Dün akşamdan sonra ne yediysem çıkarmaya başlayınca gece doğumevinin aciline gittik. Bebeğe baktılar şükür iyiymiş, kan ve idrar tahlili yaptılar. Bu sabah sonuçları doktora gösterdik, enfeksiyon varmış kanımda, öğleden sonra hastaneye yatışım yapılacak. Enfeksiyonun sebebi bellidedirler ve hastanede daha rahat müdahale ederiz dediler. Antibiyotik kullanmak zorunda kalacam ama 3 gündür ateşim düşmedi, bu da zararlı bebeğe. O yüzden moralimi düşürmüyorum. Ana kız iyi bir şekilde çıkacaz inşallah hastaneden.
Aynen canım, zaten ben geçen seferde herşeyden az yiyerek verdim kilo porsiyon ufalttım yani. tatlımıda yedim pastamıda yedim.. ve hep o az porsiyonda devam edip hamilelikte o azlığı bırakınca o yüzden aldım bu kadar. zaten süt bol su içince oluyomuş çok yemek çok süt demek değil yani. doğumdan 3 ay sonrada başlasam kardır. sonuç olarak bu kilolar verilecek :) zumba da iyi aslında hedefim zumba ile basenlerimi eritmek. inşallah göbek falan kalmaz ondan çok korkuyorumçünkü benm hiç göbeğim olmamıştı...
bide kızlar doğumdan sonra sıkılaşmak için korse kullananınız varmı? ben düşünüyorumda işe yarıyomu gerçekten
Aynen ne dismis ya...hala dis cikariyolar :) sling gercekten kurtarici muhtesem bisey :) kizin dogdugu sene izmire kar yagdi ya...izmirde kis dedigin 2 ay ama ben dogum yaptim diye kar yagdi:) koyuyodum slinge montumuzda var 2 kisilik onuda giyiyodum heryere gidiyoduk....tabi sonra bu babywearing sayesinde bir suru danslar gruplar annelerle tanistik o da harika oldu bir suru arkadasimiz oldu bir suru etkinliklere katildik :)Sling zaten muhteşem bir icat canim :)
bu arada salih bu gece deliksiz uyudu çok şükür. Sabah ağzını kontrol edeyim dedim üst en arkada sağ ve sol azı dişi gelmiş belki de onun sancisiydi kaç gündürbu dişler de çık çık bitmiyor yaa
Kozmogirl17 canım dün yazmaya fırsatım olmadı maşallah oğlun çok yakışıklı Kasım annelerinden kızı olacaklar kaçırmasın bence bu yakışıklıyı
Bizde kalcakti oyle plan yapmisti pazar gunu denize gidicez dedim ama iyi olur oglumda dinlenmis olur filan dedi hic orali olmadi gelmiym rahat edin demedi.Bende oturdum kudurdum kudurdum sonunda arayip boyle soyledim :) yarin onu bindircem otobuse bagbagg yapicaz kizimla arkasindan :)
Ayy gecende esimin amcasinin oglu oldu. Daha bizim cinsiyet belli degilken e kizinizi oglumuza aliriz diyodu. Bende erkekte olsa alcan mi ogluna demistimgecende de esim diyo ki kizina soyle sevgilisi olunca getirmesin eve ne o oyle diyo dedim dogdu buyudu birini buldu da tanistirmasi kaldi. Adam kok sokturcek sanirim hissediyorum ogullarinizi feda etcekseniz bakariz biz
Bu arada arkadaslar sling sonrasinda kanguru kullanmayi dusunen varsa ve fikriniz yoksa ergonomik kanguru nedir hangi ayda ne kullanilir v.s...cunku hala bebegini ters koyup gezenler bile var...
Babywearing sayfalari ve gruplari var facede ve instagramda.ustelik facede genelde 2.el satislar oluyor.ozellikle sling 2 3 ay kullanilabilen bisey cok para vermeye gerek yok 2.elini cok ucuza alirsiniz ustelik degil 2 ,5.el bile olsa az kullanildigindan eskiyemiyor..en azindan bir goz atin fikriniz olsun derim.
