2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Caliscagin icinmi o na mahkumum diyosun?

Caliscagin icinmi o na mahkumum diyosun?

Aynen kuzum calısmak zorundayım bır suru borcumuz var tup bebek ve tdavıden kalan ev kıra ona mecburum ama boyle hareketlerını gordukce nasıl bakıcak benım evladıma dıyorum ona kalsa evalallah bakıyor , bır yandan doğum ıznınde evdeyım nasıl gecınıcez ona kafa takıyorum mucizemi alıcam hayırlıysa kucagıma ama bu dusunceler benı bıtıryor bugunlerde

Cok iyi anliyorum seni bende ayni sen gibi dunup kuruyorum aglama krizi geliyor resmen , baktim hemen aglicam komik vidolar izlemye calisiyorum. Bide ruyalar var uyandiktan sonra kalp carpintisi oluyor.
Gececk bu gunler yolu yariladik hayirlisi ile ❤

Merhaba herkese bu arada. ❤

3 ay icin 4bine anlastim kusum aradigimda konustuk.
Anladım canım 3 ay için gayet iyiymiş
rabbim gönlündekini eylesin inşallah canım.. herşey kafada bitiyor zaten inşallah korkuların geçer sen bile şaşar kalırsın :)
bakar bakar kuzum üzülme, benmki de gezenti. bakarım diyo pek ümidim yok ama napacaksın bi gözünü bi kulağını kapatacaksın el mahkum.. hem kendi canının canı bakar neden bakmasın. sıkılırsa 2 pohpohlarsın yumuşar.. hepsi öyle değilmi iki pohpoh bi muck muck yeter.. sıkma canını
her bebek rızkı ile gelir hiiiç sıkma canını. rabbim sağlık versin yeri gelir zeytin ekmek yersin mutlu huzurlu olursun

Canım şu reflü yastığının fotoğrafı var mı veya nasıl bişey alınmalı? Geçen oyalanmak için bir mağazaya girip baktım da aralarındaki farkı ve hangisi ne işe yarıyoru anlamadım. Biz tecrübesizler için bu alışveriş seçenekleri uzaya mekik fırlatmak gibi

bide bizimkinin şey huyu var bak ben buradayım, bak ben buraya gdicem. git anacım git yeter ki git diyorum
valla bende öyle olmam inşallah, olursamda dediğin gibi tedavi olurum ben kimse benden yana kötü konuşsun istemem
Daha once soyledimmi bilmiyorum kurek yapiyorum ben izmirdede kurek klubu kuruldu basta ben takip ediyodum odemeleri filan sonra hamileyken ciktim yonetimden ama o zaman butun uyelerle iciceydim tabi.bir ebru hanim var disci 60 yasinda 2 oglu var 2 gelini onlarda kurege geliyo gelinler varya kadina yapisiyo kadin resmen benim yakami birakin diyo.tamamen kendi hayatina zevkelerine bakiyo haftasonu kankileriyle salda golune bisikletle gezmeye yok erzuruma kayaga azmaga kanoya gidiyo gelini hamileydi anne dogumda sen ol yanimda kendi annem panik beni delirtir orda diyodu buda tamam kizim bakariz nasil istiyosan oyle yapariz ister gece kalirim ister kocanla kalirsin gunduz yardim ederim sen programini belirle ben sana o sekilde yardimci olurum.bak ilk cocuk cok ozel bu gunlerin kiymetini bil cocugunla yalniz kal eve cok insan toplama filan diyodu :)
Kadinin kendi hayati oldugu icin cocuklarida gelinleride onla vakit gecirmekten zevk aliyo resmen :) bizimkinin kendi hayati yok anne olunca sifirlamislar kendilerini o yuzden herseyin icindeler hak goruyolar ya kadin beni ,kizimin mevludunde butun komsularina bak bu nasil oburu gibi degil demi bu bana bakar dimi diyerek tanistirdi ya kadinin en buyuk hayali kendine baktirmak zaten dusunsene ya hoc bana sormuyo bile seneye 3 ay gideriz iyi dedin diyo

