Benim senin gibi bu tecrübem yok kuzum daha ilk olacak inşallah fakat karnımdayken böle bu kadar korumaciyken hep onu düşünerek hareket ediyorsam doğduğunda daha büyük bi sorumlulukla bunlara devam edeceğim o yüzden hiç taviz verme bende olsam bende taviz vermezdim düşün artık ben daha karnımdayken böyle düşünüyorum sana nası hak vermem.. Zamanla anlarlar bence bakamicaginizdan değil ben zaten evlatlarımdan ayrı duramıyorum sizde anlayış gösterin fln dersin güzel bi dille onlarda bi sure sonra alisirlar bu duruma diye düşünüyorumTavizde vermiyorum bu konuda vermeyide düşünmüyorum canım. İnsan evladı söz konusı olunca kaplan kesiliyo gerçekten.
Ben bebege tek basima bakicam yanmda kimse olmayacak Allah sabrini verir insallah. Gecen arkadasimin bebegi gazdan kasilip kaldi rengi falan degisti bebegin. O hic panik olmadi bebege egzersiz falan yaptirdi ben oldugum yerde ruhumu teslim ediyodum az kalsin cok panik oldum. İnsallah bende oyle rahat olurum kendi cocugumda
Cnm bende kk da mı okudum nerde okudum bilmiyorum ama bu titreşimli ana kucakları bebeğin beyin zarını olumsuz etkiliyormuş. Ne derece doğrudur bilemem ama bir ön yargı oluştu bende.İlk 2-3 hafta gaz yoktu zaten canım sonra yavas yavas olmaya başladı doktora götürdük damla verdi o biraz rahatlattı ama yüzde yüz cozmedi. O bacak hareketleri çok işe yarıyor gercekten. Karnına masaj yapmak da iyi geliyor. Bir de bebisin karnına ince bir tülbent sarıp sicak tutmak ise yariyor. Arada yüz üstü yatırmak lazım o zaman da pırt pırt gidiyor :) ben emzirdikten sonra kendim yatakta uzanip karnıma da bebegi yan bir şekilde yüz üstü yatırıyordum hem benim ssıcaklığım iyi geliyordu hem kendini anne karnında gibi hissedip sakinleşiyordu :) titreşimli anakucaklari var ya bir arkadaşım da ona oturunca direkt gazını çıkardığını soylemisti. Tek bakacaksan öyle bir şey işe yarayabilir.
Aynen cnm onlar sağlıklı olsunlar daDusugude yuksegide zararmis canım sanada çok geçmiş olsun sağlıkla bebeklerimizi kucağımiza alalım yeter bize dikkat ederiz :))
Bende alicam ana kucaklarindan aklimda o e bebektekiler biraz pahali belki düsef diye bekliyorum. Bir de sevi bebenin cok fonksiyonlu reflu yataginu gördüm kiraz cekirdegi torbasi gözü var onu almayi düsünüyorum. Senin taktikleride ekran goruntusu aldimİlk 2-3 hafta gaz yoktu zaten canım sonra yavas yavas olmaya başladı doktora götürdük damla verdi o biraz rahatlattı ama yüzde yüz cozmedi. O bacak hareketleri çok işe yarıyor gercekten. Karnına masaj yapmak da iyi geliyor. Bir de bebisin karnına ince bir tülbent sarıp sicak tutmak ise yariyor. Arada yüz üstü yatırmak lazım o zaman da pırt pırt gidiyor :) ben emzirdikten sonra kendim yatakta uzanip karnıma da bebegi yan bir şekilde yüz üstü yatırıyordum hem benim ssıcaklığım iyi geliyordu hem kendini anne karnında gibi hissedip sakinleşiyordu :) titreşimli anakucaklari var ya bir arkadaşım da ona oturunca direkt gazını çıkardığını soylemisti. Tek bakacaksan öyle bir şey işe yarayabilir.
