- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Annem vefat etiiginde 36 yasindaydi,ben 11 yasimdaydim yaslada alakasi yok be hayatim...Allah bizi evlatlarimiza evlatlarimizi bize bagislasinDemekki her çocukta aynı etkiyi yaratmıyo ama ben yinede kendi çocuklarıma bunu yapmam. Hatta annemle aramdaki yaş farkı fazlaydı o yüzden bile 24yaşımda hamile kaldım ki daha fazla çocuğum bana doysun diye. Annemden yana içimde çok eksiklikler var çocuklarm yaşamasın istiyorum inşallah rabbim nasip ederse
işte demek istediğim bu. herkesin hayatındaki yaşantısı farklı. annem beni 40 yaşında doğurmuş. anne deyip doyup sarılamadım ne o beni ne ben onu anlamadım. biraz dediğim dedik, mesafeli sert bi insandı. yapmak yaşamak istediklerimi yaşayamadım diye ben öyle olmak istemedim erken yaşta anne olup çocuğumla birlikte büyümek istedim demek istediğim bu. hepimiz kendi hayatından dersler çıkarıyoruz. benim çıkarttığım derslerde bunlar gibi birkaçıAnnem vefat etiiginde 36 yasindaydi,ben 11 yasimdaydim yaslada alakasi yok be hayatim...Allah bizi evlatlarimiza evlatlarimizi bize bagislasin
Gerci annem bende cok hasar birakti arkasindan iyi bir sey soyleyemiyorum insallah biz cocuklarimiza guzel anilar birakiriz
midene gelince mutlu mu oldun, daha çok miden bulanmayacakmıGunaydin guzel anneler
Okuya okuya geldim hemen laf yetistirdim tabi eksik kalmadim
Önderalpimde dun gece döndu :)
Artik mesanemi birakti, midemi ve kaburgalarimi tekmeliyo sagolsun
Yok valla hic mutlu olmadim güldügume bakma :) hapi yuttum aglancak halime guluyorum napim ya :)midene gelince mutlu mu oldun, daha çok miden bulanmayacakmıbenimkinin kafası hala yukarıda sağ tarafımda. ne inat bi çocuk çıktı anlamıyorm öksürmekten içim çıkıyo ama o o halimle bile dönmek yerine mesaneme vuruyo
Insallah gonlune gore olur hersey. 6 aydan sonra zirt pirt uyaniyor emen cocuklar. Baslarda kalk al yatir yapiosun. Sonra sonra geceye dair bisey hatirlamiosun. Memelerim acikta cok uyandigimi bilirim :))) ben emzirmeden sonra biberon vermedim. Gece sut icmesi istedigim bisey degildi zaten. Hem dis sagligi, hem mide rahatligi acisindan. 9 aylikken bardak kullanmaya baslamisti zaten o yuzden bardak ile devam ettik biberon hic kullanmadik desem yeridir.bazi arkadaslarim 7 yasinda cocuklarina gece biberonla sut vererek uyututurlardi. Cok garipserdim. Bide memeden kesince inek sutu yerine keci sutu verdim. Aklinizda bulunsun anne sutune daha yakin degerleriGünaydın kızlaaarr
Amin canım çok teşekkür ederim
Yani içimdeki psikolojik tarafını bende bilmiyorum illaki içimde bastırılmış duygular vardır. Aslında ben ufakken annem okadar çok hasta değildi. Son 3 yıl falan iyice kötüleşmişti ama zaten ben o zamana kadr onsuz yatamamaya bağımlı olmuştum. Geceleri uyanıp babamın yanına gitse peşinden gidiyodum düşün
Ve bende uzun zaman süt emmişim hatta beni sütten kesince kendimi bilene kadr biberondan süt içtimonunda etkisi vardır.
