2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bana oyle soyledi canim mom vital plus kullaniyorum ben vejeteryan bi vitamin ayrica probiyotikte var icinde kabizligima da iyi geldi. Baligi kendin tuket dedi. Omega ile sisirme kendini dedi.

Omega kullaniyo ailemdeki herkes diyebilirim ama kimse kilo almadi omegadan. Acaba bunyeye gore degisiyo olabilir mi etkisi

Ben de sondadan korkuyorum kızlar. 10 yıl önce bir ameliyat olmuştum, onda sonra takılırken o kadar canımı yakmışlardı ki. hatta o idrar deliğinde zedelenme olmuş bir süre çok zorluk çekmiştim. Ama bence çok tecrübesiz beceriksiz birine denk geldim. Korkulacak bir şey yoktur artık bence.

Bende anesteziden cok korkuyorum ozellikle bayiltilmaktan. Hep normal istedidim bu yuzden. Kismet olursa buda normal olacak. 36dan sonra hic oturma merdiven in cik comelerek ev sil korunmaziz iliski. Yoksa su zamanin genel sorunu 40 hafta doluo cocuk gelmio yumusama olmuo anne cok isterse normal dogumu suni sanci verilio ustune bebegin kalp atislari yavasladi denip hop sezeryana aliolar

Omega kullaniyo ailemdeki herkes diyebilirim ama kimse kilo almadi omegadan. Acaba bunyeye gore degisiyo olabilir mi etkisi
Sadece omega icin degil canim bahsettigi vitamin kalorili bi vitaminmis o yuzden onu onermedi bana onda ekstra omega var onuda balik ye dedi biraz yanlis anlattim sanirim. Ama benimle ayni hamile bi arkadasim var onada bi gun ic bi gun icme kilo aldirir demis

Olabilir canim. Bende de ocean plus var nette cok uyguna almistim kilo flnda aldirmiyo bizde herkes kullandigi icin ama dokyor dogal yolla al degerlerin iyi dedi

Kizlar normal dogumdan ve dogumun sancisindan korkmayin. Normal dogum hepimizin vucuduna bahsedilmis bi sey sezeryan insan icadi. Ve doktorlara buyuk kolaylik. Benim 3 cm acilmam hic sanci cekmeden oldu. Kendi sancim gelmedi. 12 saat beklediler suyum geldikten sonra suni sanci verdiler. Evet sanci saglam belki kendi sancim olsaydi o kadar siddetli olmazdi ancak dayanilio. Korkulacak bisey degil. Yalniz tarif edemeyecegim bir duygu varsa bebegin cikis ani. Boyle bir mucize boyle bir haz boyle bir mutluluk yok. Basarmislik hissinden hic bahsetmiyorum bile daha kordonu kesmeden koynunuza koydurun tenntene temas denilen seyi yasayin mutlaka. Saglik problemleri var ise tabiki sezeryan bir secenek. Ama tercih olmamali bence. Kendinizi korkutmayin sahip oldugunuz guc icinizde kendinize ve bebeginize guvenin. Ayrica ben onceden cok hasta olan bi insandim ne kadar etkisi var bilmiorum. Bir kac arkadasimda ayni seyi soyluyor normal dogumdan sonra resmen hasta olmamaya basladim.

ayyy ben o sondadan cok korkuyirum yaa takarken aciyormuonu :)

Sonda bence takarken acimadi da çıkarırken biraz acıdı sonrasında da bı sızı aldı ama onun eseri mi bilmiyorum. Yine de çok korkulacak birşey değil en son doğumhaneye gidince taktılar çıkarken çıkardılar yani taş catlasa 1 saat kalıyor. Zaten canının derdindesin o an ne derlerse he diyorsun aman evlatlarımız iyi olsun da emin olun o çekilenler vız geliyor

Ben hep normal doğum hikayeleri filan okuyorum olumsuz olanları değil de bana güç verecek olanları. Yüzyıllarca kadınlarımız nasıl doğurmuşsa biz de doğuracağız ınşallah kendimi böyle teselli ediyorum. Bi de normal doğumu kolaylaştıracak seyleri yapmaya çalışıyorum 40 dk ya yakın her akşam yürüyüş yapıyoruz eşimle, evim 8. Katta ilk zamanlar 6. Katta inip gerisini çıkıyordum şimdi 5. Kata indirdim gerisini merdiven çıkarak hallediyorum, evde hareketleyimdir genelde hantal gibi oturmuyorum hiç 25 haftalık olduk bu haftaya kadar her işimi kendim hallettim Allahın izniyle vücudum kendini salmasın istiyorum filan. 32. Haftalara dogru da hurma yemeye başlayacağım, bir de umreden meryem ana otu getirttim doğumdan önce de onu içeceğim bakalım gerisi Allahın takdiri sağlıcakla atlatalım:)

