Benim ki 5 yasinda hala beraber yatiyoruz. Aslinda esimin is dolayisiyla bu duruma geldik. Adam surekli sehir disinda evde oglanla ben yalniz. 17 agustosu da yasamis biri olarak ayri odalarda yatmayi canim hic istemedi. Surekli yanimizda yatacak degiller gun gelecek kacacaklar bizden. Evlatla uyumak kadar guzel bisey yok bence. Bende annemle yatardim essek kadardim hatta koca kizdik sabah uyaninca annemin yanina giderdik kosa kosa. Hic ozguven yada baglanma sorunu da yasamadim. Aksine her isimi kendim gorurum. Yani anne ile uyumanin cocuga psikolojik olarak zarar verecegne inanmiyorum. Bugunler bidaha gelmeyecek ne kadar koynumuzda tutarsak kardir diyorum. :))Büyüyen kuşlar yuvadan uçar diye düşünüyorum
Hehehe babasına çekmiş
Valla madem 5 çocuk istiyor bensizliğe katlanacak ne yapalımbakalım insallah Salih Yusuf gelene kadar kendi ayrılır. Aslında deliksiz uyuduğu geceler ayri yatiyruz ama gece ağlayınca mecbur yanında yatıyorum.
Vallahi zor bi çocuğun anneyle uyuması. Ben yaşadım çektim ya o derdi içim ürperiyo gerçekten. İnşallah bizim Yusufçukta alışır kendi odasına. Babasından fırsat kalırsa tabi. Adam benden çok yanında yatırır eminim
Valla ben kendim yaşadığım için kesinlikle tavsiye etmiyorum annemsiz başka odada dahi uyuyamıyodum. Beni gezmeye tatile götürürdü halamlar bi heves gider sabaha kadar ağlardım insanlara da zehir ederdim herşeyi beni 24saat olmadan geri getirirlerdi. Annem vefat etmeden öncesinde de sadece L şeklindeki koltuğun bi tarafında o bi tarafında ben aynı yastıkta yatar elimi de yastığın altına koyardım annem kafasını kaldırırsa uyanırm hemen diye. Vefat ettiğinde haftalarca geceleri uyuyamadm ve 16 yaşındaydım. Hırkalarına sarılıyodum yastığına yatıyodm ama onsuz çok uzun zamanımı aldı uyuyabilmem. Geceleri asla uyuyamazdım. Özgüvenide eksik bi çocuktum. 20yaşından sonra yavaş yavaş topladım kendimi anca. Şimdi evde yalnız yatıyorum. Ama o zamanlar çok kötüydü kendi çocuklarıma onu asla yaşatmak istemiyormBenim ki 5 yasinda hala beraber yatiyoruz. Aslinda esimin is dolayisiyla bu duruma geldik. Adam surekli sehir disinda evde oglanla ben yalniz. 17 agustosu da yasamis biri olarak ayri odalarda yatmayi canim hic istemedi. Surekli yanimizda yatacak degiller gun gelecek kacacaklar bizden. Evlatla uyumak kadar guzel bisey yok bence. Bende annemle yatardim essek kadardim hatta koca kizdik sabah uyaninca annemin yanina giderdik kosa kosa. Hic ozguven yada baglanma sorunu da yasamadim. Aksine her isimi kendim gorurum. Yani anne ile uyumanin cocuga psikolojik olarak zarar verecegne inanmiyorum. Bugunler bidaha gelmeyecek ne kadar koynumuzda tutarsak kardir diyorum. :))
Ne güzel canım, doya doya geçirin bu günleri :)Benim ki 5 yasinda hala beraber yatiyoruz. Aslinda esimin is dolayisiyla bu duruma geldik. Adam surekli sehir disinda evde oglanla ben yalniz. 17 agustosu da yasamis biri olarak ayri odalarda yatmayi canim hic istemedi. Surekli yanimizda yatacak degiller gun gelecek kacacaklar bizden. Evlatla uyumak kadar guzel bisey yok bence. Bende annemle yatardim essek kadardim hatta koca kizdik sabah uyaninca annemin yanina giderdik kosa kosa. Hic ozguven yada baglanma sorunu da yasamadim. Aksine her isimi kendim gorurum. Yani anne ile uyumanin cocuga psikolojik olarak zarar verecegne inanmiyorum. Bugunler bidaha gelmeyecek ne kadar koynumuzda tutarsak kardir diyorum. :))
Demekki her çocukta aynı etkiyi yaratmıyo ama ben yinede kendi çocuklarıma bunu yapmam. Hatta annemle aramdaki yaş farkı fazlaydı o yüzden bile 24yaşımda hamile kaldım ki daha fazla çocuğum bana doysun diye. Annemden yana içimde çok eksiklikler var çocuklarm yaşamasın istiyorum inşallah rabbim nasip ederseHele bi kucagina al sende doyamazsin onunla yatmaya... bende cok yattim annemle kotu bi etki yaratmadi bende.
