Son aylardayız artık canım daha cok bebıs kılo alıuor o yuzden ne kadar dıkkat etsende alıyor ınsan :)Aman açılmayalım :) 3,5 kg almışım öyle de çok yemiyorum nasıl oldu bu iş anlamadım.
amin canım en kötüsü de o oluyor zaten kendini suçlama her yastığa başını koyduğunda kendini suçluyorsun ama işte böyle olmaması gerektiğini anca hamile kalınca öğrendim mucize geldi işte ne tantana yaptın be kendime kızdım.. :)) bide en önemlisi aile desteği eşim eşimin ailesi kendi ailem öyle destek oldular ki hafif atlattım yinede diyorum. Düşünsene ben bebeğimi kaybettim bebek diye çıldırıyorum ablam 2. çocuğuna kazayla hamile kaldı ve günlerce bana söylemediler.. Ablam aradı eylül bişey söylicem ama nası söylicem bilmiyorum dedi dedim noluyor kötü bişey oldu fln derken ben kazayla hamile kaldım sen bu kadar isterken nası olur fln dedi. Kızdım tabi ne diyorsun sen o benimde canım kanım bi daha asla böyle düşünme dedim. Tabi ki yeğenim doğduğunda yedim onuAyy canım ya... Neler çekmişsiniz... Çok çok zor gerçekten, hele insanın kendini suçlamaya başlaması en kötüsü. Halbuki bu da bir imtihan işte ama yaşarken farklı farklı şeyler hissediyorsun işte. Rabbim kuzunuzu size bağışlasın canım
son 3 gecedir bende de uyku yok canım sağa dön solmuyor sola dön olmuoyr sırtım belim ağrıyor bacağım ağrıyor hayır olsun bakalım doğuma kadar böyle gidecek heraldeGünaydın kizlar2 gecedir şöyle bişi oluyo arkadaşlar gece ilk sola yatıyorum ama 4-5 gibi sağa dönük ve kaburga da bı aci ile uyanıyorum hemen sola dönüyorum.ardindan benim kizçe öyle bı hareketleniyo ki korkuyorum gündüzleri bile o kadar hareket etmiyor öyle bı sert tekme atıyor ki canım yanıyor.sizce neden böyle bişi oluyo?normal mi?
ayni seyleri bende yasadim simdi biri hamileyim dese oqturup aglqiyorum evlenmeden once cocuk istemiyorum diyordum is bulim once falan diyordum 3. aydan sonra istedik ama cok ugrasmadik sonra doktora gittim 1 sene dolsun bakalim bi dedi tatmin olmadim simdiki doktorama gittim 1 seneden sonra tabi orda ilk soku yasadim yumurta rezervim az veeee erken menopoz kategorisindeyim testlere gore ama aman aman yuksek degil fshim falan ama nasil agliyorum cocugum olmuycakta ssoylede boylede iyice psikoloji gitti rahim filmi cekildim 6 ay bekletti beni sonra gittim tup bebek dedi bana direk hemen apar topar tup bebek yaptirdik 1 tanecik embriyo olustu oda gelisimi geriden dondurdular tshim dusmuyor ddiye 2 ay sonra trasnfer oldum vee sonuc negtaif nasil yikildim anlatamam kimseyel gorusmedim o surecte 3 ay boyunca verdigim ilac paralari yasadigim psikolojik siddet etraftan cocugu olmuyor dedikolari niyr yapmiyorsunuzlar falan kafa oldu 1 milyon o ay doktora gittim herseg iyi asilama yapalim bidahaki ay dedi 8 yumurta gorunurken asilama ayi 4 yumrutaya dustu tabiki umutlar falan gitti bizde doktor ilacalri birakmayin asilamayi yapalim olmazsa tup bebek dedi test gununu beklerken butun ilaclari biraktik yeter artik dedim ben ugrasmiycam vee bingooo hamileydimm :) bende arkadaslarima cok dedim ne aceleniz vardi falan diye peki ben bunu onlara dedigim icinmi yasadim hayir :) o yuzden dunku arkadasa tepki vermedim hicc cunku su evreleri yasamayan anlamazzz :) ben bunlari yasarken benim kv de hep bizle birlitkeydi simdi biri bsieh dese siz o stresi yasamadinzi nerden anlicaksiniz diyor :) ayy uzun oldu fazlasiglaa yaaTv8de Günaydın Doktor programında tüp bebekle bebek sahibi olan bir çift hikayelerini anlattılar... Kahvaltı yapıyordum ama o kadar duygulandım ki, kahvaltıyı da bıraktım, hüngür hüngür ağladım. Biz tüp bebek olmadık ama o tedavi süreçleri, tükenen umutları, doktorun destekleyici tavrı sözleri hep bizi gördüm sanki... Ne zor günlerdi ya. Şimdi bir battaniye alsak, bi mendil alsak ona bile inanamıyoruz. Hala hayal gibi. Şundan 5-6ay önce umutlarımız bitmiş, olsun bizim de nasibimiz buymuş diye oturmuş konuşmuştuk eşimle. O günü de asla unutamam... Hayatımız tamamen değişti resmen güzelleşti.
