- 10 Ağustos 2018
- 151
- 152
- 18
Benim bir kaç ay oldu ama çok değil. Sonra geçti tabi.Peki bir sorum daha olacak sana canım bıkma benden :))
İğne beldem uyuşturmalı ya, bel ağrın oluyor mu?
Hiç doğum yapmayan kişilere normal doğum u tavsiye ediyorum.
Ben çok istedim ama nasip olmadı işler yolunda gitmeyince sezeryan aldılar .
Mümkün olsa bunu bile ssvd isterim ama diger bebeğim daha iki yaşında bile yok.
Araları çok kısa olduğu için yapmazlar yine.
Normal doğum hem bebek hem anne açısından çok faydalı. Kadının içi tertemiz oluyor göbek pek kalmıyor. Çocuğun cigerleri ve solunum sistemi olumlu yönde diğer bebeklerden daha avantajlı.
Ben normal doğumdan hiç korkmadim sezeryandan korktuğum kadar.
Bir günlük acı nerde 10 günlük acı nerde...
Bazı bunyeler sezeryanda çabuk toparlıyor bazı bunyeler benim gibi biraz zorlanıyor . Biraz da psikolojik olabilir tabi.
Allah hepimize kolaylık versin.
Her sey gonlumuzce olsun
Bi de bende sorayım bu durumda ayaklarda uyuşukluk geçici felc durumu olmuştu bi yakınımda 6 ay neredeyse hiç kalkamadım yerinden , ama.bu forumda okuduğum kadarıyla da genelden daha çok tavsiye ediliyor epidural. Eşim yanımda olmazsa yapamam sanmıyorum ama genelden bile ödüm kopuyor:)Benim bir kaç ay oldu ama çok değil. Sonra geçti tabi.
Paça falan çok içtim
Yok canim estg. Niye bikiym hic oyle bir agrim olmadi,cikartmaya geldiklerinde de cok rahat cikti hic anlamadimPeki bir sorum daha olacak sana canım bıkma benden :))
İğne beldem uyuşturmalı ya, bel ağrın oluyor mu?
Yok canim estg. Niye bikiym hic oyle bir agrim olmadi,cikartmaya geldiklerinde de cok rahat cikti hic anlamadim
Hayırlı sabahlar güzel anneler
Kızlar aranıZda sezeryan doğum yapan yada yapmayı düşünen var mı?
Epidural mı spinal mı yoksa tam mı uyutuldunuz yada hangisini istiyorsunuz?
Benim ilk doğumumda tam uyutuldum. O yüzden doğum esnasında uyanık olmak istiyorum bebeğimi görmek istiyorum ama epidural mı spinal mı tavsiye edersiniz?
Ben doğum eğitimine gittim anestezi uzmanı anlattı
Spinal daha çok tercih edilen daha modern bir yöntemmiş. Bi buton oluyormuş ameliyat sonrasında ağrı hissettiğinde ona basıyomuşsun belinde bırakılan o kataterden ağrı kesici geliyormuş böylece hiç ağrın olmuyormuş.
Epidurali daha çok normal doğumda ağrısız yapabilmek için kullanıyoruz sezaryenlerde spinali tercih ediyoruz dedi.
Zaten birinde omuriliğin boşluğuna birinde boşluğun biraz yanına enjekte ediyolarmış uyuşturucu maddeyi.
Ben ilk dogumumu devlette yapmistim tam uyuttular.odaya cikmisim bebegi gogsume yatirmislar emzieye calisiyorlardi uyandigimda.hic biseyin farkinda degildim.ikincide ozelde yaptim dogumu spinal sezeryandi belden uyusturdular.tam bebek cikacagi sirada ben cok heyecan yaptim sanirim alet otmeye basladi.nabzim yukseldi.hafif uyuttular.uyandigimda ameliyat bitmek uzereydi.malesef bebegi goremedim yine ilk.ama cok rahatti.odama gecince hemen bebegi getirdiler.kendim emzirebildim.Hayırlı sabahlar güzel anneler
Kızlar aranıZda sezeryan doğum yapan yada yapmayı düşünen var mı?