Ben hurmayi suan da yiyorum tatli istegimi bastirsin die cok abartmadan tabi... insallah gonlune gore olur. Saglicakla normal dogurursun. Gercekten her annenin bunu yasayabilmesini gonulden isterim. Olmuyorsa olmuyor tabi. Ama gonullu sezeryan hayatinizda belkide yasayabileceginiz en buyuk mucizeyi yasamayi reddetmek demek. Ki ben zorunlu sezeryan olacaksam dahi bebegi beklemeyi dusunuyorum. Ucak bileti alir gibi gun alip gitmek istemem. Bebegim doguma hazir olur mecbur olur alsin kessinler o zaman.

normalde cok okurum ama doğum hikayelerını hıc okumuyorum hangısı nasip olursa ol olsun kendımızı korkutmamak en ıyısı normal önceliğimiz olsun olmassa sezeryan yaparız ne yapalım benım tup bebek bakalım ne olucak sağlıkla gelsın mınnoslarda..

Normal Doğum konusunda ben de çok cesur hissediyorum nedense kendimi. Ki normalde canım çok tatlıdır, acı çekmeye hiç gelemem ama Doğum sancısı korkutmuyor beni.
Dün doğum eğitiminde de ebe anlattıkça çok etkilendim. Kendimin ya da bebeğimin sağlığını etkileyen birşey olmadığı sürece inşallah Rabbim tüm isteyenlere normal doğum nasip eder.
Dikkat etmek gereken şeyleri de söyledi ebe, her hafta tekrar edecez bunları, pilates ve meditasyonu da yaptıracaz dedi. Hareketleri iyice öğrenince evde de yapmak istiyorum. Özellikle sancı başladıktan sonra doğum başlayana kadar olan kısmı evde atlatmak istiyorum ki direk doğumhaneye alınmayayım.
Bakalım yine hayaller hayatlar mı olacağım

Yaa onu sorayim sana ben de gunde iki üç tane yiyordum bana şimdiden başlama rahmin açılır deyip korkuttular bıraktım bir sakıncası olmaz dimi

Lavman yapilirken herhangi bi aci hissediliyo mu? Bi de sanirim normal dogum oldu sizin lavman yapildigina gore cati muayenesi can yakiyomu. Dogumdan cok bunlardan korkuyorum ya

inşallah Allah gönlümüze göre versin sağlıkla doğsunlarda hayırlısıyla.. Ama evet genel sorun malesef o bebeğin kalp atışları yavaşları hadi sezeryan diyorlar bizde napalım denileni yapıyoruz. Öyle yapıcam bende son haftalar bol hareket.. Bakalım hayırlısı artık :)

Normal dogumda dogum sirasinda bosaltio doktor idrar kesesini anlamiosun bile bana sonda takmadilar. Ama doktor bosaltti. Idrar kesemi ve inan hissetmedigim tek sey oydu :))) yaptigini bile anlamiosun
inşallah bizde hissetmeyiz canım ne güzel olmuş senin ki maşallah :)

Bende duydum meryem ana otunu canım. hatta şimdi bizimkilere sordum umreye hacca gidecek olan varmı diye. eşimin kuzeninde varmış sağolsun o verecek. olmasa akrabasının annesi gidecekmiş o getirirdi. inşallah faydalı olur yürekten istiyorum normal doğumu ya
Yaa onu sorayim sana ben de gunde iki üç tane yiyordum bana şimdiden başlama rahmin açılır deyip korkuttular bıraktım bir sakıncası olmaz dimi
bana da yeme falan demişlerdi bende bidaha yemedim hiç canım ama yiyenlerde var çok bişey olmuyo diyolar

Selam kızlar, İlk bebekte kendimi o kadar normal doğuma hazırlamıştım ki sezeryan ögg kakaydı bana göre. Ama son iki hafta kala bebeğe besin gitmediği için zorunlu sezeryan sundu doktorum bütün hayallerim yıkılmıştı, sezeryanla ilgili ne kadar kötü senaryo varsa gözümün önünden geçti baya ağladım istemiyorum diye morelim bozuldu. Ertesi gün doğuma girdim çıktım Rabbim öyle güzel yardım ettiki şükürler olsun diş çektirmeden bile kolay geçti ve epidural olduğum için bebeği doğar doğmaz gördüm temas ettirdim kendimle. Normal doğum yapandan hiç bi eksiğim olmadı. Allah bizim için en hayırlısını bilir kader kısmet deyin bekleyin kızlar hangisi bizim için daha hayırlı bilemeyiz. İki yöntemede şartlandırmayın kendinizi ya da olumsuzlarına takılmayın ikisininde. Zaten Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda ne ağrı kalıyor ne acı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…