Hem joimove dans gruplari var,hemen hemen her ilde var.bebegini giyen annelerin kurdugu dans gruplari,boylece bebeginizle birlikte dans edip spor yapmis oluyorsunuz ayrica ayni aylarda bebeklerle vakit geciren bebeginiz sosyal ve uyumlu bir bebek oluyor sizde yeni annelerle tanismis oluyorsunuz...biz ccoooookkk faydasini gorduk herkese tavsiye ederim.
Dogumdan itibaren bebeginizi giymeye baslayabilirsiniz o yuzden simdiden arastirmanizda fayda var
Benim simdiye kadar duydugum dogum hikayelerinden sezeryanda normal dogumda kisiden kisiye degisiyo canim. Kimisi sezeryan olup ertesi gun ayaklanirken kimisi normal dogum yapip gunlerce yatabiliyo. Ya da tam tersi durumlarsa soz konusu. Allah kolay ve hakkimizda en saglikli olana yöneltsin bizi. Ben kendimi dogumhanede dusundukce bi aglama krizi geliyo :))kuzum valla ben sanci cekerken kendimi dusunuyorum resmen panik atak geciriyorhm o anda sonra sezeryanda keserken dusunuyorum o zamanda bi fena oluyorum o yuzden doktoruk herseyi anlatiyor sezeryan 10 dakika ama normalde ne kadar sanci cekecegini sana soylemem kac saat surer bilemem yap derim ama sinra boyle dememistibiz deme diye anlatiyorum dedi :)
Tabi tabi ergonomik oda.o yuzden dedim nekolarin 2.elini babywearing sayfalarindan 100 tlye filan alabilirsiniz. Neko sling almistim ben 50 tl benden sonra 3 arkadasim daha kullandi simdi geri bize gelicek :)ergonomik kangurular da çok pahalı pullubibercim ona da bi çözüm bulsak :)
solomombaby biraz hesaplıydı. iyi midir acaba
bende geçen hafta dolabımı düzlüyordum. eteklerim elbiselerimi katlarken
kızımıza alma böyle kısa elbiseler diyo
çok geçmiş olsun canım inşallah hemen toparlrsınDün akşamdan sonra ne yediysem çıkarmaya başlayınca gece doğumevinin aciline gittik. Bebeğe baktılar şükür iyiymiş, kan ve idrar tahlili yaptılar. Bu sabah sonuçları doktora gösterdik, enfeksiyon varmış kanımda, öğleden sonra hastaneye yatışım yapılacak. Enfeksiyonun sebebi bellidedirler ve hastanede daha rahat müdahale ederiz dediler. Antibiyotik kullanmak zorunda kalacam ama 3 gündür ateşim düşmedi, bu da zararlı bebeğe. O yüzden moralimi düşürmüyorum. Ana kız iyi bir şekilde çıkacaz inşallah hastaneden.
haklısın canım. vericez inşallah :) hiçbişey kalıcı değil :)Zumba da süper olur iyi fikir canım :) emzirmek zaten epey kalori yaktiriyor azıcık destekle kolayca kilo verirsin. Bol su içmek ve dinlenmek en çok süt yapan şeyler gerçekten. Cok yemek önemli olsaydı Afrikalı kadınların sütü olmaması gerekirdi :)
Cok zor gece sabaha kadar agladi bu sefer babasiyla atistilar biraz gece heralde onun huzursuzlugunu yasadi hep agladi susturamadim aldim yastigimi gittim yanina basedemedim ins tek temennim ikinci gelene kadar uykulari duzene girmis olurYenidogan doneminden cikar cikmaz 40 i ciktiginda uyku egitimini yarilamistik 2 aylikti tamamen kendi uyuyordu gece 4 te bir kez beslenip geri uyuyordu.kitaptada anlatildigi gibi verdigin temel egitim kendi kendine uyumasini ogretmek.yenidoganken daha kolaydi tabi kolay ogrendi simdi odasina goturuyoruz opuyoruz iyi geceler diyip cikiyoruz odasindan o da bize bagbag yapiyo :) arkadasim var ayni ayda oglu var.biz boyle opup yatirinca oda aldi kitabimi gitti. haziranda iste yeni egitim verdi 1 aya yakin surdu ama pes etmedim diyo simdi yazliktalar gormuyorum ama cok rahatiz artik 9 dedinmi esnemeye basliyo disini dircalayip pijamasini giydiriyorum babasini gidip opuyo kendi yatip yatagina uyuyo dedi.biraz daha fazla ugrascan ama oluyo yani.2.gelmeden ogrette en azindan 2sininde yorgunlugu olmasin gece.
