İşte bak sorsan derler ki isme karışmadık, annesi babası koydu ama sana da kaç kere değişiklik yaptırmışlar..Amman canim takma bende oglumun ismini ares koycaktim ayy herkes de bi muhalefet ares te neymis türk isimlerinin suyu cikmismis anlami savas tanrisi demekmis yunancaymis ayyyy okadar cok kotu yorum aldimki her iki ailedende ayaz a cevirdim onuda annem ayvazz diye seslenince kocamin ilk ogrendigimizde ben koray kocam dedigi isme donuverdi eltim yaman ismini koyucam dedigi cocuguna gayet turk ismi yaniii amannn ona da yamanda neymis ole isimmi olurmus ben bi ara ruzgar koyim dedim ayyy her yer ruzgarla doluymus o neymis ole at adiymis annem diyo bak bak at ismimi koycan cocuga cildircaktim yani koray koydum bu sefeekinede aynisi olcak eminim hep bi sorun bulcaklar simdiden babam diyo ben r leri soyleyemiyorum isminde r olmasın bak diyee
Karismaz olurlarmi benim ki 2 yasina gircek nerdeyse hala emzirmemisim ustunde durmamisim diye konusuyolar kıt lar yani anlamiyolar napcan alisvrris isine karistirtmadim hic kv bi kackere atak yapti yeni bebek icin ama susturu verdim ben devmiyorum onu hosuma gitmiyo falan dedim ara ara deniyo sansini donra sus pus kalıyo kv cimmmİşte bak sorsan derler ki isme karışmadık, annesi babası koydu ama sana da kaç kere değişiklik yaptırmışlar..
Neyse savaşa isimle başladık bakalım alışveriş faslında neler çıkacak.. Yok oda yapacak mısın, yok emzik kullanacak mısın... Gazamız mübarek olsun bacılar
Aman iyi olsunlar daha ne isteriz :) oynasinlar birnirlerini cok sevsinler cocuklar buyudugunde cok mutlu gecti cocukluguz desinler bize yeterAy buna cok guldum tutu takip bale yaparken dusunemiyorum kocalari ama kizlari icin yaparlar valla evet erkek cocukta baska oluyor bak gorceksin
Oda baba bogusuyo diye babaya hayran oluyo aslanim diye bi cagriyo bizimki kosa kosa gifiyoo bende bebegimm yavruummm kusummmm bagriyom yok en son korayyyyy diye sesleniyom anca donup bakiyo
Aynen ole canim iyi olsunlar yeter ben bugunlerinin hayalini kurmayi birak aklima bile getiremiyodum simdik buna bin sukur olsun yani yeterki iyi olsunlarAman iyi olsunlar daha ne isteriz :) oynasinlar birnirlerini cok sevsinler cocuklar buyudugunde cok mutlu gecti cocukluguz desinler bize yeter
Kızlar selam. Uzun zamandır hızınıza yetişemedim, ara ara sadece okuyabildim ama döndüm :) umarım herkes miniğiyle beraber iyidir.
İsim mevzuları konuşulmuş. Bugün ben de sınandım bu konuda. Biz baştan beri klasik ve sade bi isim koymak istiyoruz, aileler de ismi siz koyacaksınız diyor. Tanışmamızda anısı olan bir isim var; Leyla, eşim baştan beri Leyla istiyordu ben de sıcak bakıyordum. Yine de içim rahat etsin diye haftasonu oturdum isim listelerini okudum, kulağımıza hoş gelenleri listeledik ama liste başı hala Leyla.
Neyse dün annemle telefonda konuşurken büyük ihtimal Leyla olacak dedim, annemde bi sessizlik bi buz kesme, sonra toparladı aslında bak şu isim de güzel bu isim de güzel diyor bana. Ben onları pek beğenmedim dedim, sonra kapattık konuyu.
