Bende bagislamakla saklatmak arasında kaldım araştırıyorum bu aralar ama bakalım
Gebelik okulunda ankaradan bir firma geldi ve bundan bahsetti canim. Bu bagis 45 50 kiloya kadar kullanilabiliyomus yas olarak ise 14 15 dendi. Ozellikle akdeniz anemisi losemi gibi aileden gelen kalitsal hastaligi olanlar sakliyormus ki ilerde yakalanirsa tedavisi icin. Fiyat sordum ilk 550tl aliyolarmis sonra ise 2250tl veriyosun. Bunu her yil mi veriyosun o kismi bilmiyorum ama. Doguma 1ay 20gun kala soyluyosun sana tup veriyolar dogumda doktor yada ebe ona koyup oyle teslim ediyosun. Kendilerinin yetisememesi durumunda. Ama baskasina bagislaniyor mu bilmiyorum ilk kez duydum suan bunu. Hatta doga rutkayda bu firmayla anlasmis sanirim. Ama dogumu erken olunca yetisemediklerinden bahsetti
Evet yarım saat baktı baktı ağzından hayırlı bişey çıkmadı yani şurası iyi burasında sorun yok gibi ya da gelişimi iyi gibi, tam kalbine baktı o zaman çok az bi parlaklık var istersen genetik teste yönlendireyim seni dedi tek açıklaması bu oldu koca muayene boyunca. Bende yok düşünmüyorum, başka bi yerinde sorun varmı diğer organları nasıl diye kendim sordum en sonunda. Başka sorunu yok cinsiyetide kız kalkabilirsin bitti dedi. Salak ya karşındaki anne adayı ve de dünyanın parasını alıyorsun, bana açıklama yapman için geldim sana. Bende uzun uzun bakacak açıklamalar yapacak diye bekliyorum kendi kendine baktı baktı en son baktığı şeyleri rapora yazıp yolladı beni. Rapordan da bişey anlamadım tamamen aklım karıştı. Aynen dediğin gibi sonradan tek başına çokta önemli olmadığını öğrendim bu parlaklığın. İnsan derki takip ettir kontrolere geldiğinde kapanmışta olabilir. Bide eşim çok pinpirik aileside öyle. Pireyi deve yaparlar. Eşim il dışındaydı dün, telefonda üstü kapalı söyledim çok önemli bişeyi yokmuş dedim ailesine söyler ondan ortalığı karıştırır herkese söyler benide strese sokarlar ilerde diye. Kimseylede paylaşamayınca dün deli danalara döndüm annemlerde kaldım bi onlara sinirleniyorum bi cocuğa kızıyorum felan nasıl çaresiz kaldık anlatamam. Allah kimseye yaşatmasın. Senin adına çok sevindim gerçekten. Bu arada hangi ildesin hangi hastaneye gittin dün.
afaki yüksek bi rakam yok canım en fazla 3000-4000tl civarında saklamak. bak burada fiyat listeleri varaydingelini Birumuttur yasamak
Kızlar bende bu konuda az da olsa bir araştırma yaptım. Ben daha çok saklama konusu üzerine yoğunlaştım. Ve bunu hematologumla konuştum. Bende kan problemi var ve akdeniz anemisi taşıcısıyım. Doktorum dediği tek şey 1 daire parasını bağışlayacak paran varsa buyur saklat dedi. Saklanan kordon kanı bebeğin kendisi için kullanılamıyormuş ebeveyn ve kardeşler içinmiş. Çocuğuna kardeş yap saklamaktan daha mantıklı dedi.
Bağış konusunda da bu kadar çok doğum yapılan bir ülkede neden plesantalar çöpe atılıyor önce bunu düşün dedi.
Aslında ben de çok istemeştim oğlumun kordonunu saklayayım diye ama o kadar zengin değilşm. Ama sizin de araştımalarınız ile belki yeni fikirler ile kararımı değiştirebilirm.
