2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Aynen
Normal doğumu o kadar çok istiyordum ki seZeryandan aşırı korkuyordum. Bir şeyi çok istememek gerekiyormuş demek ki. Olmayınca olmuyormuş. Çok şükür çabuk toparlandım ama içimde kaldı normal doğum.
Ssvd yapmayı düşündüm doktorumla konuştum ama kızımla araları az olduğu için doktorum pek yanaşmadı.
Ama Allah nasip ederde 3. Çocuğum olursa 5 sene sonra Ssvd yapmayı istiyorum. Normal doğum duygusunu tatmayı çok istiyorum.
İlk doğumunu yapacak olan arkadaşlar ilk tercihiniz kesinlikle normal doğum olsun.

Benim bir kaç ay oldu ama çok değil. Sonra geçti tabi.
Paça falan çok içtim
Bi de bende sorayım bu durumda ayaklarda uyuşukluk geçici felc durumu olmuştu bi yakınımda 6 ay neredeyse hiç kalkamadım yerinden , ama.bu forumda okuduğum kadarıyla da genelden daha çok tavsiye ediliyor epidural. Eşim yanımda olmazsa yapamam sanmıyorum ama genelden bile ödüm kopuyor:)

Ben doğum eğitimine gittim anestezi uzmanı anlattı
Spinal daha çok tercih edilen daha modern bir yöntemmiş. Bi buton oluyormuş ameliyat sonrasında ağrı hissettiğinde ona basıyomuşsun belinde bırakılan o kataterden ağrı kesici geliyormuş böylece hiç ağrın olmuyormuş.
Epidurali daha çok normal doğumda ağrısız yapabilmek için kullanıyoruz sezaryenlerde spinali tercih ediyoruz dedi.
Zaten birinde omuriliğin boşluğuna birinde boşluğun biraz yanına enjekte ediyolarmış uyuşturucu maddeyi.

Anladım canım.
Ama ne bilim doğumdan sonra belinde kalan o şeyle rahat hareket edilebilir mi ki? Sonuçta ağrın olduğunda ağrı kesiciyi damar yolundan da yapıyorlar. Spinal bana biraz uzak geldi niye bilmiyorum baş ağrısı çok duydum ondan sanırım.

Ben ilk dogumumu devlette yapmistim tam uyuttular.odaya cikmisim bebegi gogsume yatirmislar emzieye calisiyorlardi uyandigimda.hic biseyin farkinda degildim.ikincide ozelde yaptim dogumu spinal sezeryandi belden uyusturdular.tam bebek cikacagi sirada ben cok heyecan yaptim sanirim alet otmeye basladi.nabzim yukseldi.hafif uyuttular.uyandigimda ameliyat bitmek uzereydi.malesef bebegi goremedim yine ilk.ama cok rahatti.odama gecince hemen bebegi getirdiler.kendim emzirebildim.
bundada devlet dusunuyorum ama devlet tamamen uyutuyormu hala yoksa spinalmi yapiyorlar bilmiyorum.eger spinal sezeryan secenegi varsa onu secerim.doktorla gorusmek lazim.

EVet canım önce bir doktorla görüşmek lazım
Ama sanırım artık tam bayıltmıyorlar galiba zorunlu olmadıkça

Ben normal dogum yaptim. Ama spinal ile anas fisur ameliyati olmustum. Cok siddetli bas agrisi cektim. 10 gun hastanede yatmak zorunda kaldim. Her gun 3 tane serume takiyorlardi. Ama spinal ile dogum yapan arkadaslarim oldu. Rahat atlattilar. Bunyeden bunyeye degisiyor bence. Bi arkadas normal dogum icin bi gun sanci cekiosun yazmis. Dogurana kadar cektigin hic biseymis. Dogumdan sonra 20 gunde ancak toparlandim. O da bunyeden bunyeye ve dogumdan doguma degisiyor bence. Evet zorlu bi surec yasadim. Ama bu dogumumu da kismet olursa normal istiyorum. Cok cektim ama sonrasinda daha saglikli bi insan oldum. Bunu normal dogum yapmis bi cok kisiden duyuyorum. Birde cocugunu dogum sirasinda gormek evet guzel bisey ama onu dogurmus olmak bunu basarmak cok baska bi guzellik. Bence dogum biraz akisina birakilmali kismette ne varsa o herseyden onemlisi bebegin ve annenin bu sureci saglikli atlatmasi. Kendinizi hic bisey icin sartlamayin. Cevremde normal dogum isteyip sezeryana maruz kaldi die psikolojisi bozulmus cok arkadasim var. Ama gercekten bunun onemi yok muhim olan saglik. Kimse normal dogurdugu die daha fazla anne olmuyor. Yada sezeryan ile dogurdu die daha az anne olmuor.

aydingelini bugun artik doktorunu bulduguna inaniyorum guzel haberini bekliyorum
Evet canım buldum artık gerçekten içim çok ısındı. Allah razı olsun Emira SY ve LezzetliCipetpet cimden. Kadın baya ilgilendi sorular sordu tanımaya çalıştı. Eski tahlillerme baktı. Uzun zamandır ilk defa bukadar değerleri normal bi anne gördüm dedi :) hatta Ege ilk defa yüzünü gösterdi ve kıpır kıpırdı demekki o da sevdi doktorunu hatta doktor hareketli yüzünün fotoğrafını alıcam durmuyo dedi. hocam ilk defa size özel bişey ne yüzünü gösterir ne de hareket ederdi dedim yüzünü defalarca çekti eli hep çenesindeydi :)) herşey çok normal dedi rahim ağzını ölçtü, plesentama baktı bebeği inceledi maşallah sağlıklı dedi
706 gram olmuş tontişim
Hatta ilk defa bi hastanede doktorla konuşmaya başlar başlamaz kilom ve tansiyonum ölçüldü ..
arkadaşımda benden önce mesut beye gözüktü. Benle beraber oğluşumu görmek için bizim odaya girdi. Mesut beyi önceden de tanıyodu ama değiştirmeye karar verdi
Böyle işte kızlar.. ben şimdi pazara çıkıyorum işler bitmedi....

Super cok sevindim 6.ayda doktorun oldu :)
Simdiye kadar nasil kilo tansiyon bakilmadi pes...iyi super artik rahat rahat dogurabilirsin :)
Masallah Egeye

Super cok sevindim 6.ayda doktorun oldu :)
Simdiye kadar nasil kilo tansiyon bakilmadi pes...iyi super artik rahat rahat dogurabilirsin :)
Masallah Egeye
Zaten bunu da beğenmeseydim cidden devlette doğuracaktım
Bugüne kadar sadece 1 kez ölçüldü sanırım tansiyonum 1kere de 2li test zamanı ölçülmüştü kilom.
Bu sefer oldu ya artık beğenmezsemde evde doğuracam devlete yetiştirecekler kesin
Ege de sevdi heralde, döndüğünü dün farketmiştim artık kafası sağ tarafımda değildi ama baş aşağı döneceği aklıma gelmemişti

Benim de henüz tansiyonum hiç ölçülmedi
Kilomu da arada soruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…