- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
Bende isteyerek hatta uğraşarak hatta doktor gerek yok dediği halde çatlatma iğnesi talep ederek hızlandırmak için, 3.ayımda hamile kaldım. Herkes aa iyi yapmışsınız süper felan derken kaynanamın ilk torunu yaşı 60, aaa daha kaç ay oldu evleneli diyerek eşimin ve benim morelimi baya bozmuştu. Eşim fırsat buldukça yüzüne vurur halaa, ohh derim bende içimden :)) şimdi ikinci içinde yine geçenlerde laf soktu doğurmak değil bakmak marifet gibi. Günlerce içime oturdu. Ama ben bu çocuklara tek tek anlatcam bunları. Hani sizi seviyo gibi görünsede ikinizede sevinmedi dicem. Herkes hakettiği değeri görsün :))) ama kayınpederim cocuk delisi. İkisinede cok sevindi hele yıllardır hep kızı olsun istemiş bunun kız olduğunu duyunca cok sevindi. Hep kız cocuğu görünce şimdi hevesleniyor benimde kız torunum olcak diye :))) keşke diom kaynanam o olsaydıCanım seni üzdüysem çok afedersin. Onu söylerken açıklama yapmamışım. Sağlık sorunu vs olur amenna. Ama benim o çocuğu olmayan arkadaşlar bana manyak gözüyle baktı 3. Ay hamile kaldığımda. Ve konuşma tarzları bana çok saçma gelmişti. “ ayyyyy ben kesinlikle ama kesinlikle ilk bi sene çocuk istemiyorum” .
Rabbim çok şükür nasip etmiş bak sana:) üzdüysem gerçekten üzgünüm.
Kizlar caniniz cok tatli cektiginde keciboynuzu özü nü herseye karistirip kendinize tatli pratik ogunler hazirlayabilirsiniz.yada beo nun hambal+propolis+ari sutu karisimi var her acidan faydali bir tatli yogurda bir kasik karistirip icine yulaf ezmesi v.s. yine harika bir ara ogun,visne zamani simsi visneyi hurmayla kaynatip tatli krizlerinde buz gibi icebilirsiniz,yada kaynadiktan sonra bal olabilir...yogurda ceviz kuru kayizi cig findik v.s. ekleyerek saglikli tatli bir ara ogun hazirlayabilirsiniz....Bende çok fena tatlı yemek istiyorum arada bir çikolata yediğim oluyor ama dün ilk kez pasta yedim.bide üstüne böyle bir şey denilince kötü hissettim kendimi.sakindigin şeyleri Ben de hiç yemiyorum .
8 yılda duymadığım bişey kalmadı sanıyorum. Şimdi neler yazdim da sildim yaşamayan onan anlamıyor insanlara kolay geliyor o bikaç kelimelik cümlenin karsisinda bıraktığı hasarın farkında bile değiller. Hep tevekkül halindeydim ki çok zor günler yaşadık bunda 3 ay sevinemedik bile korkularimizdan.yaa aman ins geçti gitti bitti sağlıkla kavuşalım da gerisini bi şekilde hallederiz diye umut ediyorum.Tv8de Günaydın Doktor programında tüp bebekle bebek sahibi olan bir çift hikayelerini anlattılar... Kahvaltı yapıyordum ama o kadar duygulandım ki, kahvaltıyı da bıraktım, hüngür hüngür ağladım. Biz tüp bebek olmadık ama o tedavi süreçleri, tükenen umutları, doktorun destekleyici tavrı sözleri hep bizi gördüm sanki... Ne zor günlerdi ya. Şimdi bir battaniye alsak, bi mendil alsak ona bile inanamıyoruz. Hala hayal gibi. Şundan 5-6ay önce umutlarımız bitmiş, olsun bizim de nasibimiz buymuş diye oturmuş konuşmuştuk eşimle. O günü de asla unutamam... Hayatımız tamamen değişti resmen güzelleşti.
