- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Canım rabbim sabır versin. Ahirette meleğine kavuşursun inşallah. Ne denir bilemedim, yerini doldurmaz ama rabbim kucağını boş bırakmasın inşallahAllah razı olsun canım,beni listeden silersin .herşey için teşekkür ederim .
Allah allah niye oluyo acaba inşallah bian önce iyileşir canım. İnsanız valla herşey başımıza geliyo rabbim sağlık versinSağol canım bugünde acile gittik kızıma iğne yaptılar.kızarıklıklar arttı. Bir hafta hiçbir aburcubur market te satılan kapalı yiyecek VS yemeyecek bakalım. İlk defa böyle bişey başımıza geldi
Valla canım eskiden olsa, ay yolla ya ne olacak hem biraz sen dinlenirsin hemde çocuklar hava alsın derdim amma, zaman öyle bi zaman ki parkta bahçede otururken gözünü ayıramıyosan evladından gözünün görmeyeceği yere hiiiiç yollamayacaksın.. bizim köyde bile biz eskiden tur atardık mahalle mahalle kimsede şşt diyemezdi demezdi yabancı gezemezdi köyde(herkes birbirini tanır) yabancı araba geçse 2 kere köyün gençleri hemen peşlerine takılır hesap sorarlardı. Şimdi eşime diyorum burda asla çocuğu sokağa bırakmam oynasın diye binbir çeşit pislik geçiyo diye. Yollamamakta haklısın. Ki ben bırak çocuklar gezsin annesinden ayrı uyumayı özgüvenli olmayı bilsin yandaşıyım ama buna bende karşıyımŞimdiii kızlar size bişey anlatmak istiyorum. Eşimin annesi ve babası ayrı. Babası evli sma evli olduğu kişiyle ben 7 senedir görüşmüyorum. Babasıylada babaannesi burda olduğu sürece onun evinde görüşüyorum. Ama eşim ve çocuklar normalde gidip geliyor babasının evine.
Her sene okullar kapanır kapanmaz Yazlığa gider kp ve ailesi. Ve 2-3 senedir sürekli eşimden kızları istiyo. Geçen gün aklıma geldi, eşime dedimki “ görüntülü arasana babanı, kızları özlemiştir görsün adam” diye. “ yok sonra ararım, tripli bu aralar” dedi. Hayırdır dedim.
Yine kızları istemiş gelsinler kalsınlar burda biraz diye. Kusura bakmasın ozaman istediği kadar triplenebilir dedim. Benim prensibim var, benim kızlarım benden ayrı şehir dışına çıkamaz. Ve bunu her defasında heryerde söylüyorum. Hatta geçen gün kendi annem de dediki “ köye götüreyim büyük kızı, orda oyalanır.” Biliyosun huyumu hala konuşuyosın dedim. Göndermiyorum ve göndermiycem dedim. Eeee sizi biz büyütmedikmi, bakamıyacakmıyım bi çocuğa, sizde o kadarken gidiyodunuz dedi. Bakmakla alakası yok dedim. İçim rahat etmiyo ayrıca sende göndermeseydin dedim. Eşimde kızdı bana göndersene çocuğu diye. Bu sefer ona baya kızdım. Sen karışma dedim.
Ya ben haksızmıyım Allah aşkına. Burdayken Annemde de kalırlar kayınvalidemde de. Ama dedelerinde kalmalarını istemiyorum orası ayrı.
Çocuklarım gözümün önünde olsun bu benim en doğal hakkım. Burdayken isterlerse hergün görüşsünler. Annemlede göndermediğim için eşim bişey diyemiyo babama yollıcam falan diye.
Beyefendi trip yaptı bayadır aramıyo sormuyo çocukları. Karısıda Allah var ilgileniyo çocuklarla, şimdi ben sevmiyorum diye hakkını yiyemem. Hatta kızlarım deli oluyo kadına
Öfff daraldım işte anlatayım dedim. Çok mu pimpirikliyim.
Bebektir bu ateşlenirde ağlarda, yeri gelir süt içerken bile öksürür bişey olur. Kadın felaket tellalı galiba öyle şey denir mi ya. Benim ablam 2.kızını doğurduğunda ben 18 yaşındaydım. Yanında kalacak kimse yoktu ben kalmıştım ilk iki hafta. Ablam sezaryenli. Bebeği ben tuttum yıkadıkta gazını da aldık, göbek kordonuna pansumanda yaptık. Minicikti korkmuştum ilk giydirmeye ama giydirdimde. Ben o yaştayken yaptım daha önce hiç yapmamıştım. Korkma yani beyninide boş yere kurma. başkasının çocuğunda belki donar kalırsın çünkü huyunu bilmiyosun. Senin bebeğin uygulamalı ders gibi öğreneceksin yavaş yavaş neye ağlar niçin ağlamıştır tahmin edeceksin.Bende bu panik her bebege karsi var kendiminkine daha dogmadan komplo teorileri kuruyorum. Ama bu iste kv nin sucu var yakinina tasinmiyorum diye her firsatta bana surekli o bebek ateslenecek uyumayacak aglayacak sabahlara kadar, bisey yerken tikanacak nefessiz kalacak, gazi olacak moraracak boyle seylerle doldurdu beynimi. Gecende insallah kilolu olur eger bebek kucuk dogarsa altini degistrrken bi tarafini incitirsin daha zor olur dedi. Bende inadina kendim bakcam kimler kimler anne olmus bende olurum alisirim ogrenirim napiym
Ve senden başka yardımcısı da olmayacak donup kalmaya da fırsatın olmayacak :))
Bende de kimse kalmayacak hatta ben kimseyi istemiyorum. Doğum yapacağımda bile akşam eşime söyledim kimse yanımda kalmasın sadece sen kal bana yeter diye