- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
valla canım cevap vermedim hemen. 2 saat sonra 8 de yazdım. eşim yeni gitti işe gelmem bu saatte diye. babam benden bişey istemişti eve gelirsen onu getiririm ararsın demiştim babama aramadı. babama gelcektin ya onun için sordum falan dedi babam aramadı dedim. istiyosanız siz gelin dedim yoksa surat yapıyo. akşam karanlıkta dönerken korkarız belki dedi. aman ne korkucaksın falan dememi bekledi heralde hiç cevap vermedim bende gelmediler. 9 gibi yarım saat uyuyakalmışım. sonra 11 olmadan mis gibi tekrar yattım uyudum sabah 7 olmadan ayaktaydımaslında biraz rahat bıraksalar seni keşkeee kafanı dinlesen gerçekten insanın bazen tek kalmaya ihtiyacı oluyor uygun bi dille anlat istersen bazen çok üstüme düştüklerinde ben sölüyorum biraz kafamı dinlemek istiyorum ayaklarımı uzatıp keyif yapmak istiyorum bugünlük beni affedin fln diye anlayış gösteriyorlar seninkiler göstermez mi
patlamak hakkınmış ama canım gerçekten. heleki o bomm tam yerinde olmuş.. benim eşimde öyle şunu yap diyorum sonra bunu yap diyorum yorgunum işten geldim.rabarbaa @yet07 aydingelini @pinkstrap @Hebehubele
Tamamen kaygıdan arkadaşlar...Ne doğum korkusu ne bir şey... Her şeyi yalnız yapmaktan, plan program yapıp beyni yormaktan.
Düğünümde olduğu gibi doğumumda da yalnız olacağım. İstemem de anneler gelsin, yarardan çok zararları olur.
Tek yardımcım eşim olacak. Olayın arka planı bu. Biliyorsunuz alınıp satılacaklara bile kimsenin arayıp sorduğu yok.
O gün evde yalnızdım, eşim haftasonu da çalıştı. Sıcaktan vantilatör çalışıyor, kaç haftadır birikmiş tozu pamukçuğu havaya kaldırıyor. İğrendim süpürdüm. Yoruldum. Artrit yüzünden leğen kemiğim ve kuyruk sokumum acıyor topallatıyordu. Yemek yaptım. Ki ev de, mutfak da cehennem gibi sıcak. Ayağımı çarptım iyi canım yandı, iyice kımıldayamaz oldum.
Akşam 7 gibi eşim geldi. Keyfi yerinde gibiydi ama hemmen sonra "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" triplerine girdi. Çalıştı ya ...Sanki bana çalıştı. Yemeğini yedi, o salonda ben yatakodasında ayrı ayrı takıldık.
8.30da iğnemi yap diye yanına gittim. Sonra yaparım dedi. (Yorgun ya , biraz TV izliyordu, hemen kalkmadı) BU BİİİİR.
Akşam 9-10 civarı duş almış çıktı banyodan, aaa bana da banyo yapmama yardım et diyecektim, dedim. (Çünkü gerçekten kımıldayamıyorum ama aynı zamanda leşşşş gibi hissediyorum, en çok da sıcaktan bunalmışım.) Yarın yıkanırsın dedi. Bu İKİİİİİİ.
Bir arkadaşım süt sağma makinesini vermişti. Hortumu, vs.ni yedek parça olarak yenilemek istedim, nerde, kaç para araştır dedim, sonra yaparım dedi. Hepsini tek tek listeleyip cep telefonuna attım. Ki bi zahmet satın alsın. İçeri seslendim; alınacakları mesaj attım. Haftaya alırım dedi. Bu ÜÜÜÜÇ
Yatmak üzereyiz. O ayrı odada ben ayrı odada. Ah uh yapıyorum, zira cidden ağrım var. Yan odadan alaycı alaycı, hı hı biliyorum canım, hamileliğin ağır geçiyor dedi ve BOOOM!
Ben eve de bakarım kendime de bakarım hatta sana da bakarım diye başlayan ağlama 10 saniye içinde atağa çevrildi. Her zaman kendimi sakinleştirip nefesimi düzenleyebilirdim ama bu sefer boğuluyorum nefes alamıyorum diye gözlerim pörtledi.