Dediklerinde doğru aslında emince kendi gelirse benm yapacağım bişey yokama kendimde o gücü görüyorum belli saatlerde emzirip yatağına yatırırım diye düşünüyorum inşallah amin
Gunaydin guzel anneler
Okuya okuya geldim hemen laf yetistirdim tabi eksik kalmadim
Önderalpimde dun gece döndu :)
Artik mesanemi birakti, midemi ve kaburgalarimi tekmeliyo sagolsun
işte demek istediğim bu. herkesin hayatındaki yaşantısı farklı. annem beni 40 yaşında doğurmuş. anne deyip doyup sarılamadım ne o beni ne ben onu anlamadım. biraz dediğim dedik, mesafeli sert bi insandı. yapmak yaşamak istediklerimi yaşayamadım diye ben öyle olmak istemedim erken yaşta anne olup çocuğumla birlikte büyümek istedim demek istediğim bu. hepimiz kendi hayatından dersler çıkarıyoruz. benim çıkarttığım derslerde bunlar gibi birkaçı
Biberon en gec 1 yasinda birakilmasi gerekiyo zaten.cok dogru yapmissin.3 yasina kadar kardesim biberonu birakmadi ama artik biberon degil bidon gibi biseyle besleniyodu.butun sut disleri curudu hepsine yarim dolgu yapildi cogu curudu...alttan gelen disler curuk geldi 15 yasinda azginda yapilmamis dis yoktu diyebilirim.ya benim 30 yasina kadar curugum olmadi o da kiza hamileligim muhtesem gecti 5 i birden hamileyken curudu yani...biberona karsi asiri hassasim o yuzden...kardesimi ben buyuttum sabaha kadar agridan aglardi basinda beklerdim...cok zordu yaInsallah gonlune gore olur hersey. 6 aydan sonra zirt pirt uyaniyor emen cocuklar. Baslarda kalk al yatir yapiosun. Sonra sonra geceye dair bisey hatirlamiosun. Memelerim acikta cok uyandigimi bilirim :))) ben emzirmeden sonra biberon vermedim. Gece sut icmesi istedigim bisey degildi zaten. Hem dis sagligi, hem mide rahatligi acisindan. 9 aylikken bardak kullanmaya baslamisti zaten o yuzden bardak ile devam ettik biberon hic kullanmadik desem yeridir.bazi arkadaslarim 7 yasinda cocuklarina gece biberonla sut vererek uyututurlardi. Cok garipserdim. Bide memeden kesince inek sutu yerine keci sutu verdim. Aklinizda bulunsun anne sutune daha yakin degerleri
ne kadarlık hamilesin canımben bugün yaptırdım. Yarım gün aç kalmak zorunda kaldım. 10'da şekerli suyu içtim, 12'de sonuç için tekrar gittim. Sabah açlık şekerim 4.7 mmol/L çıktı. Normali 4 ile 6 mmol/L arasıymış. şekerli suyu içtikten 2 saat sonra ölçüldüğünde 3.7 mmol/L'ye düşmüştü. Vücudun şekeri tolere edememesi durumunda bu değer yükseliyor aslında.
Yaptırdığım için iyi hissediyorum. En azından aklımdan çıkmış oldu. Tek olumsuz yanı yarım gün kadar aç kalmak gerekiyor.
Aynen sana katılıyorum çocuğumda yapmak istediklerim aslında benm yapamadıklarım. zaten ders çıkartmakta bu değilmidir? inşallah düzgün yetiştirebiliriz, inşallah bu ilgimizin sevgimizin arsızlığa dönüşmesine izin vermeyiz..Yok valla hic mutlu olmadim güldügume bakma :) hapi yuttum aglancak halime guluyorum napim ya :)
Dogru diyosun insan yasadiklarindan ders cikariyo ben hic sevgi gormedim mutlaka iyi gunlerimizde olmustur ama oyle cok dayak yedimki,oyle annenin popoya iki saplak atmasindan bahsetmiyorum şişle bile doverdi...kafami resmen duvardan duvara vurdugunu hatirliyorum...upuzun saclarim vardi her sabah tarakla kafama vura vura toplardi saclarimi nefret ederdim. sabahlari lidyanin saclarini topluyorum da durmuyo tabi devamli oynuyo o anlar geliyo aklima...cocuk yani tabiki durmiycak vursan ne degisiyo....bende o yuzden dayak konusunda cok hassasim,ilgi gormedigim icin kendini degersiz hissetmesin diye gozunun icine bakiyorum mesela...ama cok sukur kendi arizalariminda farkindayim bu yuzden tedavi gordum gerektigini her hissettigimde doktoruma geri kosuyorumki kendi eksiklerimi kapiycam diye cocugumuda ilgi manyagi hasta ruhlu yetistirmiym diye...18 ayda tek ogrendigim sey cocuk yetistirmek gercekten zormus...uykusu yemesi ataklari degil soyledigim...ruh sagligi yerinde ozguveni yerinde ama simarik olmayan dengede ve ayaklarinin ustunde durabilen mutlu ve huzurlu bir birey yetistirmek gercekten zormus...anne olarak kendimizi cok iyi yetistirmemiz lazimmis....