Bu güzellikleri veren Rabbime binlerce kere şükürler olsun...
Ay çok güldürdün canım beni, ne tantana yaptın dedin kendine yaniamin canım en kötüsü de o oluyor zaten kendini suçlama her yastığa başını koyduğunda kendini suçluyorsun ama işte böyle olmaması gerektiğini anca hamile kalınca öğrendim mucize geldi işte ne tantana yaptın be kendime kızdım.. :)) bide en önemlisi aile desteği eşim eşimin ailesi kendi ailem öyle destek oldular ki hafif atlattım yinede diyorum. Düşünsene ben bebeğimi kaybettim bebek diye çıldırıyorum ablam 2. çocuğuna kazayla hamile kaldı ve günlerce bana söylemediler.. Ablam aradı eylül bişey söylicem ama nası söylicem bilmiyorum dedi dedim noluyor kötü bişey oldu fln derken ben kazayla hamile kaldım sen bu kadar isterken nası olur fln dedi. Kızdım tabi ne diyorsun sen o benimde canım kanım bi daha asla böyle düşünme dedim. Tabi ki yeğenim doğduğunda yedim onuhiç Allah ona verdi bana neden vermedi demedim isyan etmedim vardır Allahın bi bildiği diyip sabrettim.. çok şükür şimdi hepimiz meleğimizi bekliyoruz
Sekeri birakmak gercekten cok zor degil.21gun unutma suresi gercekten dogru.ilk 7 8 gun resmen yokluk cekiyosun cunku uyusturucudan farksiz bir bagimlilik...7 8 gun sonra kolaylasiyor.o yuzden kendine soguk sıkım keciboynuzu özu al,bal al,kuru kayisi al,hurma al...hazirlikli olki gercekten birakabil.Rabbim tamamına erdirsin kuzum inşallah bundan sonra bu günleri unutursun tatlı bi tebessüm ve ufak bi hüzün olarak anılarında kalır..
bende kolay ağlamam ama hamilelik ile alakalı ne olsa ağlıyorum. geçen arkadaşım bebeğini ilk kucağına aldığındaki videosunu izletti kendimi tutamadım hüngür hüngür ağladım. doğum hikayeleri okuyunca ağlıyorum.
ne zor günler geçirdiniz rabbim bilir ama çok şükür ki mucizeniz karnında. inşallah acılarını görmeyiz rabbim güzel hayırlı ömürler yazsın hepsine
bende dün çok düşüncesizlik yapıp hem dondurma hemde pasta yedim köpek gibi pişman oldum sonra ve baya öncesinde de şeftali ve 2 mor erik yemiştim bide birazcık karpuz. bugün itibari ile şekere veda ettim kesinlikle. inşallah başarılı olabilirim. çayımıda şekersiz içtim. tövbe ettim aklımdaki kötü senaryoları düşünemezsiniz..
63 ile baslasım canım 79 buldum seker yuklemesı yaptırmadım henuz aclık tokluk degerıme baktırıcam ilk 3 ay cok kılo aldım ben hamıleyım dıye saldım kendımı sonuc bu sekılde hepsı bırer tecrube oluyor bana :/ay seni 10 diye okumuştum 11 yazmaya gönlüm el vermemişti. kaç ile başkadın şuan kaç kilosun, şeker yüklemesi yaptırdın mı
Aslinda normal :) sen ayaktayken sallaniyo uyuyo sen yatinca hareket bitiyo uyaniyo eh uyaninca dururmu basliyo dans etmeye :)Günaydın kizlar2 gecedir şöyle bişi oluyo arkadaşlar gece ilk sola yatıyorum ama 4-5 gibi sağa dönük ve kaburga da bı aci ile uyanıyorum hemen sola dönüyorum.ardindan benim kizçe öyle bı hareketleniyo ki korkuyorum gündüzleri bile o kadar hareket etmiyor öyle bı sert tekme atıyor ki canım yanıyor.sizce neden böyle bişi oluyo?normal mi?