Birgünlük bir şey değil bu hanımlar. Eşimi suçlamıyorum, yanlış sa anlaşılmasın. Ben bir şey yapılacaksa hemen olsun yapılsın isteyen bununla rahat eden biriyim. Her şeyi kendim düşünmekten, kendim yapmaktan yoruldum. Eşimi organize etmek, ona emir vermek bile düşünce ve kafa olarak yorucu.
Nasıl bir örnek versem....Yani helva yapılacak diye akıl eden bir ben varım, unu yağı şekeri alıp önlerine koyuyorum, ocağı yakıyorum, tavayı kaşığı ben hazır ediyorum, haalaa sonra yaparız bakarız havalarında eşim. İşte bu beni yoruyor.
Hergün böyle.
Ama o gün muhtaç oldum, bana iğne yapmasına, beni yıkamasına ve o beni hep salladı ya, işte endişe ile muhtaç olma yetememe yetişememe kaygısıyla panik atak geçirdim.
Beni yine sakinleştiren, elimi bırakmayan hava aldırıp yıkayıp yatıran yine eşim oldu. Niye böyle oldum ben dediğimde, "dolmuşsun demek ki" diyen yine oydu...
Kısacası kızlar, kaygılandım. Her şeyi ve herkesi tek başıma idare ve idame ettirirken, birden yetememekten, ciddiye alınmamaktan, muhtaç olmaktan yaşandı...
Ertesi gün evde tam bir mal ve ruh gibiydim ama o dinginlik iyi geldi. Bebek iyidir inşallah, tekmeleri sanki sakinleşti ama sağdan sola hareketlerinde bir azalma olmayınca endişelenmedim.
Çok uzun yazdım. Sağolun ilginizle yanımda oldunuz.
Valla benide cok daralttilar is yerinde. Altima eleman aldilar ben yokken isleri idare etsin die cocuk yeni mezun hic bisey bilmio yaptigim is riskli dogru urun onermezse adamlarin milyon dolarlik makineleri ziyan olabilir. Hadi isi bi sekilde telefonla falan idare etsek ben izindeyken cocuk araba kullanmayi bilmio. Bizim is hep yollarda. Benimle gorusturmeden aldilar. Sonra surekli bana sikayet ediolar cocugu en son ayrintilida bu mide muhabbetini yasadigim gun mudur aradi cocugu sikayet edio verdim kalayi bana sorup mu aldiniz cikarin isten dedim. Ee senin islerini kim yapacak sen yokken dio onuda siz dusunun dedim. Sonra caktim 10 gun rapor uzerine de yillik izin bayram sonrasi donecegim ise 32 dolsun cikacagim bi gun bile calismam fazladan mudurede dedim ben yokken bulun adam birini dondugumde bir ayim var. Simdi kafami dinliyorum islerimide idare ediyorum. Git bi 10 gun rapor al sende bayram falan girecek araya rahatlarsin biraz. Bu halimizde bide onlarla ugrasiyoruz. Normalde hamile oldugum icin bolum degistirme hakkim var yani disari cikmak zorunda degilim. Sirf ofisteki gudubetleri cekmemek icin ofise gitmiyorum. Kime ne zararim var anlamiyorum. Ben hamile birine elimden gelen yardimi yapmaya calisirim hep millet elinden gelen artik nasil mutsuz bir hayatlari var ise karnimizdaki mucizeye hinclaniyorlarBende dün çok ağladım... İşyerinde gerizekalı iki kadın yüzünden. Yöneticim izin günleri konusunda kasıtlı yardımcı olmuyordu, üst yöneticilere şikayet ettim. Tabiki ülke olarak büyük sorunumuz bilirsiniz sesini çıkartırsan susturmaya çalışıyorlar, istiyorlarki ezil büzül sesini çıkarmadan çalış. Sonra bu yöneticinin arkadaşı var oda bizim başka bi işimizinden sorumlu. İkisi bir oldular sürekli benle belaltından uğraşıyorlar, geçen ay tam 3 defa saçma sebeplerden yazılı uyarı verdiler. Dünde yine getirmişler önüme başka bi sebepten uyarı imzala diyorlar, bende içimde ne varsa savunma olarak yazdım döşedim benle bilinçli olarak uğraşıyorlar dedim. Sonra kadının yanına gidip benle ne sorunun var diye sorcaktım yerinde bulamadım. O ara öğle yemeğine çıkmıştım, yemek felan umrumda değil sinirden çatlıyorum wc ye gittim kendimi tutamadım hungur hungur ağladım. Sinirlerim boşaldı resmen. Dünyanın ahını ettim içimden benden beter olun inşallah ahımı aldınız karnımdaki bebeğin vebaline girdiniz dedim. Sonrada işyeri hekiminden rapor alıp çıktım. Bugunde tansiyon yerlerde gece boyu düşüktü hep bayılacak gibi oldum gitmedim işe. Ama nereye kadar gitmicem ki yarın yine yüzlerini görcem onların. Allahım yardımcımız olsun şu hamileliği zehir ettiler bana ağzımdan burnumdan getirdiler Rabbim yanlarına koymasın...
