Allah hepimize kolaylıklar versin başımıza ne geleceğini bilmiyoruz ilk doğum yapanlar için. Alışverişe gelince henüz aldıklarım 2 hastane cikisi battaniyeleri annem.aldı gerisi , 4 zibin 4 tulum 3 pijama takımı ama az geliyor bana ağzı olan konuşuyor hala hevesim var bişeyler almaya kv eşimin yanında alma böyle şeyleri hediye gelir falan dedi . Esimde o laftan beri gerek yok falan diyor ama dışarı çıkarken giyebileceği pantolon gömlek vs almak istiyorum ne yapıcam şaşırdım kaldım sinirleniyorum eşime de arada sanki havaya gidiyor gibi . Sizin eşler de böyle mi ?
Merhaba arkadaşlar
Yarım saat kadar önce bi kanamam oldu benim. Kabızlık sıkıntısı yaşıyorum. Biraz zorlandım, bir miktar kan geldi ama vajinadan. Hemen kesildi, Biraz endişelendim. Bebek hareketli şu an, ağrım ya da kanamanın devamı da yok. Yarına doktorumdan randevu almaya çalıştım ama doluymuş. Yine de yarın sabah özel numarasından arıycam. Gel derse gidip muayene olayım diyorum. Kan durup dururken olsa daha çok endişelenecektim ama wc de olunca acaba kendimi mi zorlamaktan oldu diye düşünüyorum.
Evet cnm mülakatı unutmuşum. sınav resmen sanki gostermelik bişi oldu.Allah yardımcınız olsun emeklerinizin karşılığını alın inşallah.
Kızlar bu ara çok gerginim sinirliyim bişey olsa kan beynime sıçrıyor aslında çok sabırliyimdir ama kimse kırılmasına diye içime atmaktan hemen gozlerim doluyo ağlamaklı oluyorum
kızlar ben tüp bebekle hamileyim ve geçen gün bir hastaneye girdim doğum fiyatlarını öğrenmek için muhasebedeki kadın normal doğum istiyorum diye bana gözlerini bir belertti :\ senin ki kıymetli bebek nasıl bebeğini riske atarsın bunu nasıl göze alırsın bizim hastanemizde tüp bebek hastaları hep sezeryan oluyor dedi. eşimde yanımdaydı bizi bir korku sardı eşim şimdi diyor tmm kesinlikle sezeryan olacak riske fln giremeyiz. ama ben kesilmekten çok korkuyorum. bana yardım eder misiniz. normal doğumdan da korkmaya başladım ne yapcam bilmiyorum
Ozel hastanelerde normal dogum ucreti kaldirildigi icin cok normal boyle soylemesi sadece 400 tlye kadar oda ve refekatci ucreti cikartabiliyorlar ona bile sinirlama ozellikle gelmiski normal dogum bedava diye herseyden para talep edemesinler diye....muhasebede calisan biri hangi tibbi bilgisine dayanarak tup bebeklerin sezeryanla dogmasi gerektigine karar vermis acaba...esine normal dogum ucretlerinin kalktigini anlatirsan o da neden sezeryana yonlendirildiginizi anlayacaktir.153 kadinsagligindan normal dogumda neleri ucretlendirebileceklerini ogrenebilirsin.Tup bebek sadece mudahale edilerek anne karninin disinda dolleniyor o kadar karnina yerlestikten sonra tüp filan boyle ayrimlar kalmiyor
Allah hepimize kolaylıklar versin başımıza ne geleceğini bilmiyoruz ilk doğum yapanlar için. Alışverişe gelince henüz aldıklarım 2 hastane cikisi battaniyeleri annem.aldı gerisi , 4 zibin 4 tulum 3 pijama takımı ama az geliyor bana ağzı olan konuşuyor hala hevesim var bişeyler almaya kv eşimin yanında alma böyle şeyleri hediye gelir falan dedi . Esimde o laftan beri gerek yok falan diyor ama dışarı çıkarken giyebileceği pantolon gömlek vs almak istiyorum ne yapıcam şaşırdım kaldım sinirleniyorum eşime de arada sanki havaya gidiyor gibi . Sizin eşler de böyle mi ?