anne yarısısın düşünsene canım yeğen yemek tatlı olmaz mı.. 4 tane yeğenim var 2 kız 2 erkek onlar sayesinde daha çok çocuk istedim hepAy çok güldürdün canım beni, ne tantana yaptın dedin kendine yani
Allah ailelerinizden razı olsun. Ama gerçekten o yeğenleri yemek de ayrı bir güzel değil mi canım ya
Bizde de önceEmira SY ablam müjde verdi, iki hafta sonra da aynı güzellik bize nasip oldu çok şükür şimdi kardeş gibi büyüyecekler elhamdulillah
altını unutalım biz çocuklarr doğduğunda kimse altın takmaz artıkKIZLAR BU ALTIN NE YA, ŞOK OLDUM DAHA 20 DK ÖNCE BAKTIM ALIŞ SATIŞINA. 382 TLYE ÇEYREK Mİ OLUR YA
Dolar 5.87 cok normal.....KIZLAR BU ALTIN NE YA, ŞOK OLDUM DAHA 20 DK ÖNCE BAKTIM ALIŞ SATIŞINA. 382 TLYE ÇEYREK Mİ OLUR YA
KIZLAR BU ALTIN NE YA, ŞOK OLDUM DAHA 20 DK ÖNCE BAKTIM ALIŞ SATIŞINA. 382 TLYE ÇEYREK Mİ OLUR YA
dün cidden çok üzüldüm minnacık kuzuma bunu yaptım diye. kararlıyım. bal var kayısıda alırım hurmada.. tutucam kendimi vaktinde nasıl vazgeçmiştim abur cuburdan şimdi daha çok tutucam kendimiSekeri birakmak gercekten cok zor degil.21gun unutma suresi gercekten dogru.ilk 7 8 gun resmen yokluk cekiyosun cunku uyusturucudan farksiz bir bagimlilik...7 8 gun sonra kolaylasiyor.o yuzden kendine soguk sıkım keciboynuzu özu al,bal al,kuru kayisi al,hurma al...hazirlikli olki gercekten birakabil.
Ve inan 21 gunun sonunda o sekerli caydan 1 yudum bile alamiyorsun
Simsi cok sukur zeynep lina geliyor :l) gerisi onemli degil artikayni seyleri bende yasadim simdi biri hamileyim dese oqturup aglqiyorum evlenmeden once cocuk istemiyorum diyordum is bulim once falan diyordum 3. aydan sonra istedik ama cok ugrasmadik sonra doktora gittim 1 sene dolsun bakalim bi dedi tatmin olmadim simdiki doktorama gittim 1 seneden sonra tabi orda ilk soku yasadim yumurta rezervim az veeee erken menopoz kategorisindeyim testlere gore ama aman aman yuksek degil fshim falan ama nasil agliyorum cocugum olmuycakta ssoylede boylede iyice psikoloji gitti rahim filmi cekildim 6 ay bekletti beni sonra gittim tup bebek dedi bana direk hemen apar topar tup bebek yaptirdik 1 tanecik embriyo olustu oda gelisimi geriden dondurdular tshim dusmuyor ddiye 2 ay sonra trasnfer oldum vee sonuc negtaif nasil yikildim anlatamam kimseyel gorusmedim o surecte 3 ay boyunca verdigim ilac paralari yasadigim psikolojik siddet etraftan cocugu olmuyor dedikolari niyr yapmiyorsunuzlar falan kafa oldu 1 milyon o ay doktora gittim herseg iyi asilama yapalim bidahaki ay dedi 8 yumurta gorunurken asilama ayi 4 yumrutaya dustu tabiki umutlar falan gitti bizde doktor ilacalri birakmayin asilamayi yapalim olmazsa tup bebek dedi test gununu beklerken butun ilaclari biraktik yeter artik dedim ben ugrasmiycam vee bingooo hamileydimm :) bende arkadaslarima cok dedim ne aceleniz vardi falan diye peki ben bunu onlara dedigim icinmi yasadim hayir :) o yuzden dunku arkadasa tepki vermedim hicc cunku su evreleri yasamayan anlamazzz :) ben bunlari yasarken benim kv de hep bizle birlitkeydi simdi biri bsieh dese siz o stresi yasamadinzi nerden anlicaksiniz diyor :) ayy uzun oldu fazlasiglaa yaa