ayyy bu ne güzellik maşallah Allah nazarlardan korusun prensesiMini yaz çekimimizden merhaba teyzeleridarisi yenidogan cekimlerize 1.yas gunu cekimlerinize diyorum :)Eki Görüntüle 2176811 Eki Görüntüle 2176812
rabarbaa @yet07 aydingelini @pinkstrap @Hebehubele
Tamamen kaygıdan arkadaşlar...Ne doğum korkusu ne bir şey... Her şeyi yalnız yapmaktan, plan program yapıp beyni yormaktan.
Düğünümde olduğu gibi doğumumda da yalnız olacağım. İstemem de anneler gelsin, yarardan çok zararları olur.
Tek yardımcım eşim olacak. Olayın arka planı bu. Biliyorsunuz alınıp satılacaklara bile kimsenin arayıp sorduğu yok.
O gün evde yalnızdım, eşim haftasonu da çalıştı. Sıcaktan vantilatör çalışıyor, kaç haftadır birikmiş tozu pamukçuğu havaya kaldırıyor. İğrendim süpürdüm. Yoruldum. Artrit yüzünden leğen kemiğim ve kuyruk sokumum acıyor topallatıyordu. Yemek yaptım. Ki ev de, mutfak da cehennem gibi sıcak. Ayağımı çarptım iyi canım yandı, iyice kımıldayamaz oldum.
Akşam 7 gibi eşim geldi. Keyfi yerinde gibiydi ama hemmen sonra "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" triplerine girdi. Çalıştı ya ...Sanki bana çalıştı. Yemeğini yedi, o salonda ben yatakodasında ayrı ayrı takıldık.
8.30da iğnemi yap diye yanına gittim. Sonra yaparım dedi. (Yorgun ya , biraz TV izliyordu, hemen kalkmadı) BU BİİİİR.
Akşam 9-10 civarı duş almış çıktı banyodan, aaa bana da banyo yapmama yardım et diyecektim, dedim. (Çünkü gerçekten kımıldayamıyorum ama aynı zamanda leşşşş gibi hissediyorum, en çok da sıcaktan bunalmışım.) Yarın yıkanırsın dedi. Bu İKİİİİİİ.
Bir arkadaşım süt sağma makinesini vermişti. Hortumu, vs.ni yedek parça olarak yenilemek istedim, nerde, kaç para araştır dedim, sonra yaparım dedi. Hepsini tek tek listeleyip cep telefonuna attım. Ki bi zahmet satın alsın. İçeri seslendim; alınacakları mesaj attım. Haftaya alırım dedi. Bu ÜÜÜÜÇ
Yatmak üzereyiz. O ayrı odada ben ayrı odada. Ah uh yapıyorum, zira cidden ağrım var. Yan odadan alaycı alaycı, hı hı biliyorum canım, hamileliğin ağır geçiyor dedi ve BOOOM!
Ben eve de bakarım kendime de bakarım hatta sana da bakarım diye başlayan ağlama 10 saniye içinde atağa çevrildi. Her zaman kendimi sakinleştirip nefesimi düzenleyebilirdim ama bu sefer boğuluyorum nefes alamıyorum diye gözlerim pörtledi.
Birgünlük bir şey değil bu hanımlar. Eşimi suçlamıyorum, yanlış sa anlaşılmasın. Ben bir şey yapılacaksa hemen olsun yapılsın isteyen bununla rahat eden biriyim. Her şeyi kendim düşünmekten, kendim yapmaktan yoruldum. Eşimi organize etmek, ona emir vermek bile düşünce ve kafa olarak yorucu.
