Gercekten yapio sanirim o donemde sigarnin yerine koydum tatliyi emzirirken de deli gibi tatli yiyordum. Ama oyle cok sutum olduki. Tatli ile alakasi varmi bilmiorum ama o kadar yedigim tatli kiloda yapmadi bana 15 kilo aldim hamilelikte bir yilin sonunda 18 kilo vermistim. 55 ile hamile kalip 52 ye dustum.Ayy masallah valla ben o kadar tatli yemiyorum hic. Yani her turlu tatli yesemde kontrolluyum genel anlamda. 2gun kacirsam 3.gun biraz diyet yaparim. Yoksa bagimlilik oluyo insanda tatli
Çok pratik oluyor gerçekten canım, inşallah getiriyorlardır da işine yarar. Şimdiye kadar hiç kötü meyve sebze görmemişimdir. Ve migros markalı süt ürünleri yarı fiyatına geliyor neredeyse. Seke ürettiriyorlar üstelik. Ben sek sütten başka süt içemem, sevmiyorum. Çok iyi oluyor. Süt aynı süt, sek marla 4lira, migros marka 2,5lira.
Canım biz ilk evlendiğimizde eşim devamlı mesaiye kalmak zorunda kalıyordu, haftasonları bile bir gün işe gidiyordu. Ben de tek başıma evin marketini yapamıyordum. Yakındaki market çok pahalıydı bir de. Şok filan uzaktı. Ben de bu sanal marketi kullanmaya başladım o zaman. Yine de bazı ürünler gereksiz pahalı oluyor, onları diğer marketlerden alıyoruz.
Mesela barilla indirime giriyor, makarnaları öyle alıyorum. İşte bir alana bir bedava şampuanlar sabunlar filan oluyor, bir de koroplastın ürünleri normalde çok pahalı ama arada %50indirime girer migrosta, o indirimden alırız bolca lavantalı çöp poşetini, buz dolabı poşetlerini filan. Tabi bir de yazın dondurmalar %50indirimli ya da ikinci %50indirimli oluyor. Onu da çok seviyorum
Bir de telefon uygulamaları var, oradan hesabına kampanya veya indirim ekleyebiliyorsun, money puan biriktiriyorsun. Bak ekran resmi ekledim, yıl başından beri ekstra 240lira indirim yaptırmışım uygulamayla
amin cnm hepimiz insMaşallah sana valla hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
Kızlar 23+1 günlük oldum ben toplamda 6 kilo aldım. 52 ile başladım 58 olmuşum. Doktorum az almışsın zaten zayıf başladın yemene dikkat et dedi, tuhaf geldi bana kontrollü almam iyi değil mi bana fazla bile geldi ki bebek henüz yarım kilo bir şey. Sizler ne durumdasınız?
28. Haftaya kadar diye biliyorum.Arkadaslar seker yuklemesi en son kacinci hafta yapilabilir? Simdilik sehir disindayim 27. Haftamda kendi aile hekimime gidicem, burdakiler misafir hastaya yapamadiklarini soyledi. Hastanede de yaptirmak istemiyorim acikcasi.. acaba 27. Haftam gibi kendi aile hekimimde yaptirsam cok gec olur mu?
Ben aile hekimime sormustum. biz yapmiyoruz hastanede yapiliyor demisti.Arkadaslar seker yuklemesi en son kacinci hafta yapilabilir? Simdilik sehir disindayim 27. Haftamda kendi aile hekimime gidicem, burdakiler misafir hastaya yapamadiklarini soyledi. Hastanede de yaptirmak istemiyorim acikcasi.. acaba 27. Haftam gibi kendi aile hekimimde yaptirsam cok gec olur mu?
