2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Saklatmak hep yanlış anlaşılma oluyor sanırım donduruluyor embriyo gibi sonra Allah korusun bebekte yada kardesinde bı skinti olduğunda kullaniliyor
aaaaaa bunu da ilk defa duydum çok mantıklı ve iyiymiş ama şuan başkasının ihtiyacı varken ben bağışlamayı düşünüyorum ikincide saklatırım

Canım oda organ nakli gibi sanırım izinsiz yapılmıyor ama iyice araştırmak lazim​

kesinlikle şimdi den bağışçı olmalı bende bütün organlarımı bağışlamış biriyim düzenli kan bağışında bulunuyordum hamile kalana kadar kızım da insanlara ufakda olsa bi katkısının olmasının üzülen bir insanın çok şükür demesine vesile olmasını çok isterim.

Canım oda organ nakli gibi sanırım izinsiz yapılmıyor ama iyice araştırmak lazim​

kızlar bulabildiğim tek şey ankara üniversitesi tıp fakültesinde toplanıyomuş bu kordon kanı. ama aradım ankarada doğum yapmak lazımmış. istanbulda bunu kabul eden nereler var bilmiyolarmış.
ve bu bağış için doğumdan 2 ay önce bazı testler yapılması lazımmış bulaşıcı hastalıklar vs vs varmı diye. doğum olunca da doğumdan hemen sonra şırınga ile bu kanı kordondan alıp kök hücre işlemi tamamlanmış oluyomuş. ama bu işi çözecem az kaldı şimdi bi hastane arayıp sorucam. onay formu ve bağışçı formu dolduruluyomuş. bazı prosedürler var yani

http://193.255.237.43/DWPRPublish/CordApplicationForm.aspx burada yazıyo bunlar ama bu ankara tıp fakültesinin

bende istanbuldayım eğer bulursan gerçekten bizim içinde iyi olur okuduğum yazıda gelip doğum yapılan hastaneden alınıo çok basit siz hiç bişey yapmıosunuz yazıyordu bu kadar prosedür bakalım inşallah bağışlayabiliriz

g
erçekten basit ise herkese anlatırız hepimiz bağışlarız bi kaç kişinin hayata tutunmasına vesile oluruz

Benim okuduğum yazıda aynısıydı. siz sadece bağışlamak isteyin gelip alıyolar falan diyodu.
kızılayı aradım onlarda bilgi sahibi değil. en son şuan hastane aradım onlarda bilmiyosa farklı bişey bulmak lazım..

kızlar muhabbet başka ama kordonunuzu bağışlamayı düşünüyor musunuz? ben bağışlamayı düşünüyorum ama konu hakkında pek detaylı bilgim yok sizin varmı?

Gebelik okulunda ankaradan bir firma geldi ve bundan bahsetti canim. Bu bagis 45 50 kiloya kadar kullanilabiliyomus yas olarak ise 14 15 dendi. Ozellikle akdeniz anemisi losemi gibi aileden gelen kalitsal hastaligi olanlar sakliyormus ki ilerde yakalanirsa tedavisi icin. Fiyat sordum ilk 550tl aliyolarmis sonra ise 2250tl veriyosun. Bunu her yil mi veriyosun o kismi bilmiyorum ama. Doguma 1ay 20gun kala soyluyosun sana tup veriyolar dogumda doktor yada ebe ona koyup oyle teslim ediyosun. Kendilerinin yetisememesi durumunda. Ama baskasina bagislaniyor mu bilmiyorum ilk kez duydum suan bunu. Hatta doga rutkayda bu firmayla anlasmis sanirim. Ama dogumu erken olunca yetisemediklerinden bahsetti

Son düzenleme:
Şaka gibi. Bakalım şeker yüklemesi için gideceğim bir haftaya kadar o zaman ne diyecek. Sizler şeker yüklemesi yaptırdınız mi
Evet gerekirse başka doktora git canım. Dün devlettekiler bana şeker yüklemesi için randevu verdiler 10 ağustosa o zaman gidicem. Ama belki özele giderim. Gıcık oldum devlete keşke hiç gitmeseydim.