Nasıl bir örnek versem....Yani helva yapılacak diye akıl eden bir ben varım, unu yağı şekeri alıp önlerine koyuyorum, ocağı yakıyorum, tavayı kaşığı ben hazır ediyorum, haalaa sonra yaparız bakarız havalarında eşim. İşte bu beni yoruyor.
Hergün böyle.
Ama o gün muhtaç oldum, bana iğne yapmasına, beni yıkamasına ve o beni hep salladı ya, işte endişe ile muhtaç olma yetememe yetişememe kaygısıyla panik atak geçirdim.
Beni yine sakinleştiren, elimi bırakmayan hava aldırıp yıkayıp yatıran yine eşim oldu. Niye böyle oldum ben dediğimde, "dolmuşsun demek ki" diyen yine oydu...
Kısacası kızlar, kaygılandım. Her şeyi ve herkesi tek başıma idare ve idame ettirirken, birden yetememekten, ciddiye alınmamaktan, muhtaç olmaktan yaşandı...
Ertesi gün evde tam bir mal ve ruh gibiydim ama o dinginlik iyi geldi. Bebek iyidir inşallah, tekmeleri sanki sakinleşti ama sağdan sola hareketlerinde bir azalma olmayınca endişelenmedim.
ayy sende de mi var bu düşünceler bende sadace bende var acaba psikologa mı gitsem diyordum. Ya çocuğum babasız kalırsa fln diyip gözümde ölüm anı fln canlanıyor yüreğim sıkışıyor yaa Allah korusun inşallah bu korkularımız geçer bi an önce ruhumuzu daraltıyor.Bende surekli esimi kaybedersek ne yapariz modundayim.ya oglunu sevemezse hic,ya dogmadan esimi kaybedersem ...hep bu var kafamda eve gelene kadar huzursuzum...hamilelik hormonlari hepimize iyice baski yapiyo bu ara
Gececek az kaldi kucagimiza alinca hatirlamiycaz bile bunlari
Evet ya korkunc 2dk tlfnu kapansa ulasamasam kaza haberlerine filan bakiyorum...iyice manyak oldum bir an once gecsede rahatlasakayy sende de mi var bu düşünceler bende sadace bende var acaba psikologa mı gitsem diyordum. Ya çocuğum babasız kalırsa fln diyip gözümde ölüm anı fln canlanıyor yüreğim sıkışıyor yaa Allah korusun inşallah bu korkularımız geçer bi an önce ruhumuzu daraltıyor.
Tesekkurederiz teyzesi :)ayyy bu ne güzellik maşallah Allah nazarlardan korusun prensesi
yaa sorma dün akşam arkadaşımla buluştum kadıköyde eşimde 11 e dogru gelecek beni almaya yola çıktı biliyorum arıyorum açmıyor sonuna kadar çaldırıyorum nefes nefese kaldım bide kafamda polis açarsa telefonu eşiniz kaza geçirdi derse fln diye canlanıyorken açtı bi bağırdım adama neden bu telefon açılmıyor ben arıyorum fln dedim yaa müzikten duymamışım aşkım geliyorum noluyor dedi sana bişey oldu sandım dedim adamda şaşırdı tımarhanelik olmadan Allah kurtarsın biziEvet ya korkunc 2dk tlfnu kapansa ulasamasam kaza haberlerine filan bakiyorum...iyice manyak oldum bir an once gecsede rahatlasak
Bİ BAKIYIM CANIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİMsPatz aydingelini bu sayfada joimove etkinlikleri dururulmus burdan sorarak kendi semtinizdeki size en yakin joimive etkinliklerine katilabilirsiniz.bebek dogmadan hamile yogasi filanda yada joimove dite arasaniz bol bol etkinlik duyurusu varEki Görüntüle 2176946 Eki Görüntüle 2176947
AY SİZE NOLMUŞ ÖYLE KIZLAR. DEMEYİN VALLA BİZİMDE AKLIMIZA SOKMAYINyaa sorma dün akşam arkadaşımla buluştum kadıköyde eşimde 11 e dogru gelecek beni almaya yola çıktı biliyorum arıyorum açmıyor sonuna kadar çaldırıyorum nefes nefese kaldım bide kafamda polis açarsa telefonu eşiniz kaza geçirdi derse fln diye canlanıyorken açtı bi bağırdım adama neden bu telefon açılmıyor ben arıyorum fln dedim yaa müzikten duymamışım aşkım geliyorum noluyor dedi sana bişey oldu sandım dedim adamda şaşırdı tımarhanelik olmadan Allah kurtarsın bizi
rabarbaa @yet07 aydingelini @pinkstrap @Hebehubele
Hergün böyle.