Epidural mı spinal mı yoksa tam mı uyutuldunuz yada hangisini istiyorsunuz?
Benim ilk doğumumda tam uyutuldum. O yüzden doğum esnasında uyanık olmak istiyorum bebeğimi görmek istiyorum ama epidural mı spinal mı tavsiye edersiniz?
Ben ilk dogumumu devlette yapmistim tam uyuttular.odaya cikmisim bebegi gogsume yatirmislar emzieye calisiyorlardi uyandigimda.hic biseyin farkinda degildim.ikincide ozelde yaptim dogumu spinal sezeryandi belden uyusturdular.tam bebek cikacagi sirada ben cok heyecan yaptim sanirim alet otmeye basladi.nabzim yukseldi.hafif uyuttular.uyandigimda ameliyat bitmek uzereydi.malesef bebegi goremedim yine ilk.ama cok rahatti.odama gecince hemen bebegi getirdiler.kendim emzirebildim.
bundada devlet dusunuyorum ama devlet tamamen uyutuyormu hala yoksa spinalmi yapiyorlar bilmiyorum.eger spinal sezeryan secenegi varsa onu secerim.doktorla gorusmek lazim.
Kızlar ben çok yürüyünce akintim artıyor. Sizde de var mi böyle bir durum normal mi acaba
Evet canım buldum artık gerçekten içim çok ısındı. Allah razı olsunaydingelini bugun artik doktorunu bulduguna inaniyorum guzel haberini bekliyorum
Super cok sevindim 6.ayda doktorun oldu :)Evet canım buldum artık gerçekten içim çok ısındı. Allah razı olsunEmira SY ve LezzetliCipetpet cimden. Kadın baya ilgilendi sorular sordu tanımaya çalıştı. Eski tahlillerme baktı. Uzun zamandır ilk defa bukadar değerleri normal bi anne gördüm dedi :) hatta Ege ilk defa yüzünü gösterdi ve kıpır kıpırdı demekki o da sevdi doktorunu hatta doktor hareketli yüzünün fotoğrafını alıcam durmuyo dedi. hocam ilk defa size özel bişey ne yüzünü gösterir ne de hareket ederdi dedim yüzünü defalarca çekti eli hep çenesindeydi :)) herşey çok normal dedi rahim ağzını ölçtü, plesentama baktı bebeği inceledi maşallah sağlıklı dedi
706 gram olmuş tontişim
Hatta ilk defa bi hastanede doktorla konuşmaya başlar başlamaz kilom ve tansiyonum ölçüldü ..
arkadaşımda benden önce mesut beye gözüktü. Benle beraber oğluşumu görmek için bizim odaya girdi. Mesut beyi önceden de tanıyodu ama değiştirmeye karar verdi
Böyle işte kızlar.. ben şimdi pazara çıkıyorum işler bitmedi....
Bende anlamadım canım ama Allahtan her zamanki gelen akintidan farklı değilBende de oluyor
Hatta dışarıdaysam ıslandı diye sık sık wc ye kontrole gidiyorum
Hareketim arttıkça akıntım da artıyor neden acaba
Zaten bunu da beğenmeseydim cidden devlette doğuracaktımSuper cok sevindim 6.ayda doktorun oldu :)
Simdiye kadar nasil kilo tansiyon bakilmadi pes...iyi super artik rahat rahat dogurabilirsin :)
Masallah Egeye
Zaten bunu da beğenmeseydim cidden devlette doğuracaktım
Bugüne kadar sadece 1 kez ölçüldü sanırım tansiyonum 1kere de 2li test zamanı ölçülmüştü kilom.
Bu sefer oldu ya artık beğenmezsemde evde doğuracam devlete yetiştirecekler kesin
Ege de sevdi heralde, döndüğünü dün farketmiştim artık kafası sağ tarafımda değildi ama baş aşağı döneceği aklıma gelmemişti
Benim her muaynede olculuyoBenim de henüz tansiyonum hiç ölçülmedi
Kilomu da arada soruyor
Benim her muaynede olculuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?