Geçmiş olsun canım. Geçen benim de karnıma kramp saplandı kahvemsi damlalar aktı. Acile gittik. Doktor ilk kan gurubumu sordu. İlişki oldu mu idi 2. sorusu. Sonra baktı bebekte kesede birşey yokmuş, önemsiz vajinal bir kanamaymış. Hassas olduğundan olabilirmiş. Yani belirtiye göre düşük tehlikesi de olabilirdi önemsiz birşey de. İmkanınız varsa acile gidin daha rahat uyumaz mısınız?Merhaba arkadaşlar
Yarım saat kadar önce bi kanamam oldu benim. Kabızlık sıkıntısı yaşıyorum. Biraz zorlandım, bir miktar kan geldi ama vajinadan. Hemen kesildi, Biraz endişelendim. Bebek hareketli şu an, ağrım ya da kanamanın devamı da yok. Yarına doktorumdan randevu almaya çalıştım ama doluymuş. Yine de yarın sabah özel numarasından arıycam. Gel derse gidip muayene olayım diyorum. Kan durup dururken olsa daha çok endişelenecektim ama wc de olunca acaba kendimi mi zorlamaktan oldu diye düşünüyorum.
Kiyafet en kolayi yaa bulursun mutlaka. Gerek yok diyosa da az gizli al sonra itiraf edersin
Değil mi? Bende borcam vs sakın alma.dediler aldım tabiki ama 1 tane bile. Gelmedi ağzı olan her şeye konuşuyor sinir bozuluyor insanın . Eşim anneme kuma gibi asla annemle bişey alıyım yapıyım istemiyor . Haliyle bende onun annesini uzak tutuyorm ona kalsa annesiyle gidip alcam ben de heryere onu sürüklüyorum .Benim eşim hiçbirşeye karışmıyor. Ne alacaksam annemle alıyorum. Eşimle gittiğimizde daha büyük eşyalara bakıyoruz hep. Onunla gitmeye bir sonraki hedefim biberon ve emziği almak, kıyafetle o kadar alakasız yani.
Bana da çok diyorlar hediye gelir yeter artık almayın diye ama ben çok dinlemiyorum açıkçası. Düğünde de hediye gelir nasıl olsa diye kahve fincanı, saklama kabı, borcam vs almadım. Hiç biri hediye gelmedi, ben düğünden 1 ay sonra kahve fincanı seçmeye çalışıyordum
Hem gelen hediyelikler bebeğe uygun olacak mı, giydirmek isteyecek miyim nerden bileyim? Arkadaşlarım zevkimi bilir mesela ama annemin babamın hatrına ziyarete gelecek akrabalar zevkimi bilmez falan, çok kaale alamıyorum o yüzden hediyeleri. Hediye gelir diyen değerli büyüklerime de aynen bu açıklamayı yapıyorum :)
Şimdiye kadar hiç kanamam olmadı o yüzden net bişey diyemiyorum. Ama kesildiyse ve bebek hareketliyse şu an için tehlikeli bişey yoktur diye umuyorum. Yarın sabah doktorunuzu arayıp daha net bilgi alabilirsin sanırım. Umarım korktuğun gibi olmaz da iyi haberler alırsın bebeğinden.
Haklısın aslında adamlar düz mantık galibaHamilelik işte tepkilerimiz değişiyor. Bana da geliyorlar arada o içe atma çok yıpratıyor. Zaman geçince ben niye bu kadar taktım ki diyorum. Dolunay da etkiliyor sanırım.
Genelde çoğul gebelik de oluyor belki ondandir ki önemli olan doktorun dediği. Doktor önerirse niye sezeryan olmayasın ki? Benim 3. gebelik en çok bunda korkuyorum. Öncekiler normal; sanki enerjim kalmamış gibi. Ama anımsadığım sonlara doğru kendimizden çok bebeğimizi düşünüp biran önce alabilmek olacak kucağımıza.
Mayıs sonu gibi sormuştum 1600 demişti muhasebe. Bakalım gidebilirsen bu hafta yine sorayım keşke uygulamaya geçilmiş olsa.
Yeni sezon alırsın hiç takılma canım. Geçen eşim ebebeğe uğramış ne alayım, diyor. 14 aylık bebeğe bez, mama,ıslak mendil bir de doğacak olana varsa bir tulum al, dedim. Gitmiş evdekine 4-5 takım almış. Niye doğacak olana değil de Ahmete aldın ki O’nun zaten vardı, dedim. O daha piyasada yokmuş. Ne gerek varmış. Yani şekerim bi doğsun zaten canın sıkıldıkça bebek Mağazası gezersiniz. Eşin de senden çok alır.
Geçmiş olsun canım. Geçen benim de karnıma kramp saplandı kahvemsi damlalar aktı. Acile gittik. Doktor ilk kan gurubumu sordu. İlişki oldu mu idi 2. sorusu. Sonra baktı bebekte kesede birşey yokmuş, önemsiz vajinal bir kanamaymış. Hassas olduğundan olabilirmiş. Yani belirtiye göre düşük tehlikesi de olabilirdi önemsiz birşey de. İmkanınız varsa acile gidin daha rahat uyumaz mısınız?