Anladim
Allah yardimcin olsun...bilmiyorum benim daha once calistigim sirketten arkadasim var baska bir subede mudurdu,ben hamile kalip dogum yapinca cok heves etti 7 sene olmus evleneli kizim 3 4 aylikken tuttu tedavisi ama onlarinda kredi borcu vardi ev oduyolardi tedaviye cok para gitti calismak zorundayim diyodu mustafanin aldigi anca krediye yetiyo ben calismazsam ac kaliriz doyodu..hamileyken isi birakmasi yatmasi gerekti ustelik ama sonra nolduysa esi terfi aldi bisey oldu hala evde calismiyo cok soramiyorum tabi ama demekki yetiyo bisekilde idare ediyolar bebegine kendi bakiyo...bebek kendi rizkiyla gelirmis zaten senin bebeginde mucize bebek,belki baska.mucizelerle gelir hayatina

Acilll. Arkadaşlar karnımda kalp atışı gibi bir şey var. Pıt pıt pıt diye atıyo sağ tarafta ve elle ve gözle görülür şekilde. Ne bu?

valla canım şimdi doğru ifade edebilecekmiyim kendimi bilmiyorum ama o dişçi hanımefendinin bi çevresi varmış. kadının idealleri okumuşluğu gezip görmüşlüğü var belli. bizimkine desen ki bsiklete bin binemez. kano yap yapamaz. otur günde pasta börek ye de yer. yani şunu demek istiyorum buralarda o tarz aktiviteler yok. kadın ister istemez kv tipinde yani ki allahtan benmki geziyo dolaşıyo çünkü parası var parasının olmadığı zamanı dşünemiyorum...
sizde mesela merkezi yerde oturuyosunuz kendince meşkalen var gezip tozman arkadaş ortamın var. köy ortamında bunları kuramıyoruz. mesela benm arkadaşlarım var. üniversite arkadaşlarımla buluşucam deyince bana garip garip bakıyolar. çoğu üni. okumadı. garip geliyo evliyken hemde hamile iken gezip dolaşmak. yada benm çalışmam para kazanmam onlara hayal gibi geliyo. yaşam standartları anlatmak istediğim aslında.. senin kv nasıldır nerede yetişmştir bilmem ama bizimkinin idealleri arasında kendini baktırmak gezidrttirmek pohpohlanmak var. kadına desemki gel bi aktivite yapalım yapamaz.. sinemaya bile daha 2 3 sene önce eşimle ilk defa gitti. hatta eşim bile bilmezdi benle öğrendi çoğu şeyi. hala istanbulda doğmasına rağmen yolları izleri bilmez ben tarif eder götürür gezdiririm. ufukları açık değil.. yaşamakla yaşamak arasında fark var.
hatta bana diyolar canlı navigasyon bilmediği yer yok, nasıl bukadar yeri biliyosun falan diye. hele eşime tiyatroya çocuğu götür desem neler olur hiç bilmiyorum..

bizimkilerde bize yapışmasalar kendi çevrelerince takılsalar karışmasalar işleri güçleri biz olmasak bizde yapışırız onlara. haksız mıyım? ama onlar bize bazı şeyleri enpoze etmeye çalışıyolar. bana sen bakacaksın, ben hastayım sen duracaksın başımda. gelinsin herşeyi yaparsın. yapamam anacım ben babama yapmıyorum yapamam. 5 kere yaşamıycam bu hayatı..

Acilll. Arkadaşlar karnımda kalp atışı gibi bir şey var. Pıt pıt pıt diye atıyo sağ tarafta ve elle ve gözle görülür şekilde. Ne bu?
bebeğin tekme atıyo yada kollarınla vuruyo canım. telaşlanma hiç hissetmiyomuydun yada hıçkırık tutmuştur bebişini

bebeğin tekme atıyo yada kollarınla vuruyo canım. telaşlanma hiç hissetmiyomuydun yada hıçkırık tutmuştur bebişini
Hareketlerini biliyorum canım. Hareket değil bu kalp atışı gibi 3 saniyede 1. Hıçkırık olabilir evet bu haftalarda dışardan hissedebilirsiniz diyodu yazıda. Çok korktum ama :)