Bugün de eşimin ailesiyle whatsapp grubumuz var. Kayınvalidem haftalardır sıkıştırıyor isim için, havlu yapacakmış isimli diye. Eşim dedi anne artık torunun isimsiz değil, Leyla diye. Kadın başladı dalga mı geçiyosunuz, o zaman ben gelmem doğuma falan. Eşim de sinirlendi isim yüzünden çocuğumu mu görmeyeceksin diye, kv diyor ki kötü anım var biliyorsunuz. Eski bir komşusunun adıymış sevmediği. Baktı olmuyor annesi doğuracak o koysun adını sen bana inat ediyorsun diye eşime kızdı. Ben de dedim anne biz ikimiz seçtik ama senin bu kadar tepkili olduğunu bilmiyorduk, önerdiğin bi isim varsa ona bakalım madem diye. Normalde daha sıcak konuşurum hep annecim derim, anladı artık kıvırmaya çalışıyor, yok ben şaka sandım yok aslında güzel isim, ayy ben leylak çok severim onu da leylakım diye severim (leylakım da neyse artıkbeğensek zaten biz leylak koyarız dimi) diye yazıyor. Hiçbirşey demedim, eşim de sinirlendi koymuyoruz isim falan doğunca bulunur öğrenirsiniz diye. Ben de eşime kapatalım isim mevzusu konuşulmasın dedim.
İki gündür o kadar gerildim ki ofiste aklıma geldikçe yaşlar süzülüveriyor. Biraz uzun yazdım ama birilerine içimi dökmek istedim. Sorsan hepsi çok modern, çok anlayışlı, birşeye karışmazlar, siz nasıl istiyosanız öyle olacak sizin çocuğunuz derler ama çam devirmelere doyamıyorlar. Düğün zamanı da böyleydi, sözde herşey bizim istediğimiz gibi olacaktı ama her şeye de bi yorumları vardı iki annenin de. 2 ay nişanlı kalıp her günü ağlamıştım umarım bu 4 ayım öyle geçmez.
Kafamda netken bir anda silindi isim şimdi. Başka isim de bakasım gelmiyor. Sanırım ancak doğumdan önce bir daha açılır bu konu..
Bu da böyle içimi döktüğüm dertli bir postum olsun.. Veya varsa böyle etrafınızda 'ayy benim o isimde sevmediğim biri vardı' diye konuşan birileri ve siz bir şekilde başedebiliyosanız onlarla, alırım güzel önerilerinizi..
Hehehehe bizimki direk erkek dio ama kv kp kız olması ıyı oldu ıyıdır kız dedıler hep. ben ruyamda 3 sefer kız gordum esım bır sefer erkek gordu senınkı yalnıs deyıp durdu :)Benim koca da kiz diye deliriyo. Erkekleri pek sevmiyo nedense. Kizi suslu puslu giydirme cilvesi nazi bayiliyor oyle seylere. Bana farketmez ikisi de yok ama kiz olmasaydi ikinciyi ucuncuyu isterdi ki soyledi zaten. Onumuzdeki turnuvalardan bahsettiben ayrintiliya girerken bile belki pipi vardir fln dedim ruyanda gorursun dedi. Kp bile kiz oldugu iyi oldu dedi. Erkekler genel olarak bi degisikler yaa
kuzum bence siz direk dogumda koyuın ve o zmn paylasın ısmını herkesleAmman canim takma bende oglumun ismini ares koycaktim ayy herkes de bi muhalefet ares te neymis türk isimlerinin suyu cikmismis anlami savas tanrisi demekmis yunancaymis ayyyy okadar cok kotu yorum aldimki her iki ailedende ayaz a cevirdim onuda annem ayvazz diye seslenince kocamin ilk ogrendigimizde ben koray kocam dedigi isme donuverdi eltim yaman ismini koyucam dedigi cocuguna gayet turk ismi yaniii amannn ona da yamanda neymis ole isimmi olurmus ben bi ara ruzgar koyim dedim ayyy her yer ruzgarla doluymus o neymis ole at adiymis annem diyo bak bak at ismimi koycan cocuga cildircaktim yani koray koydum bu sefeekinede aynisi olcak eminim hep bi sorun bulcaklar simdiden babam diyo ben r leri soyleyemiyorum isminde r olmasın bak diyee
kizz sen onlari niye takiyorsun yaa canin ne isterse onu koyarsin ben ismi belirledim bu olacak dedim hala bana isim sayiyorlardi hayir dedimce ynisini soyluyorlardi en son dedim hepinizin soyeldigibi yan yana siralayim madem benim dedigimi kabul etmiyrosunuz dedim o gunden sonra herkes sustu kimse bisey demedi ama simdide kv kp zeynep lina olan kizimin adini simdiden zeynep demeye basladi bende israrla zeynep lina diyorum galip gelecegimede eminim :) sen kararli olursan kimse sana biseh diyemez canim takma kafanaKızlar selam. Uzun zamandır hızınıza yetişemedim, ara ara sadece okuyabildim ama döndüm :) umarım herkes miniğiyle beraber iyidir.