Valla arkadasimnda ilk bebegi ama o hic panik olmadi. Beni sakinlestiriyo bide bisey olmaz korkma diyeAyy senin yazdığını okurken ben panik oldum
Cnm bende kk da mı okudum nerde okudum bilmiyorum ama bu titreşimli ana kucakları bebeğin beyin zarını olumsuz etkiliyormuş. Ne derece doğrudur bilemem ama bir ön yargı oluştu bende.
Aynen cnm onlar sağlıklı olsunlar da
Değilsin belki dünyanin en ii dedesi ama ana nerde danasi orda.bisuru saçma sapan şey görüp okuyoruz ayırma gözünün önünden bosver küsen küssün.Şimdiii kızlar size bişey anlatmak istiyorum. Eşimin annesi ve babası ayrı. Babası evli sma evli olduğu kişiyle ben 7 senedir görüşmüyorum. Babasıylada babaannesi burda olduğu sürece onun evinde görüşüyorum. Ama eşim ve çocuklar normalde gidip geliyor babasının evine.
Her sene okullar kapanır kapanmaz Yazlığa gider kp ve ailesi. Ve 2-3 senedir sürekli eşimden kızları istiyo. Geçen gün aklıma geldi, eşime dedimki “ görüntülü arasana babanı, kızları özlemiştir görsün adam” diye. “ yok sonra ararım, tripli bu aralar” dedi. Hayırdır dedim.
Yine kızları istemiş gelsinler kalsınlar burda biraz diye. Kusura bakmasın ozaman istediği kadar triplenebilir dedim. Benim prensibim var, benim kızlarım benden ayrı şehir dışına çıkamaz. Ve bunu her defasında heryerde söylüyorum. Hatta geçen gün kendi annem de dediki “ köye götüreyim büyük kızı, orda oyalanır.” Biliyosun huyumu hala konuşuyosın dedim. Göndermiyorum ve göndermiycem dedim. Eeee sizi biz büyütmedikmi, bakamıyacakmıyım bi çocuğa, sizde o kadarken gidiyodunuz dedi. Bakmakla alakası yok dedim. İçim rahat etmiyo ayrıca sende göndermeseydin dedim. Eşimde kızdı bana göndersene çocuğu diye. Bu sefer ona baya kızdım. Sen karışma dedim.
Ya ben haksızmıyım Allah aşkına. Burdayken Annemde de kalırlar kayınvalidemde de. Ama dedelerinde kalmalarını istemiyorum orası ayrı.
Çocuklarım gözümün önünde olsun bu benim en doğal hakkım. Burdayken isterlerse hergün görüşsünler. Annemlede göndermediğim için eşim bişey diyemiyo babama yollıcam falan diye.
Beyefendi trip yaptı bayadır aramıyo sormuyo çocukları. Karısıda Allah var ilgileniyo çocuklarla, şimdi ben sevmiyorum diye hakkını yiyemem. Hatta kızlarım deli oluyo kadına
Öfff daraldım işte anlatayım dedim. Çok mu pimpirikliyim.
Valla arkadasimnda ilk bebegi ama o hic panik olmadi. Beni sakinlestiriyo bide bisey olmaz korkma diye
Şimdiii kızlar size bişey anlatmak istiyorum. Eşimin annesi ve babası ayrı. Babası evli sma evli olduğu kişiyle ben 7 senedir görüşmüyorum. Babasıylada babaannesi burda olduğu sürece onun evinde görüşüyorum. Ama eşim ve çocuklar normalde gidip geliyor babasının evine.
Her sene okullar kapanır kapanmaz Yazlığa gider kp ve ailesi. Ve 2-3 senedir sürekli eşimden kızları istiyo. Geçen gün aklıma geldi, eşime dedimki “ görüntülü arasana babanı, kızları özlemiştir görsün adam” diye. “ yok sonra ararım, tripli bu aralar” dedi. Hayırdır dedim.