Bu güzellikleri veren Rabbime binlerce kere şükürler olsun...
Kuzum ya kac gundur iyice duygusallastin,bu konularin konusulmasi sana yaramadiTv8de Günaydın Doktor programında tüp bebekle bebek sahibi olan bir çift hikayelerini anlattılar... Kahvaltı yapıyordum ama o kadar duygulandım ki, kahvaltıyı da bıraktım, hüngür hüngür ağladım. Biz tüp bebek olmadık ama o tedavi süreçleri, tükenen umutları, doktorun destekleyici tavrı sözleri hep bizi gördüm sanki... Ne zor günlerdi ya. Şimdi bir battaniye alsak, bi mendil alsak ona bile inanamıyoruz. Hala hayal gibi. Şundan 5-6ay önce umutlarımız bitmiş, olsun bizim de nasibimiz buymuş diye oturmuş konuşmuştuk eşimle. O günü de asla unutamam... Hayatımız tamamen değişti resmen güzelleşti.
Ayyy canım ya aynen gözlerim doldu yazdiklarini okuyunca bizde aynı okadar tedavi süreçleri falan tam kabullenmeye başlarken Rabbimin mucizesi resmen hayati degistirdi Allah'ım herkese nasip etsin bizlerde kucagimiza alıp büyütüp hayırlı insanlar yetistirmeyi nasip etsinTv8de Günaydın Doktor programında tüp bebekle bebek sahibi olan bir çift hikayelerini anlattılar... Kahvaltı yapıyordum ama o kadar duygulandım ki, kahvaltıyı da bıraktım, hüngür hüngür ağladım. Biz tüp bebek olmadık ama o tedavi süreçleri, tükenen umutları, doktorun destekleyici tavrı sözleri hep bizi gördüm sanki... Ne zor günlerdi ya. Şimdi bir battaniye alsak, bi mendil alsak ona bile inanamıyoruz. Hala hayal gibi. Şundan 5-6ay önce umutlarımız bitmiş, olsun bizim de nasibimiz buymuş diye oturmuş konuşmuştuk eşimle. O günü de asla unutamam... Hayatımız tamamen değişti resmen güzelleşti.
benden de selam olsun 27 hafta da 16 kılo aldım mutluyum huzurluyumSevgili ebene benden slm sole 3 haftada 4 kg aldım hahahahha ki toplamda 5kg ile hamileligi sürdürüyorlar :)
Devamlı bu modda değilim aslında ama son günlerde fazladan hassaslaştım, ben de farkındayım canım. Ama bir yandan bu duyguları yaşamak da beni daha çok bağlıyor evladıma, onu da fark ediyorumKuzum ya kac gundur iyice duygusallastin,bu konularin konusulmasi sana yaramadihep agliyosun
Ama cocugunuza kulak verin kitabinda soyle okumustum.ilk olarak aglama yetisiyle doguyoruz diyordu ve aglamanin cocuklar uzerindeki olumlu etkileri anlatiliyor sonra diyorki hamilelerde olumsuz duygulari bebege gecmesin diye aglarmis :)
Az kaldi yakinda mucizeni alinca kucagina hepsi geride kalcak
Seker sorunun yoksa bisey olmaz hic takilma. Bende gecenlerde yas pasta yedim kremasi sicaktan eksimis bozulmus üstelik. Pastada visneliydi ben farketmedim.yedikce yedim :) Bende o zaman korkmustum zehirlenirmiyim diye bisey olmadi Allahtan.Bende çok fena tatlı yemek istiyorum arada bir çikolata yediğim oluyor ama dün ilk kez pasta yedim.bide üstüne böyle bir şey denilince kötü hissettim kendimi.sakindigin şeyleri Ben de hiç yemiyorum .