Gozde erdoganin istila edilmis cocuklar kitabi var ilk bolumde diyoki cocugunuz icin neler hayal ediyosunuz yazin sonra da diyoki onun icin hayal ettikleriniz kendi yapamadiklariniz ve olamadiklariniz mi! Yaptigin listeye bir bakiyosun evet gercekten %90 i benim isteyip olamadiklarim yapamadiklarim....o zaman anliyosun cocugunu nasil istila ettigini
ay ben okula başlayana kadar biberondan içtim. hatta daha da içerdim de biberonum kırmızı kapaklıydı, teyzemde unutmuşuz biberonumu.. Alllaaah ben krizlere giriyorum içmem asla bardaktan falan. bana yeni biberon aldılar kırmızı ojeyle boyadılar. ama safmıyım yemem. biberonumu istiyorum. en son dayak yedim öylece sütüde biberonuda bıraktım. komşunun ineği benm süt anamdı. günde kaç lt süt içiyodum hatırlamıyorum düşünInsallah gonlune gore olur hersey. 6 aydan sonra zirt pirt uyaniyor emen cocuklar. Baslarda kalk al yatir yapiosun. Sonra sonra geceye dair bisey hatirlamiosun. Memelerim acikta cok uyandigimi bilirim :))) ben emzirmeden sonra biberon vermedim. Gece sut icmesi istedigim bisey degildi zaten. Hem dis sagligi, hem mide rahatligi acisindan. 9 aylikken bardak kullanmaya baslamisti zaten o yuzden bardak ile devam ettik biberon hic kullanmadik desem yeridir.bazi arkadaslarim 7 yasinda cocuklarina gece biberonla sut vererek uyututurlardi. Cok garipserdim. Bide memeden kesince inek sutu yerine keci sutu verdim. Aklinizda bulunsun anne sutune daha yakin degerleri
amin canım cümlemize inşallahGünaydın. Bir yer rahatlayıp diğer yer baskı altında kalıyor. Değişiklik iyidir :)
Genç yaşta yaşamışsınız acıyı. Allah evlatlarınıza
sizlere uzun güzel ömürler nasip etsin.
bende baya zaman biberonla süt içtim ama maşallah dişlerim çok sağlıklıBiberon en gec 1 yasinda birakilmasi gerekiyo zaten.cok dogru yapmissin.3 yasina kadar kardesim biberonu birakmadi ama artik biberon degil bidon gibi biseyle besleniyodu.butun sut disleri curudu hepsine yarim dolgu yapildi cogu curudu...alttan gelen disler curuk geldi 15 yasinda azginda yapilmamis dis yoktu diyebilirim.ya benim 30 yasina kadar curugum olmadi o da kiza hamileligim muhtesem gecti 5 i birden hamileyken curudu yani...biberona karsi asiri hassasim o yuzden...kardesimi ben buyuttum sabaha kadar agridan aglardi basinda beklerdim...cok zordu ya
Kendine kizacak bisey yok benim doktorum demistiki bu da aile terbiyesi iste..sana ne verilirse onu ogreniyosun.annecin hastaymis sevememis seni belki erken gideceginin farkindaydi alistirmamak icin sevmiyodu seni...eh sen gormemissinki sarilmayi opmeyi nasil sarilip opucektinki onu...ablanda da annenden alamadiklari baska turlu hasarlar birakmis iste onuda sefkat gormemek sinirli hirsli hincli bir cocuk yapmis .... iste gecmisten gelen arizalarimiz....Aynen sana katılıyorum çocuğumda yapmak istediklerim aslında benm yapamadıklarım. zaten ders çıkartmakta bu değilmidir? inşallah düzgün yetiştirebiliriz, inşallah bu ilgimizin sevgimizin arsızlığa dönüşmesine izin vermeyiz..
benm annem yaşlıydı ozamanlarda hastaydı ama aşırı değil, ben hiç bilmem saçımı tarayabilsin. sadece 1 kere okadar çok içime oturmuştu ki 2. - 3. sınıftayım sanırım oturdum önüne saçlarımı tara anne dedim. tek koluyla zar zor taramıştı o ağlamıştı ben ağlamıştım, yine doldu gözlerim .. felçli kadın ne kadar ne yapabilir ki ? öyle dövmesi sövmesi yoktu ama sevgisini belli edemez o gizli gizli ağlardı ben o ağlıyo diye ağlardım. aptallık bende, bende cahilim, sevgimi bende gösteremedim ki ona. öpüp sarılamadım. hala da duygularımı içimde yaşıyorum sadece eşime karşı bunu yapmıyorum.