Inanir misin Uc tane doktora gittim durumun sanildigi kadar ciddi olmadigini ve bu parlakligin onemli olmadigini ogrenmek icin. Hepside ayni seyi soyledi. Hic korkma insallah seninkide doguma kadar gecer, yada dogumdan sonra gecer.
Hatta kadin dogum doktoru arkadasim bu parlakligi biz ciddiye almiyoruz, seni kendi doktorun niye bu kadar panige soktu bile dedi. Yani bazi testleri extra yaptirmak icin kimisi boyle korkutmayi deniyor, tabi isini hakkiyla yapan riske girmemek icin bu testleri oneren doktorlar da yok degil :)
Sen icini ferah tut derim, Allahin izniyle birsey yoktur :)

Kizlar oncelikle merhaba araniza yeni katildim bende kasim annesi olacagim Rabbim nasip ederse 24+5 haftalik gebeyim oglum olacak insallah ilk bebegim olacagi icin biraz korku biraz heyecan var tabiki doğumum kasimin ilk haftasi gorunuyor bakalim hayirlisi

Kızlar çok sayfa birikmiş, birazdan okurum geriden gelip. İnşallah herkes iyidir.

Ben de bizim haberlerimizi vereyim, Allah razı olsun sormuşsunuz

Çok şükür Betül de Yusuf da iyiler. Ölçümleri hep iyiydi çok şükür
İkisi de yüzünü pek göstermedi ama olsun sağlıkları yerinde olduğunu öğrendik ya o yeter

Oh kızlar sonunda bi bilgi sahibi olabildim 4 hastane aradıktan sonra.
Ferda hanım diye bi hanımla görüştüm, istanbul içinde olanlara yardımcı olabiliyo. kordon kanı, kordon ve plesenta bağışı yapmak istediğimizi ya da herhangi birini bize yollayacakları formda işaretliyoruz, bize 3 adet kit yolluyolarmış. kan için kordon ve plesenta için. bunları doğum yaptıran doktorumuz o kaplara koyuyomuş ve hastaneden onu aldırıyolarmış. bunun öncesinde de kan veriyomuşuz herhangi bi hastalık taşıyomuyuz diye. isteyene numarsını veririm özelden sizde arayıp bilgi sahibi olabilirsiniz kızlar
Birumuttur yasamak

maşallah canım gözünüz aydın Emira SY

oh çok şükür kızlar gözünüz aydın maşallah varsın göstermesin en önemlisi sağlıklı olması Emira SY

Evet yarım saat baktı baktı ağzından hayırlı bişey çıkmadı yani şurası iyi burasında sorun yok gibi ya da gelişimi iyi gibi, tam kalbine baktı o zaman çok az bi parlaklık var istersen genetik teste yönlendireyim seni dedi tek açıklaması bu oldu koca muayene boyunca. Bende yok düşünmüyorum, başka bi yerinde sorun varmı diğer organları nasıl diye kendim sordum en sonunda. Başka sorunu yok cinsiyetide kız kalkabilirsin bitti dedi. Salak ya karşındaki anne adayı ve de dünyanın parasını alıyorsun, bana açıklama yapman için geldim sana. Bende uzun uzun bakacak açıklamalar yapacak diye bekliyorum kendi kendine baktı baktı en son baktığı şeyleri rapora yazıp yolladı beni. Rapordan da bişey anlamadım tamamen aklım karıştı. Aynen dediğin gibi sonradan tek başına çokta önemli olmadığını öğrendim bu parlaklığın. İnsan derki takip ettir kontrolere geldiğinde kapanmışta olabilir. Bide eşim çok pinpirik aileside öyle. Pireyi deve yaparlar. Eşim il dışındaydı dün, telefonda üstü kapalı söyledim çok önemli bişeyi yokmuş dedim ailesine söyler ondan ortalığı karıştırır herkese söyler benide strese sokarlar ilerde diye. Kimseylede paylaşamayınca dün deli danalara döndüm annemlerde kaldım bi onlara sinirleniyorum bi cocuğa kızıyorum felan nasıl çaresiz kaldık anlatamam. Allah kimseye yaşatmasın. Senin adına çok sevindim gerçekten. Bu arada hangi ildesin hangi hastaneye gittin dün.

Aa super haber masallah kuzenlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…