Ne bilekligi alcan yusufcuk mu? Tam anlayamadim buda etiket mi olcak yoksa baska bisey mi var ivinde zarf gibimiKızlar bende bunu beğendim aslında bikaç yakın arkadaşlarıma ve yakınlarıma bunlardan yapıp dağıtsam mı acaba?
Normalde hediyelikler biz ufak yerde yaşadığımız için en az 200 tane 250 tane yapılıp dağıtılır eş dost çok diye. O yüzden yüksek meblağlı bişeyler istemiyorum. Hoş dağıtılan şeylere de acıyorum artık kimse saklamıyo atıyo... güzel atılmayacak bişey bulmam lazım.
Kartlara bunlardan çıkarıp çarşıdan bileklik alıp yapsam mı 30 tane falan. İnternette tanesi 3-4 tl falan
tatildekilerin fotolarını göründe bende ağlamak istiyorum o konuda seni çok iyi anlıyorum ama keşke etrafındakilerde bazı konularda seni anlasa gitmedin etmedin diye kırılmak darılmak nedir kuzum yaa uzun zamandır görüşmemiş olsan anlıcamda eşin ne kadar evde olmasa da orası senin de evin eşin var diye kalmıyorsun ki orda evin olduğu içinde ordasın ve gerçekten birinde kaldık mı evim evim güzel evim diye giriyorum içeri ki zaten öyle yatılı kimsede kalmayız başta öyle alıştırdım kimsede çağırmaz bide şimdi ben hamileyim ayaklarımı uzatıyorum çalıştığım için ayaklarım şiş evde gecelik pijama yatıyorum ancak öyle rahat ediyorum beni pek bi yere çağırmayın diyorum haklısın diyorlar biraz sende hayır demeyi bilmelisin bence o kırılacak bu kırılacak diye kendini yıpratıyorsun vallahi kimse altın boncuk takmıyor ben nası rahat ediyorsam öyle yapıyorum bi kaybımda olmadı çok şükür sende alıştır etrafındakileri artık yağmur hamile kız evinde dinleniyor rahatsız etmeyelim desinlervalla canım cevap vermedim hemen. 2 saat sonra 8 de yazdım. eşim yeni gitti işe gelmem bu saatte diye. babam benden bişey istemişti eve gelirsen onu getiririm ararsın demiştim babama aramadı. babama gelcektin ya onun için sordum falan dedi babam aramadı dedim. istiyosanız siz gelin dedim yoksa surat yapıyo. akşam karanlıkta dönerken korkarız belki dedi. aman ne korkucaksın falan dememi bekledi heralde hiç cevap vermedim bende gelmediler. 9 gibi yarım saat uyuyakalmışım. sonra 11 olmadan mis gibi tekrar yattım uyudum sabah 7 olmadan ayaktaydım
kv den yana hiç sıkıntım yok çünkü kadın gelmiyo bile. ruhumuda darlamıyo asla ama ablam eşin gecedeyken burda kalsana, buraya gelsene bilmem ne diye darlıyo beni. eşimde sabah gelince kahvaltı yapıyo yoksa adam akşama kadar aç uyuyo. bu sefer sabah babamdan evime dönüp kahvaltı hazırlamak zorunda kalıyorumay çok yorgunum eylülcüm valla darlandım
tatilim geldi resmen ya tatildekilerin fotoğrafını gördükçe ağlamak istiyorum
o kartın üstünde renkli ipten bileklik var canım. şans bilekliğiymiş ama yusufçukta olabilir aslında :)) üstündeki yazısı çok hoşuma gitti. yakın arkadaşlarıma dağıtabilirim diye düşündüm bu tarz kart üzerine herhangi bi bileklikNe bilekligi alcan yusufcuk mu? Tam anlayamadim buda etiket mi olcak yoksa baska bisey mi var ivinde zarf gibimi
Ya bende hediyeligin bos masraf olduguna cani gonulden katiliyorum.ama simdi esim sirket sahibi,kizi oldugunda cevresi hep altin getirmis vermis o da mecbyr gelene bisey vermek istiyo e kendi ailem istanbulda,babami tebrige geliyolar gosterecek torun yok o da bisey dagitmak istiyo mecbur sacma sapan kimsenin yuzune bakmayacagi seylere dunya para harciyorum su anda...