Tüh canım ya, bir de evine yakındı değil mi? Şansa bak
Evet canım zaten eş zamanlı olarak ordan da vurmak için sürekli performansımı düşük gösteriyordu ama keşke o sebeple cıkarsalardı daha kolay hak iddaa edebilirdim. Eşimde zamanla kabullencek mecbur oda hamileyken seni çıkaramazlar diyordu sürekli şok oldu.Canım bahane arayan birisi sen ne yaparsan yap kaşının üstünde gözün var der bi bahane bulur. Eşinin böyle düşünebileceğine hem kızdım hem üzüldüm açıkçası.. zaten işveren işten çıkarıyosa ister üzül ister üzülme seni yargılayamaz ki.. inşallah haklarını fazlasıyla alabilirsin gönlün ve maddiyatın rahat olur.. zor ya işten çıkarılmak ayrı dert eşine dert yanamaman ayrı dert. Ama sıkma canını herşeyi kararlaştırmıştır rabbim. Belki bundan sonrası çok daha güzel olur ne bilebiliriz ki
Evet ben raporumu alayımda dedim işim garanti olsun, birde dediğin gibi 10 gün süre durumu var en azından rapor parası alırım.Rapor alman iyi olmus. Sadece sozlu bilgi var elinde. Sgk ya bildirim icin cikis tarihinden itibaren 10 gun sureleri var saniyorum.
Beni iyi görmenin tek nedeni canım, kontrole gittim bebeğimi gördüm dün, kilosu 1200 dedi ama bence yanlış hesapladı anormal bi rakam çünkü cuma gunu 827 cıktı devlette ki benim etim ne sütüm ne o kadar bi bebek olması zor bu haftada, ben onu 1000gr olarak düşünüyorum, birde yüzünü gördüm ama buda babasına benziyor gibi geldi eğer anne karnındaki şişlik değilse yuvarlak suratlı şişkin bi yüzü vardı dudaklar yanaklar felan tombiş duruyordu. Benim yüzüm küçük ve zayıf çünkü. Eşim biraz iri kemikli. Birde geçen rüyamda gördüm, bugune kadar hep esmer ya da buğday tenli hayal etmiştim gözüme öyle canlanıyordu yüzü, ama rüyamda gördüğüm kıvırcık sarı saçlıydı, oğlumda öyle bi cocuk oldu belki ona benzer.Canım ilk anın şokunu atmışsın seni daha iyi gördüm çok şükür :) inşallah çok daha güzel kapılar açsın Rabbim. Sen de birgun şu yaşadıkların için iyi ki böyle olmuş de insllahçok şükür evlatların sağlıklı. Bir yolunu bulur yine gecinirsiniz evelallah ama trilyon verseler evladının bir gözüne değişmezsin. Bundan büyük zenginlik yok aslında...
Dalgalanmalar oluyor kan tahlilinde çoğuna önemsiz diyor, doktor umarım sizin de öyledir.Günaydın hanımlar. Pek yoğunum bu aralar. Yarın perinatolog, ertesi gün romootolog randevum var. Kan tahlili pek hoş çıkmadı,tahlil kağıdı yıldız içinde (sınırın altında üstünde diye) Şeker yüklemesi daha yapılmadı belki yarın?
Aman neyse iyiyiz yaaaa!
canım biz burada sadece hamileliğinin gerekliliğini, testlerini vs anlatan ketum düz insanlar değiliz ki. hepimiz arkadaş dost olduk ama iyi ama kötü birbirimizin dertlerine sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz..Evet canım zaten eş zamanlı olarak ordan da vurmak için sürekli performansımı düşük gösteriyordu ama keşke o sebeple cıkarsalardı daha kolay hak iddaa edebilirdim. Eşimde zamanla kabullencek mecbur oda hamileyken seni çıkaramazlar diyordu sürekli şok oldu.
Evet ben raporumu alayımda dedim işim garanti olsun, birde dediğin gibi 10 gün süre durumu var en azından rapor parası alırım.
Beni iyi görmenin tek nedeni canım, kontrole gittim bebeğimi gördüm dün, kilosu 1200 dedi ama bence yanlış hesapladı anormal bi rakam çünkü cuma gunu 827 cıktı devlette ki benim etim ne sütüm ne o kadar bi bebek olması zor bu haftada, ben onu 1000gr olarak düşünüyorum, birde yüzünü gördüm ama buda babasına benziyor gibi geldi eğer anne karnındaki şişlik değilse yuvarlak suratlı şişkin bi yüzü vardı dudaklar yanaklar felan tombiş duruyordu. Benim yüzüm küçük ve zayıf çünkü. Eşim biraz iri kemikli. Birde geçen rüyamda gördüm, bugune kadar hep esmer ya da buğday tenli hayal etmiştim gözüme öyle canlanıyordu yüzü, ama rüyamda gördüğüm kıvırcık sarı saçlıydı, oğlumda öyle bi cocuk oldu belki ona benzer.