Doğru diyorsun canım. Bir de 8 yıl, dile bile kolay değil canım. Allah bir daha öyle zor günler yaşatmasın, imtihanlarınız bununla bitmiş olsun. Biz sadece 2sene yaşadık yine de tam olarak anlayamam seni...8 yılda duymadığım bişey kalmadı sanıyorum. Şimdi neler yazdim da sildim yaşamayan onan anlamıyor insanlara kolay geliyor o bikaç kelimelik cümlenin karsisinda bıraktığı hasarın farkında bile değiller. Hep tevekkül halindeydim ki çok zor günler yaşadık bunda 3 ay sevinemedik bile korkularimizdan.yaa aman ins geçti gitti bitti sağlıkla kavuşalım da gerisini bi şekilde hallederiz diye umut ediyorum.
açlık genelde 80 ile 90 arası çıkıyor canım tokluk ta yemekten 2 saat sonra ölçüyorum 110 ile 125 arası çıkıyor normal heralde ben öyle biliyorum :)Kızlar merhaba;
Hamilelik şekeri çıkıpta evde düzenli şeker ölçümünü yapan arkadaşlar sabah açlık şekeriniz ve yemekten sonra 1. ve 2. saat şekerleriniz kaç çıkıyor acaba. Ben daha ölçümlere yeni başladım. bazı değer aralıkları var ama. sizlerde nasıl durum. nasıl olması normal.
Rabbim tamamına erdirsin kuzum inşallah bundan sonra bu günleri unutursun tatlı bi tebessüm ve ufak bi hüzün olarak anılarında kalır..Tv8de Günaydın Doktor programında tüp bebekle bebek sahibi olan bir çift hikayelerini anlattılar... Kahvaltı yapıyordum ama o kadar duygulandım ki, kahvaltıyı da bıraktım, hüngür hüngür ağladım. Biz tüp bebek olmadık ama o tedavi süreçleri, tükenen umutları, doktorun destekleyici tavrı sözleri hep bizi gördüm sanki... Ne zor günlerdi ya. Şimdi bir battaniye alsak, bi mendil alsak ona bile inanamıyoruz. Hala hayal gibi. Şundan 5-6ay önce umutlarımız bitmiş, olsun bizim de nasibimiz buymuş diye oturmuş konuşmuştuk eşimle. O günü de asla unutamam... Hayatımız tamamen değişti resmen güzelleşti.
bende dün çok düşüncesizlik yapıp hem dondurma hemde pasta yedim köpek gibi pişman oldum sonra ve baya öncesinde de şeftali ve 2 mor erik yemiştim bide birazcık karpuzKizlar caniniz cok tatli cektiginde keciboynuzu özü nü herseye karistirip kendinize tatli pratik ogunler hazirlayabilirsiniz.yada beo nun hambal+propolis+ari sutu karisimi var her acidan faydali bir tatli yogurda bir kasik karistirip icine yulaf ezmesi v.s. yine harika bir ara ogun,visne zamani simsi visneyi hurmayla kaynatip tatli krizlerinde buz gibi icebilirsiniz,yada kaynadiktan sonra bal olabilir...yogurda ceviz kuru kayizi cig findik v.s. ekleyerek saglikli tatli bir ara ogun hazirlayabilirsiniz....
Yani bende sekeri birakali 15 ay olmus ama tabiki canimin tatli istedigi gunler oluyo bu tarz seylerle gecistiriyorum...butun dunya rafine sekeri birakma yonunde emin adimlarla ilerlerken sizde kendinize gelecegin saglikli neslini yetistiren anneler olarak bir guzellik yapin :)
Tamam hadi bu duygusallik fazla kizlarimizi üzmeyelim sukur bizi seçip geldiler.daha dur yeni başladık bide büyütürken burunlarını sokacaklar :))))Doğru diyorsun canım. Bir de 8 yıl, dile bile kolay değil canım. Allah bir daha öyle zor günler yaşatmasın, imtihanlarınız bununla bitmiş olsun. Biz sadece 2sene yaşadık yine de tam olarak anlayamam seni...
