2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Cocuk nasip kismet isi canim. Yani yapmakta marifet degil onemli olan iyi anne baba olabilmek. Bende istemiyodum 2 yil ama daha evlenmeden saglik problemlerim oldu doktor evlenince direkt cocuk dusun dedi. Ki hic cocuk dogurabilcek buyutebilcek yapida biri degilim. Hatta evlendim ilk hafta rahatsizlandim doktor ilk hamilelik var mi dedi. Korunuyodum onda istemiyorum ya vakitsiz diye. Hani biraz duzen otursun diye bekliyodum. Kv cok bozulmustu korundugumu o an ogrendi. Bana iste istemiyosun cocugun olmaz flnda demedi cok sukur yuzume vurmadi. Ama saglik problemim oldugu icin hic cocugu olmaz gozuyle bakanlar vardi. Durmadan 1 tane yap ikinci olmasa da olur diyolardi. Ama sonra 7 ay denedim bebek icin o kadar cok yol yontem denedim ki ben bile kendime kisir gozuyle bakiyodum. Insanlar psikolojimi bozmustu. Sonra hic ummadigim anda hamile oldugumu ogrendigimde herkes sok gecirdi. Hatta kalp atisini duyana kadar kimseye soylemek bile istemedim. 12 hafta bebegi benimseyemedim bebek yok gibi bi hayat yasadim(bulantilar her ne kadar hatirlatsa da) bu seferde acaba vakitsiz mi yaptim gibi dusunmeye basladim evliligin cocugun hata oldugunu dusunmeye basladim. Sen cocuk bakamazsin diyen bile var biraz catlak ve gamsiz rahat biriyim cunku. Demem o ki 1 2 3 5 hic farketmez. Kari koca cevre baskisi olmadan cocuk yapabilmeli. Evlilik oturmuyosa yada saglik problemi var yahic cocugum olmazsa dusuncesiyle yada akraba istedi diye cocuk sahibi olunmamali. O kadar cok ki cevremde evlilik kurtarmak icin cocuk yapan adam eve baglanir belki diye dusunen cok insan var. Bu gruplardan birinde de ben vardim ve cidden cok zor kabullendim bebegi. Insanlar egitilmeli yaa cocuk sahibi olmakta olmamakta marifet degil. Hele de bu devirde. Hersey nasip kismet. Cocuk sahibi olamayinca insana dunya farkli gozukuyo en onemli dert buymus gibi sahip olunca da baska dertler basliyor bu seferde o sorumluluk gozunde cok buyuk gozukuyor. Her ikiside zor farkli acilardan cok zor. Allah hayirlisini versin ve hep Allahim iyi ebeveynler olacaksak nasip et evladi diyorum hala da bunu soylerim. Allah evladinda hayirlisini versin evladi olmayanlara da baska kapilar acsin insallah. Herkesin bi intihani illaki vardir. Rabbim sevdiklerimizle sagligimizla imtihan etmesin insallah

Erkekte Allahtan kizda...laf...sinir oluyorum bommmboosss konusanlara...

Canım genel olarak doğru diyorsun tabi hayat çocuklarla güzel sana katılıyorum kesinlikle ama bir sene çocuk yapmadılar sonra Allah 6yıl nasip etmemiş demişsin. Öyle görme lütfen, bak hepsi ayrı imtihan...

Okurken içim çok kötü oldu. Çünkü biz de ilk yıl hem maddi hem manevi hazır değildik bir bebeğimiz olmasına. Hem borçlar hem yaş unsuru filan neyse yani... Sonra istemeye başladık ve tam 2yıl tedavi gördük ikimiz de. Bendeki pko sorununu biliyorduk ama eşimde de sıkıntılar varmış meğer... Ama tam umutlarımın tükendiği noktada mucizemize kavuştuk, elhamdulillah binlerce kere Rabbime...

Yani belki dışardan biri de benim için ilk yıl istemediler sonra doktordan çıkmadılar diyordur, bilmiyorum... Halbuki kimse bilmez biz o süreçte neler yaşadık. Dışardan soranlara içimdekileri belli etmemek için kaç kere göz yaşlarımı yutmuşumdur. Çevremiz sadece ben tedavi gördüm diye bilir mesela, eşimin tedavisini bile yansıtmadım belki eşim üzülür, kırılır diye. Kendim bununla büyüdüm, ben üzülmem zaten kendimi bildim bileli pkoluyum. Biz tedavi olurken yüzüme karşı "sen doğum kontrol hapı içtin de o yüzden çocuğun olmuyor" diyen bile oldu. Ablam hatta eşim bile bilmez bunu bak. Ablam şimdi burada okuyacak :)

Neyse canım ya çok uzun oldu. hamilelik hormonlarından galiba. Çok duygusallaştım okurken yazdığını, kusuruma bakma canım...