Yine kızları istemiş gelsinler kalsınlar burda biraz diye. Kusura bakmasın ozaman istediği kadar triplenebilir dedim. Benim prensibim var, benim kızlarım benden ayrı şehir dışına çıkamaz. Ve bunu her defasında heryerde söylüyorum. Hatta geçen gün kendi annem de dediki “ köye götüreyim büyük kızı, orda oyalanır.” Biliyosun huyumu hala konuşuyosın dedim. Göndermiyorum ve göndermiycem dedim. Eeee sizi biz büyütmedikmi, bakamıyacakmıyım bi çocuğa, sizde o kadarken gidiyodunuz dedi. Bakmakla alakası yok dedim. İçim rahat etmiyo ayrıca sende göndermeseydin dedim. Eşimde kızdı bana göndersene çocuğu diye. Bu sefer ona baya kızdım. Sen karışma dedim.
Ya ben haksızmıyım Allah aşkına. Burdayken Annemde de kalırlar kayınvalidemde de. Ama dedelerinde kalmalarını istemiyorum orası ayrı.
Çocuklarım gözümün önünde olsun bu benim en doğal hakkım. Burdayken isterlerse hergün görüşsünler. Annemlede göndermediğim için eşim bişey diyemiyo babama yollıcam falan diye.
Beyefendi trip yaptı bayadır aramıyo sormuyo çocukları. Karısıda Allah var ilgileniyo çocuklarla, şimdi ben sevmiyorum diye hakkını yiyemem. Hatta kızlarım deli oluyo kadına
Hamilelik için fotoğraf çektirecek misiniz?
Çok haklısın insan gözünden sakiniyo annesin ve doğru kararı sen verirsin tabikiŞimdiii kızlar size bişey anlatmak istiyorum. Eşimin annesi ve babası ayrı. Babası evli sma evli olduğu kişiyle ben 7 senedir görüşmüyorum. Babasıylada babaannesi burda olduğu sürece onun evinde görüşüyorum. Ama eşim ve çocuklar normalde gidip geliyor babasının evine.
Ben bide sicak su torbasi koyuyordum ama bu sicaklarda o yontem pek islemez heralde ama normalde yuzde yuz ilac kadar etkiliBende çok su içiyorum canım 3 lt yi buluyordu ama bugün doktorum 4 lt yi bulsun dedi zaten sürekli wc deyim artık orda yaticam geçer inşallah :))
Bende bu panik her bebege karsi var kendiminkine daha dogmadan komplo teorileri kuruyorum. Ama bu iste kv nin sucu var yakinina tasinmiyorum diye her firsatta bana surekli o bebek ateslenecek uyumayacak aglayacak sabahlara kadar, bisey yerken tikanacak nefessiz kalacak, gazi olacak moraracak boyle seylerle doldurdu beynimi. Gecende insallah kilolu olur eger bebek kucuk dogarsa altini degistrrken bi tarafini incitirsin daha zor olur dedi. Bende inadina kendim bakcam kimler kimler anne olmus bende olurum alisirim ogrenirim napiymMaşallah cnm arkadaşına. İşin sırrını öğrenirsen bana da anlat olur muAslında yeğenlerime birşey olduğunda ben daha cesartli duruyorum. Bir defa koşarken düştü alnını masaya vurdu ki görsen o masa ayağı o kesiği nasıl attı dersin. Şakır şakır kan akıyor annem panikledi gelinimiz şokta başına bir havlu tuttular öyle bekliyor evde misafir var tuttuğum ile çocuğu indik aşağı taksiye atladık gittik acile 8 mi 10 mu dikiş atıldı. Kendi çocuğumda aptallaşır kalırım diye çok korkuyorum hele bebekken.