İnsanlar her konu gibi bunda da kendilerine laf söyleme hakkı görüyor. Bizim tedavi gördüğümüzü bilmeyen biri "ayy bir de tüp bebek yaptırmışlar" diye sanki tedavi görmek ayıpmış gibi yanımda dedikodu yapmaya çalışıyordu. Valla öyle konuştum ki o gün yine de saygı çerçevesinden çıkmadım asla ama öyle yandı ki içim, karşımdaki özür diledi. (Eşim de yanımdaydı bir de... Onun yüzündeki hüznü bir görseydiniz...) neyse yine duygusallaşacağım ben daha fazla yazmamayım
Amin amin canım.. Sizin tedaviyle olduğunu bilmiyordum. Çok şükür siz de kavuşmuşsunuzAyyy canım ya aynen gözlerim doldu yazdiklarini okuyunca bizde aynı okadar tedavi süreçleri falan tam kabullenmeye başlarken Rabbimin mucizesi resmen hayati degistirdi Allah'ım herkese nasip etsin bizlerde kucagimiza alıp büyütüp hayırlı insanlar yetistirmeyi nasip etsin
ay seni 10 diye okumuştum 11 yazmaya gönlüm el vermemişti. kaç ile başkadın şuan kaç kilosun, şeker yüklemesi yaptırdın mıbenden de selam olsun 27 hafta da 16 kılo aldım mutluyum huzurluyum
Hamilelik hormonları işte canım yaRabbim tamamına erdirsin kuzum inşallah bundan sonra bu günleri unutursun tatlı bi tebessüm ve ufak bi hüzün olarak anılarında kalır..
bende kolay ağlamam ama hamilelik ile alakalı ne olsa ağlıyorum. geçen arkadaşım bebeğini ilk kucağına aldığındaki videosunu izletti kendimi tutamadım hüngür hüngür ağladım. doğum hikayeleri okuyunca ağlıyorum.
ne zor günler geçirdiniz rabbim bilir ama çok şükür ki mucizeniz karnında. inşallah acılarını görmeyiz rabbim güzel hayırlı ömürler yazsın hepsine
bende dün çok düşüncesizlik yapıp hem dondurma hemde pasta yedim köpek gibi pişman oldum sonra ve baya öncesinde de şeftali ve 2 mor erik yemiştim bide birazcık karpuz. bugün itibari ile şekere veda ettim kesinlikle. inşallah başarılı olabilirim. çayımıda şekersiz içtim. tövbe ettim aklımdaki kötü senaryoları düşünemezsiniz..
Hahaha çok doğru diyorsun, süreçte yanımda olan annem ve ablam istediklerini söyleyebilirler valla memnun bile olurumTamam hadi bu duygusallik fazla kizlarimizi üzmeyelim sukur bizi seçip geldiler.daha dur yeni başladık bide büyütürken burunlarını sokacaklar :))))
ben 6 senedir evliyim canım 2,5 sene çoçuk istemedim ama sevmediğimden değil kendimizi toparlayalım hemde evliliğe alışalım birbirimize doyalım fln diye düşündük. Sonra karar verdik hadi artık bi miniğimiz olsun dedik 1,5 sene çocuğumuz olmadı. Baştan istemedim acaba ondan mı olmuyor çocuğumuz dedim eşime oda olur mu öyle şey ne alakası var desede hep kafama taktım. Sonra 2016 senesinde hiç beklemediğimiz bi anda ( artık olmuyor diye bırakmıştım kendimi) hamile kaldığımı öğrendim. 2016 kasım annesi olacaktım hamileliğimi öğrenidiğimde doğum günümdü hatta hediye geldi bize fln derken 8 haftalık kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. Dedim Allah bizi cezalandırıyor istemedik başta ondan dedim. ( kafaya bak) sonra günlerce aylarca ağladım evde çocuğumu kaybettim diye.. Doktor bekleyin rahim toparlansın öyle tekrar başlarsınız denemeye dedim. Sende kimsin bana akıl veriyorsun istediğim zaman başlarım dedim. ( psikolojm yerle birdi