Benim ki 5 yasinda hala beraber yatiyoruz. Aslinda esimin is dolayisiyla bu duruma geldik. Adam surekli sehir disinda evde oglanla ben yalniz. 17 agustosu da yasamis biri olarak ayri odalarda yatmayi canim hic istemedi. Surekli yanimizda yatacak degiller gun gelecek kacacaklar bizden. Evlatla uyumak kadar guzel bisey yok bence. Bende annemle yatardim essek kadardim hatta koca kizdik sabah uyaninca annemin yanina giderdik kosa kosa. Hic ozguven yada baglanma sorunu da yasamadim. Aksine her isimi kendim gorurum. Yani anne ile uyumanin cocuga psikolojik olarak zarar verecegne inanmiyorum. Bugunler bidaha gelmeyecek ne kadar koynumuzda tutarsak kardir diyorum. :))
Valla ben kendim yaşadığım için kesinlikle tavsiye etmiyorum annemsiz başka odada dahi uyuyamıyodum. Beni gezmeye tatile götürürdü halamlar bi heves gider sabaha kadar ağlardım insanlara da zehir ederdim herşeyi beni 24saat olmadan geri getirirlerdi. Annem vefat etmeden öncesinde de sadece L şeklindeki koltuğun bi tarafında o bi tarafında ben aynı yastıkta yatar elimi de yastığın altına koyardım annem kafasını kaldırırsa uyanırm hemen diye. Vefat ettiğinde haftalarca geceleri uyuyamadm ve 16 yaşındaydım. Hırkalarına sarılıyodum yastığına yatıyodm ama onsuz çok uzun zamanımı aldı uyuyabilmem. Geceleri asla uyuyamazdım. Özgüvenide eksik bi çocuktum. 20yaşından sonra yavaş yavaş topladım kendimi anca. Şimdi evde yalnız yatıyorum. Ama o zamanlar çok kötüydü kendi çocuklarıma onu asla yaşatmak istemiyorm
Oy maşallah onaaa :)
Neey hala Salih ile mi yatıyosunhiiiç yakıştıramadım sana adama günahh . Ne zaman ayıracaksın şaka bi yana kardeş gelince çok zorlanırsınız
Bizimde pipi hep meydanda. Al anne çok istedin der gibiama yüzünü asla ve asla göstermiyo
Yer yatağı yapar, ona yatakmı dayanır ayol
Aminnnn canım inşallah zaman çabuk gecede atlatsak bitse. Hamilelik çok güzel ama insan merak ediyorEvet ya neler var neler halimize sükredelim en azindan hamilelik mertebesine erisebildik cok sükür :)) bende cesaretliyimde evde oturdugum yerden. İs basa düsünce ne olacak bende bilmiyorum. Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsinde bi sekilde gelecekler bu dunyaya zatrn :)
İnşallah öpmedigimiz yerleri kalır mı ki acaba allaha şükür mucizelerimiziAynen cnm. Hastalıkla ve çevrenin hastalığımıza verdiği tepki ile hep yarımmış gibi hissetmek. Bu illetin temelde yatan nedeni. Buna da şükür be kuzum.
Birde nefes ile ilgili birşey yazacaktım unutmuşum. Hani bu bildiğimiz kese kağıtları var ya hani burger king poşetleri gibi. Eğer nefes darlığı çekersen o poşetlerden kullan cnm. Bildiğimiz klasik yöntem ama çok işe yarıyor. Ben normal market poşeti de kullandım o da işe yaradı. O nefes alamama durumunda beyin ciğerlerinde oksijen bitiyor depola diyor oksijenin bitiyor öleceksin diyor o yüzden krize giriyoruz. Poşet ile de ciğerlere karbondioksit yolluyoruz bolcana. Sonra beyin kendine geliyor hafiften.
Son gittiğimde doktor renkli görüntü almaya çalıyor yüzünden benim oğluş kızdı sanırım, kafayı çevirdi. Doktor arkasından el sallıyor
Eşimde videoya çekiyordu şimdi durup durp açıp seyrediyorum. O kafasının arkasını ensesini doğunca bolcana öpecem Allah izin verirse
Ben diyete başladım cnm. Bir nevi korunma diyeti şeker dalgalanmasın diye.