İsim mevzuları konuşulmuş. Bugün ben de sınandım bu konuda. Biz baştan beri klasik ve sade bi isim koymak istiyoruz, aileler de ismi siz koyacaksınız diyor. Tanışmamızda anısı olan bir isim var; Leyla, eşim baştan beri Leyla istiyordu ben de sıcak bakıyordum. Yine de içim rahat etsin diye haftasonu oturdum isim listelerini okudum, kulağımıza hoş gelenleri listeledik ama liste başı hala Leyla.
Neyse dün annemle telefonda konuşurken büyük ihtimal Leyla olacak dedim, annemde bi sessizlik bi buz kesme, sonra toparladı aslında bak şu isim de güzel bu isim de güzel diyor bana. Ben onları pek beğenmedim dedim, sonra kapattık konuyu.
Bugün de eşimin ailesiyle whatsapp grubumuz var. Kayınvalidem haftalardır sıkıştırıyor isim için, havlu yapacakmış isimli diye. Eşim dedi anne artık torunun isimsiz değil, Leyla diye. Kadın başladı dalga mı geçiyosunuz, o zaman ben gelmem doğuma falan. Eşim de sinirlendi isim yüzünden çocuğumu mu görmeyeceksin diye, kv diyor ki kötü anım var biliyorsunuz. Eski bir komşusunun adıymış sevmediği. Baktı olmuyor annesi doğuracak o koysun adını sen bana inat ediyorsun diye eşime kızdı. Ben de dedim anne biz ikimiz seçtik ama senin bu kadar tepkili olduğunu bilmiyorduk, önerdiğin bi isim varsa ona bakalım madem diye. Normalde daha sıcak konuşurum hep annecim derim, anladı artık kıvırmaya çalışıyor, yok ben şaka sandım yok aslında güzel isim, ayy ben leylak çok severim onu da leylakım diye severim (leylakım da neyse artıkbeğensek zaten biz leylak koyarız dimi) diye yazıyor. Hiçbirşey demedim, eşim de sinirlendi koymuyoruz isim falan doğunca bulunur öğrenirsiniz diye. Ben de eşime kapatalım isim mevzusu konuşulmasın dedim.
İki gündür o kadar gerildim ki ofiste aklıma geldikçe yaşlar süzülüveriyor. Biraz uzun yazdım ama birilerine içimi dökmek istedim. Sorsan hepsi çok modern, çok anlayışlı, birşeye karışmazlar, siz nasıl istiyosanız öyle olacak sizin çocuğunuz derler ama çam devirmelere doyamıyorlar. Düğün zamanı da böyleydi, sözde herşey bizim istediğimiz gibi olacaktı ama her şeye de bi yorumları vardı iki annenin de. 2 ay nişanlı kalıp her günü ağlamıştım umarım bu 4 ayım öyle geçmez.
Kafamda netken bir anda silindi isim şimdi. Başka isim de bakasım gelmiyor. Sanırım ancak doğumdan önce bir daha açılır bu konu..
Bu da böyle içimi döktüğüm dertli bir postum olsun.. Veya varsa böyle etrafınızda 'ayy benim o isimde sevmediğim biri vardı' diye konuşan birileri ve siz bir şekilde başedebiliyosanız onlarla, alırım güzel önerilerinizi..