Ayy gecende esimin amcasinin oglu oldu. Daha bizim cinsiyet belli degilken e kizinizi oglumuza aliriz diyodu. Bende erkekte olsa alcan mi ogluna demistimgecende de esim diyo ki kizina soyle sevgilisi olunca getirmesin eve ne o oyle diyo dedim dogdu buyudu birini buldu da tanistirmasi kaldi. Adam kok sokturcek sanirim hissediyorum ogullarinizi feda etcekseniz bakariz biz
Valla benim eşim bana çok yardım eder evine de çok bağlıdır. Oğullarım da babasına çekerse kaçırmayın derim
Olur kusum halledersin kendine guven.biraz yorucu bie surec ama yapan anneler senden daha mi ustun,yontemi varki uygulayip yapiyolarCok zor gece sabaha kadar agladi bu sefer babasiyla atistilar biraz gece heralde onun huzursuzlugunu yasadi hep agladi susturamadim aldim yastigimi gittim yanina basedemedim ins tek temennim ikinci gelene kadar uykulari duzene girmis olur
Ben hayatımda ilk defa hastanede yatacam:) kronik idrar yolu enfeksiyonum ve böbrek taşı dökmüşlüğüm var ama hiç hastanede yatmamıştım. Ama bebeğim biraz ilgi istiyor galiba, evde iyileştirmedi beni :)
Minoset için 2 gün süre vermişlerdi zaten. 2 günün sonunda ateş geçmezse uzman doktora görün demişlerdi acilde de.
Annem refakatçim olacak zaten, onla baya bi planlar yaparız kesin. Kitap da aldım yanıma. Yoksa geçmez orada vakit.
Teşekkür ederim canım
egçmiş olsun canım hiç moralini bozma sakın ikiniz de sağ salim kızınla evinize döneceksiniz çok geçmiş olsunDün akşamdan sonra ne yediysem çıkarmaya başlayınca gece doğumevinin aciline gittik. Bebeğe baktılar şükür iyiymiş, kan ve idrar tahlili yaptılar. Bu sabah sonuçları doktora gösterdik, enfeksiyon varmış kanımda, öğleden sonra hastaneye yatışım yapılacak. Enfeksiyonun sebebi bellidedirler ve hastanede daha rahat müdahale ederiz dediler. Antibiyotik kullanmak zorunda kalacam ama 3 gündür ateşim düşmedi, bu da zararlı bebeğe. O yüzden moralimi düşürmüyorum. Ana kız iyi bir şekilde çıkacaz inşallah hastaneden.
Ayni insanlar cocuguna koydugun isme bile karisabileceklerini dusunen insanlar iste...had sınır bilmiyorlar....yarin benim kv de gelir memen buyumus bacagin sarkmis diye baslar...kendilerinde bu hakkı goruyolar kendilerini bu kadar yetistirebilmisler iste.bunlar bize hep ders insallah biz sagduyulu saygili cocuklar yetistirebiliriz.Kızlar kilo yorumlarını okuyorum da insanların bu her konuda yorum yapma densizliğine inanamıyorum ya. Birinin vücudu hakkında nasıl böyle yorumlar yapılır, kimi ne ilgilendirir anlamıyorum. Bir de bizler hamileyiz ,can büyütüyoruz içimizde. Memelerimiz, karnımız, kalçalarımız, bacaklarımız hepsi bir canı dünyaya en iyi şekilde getirebilmek için hazırlanıyor. Böyle düşününce ne kadar kutsal ve mucizevi olduğunu düşünüyor insan. Ama densizin biri gelip memelerin de amma büyümüş gibi sığ bir yorum yapınca insanın gırtlağını sıkası gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?