Valla ben kendim yaşadığım için kesinlikle tavsiye etmiyorum annemsiz başka odada dahi uyuyamıyodum. Beni gezmeye tatile götürürdü halamlar bi heves gider sabaha kadar ağlardım insanlara da zehir ederdim herşeyi beni 24saat olmadan geri getirirlerdi. Annem vefat etmeden öncesinde de sadece L şeklindeki koltuğun bi tarafında o bi tarafında ben aynı yastıkta yatar elimi de yastığın altına koyardım annem kafasını kaldırırsa uyanırm hemen diye. Vefat ettiğinde haftalarca geceleri uyuyamadm ve 16 yaşındaydım. Hırkalarına sarılıyodum yastığına yatıyodm ama onsuz çok uzun zamanımı aldı uyuyabilmem. Geceleri asla uyuyamazdım. Özgüvenide eksik bi çocuktum. 20yaşından sonra yavaş yavaş topladım kendimi anca. Şimdi evde yalnız yatıyorum. Ama o zamanlar çok kötüydü kendi çocuklarıma onu asla yaşatmak istemiyorm
aha yiğidin malı misali demek ki oy kurban olurum ya .
Aminnnn canım inşallah zaman çabuk gecede atlatsak bitse. Hamilelik çok güzel ama insan merak ediyor
İnşallah öpmedigimiz yerleri kalır mı ki acaba allaha şükür mucizelerimizi
Canım benim kız kardeşim de devlet memuru Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin aldı falan 1 yıl dolmadan işe başladı ve bebeğini kreşe verdi. İnan hiç pişman olmadı iyi ki vermişim diyor. O da Kv ile sorunluydu ona bıraksa evinin huzuru bozulacaktı annemde ameliyat oldu çok hastaydı mecbur kreşe başladı 15 aydır gidiyor yeğenim. Haa tek sorun şu olabilir ilerde çocuk daha okula başlamadan yıllarca kreşe gideceğinden okuldan sıkılabilir bence böyle bir durumda da 4 yaşında falan bi bakıcı bulup 1 sene evde oturursa ara vermiş olur çocuk. Ya da çevrede komşulardan falan bir bakacak çıkar belki o zamana kadar.Kizlar dogumdan sonra calisacak olanlar bebeginizi kime birakcaksiniz bana bi akil verin ya. Bende ögretmenim ama devlette degil ozel sektor. Annem burda degil hic akrabamda yok. Kv burda ama ona birakirsam bebegimin obezite olmasini goze aldim demektir. Esimin ve gorumcemin hic beslenme aliskanliklari yoj esimi ben yine idare ediyorum evlendigimzden beri ama tamda duzelmis degil. Surekli tatli ve hamurisi yemek istiyo. sabah gozunu acar acmaz tatliya saldirr. Mesela bi komsu cocuguna tatli yedirmiyodu annesi kv birakti cocugu gizli gizli cikolata verdi cocuga yazik diye. Kendisi 60,yasinda gece nutella kasiklar. Ayrica hic temiz degil mesela kasikla cocuga mama yedircek olsun sicakligina bakmak icn once kendi agzina sokar. Ve ileri derece sigara bagimlisi. Simdi ben bu cocugu nasil birakiyim. Maddi dururummz geregi calismamda gerekiyo. 1 sene idare ederiz dedi esim 1 yasina kadar sen büyüt en azindan dedi. Sonrasinda napicam. Valla bunlati dusunmekten kafam yandi. Kres icin 1 yas cok erken degilmi hem nasil guvencem
keske hic birakmasak yaa ablanda kimbilir ne kadar zorlanmistir. Hayat sartlari mecbur kiliyo insani. En azindan 1 yil bakicam ben belki o zamana kadar biraz durumumuz düzelir diye umut ediyorum. İhtiyacimiz olmasa ben 3 yasina kadar kendim bakmak isterim. Bakalim hayat ne gostercek. Olmazsa bende birakicam kreseCanım benim kız kardeşim de devlet memuru Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin aldı falan 1 yıl dolmadan işe başladı ve bebeğini kreşe verdi. İnan hiç pişman olmadı iyi ki vermişim diyor. O da Kv ile sorunluydu ona bıraksa evinin huzuru bozulacaktı annemde ameliyat oldu çok hastaydı mecbur kreşe başladı 15 aydır gidiyor yeğenim. Haa tek sorun şu olabilir ilerde çocuk daha okula başlamadan yıllarca kreşe gideceğinden okuldan sıkılabilir bence böyle bir durumda da 4 yaşında falan bi bakıcı bulup 1 sene evde oturursa ara vermiş olur çocuk. Ya da çevrede komşulardan falan bir bakacak çıkar belki o zamana kadar.