Evet bende ayni seyleri ogrenmistim kizima hamileyken ayrica sadece 5 yil saklamabiliyormus bide oyle soylemistiaydingelini Birumuttur yasamak
Kızlar bende bu konuda az da olsa bir araştırma yaptım. Ben daha çok saklama konusu üzerine yoğunlaştım. Ve bunu hematologumla konuştum. Bende kan problemi var ve akdeniz anemisi taşıcısıyım. Doktorum dediği tek şey 1 daire parasını bağışlayacak paran varsa buyur saklat dedi. Saklanan kordon kanı bebeğin kendisi için kullanılamıyormuş ebeveyn ve kardeşler içinmiş. Çocuğuna kardeş yap saklamaktan daha mantıklı dedi.
Bağış konusunda da bu kadar çok doğum yapılan bir ülkede neden plesantalar çöpe atılıyor önce bunu düşün dedi.
Aslında ben de çok istemeştim oğlumun kordonunu saklayayım diye ama o kadar zengin değilşm. Ama sizin de araştımalarınız ile belki yeni fikirler ile kararımı değiştirebilirm.
Ben istiyorum cnm numarasını lütfe iletir misin bana? bnde şunu araştırıp buldum. Ankara Kordon Kanı Bankasında yapılıyor.Bu bankada Saglik Bakanligindan aldigi ruhsat gereği sadece Ankara Tıp,Hacettepe Tıp ve Zekai Tahir Burak Doğum Hastanesinden kordon kanı bağışı kabul edebiliyormuş.Oh kızlar sonunda bi bilgi sahibi olabildim 4 hastane aradıktan sonra.
Ferda hanım diye bi hanımla görüştüm, istanbul içinde olanlara yardımcı olabiliyo. kordon kanı, kordon ve plesenta bağışı yapmak istediğimizi ya da herhangi birini bize yollayacakları formda işaretliyoruz, bize 3 adet kit yolluyolarmış. kan için kordon ve plesenta için. bunları doğum yaptıran doktorumuz o kaplara koyuyomuş ve hastaneden onu aldırıyolarmış. bunun öncesinde de kan veriyomuşuz herhangi bi hastalık taşıyomuyuz diye. isteyene numarsını veririm özelden sizde arayıp bilgi sahibi olabilirsiniz kızlar
Birumuttur yasamak
kızlar gebelik şekeri dolayısıyla bugun dıyetısyene gıttım dıyete başlıyorum ve hergun sekerımı ölcececeğim.
canım sıkıldı ya.
Bende saklamak için araştırma yapacaktım ama bebeğin kendisine kullanamıyorsam saklamanın bir anlamı yok, Tabi ki nasip kısmet ama bir daha çocuk yapmam ne olur ne olmaz kenarda dursun diye düşünüyordum. Acıbademin broşürü vardı saklamayla ilgili tam bakamamıştım, hiç benlik birşey değilmiş.aydingelini Birumuttur yasamak
aydingelini Birumuttur yasamak
Kızlar nasılsınız bizimki hala göstermiyor cinsiyetini merak etmeye başladım artık.
Var mı göstermeyen daha..
InsaAlllah ayrintilada belli olur
kızlar gebelik şekeri dolayısıyla bugun dıyetısyene gıttım dıyete başlıyorum ve hergun sekerımı ölcececeğim.
canım sıkıldı ya.
Bugün 2. Tetanoz aşımı oldum
Şimdi hafiften acımaya başladı
Geçen defa 3 gün ağrımıştı
Haftasonu Doğum eğitimine gideceğim
Bakalım biraz bişeyler öğreneyim
O da vardı ama gitmedim artıkAyy git git guzel oluyor :) bende pazartesi katilmadigim 0-18 haftaya gidecegim
Tüh ya gereksiz uzadi...
kadındoğumda yüksek ihtimalle cildiyeye yollayacak canım. bende direkt cildiyeye git
Sen doktoruna danış canım. ama bugüne kadar farklı bir durum olsa doktorun derdi. Demekki senin bebişin yapısı biraz sakin. Kendine stres yapma. Ama en iyisi hiç bekleme herhangi bir doktora git danış gör. için rahat etsin. Yoksa insan çok stres oluyor.. Buda bebeğe zarar. İnşallah en yakın zamanda gümbür gümbür tepikler seni bebiş.
