme düşmemiş ve yeni randevu da bulamıyorum Allah'ım şansa bakar mısınız yaa... Sabahın kör saatinde numara almaya gidicem artık hastaneye :KK43: yarın gidecektik Trabzon'a ama madem randevu yok bu akşam çıkalım diycem kocaya sabah erkenden de gideriz bir gün bir gündür. :KK12:

Back
X