Yani bosa yorulmaya gerek yok hastanede bile karisiyolar kiz adamin kafasinami giriyolar ne ben cocukla ugrasiyom adsm bana hala gel kura cekelim diyo en iyisi nufus mudurllugunde karar vermek karisan gorusen ouyo vazgecme sansinda oolmuyo ahHkuzum bence siz direk dogumda koyuın ve o zmn paylasın ısmını herkesle
allahim 3 gun oncesine kadar cokduzenli bi hayatim vardi yaa erken yatip sabahta 8 bucukta uyaniyordum esim 3 gundur sehir disina gidiyor sabah uyaniyorum sonra diyorum offf kalkip napicam ben yaa yat uyu biraz daha diye diye saati 11 yapiyorum ama gece erken yatiyorhm :) valal cocugum bile annesi uyusuk olunca oda uyusuklaniyor 3 gundur eski duzeni tutturmam lazim gene :)Evet hatirliyorum canim. Uyku duzeni normalde bizim sagligimiz icinde cok onemli ama yillarin getirdigi aliskanlik. Ben universiteyi 2. Ogretim okudum eve gece gelip oglene kadar yatardim. İse baslayinca duzeliyor. Yillik iznde bile 1 haftada hemencik bozuluveriyor. Beni bebek degistirirse degistirir ancak. Bugun uyumadim erken yatarim ama kendimi biliyorum yarin da sabahtan uyanamam bi isim yok cunkugerci ablamda benim gibi iki cocuk dogurdu ikiside cok uykucuydu yine gec yatip gec kalkardi cocuklarin bi zarari olmadi :))
benimkinede doktor ilk erkek dediginde esim onada sevinmisti ama erkek kiyafetlerine pek bakmiyordu o zamanlar ne zaman doktor kiz kedi benimki costu iste bana asik olucakti beni cok sevicekti senin pabucun dama atildida gidiyor kizina elbise falan bakiyor gerci bizim minnosta simdiden babaci esim eve gelir gelmez napiyor benim kizim diyr karnimi seviyor oda ona bi tekmeler savuruyorki sorma :) gercekten benim pabuc dammda artik :)Benim koca da kiz diye deliriyo. Erkekleri pek sevmiyo nedense. Kizi suslu puslu giydirme cilvesi nazi bayiliyor oyle seylere. Bana farketmez ikisi de yok ama kiz olmasaydi ikinciyi ucuncuyu isterdi ki soyledi zaten. Onumuzdeki turnuvalardan bahsettiben ayrintiliya girerken bile belki pipi vardir fln dedim ruyanda gorursun dedi. Kp bile kiz oldugu iyi oldu dedi. Erkekler genel olarak bi degisikler yaa
benimkinede doktor ilk erkek dediginde esim onada sevinmisti ama erkek kiyafetlerine pek bakmiyordu o zamanlar ne zaman doktor kiz kedi benimki costu iste bana asik olucakti beni cok sevicekti senin pabucun dama atildida gidiyor kizina elbise falan bakiyor gerci bizim minnosta simdiden babaci esim eve gelir gelmez napiyor benim kizim diyr karnimi seviyor oda ona bi tekmeler savuruyorki sorma :) gercekten benim pabuc dammda artik :)
kesinlikle oylee hayirli saglikli olsunlarda hic onemi yok zaten isim konusuna ailelerin karismasinada ayri sibir oluyorjm benim kpde tutturmustu annemin adini koyun diyee dedim olmus olmemis kimsenin adi olmayacak onun kendine has bi adi olucak dedjm zaten soyadida sizden bide isme hic gerek yok dedim:)Ne guzel yaa aman evlatlarini sevsinler iyi gecinsinler de gercekten kiz erkek hic farketmez. Saglikli sihhatli hayirli evlatlar olsunlarda gerisi onemli degil yaa. Illaki gonul bi tarafa hep kayar ama kirmamak incitmemek gerek karsindakini. Bir isim icin insanlar birbirini yiyor oyle uzuluyorum ki gerek yok gercekten uc gunluk dunya. Keske buyuklerde anlayabilselerde rahat biraksalar soylenene razi olsalar. Herkesin evladi kendisine guzel. Ben isim bile belirtmedim guzel olduktan sonra ve ailede kimsede olmadiktan sonra hepsi kabulumdu. Tek sartim iki isim olmasindi. Oda esim secti o koydu arada yine sansimi deniyorumda ikinciye artik diyo :))