Tabi canim ebru hanim uc bir ornek.ama mesela arkadasimin annesi vardi rahmetli,15 yasinda evlendirilmis istanbula gelmis kapicilik yapmislar o yasta hamile kalinca bobrekleri iflas etmis senelerce diyaliz bobrek nakli...ama kadini gorsen hayattan zevk alirdi.okumayi bilcek kadar okula gitmis,ama nerde ismegin ne kursu varsa gitti orda yasitlariyla gunlere gezmelere gitti,ki seninkinin gezmeye parasida var onun ucretsiz akbili vardi bobrekleri sebebiyle engelli akbili sanirim.kadin ola heryeri gezer tozar kimseden geri kalmazdi...annemde koyde yetismis 15 yasinda evlendirilmis,hatice abladan daha az cekmis ama hayattan zevk almiyo kendi hayatim olsun demiyo tek bildigi 3 komsusu var Allahtan onlarla viraz geziyoda nefes aliyoruz...anne seni ahsap boyama kursuna goturiym hep senin yasindalar diyorum yok bacagim agriyo.izmir belediyesinin cevre ilce ve koylere ucretsiz gunu birlik rehberli turlari var gel beraber gidelim yok ben anlamam bana gore degil...yani hayattan zevk almamak icin resmen cabaliyo.onun tek bildigin 2 oglu var devamli onlarin hayatinin icinde olsun,ya esimin dogumgununde 50 kere arayip sizmi gelirsiniz ben mi geliym diyo onlar genc benim ne isim var diplerinde demiyo...gecen bayram 50 kere hem esime hem bana soruyo bayramda biyere gidixekmisiniz ona gore köye gidicem diyo ne alaka sen git koye biz gideriz gitmeyiz sanane...yok ya para pulla yasadigin yerle alakasi yok tamamen hayattan zevk alip bunu istemekle alakali

pullubiber aydingelini benim kayınvalidem kendi halinde, gezmekle tozmakla hiç arası olmayan, kendini ailesine çocuklarına adamış, aklı başında, düşünceli bir kadındır. Zor bir hayatı olmuş, kayınpederimle büyük bir aşkla evlenmişler, onun için eğitimini yarıda bırakmış, zor bir hayatı olmuş ama çocuklarının iyi eğitim almasını her şeyden önde tutmuş, kendini de yetiştirmeye çalışmış. Biz de gayet iyi anlaşırız, birbirimiz sever sayarız. Lakin şimdi bebek konusunda öyle istekli ki bu beni korkutuyor. Tamamen iyi niyetli ve yardımcı olmak istediğini biliyorum, ama farklı şehirlerde yaşıyoruz ve doğum olduğunda gelip uzun süre kalmasından endişe ediyorum. Annem de farklı şehirde, tabiki o da gelip bir süre yanımda kalacak. İkisi de başımda mı olacak, nasıl bir düzen kuracağız bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım olacak tabiiki ama bebeğimle baş başa kalmak isterim bir müddet sonra. Ve o durumdayken ay yanımda kim kalıcak, biri kalsa öbürü alınacak mı diye bir de kendime bunu dert etmek istemiyorum. İnşallah sıkıntısız atlatırız o zamanları

Kizlar dogumdan sonra calisacak olanlar bebeginizi kime birakcaksiniz bana bi akil verin ya. Bende ögretmenim ama devlette degil ozel sektor. Annem burda degil hic akrabamda yok. Kv burda ama ona birakirsam bebegimin obezite olmasini goze aldim demektir. Esimin ve gorumcemin hic beslenme aliskanliklari yoj esimi ben yine idare ediyorum evlendigimzden beri ama tamda duzelmis degil. Surekli tatli ve hamurisi yemek istiyo. sabah gozunu acar acmaz tatliya saldirr. Mesela bi komsu cocuguna tatli yedirmiyodu annesi kv birakti cocugu gizli gizli cikolata verdi cocuga yazik diye. Kendisi 60,yasinda gece nutella kasiklar. Ayrica hic temiz degil mesela kasikla cocuga mama yedircek olsun sicakligina bakmak icn once kendi agzina sokar. Ve ileri derece sigara bagimlisi. Simdi ben bu cocugu nasil birakiyim. Maddi dururummz geregi calismamda gerekiyo. 1 sene idare ederiz dedi esim 1 yasina kadar sen büyüt en azindan dedi. Sonrasinda napicam. Valla bunlati dusunmekten kafam yandi. Kres icin 1 yas cok erken degilmi hem nasil guvencem

Bakıcı alternatifi var mı? Araştırıp iyi referans alabileceğin birini bulup ona emanet etme şansın var mı?