mesela kim saçımı okşasa hemen ağlarım. tutamam kendimi. şimdi bile kendimi kasmaktan başım tuttu şu yazıyı yazana kadar.
benimle ablam ilgilenirdi ondan yediğim dayakları asla unutmam. 16 yaşıma kadarda dövdü hep beni. herşeyin hıncı benden çıktı.. şuan o yüzden ona karşı hep bi hırslıyım hep bi sinirli agresifim.
senin yaşadıklarında zormuş.. inşallah Önderalp ve Lidya ile istediğin huzuru sevgiyi mutlu aileyi layıkı ile yaşayabilirsin
ay ben okula başlayana kadar biberondan içtim. hatta daha da içerdim de biberonum kırmızı kapaklıydı, teyzemde unutmuşuz biberonumu.. Alllaaah ben krizlere giriyorum içmem asla bardaktan falan. bana yeni biberon aldılar kırmızı ojeyle boyadılar. ama safmıyım yemem. biberonumu istiyorum. en son dayak yedim öylece sütüde biberonuda bıraktım. komşunun ineği benm süt anamdı. günde kaç lt süt içiyodum hatırlamıyorum düşün
amin canım cümlemize inşallah
evet böylelikle daha bilinçli anneler olucaz inşallah, sağlam bireyler yetişiricez. ooy yerim onlarıKendine kizacak bisey yok benim doktorum demistiki bu da aile terbiyesi iste..sana ne verilirse onu ogreniyosun.annecin hastaymis sevememis seni belki erken gideceginin farkindaydi alistirmamak icin sevmiyodu seni...eh sen gormemissinki sarilmayi opmeyi nasil sarilip opucektinki onu...ablanda da annenden alamadiklari baska turlu hasarlar birakmis iste onuda sefkat gormemek sinirli hirsli hincli bir cocuk yapmis .... iste gecmisten gelen arizalarimiz....
Olsun bilincliyiz kendimizi yetistirmek icin ne lazimsa yapiyoruz cok guzel cocuklar yetistircez inaniyorum
Ben bi semih beyden fiyat aliym daha ucuza yaparsa ona yaptiririz.bende sana yazsim egenin kenarina kucuk bir yelkenli yusufun kosesinede kucuk bir yusufcuk olabilir :)pullubiber o ışıklı isimlik 120 tl imiş. Yusuf Ege yazarsa da 120. sence nasıl? çok hoş dimi alsam mı acaba yaa çok beğendimm
ayy bana yaparsa yollıyım ödemesini yusuf ege yazsın ama :)Ben bi semih beyden fiyat aliym daha ucuza yaparsa ona yaptiririz.bende sana yazsim egenin kenarina kucuk bir yelkenli yusufun kosesinede kucuk bir yusufcuk olabilir :)
Lidyaninkini 50 tlye yapti semih bey.yazdim simdi bakim ne diycekEki Görüntüle 2177289
Tabi canim cizip gondericez nasil istiyosan oyle olcak.lidyaninkini oyle cizmistim oyle yapti kocaman zaten 75×40ayy bana yaparsa yollıyım ödemesini yusuf ege yazsın ama :)
bence bu isin yasla alakasi yok yaaa benim annem beni 19 yasinda dunyaya getirmis 3 ay icinde hamile kalmis ve o 3 ayda cocugum clmuyo diye doktor doktor gezmiss malesefki ben 35 gunlukken vefat etmis yani yas degilde insan cocuguyla kaliteli zaman gecirebilmeli benceişte demek istediğim bu. herkesin hayatındaki yaşantısı farklı. annem beni 40 yaşında doğurmuş. anne deyip doyup sarılamadım ne o beni ne ben onu anlamadım. biraz dediğim dedik, mesafeli sert bi insandı. yapmak yaşamak istediklerimi yaşayamadım diye ben öyle olmak istemedim erken yaşta anne olup çocuğumla birlikte büyümek istedim demek istediğim bu. hepimiz kendi hayatından dersler çıkarıyoruz. benim çıkarttığım derslerde bunlar gibi birkaçı
O kader kısmet canım bizim de ne olacağımız belli değil. benm anlatmak istediğim olay farklı.bence bu isin yasla alakasi yok yaaa benim annem beni 19 yasinda dunyaya getirmis 3 ay icinde hamile kalmis ve o 3 ayda cocugum clmuyo diye doktor doktor gezmiss malesefki ben 35 gunlukken vefat etmis yani yas degilde insan cocuguyla kaliteli zaman gecirebilmeli bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?