çünkü) Eşimi zorladm korunmadık hiç ve 3 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. Normalde cahil bir değilim okurum araştırırım ama nası böle bi hata yaptım bende bilmiyorum 6 haftalık düşük yaptım rahm henüz toparlanmadığı için. bu arada 2016 senesinde maddi bi sıkıntıya düştük eşimin işleri kötüye gitti fln herşey üst üste geldi. sonra tedavi olalım dedik aşılama için beklerken bu mucize geldi birden kendiliğinden oldu.. Seni çok iyi anlıyorum bende senin gibi ağlıyorum bazen böyle hikayeler duyunca sınav dünyası işte.. Yani hayırlısı ne zaamnsa Rabbim ne zaaman istiyorsa o zaamn oluyor Allah isteyen herkese versin Herkesin hikayesi farklı Sağlıkla kucağımıza alalım inşallahTv8de Günaydın Doktor programında tüp bebekle bebek sahibi olan bir çift hikayelerini anlattılar... Kahvaltı yapıyordum ama o kadar duygulandım ki, kahvaltıyı da bıraktım, hüngür hüngür ağladım. Biz tüp bebek olmadık ama o tedavi süreçleri, tükenen umutları, doktorun destekleyici tavrı sözleri hep bizi gördüm sanki... Ne zor günlerdi ya. Şimdi bir battaniye alsak, bi mendil alsak ona bile inanamıyoruz. Hala hayal gibi. Şundan 5-6ay önce umutlarımız bitmiş, olsun bizim de nasibimiz buymuş diye oturmuş konuşmuştuk eşimle. O günü de asla unutamam... Hayatımız tamamen değişti resmen güzelleşti.
Ayy canım ya... Neler çekmişsiniz... Çok çok zor gerçekten, hele insanın kendini suçlamaya başlaması en kötüsü. Halbuki bu da bir imtihan işte ama yaşarken farklı farklı şeyler hissediyorsun işte. Rabbim kuzunuzu size bağışlasın canımben 6 senedir evliyim canım 2,5 sene çoçuk istemedim ama sevmediğimden değil kendimizi toparlayalım hemde evliliğe alışalım birbirimize doyalım fln diye düşündük. Sonra karar verdik hadi artık bi miniğimiz olsun dedik 1,5 sene çocuğumuz olmadı. Baştan istemedim acaba ondan mı olmuyor çocuğumuz dedim eşime oda olur mu öyle şey ne alakası var desede hep kafama taktım. Sonra 2016 senesinde hiç beklemediğimiz bi anda ( artık olmuyor diye bırakmıştım kendimi) hamile kaldığımı öğrendim. 2016 kasım annesi olacaktım hamileliğimi öğrenidiğimde doğum günümdü hatta hediye geldi bize fln derken 8 haftalık kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. Dedim Allah bizi cezalandırıyor istemedik başta ondan dedim. ( kafaya bak) sonra günlerce aylarca ağladım evde çocuğumu kaybettim diye.. Doktor bekleyin rahim toparlansın öyle tekrar başlarsınız denemeye dedim. Sende kimsin bana akıl veriyorsun istediğim zaman başlarım dedim. ( psikolojm yerle birdi çünkü) Eşimi zorladm korunmadık hiç ve 3 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. Normalde cahil bir değilim okurum araştırırım ama nası böle bi hata yaptım bende bilmiyorum 6 haftalık düşük yaptım rahm henüz toparlanmadığı için. bu arada 2016 senesinde maddi bi sıkıntıya düştük eşimin işleri kötüye gitti fln herşey üst üste geldi. sonra tedavi olalım dedik aşılama için beklerken bu mucize geldi birden kendiliğinden oldu.. Yani hayırlısı ne zaamnsa Rabbim ne zaaman istiyorsa o zaamn oluyor Allah isteyen herkese versin Herkesin hikayesi farklı Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?