- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
uyarsan belki yapmaz canım ya, emin misinYa bu anlattiklarim sadece birkac ornek. Mesela ben cocuguma emzik almicam neden biliyomusun cocuk elinden düsürurse emzigi benm kv kendi agzina sokup verir cocugun agzina. Guya temizlemis olur. Asiri tv bagimlisi sabahtan aksama dizi kadn programi ne varsa izliyo. Tek guvendigim bebegi sever bagrina basar. Ama hangi konuda uyarcam koskoca kadini ben.
Kuzum 1 sene az zaman degil harika bir sure :) simdiden zehir etmesen kendine :)Kizlar dogumdan sonra calisacak olanlar bebeginizi kime birakcaksiniz bana bi akil verin ya. Bende ögretmenim ama devlette degil ozel sektor. Annem burda degil hic akrabamda yok. Kv burda ama ona birakirsam bebegimin obezite olmasini goze aldim demektir. Esimin ve gorumcemin hic beslenme aliskanliklari yoj esimi ben yine idare ediyorum evlendigimzden beri ama tamda duzelmis degil. Surekli tatli ve hamurisi yemek istiyo. sabah gozunu acar acmaz tatliya saldirr. Mesela bi komsu cocuguna tatli yedirmiyodu annesi kv birakti cocugu gizli gizli cikolata verdi cocuga yazik diye. Kendisi 60,yasinda gece nutella kasiklar. Ayrica hic temiz degil mesela kasikla cocuga mama yedircek olsun sicakligina bakmak icn once kendi agzina sokar. Ve ileri derece sigara bagimlisi. Simdi ben bu cocugu nasil birakiyim. Maddi dururummz geregi calismamda gerekiyo. 1 sene idare ederiz dedi esim 1 yasina kadar sen büyüt en azindan dedi. Sonrasinda napicam. Valla bunlati dusunmekten kafam yandi. Kres icin 1 yas cok erken degilmi hem nasil guvencem
Bende onlardanım. Çok ünlü bir doktora tedavi oldum. Ozaman bitmişti ama şimdi arada oluyor yine. Kötü birşey gerçekten. Ve o çatı muayenesi benim korkulu ruyamdı zaten ilk doğumumu ada yaptırmadım.Bazi vajinismus hastalari daha agir kendisi dokunamayan bile var. Psikolojik bi rahatsizlik oldugu icin ignesi ilacida yok hersey yine kendinde bitiyor. Ben gectigimiz aralik ayinda zorunlu kürtaj oldum sonra mecburen alttan muayenelerim oldu. Korktum ama sagligim icin yapmaliyim diye diye kendimi telkin ettim. Simdide aynisini normal dogum icin diyorum. Eger hersey yolunda giderse normal istiyorum belki birazcik epidural normal dogum yapabilirim :)) ordan bebegin cikabilecegini görmek, vajinanin esnek yapisini yasayarak ogrenmek belki beni tamamen iyilestirir diye düsünüyorumda. Bunlari tabi sakin kafayla düsünüyorum. O dogum ani neler olur bilemem :)
Bende yenmiştim aslında. Ama tekrarlıyor nasıl bir beyin varsa bende unuttu tedaviyi. İlişkinin başında ağrım oluyor yine. Vajinal muayeneden korkuyorum. Normal doğum yanımdan geçemez :)Bende vajinismusluyum tam atlattim da sayilmaz ama esimle iliskimi pek etkilemiyor artik cok sükür. Sadece alttan bi ilac alicam veya doktor muayenelerinden hala cok korkuyorum. Ama hersey normal gelisirse ben normal dogum yapmak istiyorum. Cati muayenesi endiselendiriyo sadece ama korkumun uzerine gitmezsemde gecmeyecek. Bi deli cesareti var uzerimde bu ara hayirlisi :))
Gecen anlatmistim hatirlarsin evde kopek besleyip evi supurmedigini her uer kil tüy. Bebek bu emekleyecek ve o elini surekli agzina goturecek buna ne diyosunuyarsan belki yapmaz canım ya, emin misinpeki eve kamera falan koydurtsanda birisini bulsan kendi evinde baktırsan.. yada en iyisi kreş canım ya. kamera takip sistemide varsa açıp açıp izlersin. en nefret ettiğim şey çocuğun dudağından öpülmesi, herhangi bişeyini kaşığınıda olsa birinin kendi ağzına sokup temizlemesi elini ayağını salyalı salyalı öpmesi.. çocuk ağzına götürüyo elini kolunu bacağını. mikropp ıııııy
TABİKİ DE CANIM.. BOL BOL DUA ET RABBİM HERŞEYİN HAYIRLISINI KILMIŞTIR BİZİM İÇİN :)
SEN KREŞE VER KUZUM BEBEĞİ ZATEN DÜŞÜNMEN HATA KURBANIN OLAM.. BEBEĞİN BOĞAZINA O KIL KAÇSA NE YAPACAKSIN? ALLAH MUHAFAZA. ELİN BÖĞRÜNDE HERGÜN İŞE GİDİP GELEBİLİRMİSİN VALLAHİ BEN ÇALIŞAMAM.. BEBEK BEŞİĞİN İÇİNDEN ÇIKMASA BİLE O TÜY TOZ UÇAR BEBEĞE. OLACAK İŞ DEĞİLGecen anlatmistim hatirlarsin evde kopek besleyip evi supurmedigini her uer kil tüy. Bebek bu emekleyecek ve o elini surekli agzina goturecek buna ne diyosun