Ogleden once cumhuriyet 1350ydi simdi 1400u buldu. Kuyumcu bundan sonra dusmez demis bakalim nolcak. Insanlar evlenmesin artik yaa yada para takilsin cok pahali hersey cok
Aboww ucmuş ya kızz fiyatlar
Aynen evlenenler daha önceki takıların geri dönüşünü beklemesin ya para takılır ancak ya da bi altta ne varsa o :)))

Valla canim belki de dusunmuyoruz derken de yalan söylediler ben mesela 3 aylık evliyim hapı bıraktım ama soranlara hep çocuk düşünmüyoruz daha erken diyordum. Kimseyi ilgilendirmez bence :)

Valla canim belki de dusunmuyoruz derken de yalan söylediler ben mesela 3 aylık evliyim hapı bıraktım ama soranlara hep çocuk düşünmüyoruz daha erken diyordum. Kimseyi ilgilendirmez bence :)
Doğru diyorsun canım... Dört duvarın içinde yaşananları kimse bilemez gerçekten.

Altin fiyatlari ucmus artik para takarlar sansina.
Bu arada bende seneye oglanlari sunnet ettireyim diyordum ama bu pahalilikta kimse altinda takmaz simdi.altin fiyatlarini beklemek lazim

Hemen pes etmeyelim kasıma kadar belki fiyatlar düşer

Zaten yeni evlenenlere herkesin bebek varmi diye sormasi kadar abes bisey yok bence.sanane yani bebek olsa napican.insani strese sokmaktan baska bisey yaptiklari yok.

Ayni seyi yasadim gercekten. Hani saglik problemleri insani yipratiyor ama disardan birinin bak bunu yaptigin icin olmuyor demesi buyuk bir problem. Veren de Allah alan da. Verdi olmeyeceginin garantisi de yok ki ama evet dogurdum deyip rahatlicakmisin yada yarina cikma garantimizi kim verebilir. Benimde en son sikintilarim duzelmisti ama esim hala neden olmuyo demis ve tahliller yaptirmak istemisti. Adamda bile bende mi acaba sorun var diye dusundurttuler. Hepsi buyuk sorunlar gercekten ayri ayri uzucu seyler

Ben de ilk evlendiğimde 4-5 sene çocuk istemem, diyordum; evlilik bi otursun, iyice bi alışalım birbirimize gezelim hemen sorumluluk almayalım... Hapla korunuyordum derken 3. sene süt gelmeye başladı. Hormonlar yerinden oynamış hatta ur bile çıktı hipofiz bezinde. Aylarca ilaç kullandım. Ah dedim benim çocuğum olmayacak mı? O zaman çok istemiştim kendime de kızmıştım istemem istemem diyorum diye. Şükür sonra oldu. Tedavisiz çocuğum olmaz diye düşünürken biri sürpriz geldi, bu sonnncu da ilk istememizde. Hepsi bir sınav.
Çok üzülmüşsünüzdür siz de. Şükür ki mucinezine kavuşmuşsunuz. Allah bebeğinizle taçlandırsın evliliğinizi.

Aynen öyle canım çok haklısın...

Herkesin hikayesi, imtihanı başka başka işte canım. Kim bilir o günlerde nasıl suçlamışsındır kendini.. Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin inşallah. Hep güzel günler göstersin onlara

Bi benim heralde 2 kg alan bende mi var ki sorun dedim şimdi :) 54 le hamile kalmıştım 56 kgyum

Altin fiyatlari ucmus artik para takarlar sansina.
Bu arada bende seneye oglanlari sunnet ettireyim diyordum ama bu pahalilikta kimse altinda takmaz simdi.altin fiyatlarini beklemek lazim
Kocacimda diyo ohh oglana sunnet yapcaz yegeninede daha dugun yapnadilar ikisine birlikte yapicakmis baslarina oturup gelsin altinlar diye saycakmis sen dedim neyin kafasini yasiyosun hayirdir hemde iki amca ogluna millet gelcektide birer ceyrek takcakti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…