2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar size bir sorum olacak. Bir sonraki kontrolüm 27+6 da olacak ve doktorum şeker yüklemesi yapacağız dedi.
Bu konuda çok bilgili değilim ama insanlardan değişik tepkiler alıyorum. Kimisi ne zaman yaptıracaksın mutlaka yaptır derken kimisi acıyan ve korku dolu gözlerle bakarak yaptıracak mısın gerçekten diyor.
Nedir bu olayın aslı astarı, artıları, eksileri diyerekten yaptıran ve yaptırmamayı seçen arkadaşlara bir sorayım dedim.
Bu arada benim kilo problemim var ama şeker problemim yok şimdilik. Bebek de 6 gün geriden (geç döllenme dedi doktor) geliyor ve gelişimi normal gözüküyor.

Bende aynı senin gibi kilomu hiç söylemeyeyim şaşırırsın. İnsanlar kilo aldığımı sanıyorlar daha yeni yeni bazıları sen hamile misin diye sormaya başladı. Eee bünye uygun kilo almaya biliyorlar

Yaptırılmalı çünkü şeker çıkıp farketmeyebilirsin. Ve şeker çocukta daha büyük zararlara sebep olabilir. Çocuğun şeker hastası olarak bile doğabilir örneğin ben yaptırılması gerektiğini düşünüyorum

Ah o günleri hatırladım Gerçekten de ne zordu. Beni döndürmek için bile bir kişiye ihtiyaç vardı

Simdi oncelikle verdikleri seker seker kamisindan elde edilen bebeklerimize 2 yasina kadar vermedigimiz rafine seker bile degil daha kotusu misir surubu.
Soyleki bebeklerimizin pankreasinin gelisimi 38.haftada tamamlaniyor cigerler gibi...sen ona zaten 3gr bile olmayan karacigerine 75mg seker yuklemesi yapiyorsun...pankreas gelismedigi icin 3gr karacigeriyle o sekeri sindirim sistemine dahil etmeye calisiyor ve karacigeri yoruluyor...dolayisiyla sarilik olma ihtimalide artmis oluyor ama sen zaten gunluk hayatinda seker tuketiyorsan ornegin 1 dilim baklava yiyorsan zaten sık sık bebegine bu eziyeti yapiyorsun demektir dolayisiyla doktorunda gerekli goruyorsa seker yuklemesi yaptirmanin extra bir zarari yok.mesela ben amelyat sonrasi sekeri hayatimdan tamamen cikardim 13 aydir seker kullanmazken doktorum degil bebege zaten sana boyle bir yukleme yapip karacigerini iflas ettirmeyi dusunmuyorum dedi...hani canan karatay yada umit hoca seker yuklemesi yapmayin diyor ya ayni zamanda zaten seker tuketmeyinde dedikleri icin bunu soyluyolar

Uyku konuşmuşsunuz ben de hiç uyuyamıyorum kızlar. Ya sıcaklardan ya da başka bir sebep buluyorum illaki. Dün gece çok midem ağrıdı , sanki bıçaklar saplanıyor gibi. Üstüne bir de sıcak ve sivrisinek. Ay tam cinnetlikti. Şimdi böyleyse 8.aydan sonra nasıl olacak bakalım. en azından havalar serinlemiş olacak onunla avunuyorum.

Küçük paket alırsanız daha iyi olur gibi. Bebeğiniz kilolu doğarsa elinizde kalır fazlası. Bez bulunması kolay nasıl olsa. Ben de prima kullandım. Aktif bebek çeşidiyle de devam ediyoruz.

Uyku esnasında kendimi sol tarafa nasıl sabitlemeliyim peki :)) sırtıma yastık koysam olmaz :) birde kızım bizimle aynı odada uyuyor arada uyku esnasında yanıma gelip uzandığı oluyor.
Doktor artık sırt üstü yatmayacaksın dediğinde koltukta geçmişti son aylarım. Sanırım yine yaklaştık koltuk mevsimine. İyi oluyor tv karşısı yer dar dönemiyorsun da ; kalkması da kolay oluyor.

2 yıldır uykusuzluğa alıştı bünyem :)))
Ama göz altı şişliklerime bir çare bul bari bacım :))

Valla daha önce de yazmıştım, morbid obezim. Hamile kalabileceğime inanmadığım bir kiloyla; 114.5 ile hamile kaldım. Doktorum 7 kilodan fazla almaman lazım bana yardımcı olman için dedi. şimdilik 1,5 kilo aldım ama vücudum tabi değişti. Kalçam genişledi, karnım daha şişik duruyor. Görenler kilo aldım sanır ama sadece vücudum değişiyor.

Hava serinliyo da senin icin pek serinleyecegini soyleyemem hissedilen sicaklik 9373922 derece

Ben kizima 89 la hamile kaldim gemi gibiydim düdük kadar boyumla :) bide hamile thsirtu giyiyodum her goren son haftami allah kurtarsin diyodu yaklasik 30 hafta son haftaydi ay bide son haftamda lcw da alisveris yapiyoruz ikizleri olan bi kadin ayy sizin de ikizmi diye ustume atlati ayyy kadini ölduruyodum orda...kocamda pis pis guluyodu onuda geberticektim o gun

canim ben yaptirilmasi taraftariyim sonucta bendede seker yoktu ama ailemde oldugu icin gebeliktede cikma olasiligi yuksek oldugu icin doktorum yaptirmalisin vucudun musaittir dedi bende yaptirdim ki ictigim sekerli sudan daha fazla seker tuketiyordum gunluk bi sikinti olacahini dusunmuyorum

canim yasadigin yerde yakinda metro toptanci market varmi yenidogan 68 li paketi 25 liraydi ben ondan 2 paket aldim bide 1 paket 2 numara aldim oda 40 liraydi 108 yada 126 ydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…