yaatabiki analarimizanneannelerimiz babaannrmlerimiz yapmista dogumu yani kendimi genede boyle teselli edemiyorum ben :) ani dusundukce korkuyorum ben sadece normaldeb degil sezeryandanda kokuyorumBen hep normal doğum hikayeleri filan okuyorum olumsuz olanları değil de bana güç verecek olanları. Yüzyıllarca kadınlarımız nasıl doğurmuşsa biz de doğuracağız ınşallah kendimi böyle teselli ediyorum. Bi de normal doğumu kolaylaştıracak seyleri yapmaya çalışıyorum 40 dk ya yakın her akşam yürüyüş yapıyoruz eşimle, evim 8. Katta ilk zamanlar 6. Katta inip gerisini çıkıyordum şimdi 5. Kata indirdim gerisini merdiven çıkarak hallediyorum, evde hareketleyimdir genelde hantal gibi oturmuyorum hiç 25 haftalık olduk bu haftaya kadar her işimi kendim hallettim Allahın izniyle vücudum kendini salmasın istiyorum filan. 32. Haftalara dogru da hurma yemeye başlayacağım, bir de umreden meryem ana otu getirttim doğumdan önce de onu içeceğim bakalım gerisi Allahın takdiri sağlıcakla atlatalım:)
aslinda bende cok korkuyorum ama normal doguma odaklamaya Calisiyorum kendimi son zaman da belli oluyor ne de olsa arkadasim yakin zaman sa spinal sezeryan oldu ilk ayaga kalkisini gorunce ondan da korktum bi sekilde dogacak artik sagliklisi hayirlisi neyse oyle dogumlar nasip etsin Rabbim bizlereSelam kızlar, İlk bebekte kendimi o kadar normal doğuma hazırlamıştım ki sezeryan ögg kakaydı bana göre. Ama son iki hafta kala bebeğe besin gitmediği için zorunlu sezeryan sundu doktorum bütün hayallerim yıkılmıştı, sezeryanla ilgili ne kadar kötü senaryo varsa gözümün önünden geçti baya ağladım istemiyorum diye morelim bozuldu. Ertesi gün doğuma girdim çıktım Rabbim öyle güzel yardım ettiki şükürler olsun diş çektirmeden bile kolay geçti ve epidural olduğum için bebeği doğar doğmaz gördüm temas ettirdim kendimle. Normal doğum yapandan hiç bi eksiğim olmadı. Allah bizim için en hayırlısını bilir kader kısmet deyin bekleyin kızlar hangisi bizim için daha hayırlı bilemeyiz. İki yöntemede şartlandırmayın kendinizi ya da olumsuzlarına takılmayın ikisininde. Zaten Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda ne ağrı kalıyor ne acı :)
Ben de canım ya inşallah gönlümüzden geçen olur:))Bende duydum meryem ana otunu canım. hatta şimdi bizimkilere sordum umreye hacca gidecek olan varmı diye. eşimin kuzeninde varmış sağolsun o verecek. olmasa akrabasının annesi gidecekmiş o getirirdi. inşallah faydalı olur yürekten istiyorum normal doğumu ya
bana da yeme falan demişlerdi bende bidaha yemedim hiç canım ama yiyenlerde var çok bişey olmuyo diyolar
Ben geçen rüyamda normal doğum yaptığımı gördüm önce sancılar başladı dehşete kapılmış halde ne yapacağımı bilemiyordum kendi kendime söyleniyordum filanyaatabiki analarimizanneannelerimiz babaannrmlerimiz yapmista dogumu yani kendimi genede boyle teselli edemiyorum ben :) ani dusundukce korkuyorum ben sadece normaldeb degil sezeryandanda kokuyorum
Mecbur öyle kalkmıştır arkadaşın, çünkü adı doğumda olsa bi ameliyattan çıkıyoruz sonuçta ama bünye çok çabuk toplanıyor hatta hareket edin merdiven çıkın bol bol diyorlar. İnşallah hakkında hayırlısı olur daha erken bence bunlar için düşünmemeye çalış daha 3 ay var nerdeyse :)aslinda bende cok korkuyorum ama normal doguma odaklamaya Calisiyorum kendimi son zaman da belli oluyor ne de olsa arkadasim yakin zaman sa spinal sezeryan oldu ilk ayaga kalkisini gorunce ondan da korktum bi sekilde dogacak artik sagliklisi hayirlisi neyse oyle dogumlar nasip etsin Rabbim bizlere