2-3 gündür benim de öyle bi sakinlik geldi üstüne çok sertti hareketleri şimdi belli belirsiz bugün arayayım bari doktoru. O olabilir değişir diyordu ama olsun bi sorayım
Kizlar size kotü bi haberim var malesef anne karnında az hareketli olanlar disarda firlama oluyor demedi demeyin yurutece binene kadar o sakinlik devam edicek sonraaaa allaahhh demedi demeyin tecrubeyle sabit....@Vintageseven Benimde hareket etmiyo ve biseyde etki etmiyo. Zaten 3tur ultrasonda uyuyo kalbinj de dinletmedi doktor. Durttu sallamadi hic yani yapcak bisey yok diyorum artik. Ama tedirgin oluyosan sor bu doktoruna hatta bende merak ediyorum nedenini
Evet cocuklu hayatin ayri bir zevki mutlulugu var ama o eski rahatlik kalmio anacim. Ben annemin yakin olmasi sebebiyle 20 gunden itibaren ufak ufak birakmaya basladim. Yarim saatle basladi yavas yavas sureyi actim. Ilk 13 aylikti babasina birakip uni arkadaslarimla hafta sonu kacamagi yaptim 1 gecelik. Ara ara anneme birakip esimke basbasa biseyler yaptik. Ben imkan varsa ozgur alan olusturulmasi kanaatindeyim. Hem evliligi beslemek hem kendini beslemek adina. Anayiz ama insanizda. Bu sureli akillica tutup avctiginizda cocukda sikinti yapmio hatta 3.5 yasindayken anneme birakip esimle yurtdisina tatile gittik. Evet illa bi eksiklik oluo ama bunlarda ihtiyacc :)))
O da vardı ama gitmedim artık
18 haftayı yaşadık geçti belki testlerden falan bahsederler biz yaptırdık
Ama gidince bize de anlat belki bilmediklerimizi anlatır
Bakalim cildiye nedicek kizlar bugunde bacaklarimda boy gosterdi kendileri ama bakalim hayirlisi
Kizlar size kotü bi haberim var malesef anne karnında az hareketli olanlar disarda firlama oluyor demedi demeyin yurutece binene kadar o sakinlik devam edicek sonraaaa allaahhh demedi demeyin tecrubeyle sabit....
Bravo canım sana ben yapamadim 1 kere babannesine biraktim 2 saatligine acil isim vardi ama ayrilmak cok zor geliyor valla
aydingelini canım mutlu seneleriniz olsun bende cok kutlamam ama tek takintim ilk bulustugumuz bi yer var sabah kahvaltisina gitmistik daglik biyerde otantik biyer tanisma yildonumumzde oraya goturmezse suratim duser yoksa dogum gunuymus evlilik yildonumumuz falan beklemem hele hediye hic erkek milleti bu konularda bos malesef
Neyseki benimki az hareketli değilBakalim cildiye nedicek kizlar bugunde bacaklarimda boy gosterdi kendileri ama bakalim hayirlisi
Kizlar size kotü bi haberim var malesef anne karnında az hareketli olanlar disarda firlama oluyor demedi demeyin yurutece binene kadar o sakinlik devam edicek sonraaaa allaahhh demedi demeyin tecrubeyle sabit....
Bravo canım sana ben yapamadim 1 kere babannesine biraktim 2 saatligine acil isim vardi ama ayrilmak cok zor geliyor valla
aydingelini canım mutlu seneleriniz olsun bende cok kutlamam ama tek takintim ilk bulustugumuz bi yer var sabah kahvaltisina gitmistik daglik biyerde otantik biyer tanisma yildonumumzde oraya goturmezse suratim duser yoksa dogum gunuymus evlilik yildonumumuz falan beklemem hele hediye hic erkek milleti bu konularda bos malesef
Insallah akilli olurlar kotu dusunmemek gerek diye dusundum bende :)
Neyseki benimki az hareketli değilHareketli bir bebek maşallah vuruşları da sert sert, 2-3 gündür daha kibar davranıyor o yüzden garip geldi.
Glukoz 1 saat 187Canı m bende aynı durumdayım benimd e 173 çıktı ama sonucu henüz göstermedim sanırım doktor izne çıkmış. Ama büyük ihtimal diyet verecek zaten. İnşallah dikkat edersek atlatacağız. Senin kaç çıkmıştı. Diyet listeleride beni zor doyuruyor. Bebişle ikimizi nasıl doyuracak anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?