Hareketlerini biliyorum canım. Hareket değil bu kalp atışı gibi 3 saniyede 1. Hıçkırık olabilir evet bu haftalarda dışardan hissedebilirsiniz diyodu yazıda. Çok korktum ama :)
hıçkırıktır kuzum korkma :)
evet aslında bunu da anlatmak istedim kendini yetiştirmek önemli olan.. normalde ben muhasebeci değildim sekreterken ismek kursuna gittim muhasebe öğrendim. sonra eşimle sevgiliydim izin vermezdi ehliyet almama üniversite okumama gezmeme dolaşmama.. bakkala çıkmak için izin aldırtırdı. 3sene dayandım sonunda ayrıldım 20yaşında falandım ayrıldığımda. ehliyetimi aldım, tatillere gittim, üniversitemi miis gibi okudum hatta lisedeki bölümümü tamamen değiştirdim. kendime geldim yahu nefes aldım. hem çalıştım hem okudum o anki tadı şuan asla almıyorum. garsonluk yapıyodum ama felaket mutluydum. sonra barista oldum kahveler içecekler ooh miis ne güzel şeyler öğrendim o anın tadını çıkarttım..
ama eşime kalsa hayatı düzeni olmayan sessiz sakin bi köy kızı istedi. baktı ki ben ona geri dönmüyorum o değişti.. şimdi gittiğime geldiğime giydiğime karışmaz. ehliyetini benden sonra aldı. araba kullanmayı benden sonra öğrendi.
bulunduğun kabı şekillendirmek bizim elimizde.. ama bizimkiler bu yaştan sonra ne gerek var kafasındalar.. allahtan benmki modern yani düşün bu modern hali.. yoksa vay halime...
valla canım sıkma canını.. düşünüp kafayı yeme..
benmde ablam gelecek 2 çocuğuyla ve kayınvalidemde kalmak isteyecek kesin. ve kayınvalidemin annesi de kesin ben doğum yapınca kv de olacak. o da gelip kalacak bende... düşünsene halimi. 2 kayınvalide tepemde. yaşlı huysuz ve sürekli laf sokar anane.. önceden çok sever her hafta 2 kez arardım. artık 2 haftada bir bile aramıyorum...
iyi anlaşıyosan hiç dert etme onu da idare edersin annenide. ben ablamı zor idare ederm gibime geliyo ama kv ile ablam allahtan anlaşıyolar. birbirlerine kızıyolarsa bile birbirlerine söylemez surat yapmazlar..
bende kv ile yanyana iken anlaşırım öyle surat asmam laf sokmam. yüzüne sensin demem.. ama saf sanıyo anlamıyorum sanıyo delirtiyo beni

Bakıcı alternatifi var mı? Araştırıp iyi referans alabileceğin birini bulup ona emanet etme şansın var mı?
Yok canim oyle tanidigim kimse. Keske olsa o kadar caresizimki hep dua ediyorum su 1 senede maddi durumumuz duzelsinde cocuguma en azndan 3-4 yasina kadar baksam sonra krese vermek daha kolay olur. 1 yas cok kücük dusundkce icim sizliyo valla

valla canım bi tarafı seçmek zorunda kalacaksın ozaman. ya kv bırakacaksın ki ben sigara içen bi insandım çocuğumun yanında asla sigara içirttirmem. ve o ağzına kaşık sokacak onla yemek yedirecek asla... kv çocuğuna ne katabilecek bunları düşünüp tartacaksın.. kreş neler katabilir bunları düşünüp karar ver. ben olsam kötünün iyisi der kreşe verirdim.. pullubiber en iyi bilgiyi verir sana bu konuda..

Insallah ya ...
Onlarda hakli torun kiymetli ama iste keske onlar dusunse bunu kizi bunaltmasak biraz destek olup uzaklassak diye keske kendileri dusunse...

Ya bu anlattiklarim sadece birkac ornek. Mesela ben cocuguma emzik almicam neden biliyomusun cocuk elinden düsürurse emzigi benm kv kendi agzina sokup verir cocugun agzina. Guya temizlemis olur. Asiri tv bagimlisi sabahtan aksama dizi kadn programi ne varsa izliyo. Tek guvendigim bebegi sever bagrina basar. Ama hangi konuda uyarcam koskoca kadini ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…