Hani sizler kötü düsünceler geliyo hormonlardan diyosunz ya canim benimde oyle iste. Diyorum kendime 1 seneye kim öle kim kala sacmalama neler dusunuyosun sonra bi bakiyorum icim yaniyo sanki dogmusta kv eline birakmak zornda kalmisim ve butun kotu seneryolari yaziyorm kafamdan. Bu soyledigin kresleri ben biraz arastiriyim icim rahat eder belki. herseyi izleyebiliyomuyuz kameradan gerekirse butun maasimi yatrrim valla oyle imkanlar varsa. Maksat bende evde körelmemis olurum cocukta sosyal bi ortamda büyürKuzum 1 sene az zaman degil harika bir sure :) simdiden zehir etmesen kendine :)
Bebegin ilk yilinda ek gida degil anne sutu agirlikli beslenebilecek,ilk adimlarini muhtemelen sen evdeyken atacak ilk kelimelerini sen evdeyken soyliycek 1 yil harika bir sure:)
hem artik butun anneler calisiyo calismak zorundayiz ulke sartlari belli buna gorede 0-6 yas kresler var...her senede sayisi artiyo cunku talep var....cunku bakici siddeti diye bir gercek var o yuzden kres ortami daha guvenli surekli baglanip kameralarla izlenebilen montessori waldorf egitimi veren beslenmesinde seker margarin nisasta kullanmayan temiz ve kamerayla izlenebilen mutfagi olan kresler.hem zaten 0-60 ay emici beyin.babanesi seker yedirmese sigara icmese ne farkeder evde ona ne verebilir butun gun ona aktivite yaptirip beyin gelisimini destekleyecek ne verebilir tabiki kres daha akilci bi cozum..bebegin sosyal ve motor gelisimi acisindan...simdiden gereksiz endiselere kapilma bundan 1 yil sonra bambaska donanimlara sahip olacaksin,bebeginle birlikte sende kendini o kadar cok gelistirip her seye hemde her seye o kadar farkli bir acidan bakiyor olcaksinki o zaman zaten en dogru karari verirsin...simdi bunu dusunmen icin hem cok erken hemde kalbine gereksiz yük
Cok iyi anliyorum seni bende ayni sen gibi dunup kuruyorum aglama krizi geliyor resmen , baktim hemen aglicam komik vidolar izlemye calisiyorum. Bide ruyalar var uyandiktan sonra kalp carpintisi oluyor.
Gececk bu gunler yolu yariladik hayirlisi ile ❤
Merhaba herkese bu arada. ❤
İlk dogumunu sezeryanmi oldun pekiBende onlardanım. Çok ünlü bir doktora tedavi oldum. Ozaman bitmişti ama şimdi arada oluyor yine. Kötü birşey gerçekten. Ve o çatı muayenesi benim korkulu ruyamdı zaten ilk doğumumu ada yaptırmadım.
Oyle siradan bi kasinti degil tabi :) kendimi ayak torpusuyle kasiyodumkasim ayinda gunde 95743 kez soguk dusa girip oyle oturuyodum suyun altinda.doktorumun gobegimi gorunce surati degisiyodu yazik adam ultrasonla bakmak istemiyodu dokunamiyodu yaralardan...son hafta her gub sabah kan verdim degerlerime bakiliyo bitanesi var 300 un ustune cikarsak doguma giricez cunku ölüyoruz demek..37.haftada ben artik yuruyemiyorum ayaklarimin alti yara adamin odasina yan basarak giriyorum evet 346 olmus hemen doguma giriyoruz dedi :) beni gorsen varya kosarak cikicam dogumhaneye resmen dans ediyorum adami opucem amelyata cikarken ben kasiniyorum yanimdaki hemsireler hasta bakicilar hepsi bana bakip kasiniyo korkunctu ya anlatamam
Tabi ki sezeryan. Benim durumumda başkası düşünülemezdi bayağı kötüyüm çünkü. Ama işin tuhafı ben tedavi olmadan önce hamile kaldım doğum yaptım. Dr mucize bir bebek olduğunu söylemiştiİlk dogumunu sezeryanmi oldun peki
Benimde canim aciyo iliskinin basinda ama sonra nefes egzersiziyle bi sekilde oluyir. Artik esime cok belli etmiyorum oda etkileniyo bu sefer hic bisey olmuyo. Bide sana tavsiyem iliskiye ilk girerken ikin bütün gücünle tabi hamileyken degil :)Bende yenmiştim aslında. Ama tekrarlıyor nasıl bir beyin varsa bende unuttu tedaviyi. İlişkinin başında ağrım oluyor yine. Vajinal muayeneden korkuyorum. Normal doğum yanımdan geçemez :)
gel esimlede konussana ya nolur :)) ona kalsa bisey olmaz bize bisey oldumu diyo ama esim obezite sinirinda boyu uzun olmasa direk obez. Asla sebze yemezdi meyve zaten hic yemez pilav makarna tatli patates kizartmasi hazir dondurulms gida yerdi 2 yillik evliyim yeni yeni yiyo oda zorla.TABİKİ DE CANIM.. BOL BOL DUA ET RABBİM HERŞEYİN HAYIRLISINI KILMIŞTIR BİZİM İÇİN :)
SEN KREŞE VER KUZUM BEBEĞİ ZATEN DÜŞÜNMEN HATA KURBANIN OLAM.. BEBEĞİN BOĞAZINA O KIL KAÇSA NE YAPACAKSIN? ALLAH MUHAFAZA. ELİN BÖĞRÜNDE HERGÜN İŞE GİDİP GELEBİLİRMİSİN VALLAHİ BEN ÇALIŞAMAM.. BEBEK BEŞİĞİN İÇİNDEN ÇIKMASA BİLE O TÜY TOZ UÇAR BEBEĞE. OLACAK İŞ DEĞİL
hıçkırıyordur canım merak etme.Acilll. Arkadaşlar karnımda kalp atışı gibi bir şey var. Pıt pıt pıt diye atıyo sağ tarafta ve elle ve gözle görülür şekilde. Ne bu?