bende alıştırmadm ama ablama üzülüyorum tek başına sıkılıyo falan diye. ama babamın evde felaket sıcak burcu burcu terliyorum. bide çocuklar erken uyumuyo. alışmışlar gece 2 3e kadar oturmaya. bana akşam 11buçukta kahve içelimmi diyence çıldırıyorum :)tatildekilerin fotolarını göründe bende ağlamak istiyorum o konuda seni çok iyi anlıyorum ama keşke etrafındakilerde bazı konularda seni anlasa gitmedin etmedin diye kırılmak darılmak nedir kuzum yaa uzun zamandır görüşmemiş olsan anlıcamda eşin ne kadar evde olmasa da orası senin de evin eşin var diye kalmıyorsun ki orda evin olduğu içinde ordasın ve gerçekten birinde kaldık mı evim evim güzel evim diye giriyorum içeri ki zaten öyle yatılı kimsede kalmayız başta öyle alıştırdım kimsede çağırmaz bide şimdi ben hamileyim ayaklarımı uzatıyorum çalıştığım için ayaklarım şiş evde gecelik pijama yatıyorum ancak öyle rahat ediyorum beni pek bi yere çağırmayın diyorum haklısın diyorlar biraz sende hayır demeyi bilmelisin bence o kırılacak bu kırılacak diye kendini yıpratıyorsun vallahi kimse altın boncuk takmıyor ben nası rahat ediyorsam öyle yapıyorum bi kaybımda olmadı çok şükür sende alıştır etrafındakileri artık yağmur hamile kız evinde dinleniyor rahatsız etmeyelim desinler
ayyy yok canım öyle aklınıza girmesin gerek yok bizimki de hormonlardan işte geçer gider inşallah herkesin hormonu bir olmuyor ki tatlım ne mutlu sana işte en azından böyle yaşamıyorsun.. İş konusuna gelince az kaldı sabret ev işten herzaman iyidir hele ki böyle lanet iş.. Kurtul bi an önce :)AY SİZE NOLMUŞ ÖYLE KIZLAR. DEMEYİN VALLA BİZİMDE AKLIMIZA SOKMAYINHİÇ ÖYLE KARAMSAR DUYGULARA KAPILMADIM. POZİTİF DÜŞÜNÜN CANLAR POZİTİF...
YA İŞİN GARİBİ BU HORMONLAR BENDE ÇALIŞMIYO MU YAANCA HAYATTAN BIKMIŞLIK VAR BENDE, BUGÜN RESMEN KENDİMİ YERDE YUVARLAMAK İSTİYORUM. EVE GİDİNCE YUVARLANCAM. ÇALIŞMAKTAN YORULDUM AMA EVDE DE DURAMIYORUM
çık canım vallahi ohh mis gibi tatilini yap hakediyorsun o kadar çalıştın kahır çektin ihtiyacın var sonuçta :)o kartın üstünde renkli ipten bileklik var canım. şans bilekliğiymiş ama yusufçukta olabilir aslında :)) üstündeki yazısı çok hoşuma gitti. yakın arkadaşlarıma dağıtabilirim diye düşündüm bu tarz kart üzerine herhangi bi bileklik
bende alıştırmadm ama ablama üzülüyorum tek başına sıkılıyo falan diye. ama babamın evde felaket sıcak burcu burcu terliyorum. bide çocuklar erken uyumuyo. alışmışlar gece 2 3e kadar oturmaya. bana akşam 11buçukta kahve içelimmi diyence çıldırıyorum :)
bayramda kaçmak istiyorum valla biyerlere ruhum daraldı iyice..
şimdi kv arıyo ben bursadayım bişey istiyonmu diyeayaklar iyileşti bayramdan sonra da karadeniz turuna çıkıyo kadın.. eşim demiş eve gelince ayaklarım ağrıyo belim tutuldu deme anca geziyosun deyip kızmış ben karışmam dedim ben çalışıyorum mis gibi. sıcak limonlu suyumu içiyorum boğazım acıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?