Uyku duzeni degisince bebeginde hareketleri degisiyo canim. Benimki mesela gece 1 gibi cok hareketli oluyo 3 e kadar kipir kipir. Sabah esim ise giderken bi uyaniyorum bazen sessiz oluyo o saatlerde. Geri yatiyorum oglen 1 gibi tekrar uyaniyorum oda kipirdaniyo bana cekti daha simdiden :)allahim 3 gun oncesine kadar cokduzenli bi hayatim vardi yaa erken yatip sabahta 8 bucukta uyaniyordum esim 3 gundur sehir disina gidiyor sabah uyaniyorum sonra diyorum offf kalkip napicam ben yaa yat uyu biraz daha diye diye saati 11 yapiyorum ama gece erken yatiyorhm :) valal cocugum bile annesi uyusuk olunca oda uyusuklaniyor 3 gundur eski duzeni tutturmam lazim gene :)
kesinlikle oylee hayirli saglikli olsunlarda hic onemi yok zaten isim konusuna ailelerin karismasinada ayri sibir oluyorjm benim kpde tutturmustu annemin adini koyun diyee dedim olmus olmemis kimsenin adi olmayacak onun kendine has bi adi olucak dedjm zaten soyadida sizden bide isme hic gerek yok dedim:)
Inanki 3 asagi 5 yukari herkes ayni seyleri yasiyo.kizimizin adi lidya ceren olcak dedigimde kim koydu bunu cok aradinizmi lidya gavur ismi v.s. zaten sadece lidya olcakti sirf milleti mutlu etmek icin kocam ekledi cereni ve ben nefret ediyorum ceren isminden bu salaklarin yuzunden.ustelim benim adim ceylan ceren de ceylan yavrusu demek buna ragmen nefret ettirdiler asla cereni kullanmiyorum sinir oluyorum. Ya amcasi olcak .... kimligini gordu a lidyayida mi yazdirdiniz diyo ulan asil cereni yazdirmiycaktik.sadece kaynim eltim ve cocuklari ozel olarak ceren hatta ceroş diyo... valla siz ne istiyosaniz onu koycaksiniz.herkes ayni tepkileri aliyo cunku insanlar haddini bilmiyo...cocugunun ismine bile mudahale edebilecek kadar şuursuzlar....uzulme diyemem bende cok uzuldum ama istedigim ismi koydum.o sevimli aile disinda herkes lidya diyo cunku annesi lidya dedikten sonra gerisine .ok yemek duser. cogu yerde de ay ne guzel ismi var diyolar bana...he o sevimliler inatla ceren diyo ama cocuk donup bakmiyo bile...daha yakin bir aile olabilirdik ama benim koydugum isme saygisi olmayan insanlarla mecbur kalmadikca gorusmuyorum...Kızlar selam. Uzun zamandır hızınıza yetişemedim, ara ara sadece okuyabildim ama döndüm :) umarım herkes miniğiyle beraber iyidir.
koydum gitti zaten esim sagolsun hic karismadi yaa ama onun ailesi beni cileden cikardi o zamanlar benxe inat ettim bi bi e soylemedim ne koyacagimi :)Aynen oyle erkek zaten soyadini veriyor. Isimde kadinin hakki daha buyuk adil olmasi acisindan. Bosver sen istedigin ismi koy
ben gec kalktigimda kipirdamiyor canim yaa sanirim osanirim oda eski duzenini istiyor gec galktigim saatler uyusuk oluyorUyku duzeni degisince bebeginde hareketleri degisiyo canim. Benimki mesela gece 1 gibi cok hareketli oluyo 3 e kadar kipir kipir. Sabah esim ise giderken bi uyaniyorum bazen sessiz oluyo o saatlerde. Geri yatiyorum oglen 1 gibi tekrar uyaniyorum oda kipirdaniyo bana cekti daha simdiden :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?