ayyy evtt dogacaktaa doktora dedim hocma ben doguramicam galiba icimde kalcak diyee :) vakti gelince o durmaz zaten merak etme dedi :)Ben geçen rüyamda normal doğum yaptığımı gördüm önce sancılar başladı dehşete kapılmış halde ne yapacağımı bilemiyordum kendi kendime söyleniyordum filano korku icten ice hepimizde var ama korkunun ecele faydası yok öyle böyle doğacak o minnaklar içimizi ferah tutup iyi düşünelim :))
Evet bazen olabiliyor nadirde olsa. Ama diyorum belki koku hassasiyetimiz olduğu için normalinden daha kötü geliyor olabilir.kzilarr yaa sizinde terinizz bi tuhaf kokuyirmu normalde ben hic terlemezdim terlesemde kokmazdi suan sanki surekli kokuyorum oyle hissediyorjm yaa surekli yikanasim var
Ahahah çok doğru söylemiş vakti zamanı belli zaten dua edelim bir avazda gelsinler:)) son trimester'a girdik ya ben kendimi psikolojik olarak hazırlıyorum simdidenayyy evtt dogacaktaa doktora dedim hocma ben doguramicam galiba icimde kalcak diyee :) vakti gelince o durmaz zaten merak etme dedi :)
valla bana da aynısı oluyo sürekli kendimi koklayıp duruyorum. her gün duş alıyorum bazen 2 kez. yinede kokuyorum yakzilarr yaa sizinde terinizz bi tuhaf kokuyirmu normalde ben hic terlemezdim terlesemde kokmazdi suan sanki surekli kokuyorum oyle hissediyorjm yaa surekli yikanasim var
ayy oalbilir canim yaa yaylaya gittim evin icinde bisey olmus gibi kokuyor sabki kkv her yeri arattim bisey bozuldumu acaba diyeEvet bazen olabiliyor nadirde olsa. Ama diyorum belki koku hassasiyetimiz olduğu için normalinden daha kötü geliyor olabilir.
bende oyelyim cnim yaa :)valla bana da aynısı oluyo sürekli kendimi koklayıp duruyorum. her gün duş alıyorum bazen 2 kez. yinede kokuyorum ya
ayyy bende 27. haftanin icine girdimistee 28 olsa bi diyordum az kaldi 28 e valla :) sonra etekelrim tutasacak diye dusunuyorum :)Ahahah çok doğru söylemiş vakti zamanı belli zaten dua edelim bir avazda gelsinler:)) son trimester'a girdik ya ben kendimi psikolojik olarak hazırlıyorum simdiden
Ayyy evet kuzum yaaa artık cok aktif giremiyorum, girdiğimde de sayfalarca yorum yetişemiyorum sayfanin hizına :) hava ege tarafında biraz kapalı ama ben bayıldim bu havaya tam hamilelere göre :) giderseniz sizede iyi tatillerBugün kontrolümuz vardı 700gr 35 cm olmuş bnm zilli cok şükür herşey yolunda tabi yine eli yüzündeydi dr ugrasti baya dedim yuzgorumlugu olmadan açmaz bir çeyrekle anca bu kadar açtı :))) rahatsızlığı olanlar gecmis olsunCircassian girl aklımdaydin cee yapmissin hadi ii tatiller bizim buralar yağmur kıyamet haftasonu bizde bi kaçalım diyoruz ama havaya bagli
Bende ilk defa devletten randevu aldım değişik bir dr olsun diye sen hangisine gitmiştin cnm seka yürüyüş yolundan aldım inşallah bakmam etmem demezSelam kizlar bugun devletteki kadin dogumcuma gittim ayrintili usg ve kardiyoloji sonuclarini daha druma gostermemistim onlari gosterim dedim hemde bebegimi gorurum dedim aman yok manyak adam bakmadi 10 agustosta gel daha yeni bakilmis simdi bakamam dedi ozaman a kadar kendi druma giderim renkli renkli gorurum manyak dedim icimden neyse sonuclar temiz dedi zaten bildigim biseydi sonra saglik ocaginin kan sonuclarrina bakti kanim axmis kan hapina devam et dedi malum ilaclari cok kullanmiyorum ben hata ediyorum biliyorum ama aklima geldikce qliyorum iste neyse normal dogum sezeryan konusulmus bende hep normal istedim ilk oglumda herseyim normaldide ama isten ayrildim tam doguma iki hafta kalada issizlik sigortam bitiyodu esimde yeni sigortali ise girdigi icin dogumu karsilamiyordu mecbur