Evet bı yerlere gelebilmek için baya bı çalışmak gerekiyor artık.senin durumunda olup çalışmak ise biraz zor cnm.bende öğretmenim 2013de mezun oldum son yilimda resmen sosyal hayatım yoktu okul,dersane,staj ve yurtta etüt odası dışında yaptığım bişi yoktu.ve hep dedim yani bu yıl atanamazsam ben bı daha bu şekilde çalışıp giremem sınava diye ama çok şükür karşılığını aldım.Senin gibi olsaydım heralde sınava bile girmezdim diye düşünüyorumInsallah calisanlar emeginin karsiligini alir kuzum. Insanlar yillarca dersanelere gidiyor maddi manevi neler yasiyor. Kimsenin emekleri zayi olmaz insallah. Kendi adima da atanirsam cok guzel olur tabi ama yeterince emek vermedigim icin de haketmedigimi dusunuyorum. Sinavda millete bakiyorum nasil cozuyolar diyorum nasil yetistirdiler e millet ben mi yil boyu soru deneme cozdu. Bende yapabildigimi yaptim yapamadigim kaldi. Esim dersaneye gondereyim dedi aslinda ama ben istemedim oyle erkenden kalkip tintin yarim saat dolmus cekemezdim. Iyiki de gitmemisim 3 ay bulantiyla gecti yazik olurdu verdigim paraya. O yuzden kendimden ziyade emek veren herkes atanir insallah issizlik cok zor. Hem issiz olup hem anlayissiz ese ve aileye sahip olmak ise daha zor. Rabbim yardimcisi olsun giren herkesin
çok mantıklı , kredi kartım internet alışverişine kapalı kocam sağolsun akıllandı actirmiyor normalde parayi eve getirir zaten . Takmıym en iyisi şuan alacaklarımı aldım size yazarken
Değil mi? Bende borcam vs sakın alma.dediler aldım tabiki ama 1 tane bile. Gelmedi ağzı olan her şeye konuşuyor sinir bozuluyor insanın . Eşim anneme kuma gibi asla annemle bişey alıyım yapıyım istemiyor . Haliyle bende onun annesini uzak tutuyorm ona kalsa annesiyle gidip alcam ben de heryere onu sürüklüyorum .
Haklısın aslında adamlar düz mantık galiba
Evet bı yerlere gelebilmek için baya bı çalışmak gerekiyor artık.senin durumunda olup çalışmak ise biraz zor cnm.bende öğretmenim 2013de mezun oldum son yilimda resmen sosyal hayatım yoktu okul,dersane,staj ve yurtta etüt odası dışında yaptığım bişi yoktu.ve hep dedim yani bu yıl atanamazsam ben bı daha bu şekilde çalışıp giremem sınava diye ama çok şükür karşılığını aldım.Senin gibi olsaydım heralde sınava bile girmezdim diye düşünüyorumsen yine iyi azmetmissin masallah
Benim 5 yılim bitti meslekte cnm nasıl geçti inan hic anlamadım.ama dediğin gibi evde zaman geçmiyor.simdi tatilde bile amigurumi falan örüyorum da eşimde seneye sen evde nasıl durcan diyorBende mezun olali cok oldu ama kpssye daha girmek nasip olmadi ilk kez kpss deneyimi yasiyorum :)) aslinda baslarda guzel calisiyodum yani cidden o performansimi devam ettirsem daha iyi yanitlardim. Hos bu seneki sorular biraz degisikmis eskiden girenler cikista konusuyodu. Ama bebek olayi degistirdi isi. Kimsede bosey beklemiyor benden o yonden rahatim. Bebek olmasa kpss sonrasi cok cene dinlerdimcalismadan nasil olurmus kendimi denedim bu sene ama seneye insallah bebek biraz akilli olursa kesin calismayi dusunuyorum. Yani vazgecmis degilim. Esim maasini verse de ben kendim calismak istiyorum cidden evde bi muddet sonra zaman gecmiyor. Cocuk olsa bile verimli zaman gecmiyor. Olmuyor yani esimde olsa onun emegi gozuyle baktigim icin kiyamiyorum savurmaya parasini. Kendim kazansam acimam mesela. Sirf bu yuzden atanmak istiyorum diyebilirim. Bakalim tum sulaleyle 60ta anlastik
Benim 5 yılim bitti meslekte cnm nasıl geçti inan hic anlamadım.ama dediğin gibi evde zaman geçmiyor.simdi tatilde bile amigurumi falan örüyorum da eşimde seneye sen evde nasıl durcan diyormaas konusunda da çok şükür cnm rahat oluyor hiç düşünmeden alabiliyorsun ama tabi insan kendi parasına emeğine de kiyamiyor ya birşeyi alırken düşünüyorum yani ben, bu bana gerçekten lazimmi gerekli mi diye
Değil mi? Bende borcam vs sakın alma.dediler aldım tabiki ama 1 tane bile. Gelmedi ağzı olan her şeye konuşuyor sinir bozuluyor insanın . Eşim anneme kuma gibi asla annemle bişey alıyım yapıyım istemiyor . Haliyle bende onun annesini uzak tutuyorm ona kalsa annesiyle gidip alcam ben de heryere onu sürüklüyorum .