Canım siz de neler yaşamışsınız, her evde ayrı hikaye ayrı imtihan var... Soyutlanmalar, üzüntüler, maddi manevi yıpranmalar çok çok zor gerçekten. Allah sizin de ailelerinizfen razı olsun valla özellikle kayınvalideni çok takdir ettim. Çok şükür siz de kavuşmuşsunuzayni seyleri bende yasadim simdi biri hamileyim dese oqturup aglqiyorum evlenmeden once cocuk istemiyorum diyordum is bulim once falan diyordum 3. aydan sonra istedik ama cok ugrasmadik sonra doktora gittim 1 sene dolsun bakalim bi dedi tatmin olmadim simdiki doktorama gittim 1 seneden sonra tabi orda ilk soku yasadim yumurta rezervim az veeee erken menopoz kategorisindeyim testlere gore ama aman aman yuksek degil fshim falan ama nasil agliyorum cocugum olmuycakta ssoylede boylede iyice psikoloji gitti rahim filmi cekildim 6 ay bekletti beni sonra gittim tup bebek dedi bana direk hemen apar topar tup bebek yaptirdik 1 tanecik embriyo olustu oda gelisimi geriden dondurdular tshim dusmuyor ddiye 2 ay sonra trasnfer oldum vee sonuc negtaif nasil yikildim anlatamam kimseyel gorusmedim o surecte 3 ay boyunca verdigim ilac paralari yasadigim psikolojik siddet etraftan cocugu olmuyor dedikolari niyr yapmiyorsunuzlar falan kafa oldu 1 milyon o ay doktora gittim herseg iyi asilama yapalim bidahaki ay dedi 8 yumurta gorunurken asilama ayi 4 yumrutaya dustu tabiki umutlar falan gitti bizde doktor ilacalri birakmayin asilamayi yapalim olmazsa tup bebek dedi test gununu beklerken butun ilaclari biraktik yeter artik dedim ben ugrasmiycam vee bingooo hamileydimm :) bende arkadaslarima cok dedim ne aceleniz vardi falan diye peki ben bunu onlara dedigim icinmi yasadim hayir :) o yuzden dunku arkadasa tepki vermedim hicc cunku su evreleri yasamayan anlamazzz :) ben bunlari yasarken benim kv de hep bizle birlitkeydi simdi biri bsieh dese siz o stresi yasamadinzi nerden anlicaksiniz diyor :) ayy uzun oldu fazlasiglaa yaa
Bu durumda bizim bebelerede altın yerine hediyelik zıbın takımı kaçınılmaz olacakyine ucu bizede değdi
bende ilk zamanlar aşırı aldım saldım kendimi.. inşallah durdurabiliriz kendimizi..63 ile baslasım canım 79 buldum seker yuklemesı yaptırmadım henuz aclık tokluk degerıme baktırıcam ilk 3 ay cok kılo aldım ben hamıleyım dıye saldım kendımı sonuc bu sekılde hepsı bırer tecrube oluyor bana :/
bizimkide künye yapacaktı ne olur bilmem.. ay alsın bi çeyrek babanne ayıp yani. ama şuan şokum babama 4çeyrek verdiğimde 4 5 gün önce 1200 küsürdü şuan 1500ü buldu 4 tane şey...Dolar 5.87 cok normal.....
Kv de bana diyoki altin alcaktim ama para veririm sana bir ihtiyacini karsilarsin...
Sanki hergun dogummu yapiyorum cocuga takacagi 1 tane altin onuda alsin bi zahmet.
Cop bile al dememisim...daha 4 ay var biriktirsin alsin deli oldum oyle soyleyince
çeyrektende düşmeyelimde.. valla ben düğündeki çeyreklerimi satar 3 5 kar ederim diyodumda şuan ben bile üzüldüm bu hale. bu nedir ya yazık günahAnanem tam altın takacam Doğumda diyordu yarıma düşür sen onu diyorum. İnşallah çeyreğe bağlamak zorunda kalmayız
inşallah canım benim inşallah çok şükür.. Hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallahEylumt nefesi belli bebeginin gelecegi zaman belli...biraz bekletmis seni annesi ama hepsi gecti gitti 3.5ay sonra kucaginda sana boncuk boncuk bakarken o uzuntuleri hiiic hatirlamiycan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?