Aynen öyle düşün herkes bi şekilde tecrübe ederek öğreniyo o kötü olumsuz düşüncelere kulak asmamaya çalış.Benimde ilk bebeğim bende yalnız bakıcam benimde aklıma uykusuz geceler falan geliyo arada ama sağlıklı olsunda herşey halledilir diyorum sende öyle yap kendini rahatlat kimseyi umursama bende herkesin lafına takılırım boşuna kendimize zararBende bu panik her bebege karsi var kendiminkine daha dogmadan komplo teorileri kuruyorum. Ama bu iste kv nin sucu var yakinina tasinmiyorum diye her firsatta bana surekli o bebek ateslenecek uyumayacak aglayacak sabahlara kadar, bisey yerken tikanacak nefessiz kalacak, gazi olacak moraracak boyle seylerle doldurdu beynimi. Gecende insallah kilolu olur eger bebek kucuk dogarsa altini degistrrken bi tarafini incitirsin daha zor olur dedi. Bende inadina kendim bakcam kimler kimler anne olmus bende olurum alisirim ogrenirim napiym
Bende bu panik her bebege karsi var kendiminkine daha dogmadan komplo teorileri kuruyorum. Ama bu iste kv nin sucu var yakinina tasinmiyorum diye her firsatta bana surekli o bebek ateslenecek uyumayacak aglayacak sabahlara kadar, bisey yerken tikanacak nefessiz kalacak, gazi olacak moraracak boyle seylerle doldurdu beynimi. Gecende insallah kilolu olur eger bebek kucuk dogarsa altini degistrrken bi tarafini incitirsin daha zor olur dedi. Bende inadina kendim bakcam kimler kimler anne olmus bende olurum alisirim ogrenirim napiym
İki kızımıda kendim büyüttüm.evet zorlandığım zamanlar oldu ama herşeyimi kendim yapmış oldum. Hataysa da benim hatam oldu. Ateşlendiler de hasta da oldular, bir kere arayıpta ne kendi anneme nede kv gelin yardım edin demedim. Hepsi tecrübe oldu çok şükür. Yoksa 3. Ye nasıl cesaret ederdimAynen öyle düşün herkes bi şekilde tecrübe ederek öğreniyo o kötü olumsuz düşüncelere kulak asmamaya çalış.Benimde ilk bebeğim bende yalnız bakıcam benimde aklıma uykusuz geceler falan geliyo arada ama sağlıklı olsunda herşey halledilir diyorum sende öyle yap kendini rahatlat kimseyi umursama bende herkesin lafına takılırım boşuna kendimize zarar
Aslinda bende takilmamda bu hamilelik hormonlariyla birlikte konu da bebegim olunca ister istemez etkileniyorum. Gecen gün dedim zaten bu bebegin hic mi iyi bi tarafi yok icimi kararttin dedim dayanamadim :) evlat sevgisi var iste dedi saolsunAynen öyle düşün herkes bi şekilde tecrübe ederek öğreniyo o kötü olumsuz düşüncelere kulak asmamaya çalış.Benimde ilk bebeğim bende yalnız bakıcam benimde aklıma uykusuz geceler falan geliyo arada ama sağlıklı olsunda herşey halledilir diyorum sende öyle yap kendini rahatlat kimseyi umursama bende herkesin lafına takılırım boşuna kendimize zarar
Ayy tebrik ederim valla tek basina 2 cocuk bi es bi de hamilelik. bende insallah senin gibi olurum kimseye muhtac olmadan büyütürüm :)İki kızımıda kendim büyüttüm.evet zorlandığım zamanlar oldu ama herşeyimi kendim yapmış oldum. Hataysa da benim hatam oldu. Ateşlendiler de hasta da oldular, bir kere arayıpta ne kendi anneme nede kv gelin yardım edin demedim. Hepsi tecrübe oldu çok şükür. Yoksa 3. Ye nasıl cesaret ederdim
Amin yaa o hormonlar benide mahvetti sormaAslinda bende takilmamda bu hamilelik hormonlariyla birlikte konu da bebegim olunca ister istemez etkileniyorum. Gecen gün dedim zaten bu bebegin hic mi iyi bi tarafi yok icimi kararttin dedim dayanamadim :) evlat sevgisi var iste dedi saolsunamaaan bize laf soyleyenlerden daha iyi anne oluruz biz :)) dua edelimde su korkularimiz gecsin paniklemeyelim yeter :))
Hepimizin ortak sorunu zaten bu hormonlarAmin yaa o hormonlar benide mahvetti sorma
Merhabalar herkese ,uzun süredir buraya yazmıyordum .bebeğimi erken Doğumda kaybettim .23 haftalıktı.rabbim iyi yürekli insanların yavrusunu korusun.suyu gelen ya da kanaması olan ihmal etmesin .sağlıcakla kalın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?