Aynen öyle cnm hiç kolay kazanilmiyo.Allah isteyen ve hakeden herkese de nasip etsin inşallah.bu arada benim eşimde din kültürü ogretmeniNe guzel dolu dolu gecirdigin vakit cok guzel gercekten. Calismak guzel sey yaa. Para konusunda daha kazanmadigim icin bilemicem ama ogrenciyken iyi bir harcayiciydimtabi simdi nasil olur bilmem. Ama esim ben para harcamadigimda cok kiziyor uzuluyor. Her begendigimi almaliyim ona gore ama ben alisveris manyagi olmadigim icin hep aciliyetini dusunurum. O ise savurmami genelde erkekler eslerinden sikayet eder harciyosun fln diye bende kocadan sikayetciyim su devirde para zor kazanilan bisey gercekten kiymetini bilmek gerek
Aynen öyle cnm hiç kolay kazanilmiyo.Allah isteyen ve hakeden herkese de nasip etsin inşallah.bu arada benim eşimde din kültürü ogretmeni
Aynen canınHaha kart esinin mi senin olsa actirirdin :))
Kesinlikle. Annem tavsiye etse birşey annen neden karışıyor , seni dolduruyorlar kafasına giriyo kendi kendine ben anlamadım annem ne yaptı bu adama . Kendi annesini görmeyip anneme sallıyor elimde kalcak bi gün.Annenle bişeyler yapmana ya da almanıza neden karışıyor ki?
Kayınvalide çok iyi insan da olsa ekstrem durumlar hariç insanın kendi annesi gibi olamaz ki. Birçok erkek de var maalesef, “benim annemi kendi annen gibi gör” durumları. Keşke akıllarını kullanabilseler.
Ha etmiş o zaman eşin, her yere seninle gelecek tabi. Sen de sabırla anlat durumu. Bu sefer olmasa bir sonrakine mutlaka anlayacaktır hediye beklemenin çok mantıklı olmadığını.
Senin branşın ne canım?Aa meslektasiz demek cok sevindim :) eskiden kolaydi atanmak valla esin kiymetini bilsin bak bolumunun :))
Evet oda son mulakatsiz atananlardanAa meslektasiz demek cok sevindim :) eskiden kolaydi atanmak valla esin kiymetini bilsin bak bolumunun :))
Kesinlikle. Annem tavsiye etse birşey annen neden karışıyor , seni dolduruyorlar kafasına giriyo kendi kendine ben anlamadım annem ne yaptı bu adama . Kendi annesini görmeyip anneme sallıyor elimde kalcak bi gün.
Bu arada kızlar kozmonotlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Kasım bebekleri olacakları için nasıl Olur sizce
Senin branşın ne canım?
Çok haklısın , öyle yapmaya çalışıyorum bişey düşünürken kendi düşüncem gibi ı bahsediyorum annemle ilgili hiç konu açmıyorum. İdare etmek çok zor.Sen de annenin söylediklerini kendin düşünmüş gibi aktar o zaman. Gerçi bence hiç böyle oyunlara gerek olmaması taraftarıyım ama hak edene de acımamalı.
Kozmonot burda baya bi arkadaş aldı, bebek arabasına falan bindirmesi, dışarı çıkarması rahat olur diye. Ben almadım şu an için, çok hareketli bir bebek olup da battaniye içerisinde elini kolunu tutamazsak küçük aylar için alırım. Eğer o şekilde idare edebilirsek 1 yaş civarı için illa ki alırım diye düşünüyorum.
Evet oda son mulakatsiz atananlardankiymetini biliyoruz çok şükür kolay olmadı bu günlere gelmek.ikimizde ogretmeniz diye iki ay gezmeye cikiyoruz herkes bi laf etme derdinde.şu 2 ay tatilimiz herkesin gözüne batıyor.yok yani herkesin okuma hakkı vardı engelleyen mi oldu anlamıyorum
Çok haklısın , öyle yapmaya çalışıyorum bişey düşünürken kendi düşüncem gibi ı bahsediyorum annemle ilgili hiç konu açmıyorum. İdare etmek çok zor.
Öyle mi canım ben baktım ama gözden kaçırdım sanırım. İlk aylar cok küçük olacakları için üşür diye korkuyorum bende. Başta alışırsa belki böyle gider diyorum ama alıyım ozaman alanlar varsa madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?