Ayni durumdayiz baska sebeplerden ötürü. Bende cok kafama takiyorum bizimde borclarimiz var bende kv birakmak istemiyorum ama calismakta zorundayimAynen kuzum calısmak zorundayım bır suru borcumuz var tup bebek ve tdavıden kalan ev kıra ona mecburum ama boyle hareketlerını gordukce nasıl bakıcak benım evladıma dıyorum ona kalsa evalallah bakıyor , bır yandan doğum ıznınde evdeyım nasıl gecınıcez ona kafa takıyorum mucizemi alıcam hayırlıysa kucagıma ama bu dusunceler benı bıtıryor bugunlerde
Evet mumkunmus bu sekilde hamile kalmak okumustum daha önce bende. Gercekten mucize ama düsününce. Sen suan ne durumdasin peki hala tedavi oluyomusnTabi ki sezeryan. Benim durumumda başkası düşünülemezdi bayağı kötüyüm çünkü. Ama işin tuhafı ben tedavi olmadan önce hamile kaldım doğum yaptım. Dr mucize bir bebek olduğunu söylemişti
canım anlattıklarına çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun anneciğinin. Huzur içinde uyusun.
Yani içimdeki psikolojik tarafını bende bilmiyorum illaki içimde bastırılmış duygular vardır. Aslında ben ufakken annem okadar çok hasta değildi. Son 3 yıl falan iyice kötüleşmişti ama zaten ben o zamana kadr onsuz yatamamaya bağımlı olmuştum. Geceleri uyanıp babamın yanına gitse peşinden gidiyodum düşünYasadiklarin gercekten cok zormus. Ama sanirim sende hep bir anneni kaybetme korkusu varmis yas farki fazlaydi diyorsun, hasta oldugundan bahsetmistin. Ve bu korkularınin erken yasta gerceklesmesi seni daha derinden etkilemis. Tabiki evlat senin ve en dogrusu senin dogrularin. Ancak senin yasadigin travmayi yasayacak die dusunup kendini sartlama.Emira SY ninda dedigi gibi eger emzirme donemin uzun olursa gece 365 kez emmeye uyanior gece besiginde yatan cocuk bi bakmissin sabah yaninda. :) yada azcik buyuyunce gece uyanip sessiz sessiz yanina gelip yatiyir sabah bakiyirsun ayak ucunda.
CNim eminim cok zor olmustur annenin arkasindan cok hemde basin sagolsun mekanı cennet olsunValla ben kendim yaşadığım için kesinlikle tavsiye etmiyorum annemsiz başka odada dahi uyuyamıyodum. Beni gezmeye tatile götürürdü halamlar bi heves gider sabaha kadar ağlardım insanlara da zehir ederdim herşeyi beni 24saat olmadan geri getirirlerdi. Annem vefat etmeden öncesinde de sadece L şeklindeki koltuğun bi tarafında o bi tarafında ben aynı yastıkta yatar elimi de yastığın altına koyardım annem kafasını kaldırırsa uyanırm hemen diye. Vefat ettiğinde haftalarca geceleri uyuyamadm ve 16 yaşındaydım. Hırkalarına sarılıyodum yastığına yatıyodm ama onsuz çok uzun zamanımı aldı uyuyabilmem. Geceleri asla uyuyamazdım. Özgüvenide eksik bi çocuktum. 20yaşından sonra yavaş yavaş topladım kendimi anca. Şimdi evde yalnız yatıyorum. Ama o zamanlar çok kötüydü kendi çocuklarıma onu asla yaşatmak istemiyorm
inşallah canım ama ben yaptırmamaya karar verdimİnşallah birşey çıkmaz canım yaptircaz mecbur
amin canım Allah razı olsunCNim eminim cok zor olmustur annenin arkasindan cok hemde basin sagolsun mekanı cennet olsun
Hemen aliymKızlar bir de geçen ton balığı mevzusu konuşulmuştu. Dün diyetisyen dardanelin poşetlerde olanlardan yiyebilirsin konservenin hiçbir türlüsünü önermiyoruz dedi. Teneke peynirler fln da dahilmiş konserveye.
Eki Görüntüle 2177204
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?