valla konuşurum olmaz o bebe öylegel esimlede konussana ya nolur :)) ona kalsa bisey olmaz bize bisey oldumu diyo ama esim obezite sinirinda boyu uzun olmasa direk obez. Asla sebze yemezdi meyve zaten hic yemez pilav makarna tatli patates kizartmasi hazir dondurulms gida yerdi 2 yillik evliyim yeni yeni yiyo oda zorla.
Lidya 16 aylikken basladi ama 2016 sinifina basladi sene basinda baslayanlar 12 aylik baslamis tabi.tuvaletler ve mudur odasi haric her yerde kamera var.bin tl aylik.cok vicdan azabi cektim baslatirken ama yerimden kalkamiyorum cocuga 1 kasik corba pisiremiyorum mecburdum yani...sonra gordumki vicdan azabi cekcek bisey yok o kadar mutluki almaya gidiyorum 20dk kapida bekliyorum...Hani sizler kötü düsünceler geliyo hormonlardan diyosunz ya canim benimde oyle iste. Diyorum kendime 1 seneye kim öle kim kala sacmalama neler dusunuyosun sonra bi bakiyorum icim yaniyo sanki dogmusta kv eline birakmak zornda kalmisim ve butun kotu seneryolari yaziyorm kafamdan. Bu soyledigin kresleri ben biraz arastiriyim icim rahat eder belki. herseyi izleyebiliyomuyuz kameradan gerekirse butun maasimi yatrrim valla oyle imkanlar varsa. Maksat bende evde körelmemis olurum cocukta sosyal bi ortamda büyür
Ben yaptırdım şeker yüklemesini canım bir şey çıkmadı. Benimkide önden gidiyor. Ne tahlili istedi senden?R ruyam28
hıçkırıyordur canım merak etme.
Benim bugün ege hanımda randevum vardı.son adete göre ben 24+5 günlük hamileyim ama bebek bep 5-6 gün önden gidiyordu ama bugün 27 haftalık çıktı.900 gr olmuş hemen şeker yüklemesi testi istedi 75 lik.ayrıca 54 kilo ile hamile kalmıştım şuan 58 kiloyum öyle kiloda almadım ama.yarın sabah aç karna gideceğim bir sürü tahlil de istedi gem onları hem şeker yüklemesini yaptıracağım.
Sende mi 75 lik yaptırdık.inşallah benimde bişey çıkmaz.Ben yaptırdım şeker yüklemesini canım bir şey çıkmadı. Benimkide önden gidiyor. Ne tahlili istedi senden?
Benden de istedi, yaptırdım 75'lik. Nedense kesin çıkacak diye strese girmiştim ama çıkmadı şeker. Ben de 54'le hamile kalmıştım, ama 64'e çıkmıştım. Diğer tahlilleri de kan sayımı, demir filan için istiyorlar. Hamileliğin başında iyi olsa da bu dönem düşebiliyormuş bu değerler çünkü. Yaptır bakalım canım bir şey çıkmaz inşallah.R ruyam28
hıçkırıyordur canım merak etme.
Benim bugün ege hanımda randevum vardı.son adete göre ben 24+5 günlük hamileyim ama bebek bep 5-6 gün önden gidiyordu ama bugün 27 haftalık çıktı.900 gr olmuş hemen şeker yüklemesi testi istedi 75 lik.ayrıca 54 kilo ile hamile kalmıştım şuan 58 kiloyum öyle kiloda almadım ama.yarın sabah aç karna gideceğim bir sürü tahlil de istedi gem onları hem şeker yüklemesini yaptıracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?