kaldim 38.haftada sezeryanla aldirmaya yoksa sigortasiz ozelde dogum baya baya asiyodu beni eee simdide normal dogum yapamam yeni sezeryanli oldugum icin mecburum yani sezeryana ama epidurel sezeryan oldum ve oglumun her anina sahit oldum tenteene temasimda oldu eger sezeryana mecbur kalirsaniz eger epidurel olun muhakkak cunku eltimi komple bayiltmislar hic bisey hatirlamiyo agrisi falanda cok oldu ayilmasi sikinti bide qrkadasim yaptirdi prenses dogum dusundunuzmu hic onu gerci ondada uyusunca ıkınma problem oluyormus galiba allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin dusunmeyin simdiden erken daha hangisi nasibinizde varsa onu yasarsiniz hayatta bazen hic bisey bizim planladigimiz gibi gitmiyor cunku
Ee peki alerjine bisey demedimiSelam kizlar bugun devletteki kadin dogumcuma gittim ayrintili usg ve kardiyoloji sonuclarini daha druma gostermemistim onlari gosterim dedim hemde bebegimi gorurum dedim aman yok manyak adam bakmadi 10 agustosta gel daha yeni bakilmis simdi bakamam dedi ozaman a kadar kendi druma giderim renkli renkli gorurum manyak dedim icimden neyse sonuclar temiz dedi zaten bildigim biseydi sonra saglik ocaginin kan sonuclarrina bakti kanim axmis kan hapina devam et dedi malum ilaclari cok kullanmiyorum ben hata ediyorum biliyorum ama aklima geldikce qliyorum iste neyse normal dogum sezeryan konusulmus bende hep normal istedim ilk oglumda herseyim normaldide ama isten ayrildim tam doguma iki hafta kalada issizlik sigortam bitiyodu esimde yeni sigortali ise girdigi icin dogumu karsilamiyordu mecbur kaldim 38.haftada sezeryanla aldirmaya yoksa sigortasiz ozelde dogum baya baya asiyodu beni eee simdide normal dogum yapamam yeni sezeryanli oldugum icin mecburum yani sezeryana ama epidurel sezeryan oldum ve oglumun her anina sahit oldum tenteene temasimda oldu eger sezeryana mecbur kalirsaniz eger epidurel olun muhakkak cunku eltimi komple bayiltmislar hic bisey hatirlamiyo agrisi falanda cok oldu ayilmasi sikinti bide qrkadasim yaptirdi prenses dogum dusundunuzmu hic onu gerci ondada uyusunca ıkınma problem oluyormus galiba allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin dusunmeyin simdiden erken daha hangisi nasibinizde varsa onu yasarsiniz hayatta bazen hic bisey bizim planladigimiz gibi gitmiyor cunku
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun şeker. :) bu gruptaki ve dünyadaki tüm anneler rahatça ve sağlıkla doğum yapsın inşallah. Bebekler de sağlıkla dünyaya gelsin. Mutlu anneler mutlu bebekler :)Rabbim yardımcın olsun canım, inşallah iyi geçer herşey çabucak doğurursun :)
Sonucuna da maşallahh
Ne utanıyorsun hiç utanma. Ben ki sokakta bile bazen boş ortamsa yapıyorum napcam gaz sancısı fena oluyor.Yaa kızlar bu saatte uyandım resmen nolur bizde de oluyor deyin utancımdan yerin dibine gireceğim. Bu aralar afedersiniz gaz sancılarım oluyor ve gecenin bir vakti kendi gaz sesime uyanıyorumneden böyle yaa bir fikri olan var mı kendimi çok kötü hissediyorum internetten araştırıyorum hamilelikte normal denmiş yediklerinize dikkat edin denmiş ee çok bir şey de yemiyorum gaz yapacak bir şey de yemedim ki akşam yemeğinde ayy kafayı yicem ben. Çok utanıyorum
kzilarr yaa sizinde terinizz bi tuhaf kokuyirmu normalde ben hic terlemezdim terlesemde kokmazdi suan sanki surekli kokuyorum oyle hissediyorjm yaa surekli yikanasim var
valla bana da aynısı oluyo sürekli kendimi koklayıp duruyorum. her gün duş alıyorum bazen 2 kez. yinede kokuyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?