Tabi yavaştan iyileşmemin sebebi birde sizlerin varlığı yorumları çok iyi geliyor belki iki kelime belki iki cümle ama birilerinin beni anladığını, kayda alıpta bişeyler yazması bile iyi geliyor. Çok çok teşekkür ederim hepinize iyiki varsınız...
Sağolasınız canım eksik olmayın iyi ki varsınızcanım biz burada sadece hamileliğinin gerekliliğini, testlerini vs anlatan ketum düz insanlar değiliz ki. hepimiz arkadaş dost olduk ama iyi ama kötü birbirimizin dertlerine sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz..
bizim göremediğimiz şer sandığımız şeylerde ne hayırlar gizli.. evet hamile iken çkaramazlar asla diye bi kanunun maddesi biliyoruz ama ; dan sonrasını bilmiyoruz.. hamileliğinden dolayı bir bayan işini aksatıyor, performans eksiliği gösteriyor buda işyerini ve işvereni olumsuz etkiliyosa tutanaklar tutuyolar ki senin işverenin çok çok zeki.. o sinsilerde işbirlikçiler. hamile halinle bol bol dua et, hamilenin duası kabul olur derler. hepsinide Allaha havale et rabbim sorsun hesaplarını..
Amin canım amin inşallah.. ülkenin drumu zaten belli 1 ay idare edemeyecek ne olabilirdi ki.. bak bizimkileri ben tüm herşeyiyle yakacaktım yemin etmiştim eğer çıkartsaydı. adam geri vites yaptı. çünkü müşterileriyle beraber yanacaktı gözüm kara gördü bunu. epi topu 6 hafta idare edecek benide..Sağolasınız canım eksik olmayın iyi ki varsınızEski işyerimde aynı şeyi yapmıştı ama o zaman hamile değildim çıkartcakları gün hamile olduğumu öğrendim ik dakiler hemen çıkış işlemlerini durdurdular işe devam ettim, ama sonra bizim bölüm kapandı yöneticimi işten çıkardılar o beni çıkartıcakken, benide başka bölüme verdiler işe devam ettim. İnşallah bu yöneticiminde ayağına dolanır yaptıkları... Sebep olanların yanına kalmasın dileğim...
Evet canım zaten eş zamanlı olarak ordan da vurmak için sürekli performansımı düşük gösteriyordu ama keşke o sebeple cıkarsalardı daha kolay hak iddaa edebilirdim. Eşimde zamanla kabullencek mecbur oda hamileyken seni çıkaramazlar diyordu sürekli şok oldu.
Evet ben raporumu alayımda dedim işim garanti olsun, birde dediğin gibi 10 gün süre durumu var en azından rapor parası alırım.
Beni iyi görmenin tek nedeni canım, kontrole gittim bebeğimi gördüm dün, kilosu 1200 dedi ama bence yanlış hesapladı anormal bi rakam çünkü cuma gunu 827 cıktı devlette ki benim etim ne sütüm ne o kadar bi bebek olması zor bu haftada, ben onu 1000gr olarak düşünüyorum, birde yüzünü gördüm ama buda babasına benziyor gibi geldi eğer anne karnındaki şişlik değilse yuvarlak suratlı şişkin bi yüzü vardı dudaklar yanaklar felan tombiş duruyordu. Benim yüzüm küçük ve zayıf çünkü. Eşim biraz iri kemikli. Birde geçen rüyamda gördüm, bugune kadar hep esmer ya da buğday tenli hayal etmiştim gözüme öyle canlanıyordu yüzü, ama rüyamda gördüğüm kıvırcık sarı saçlıydı, oğlumda öyle bi cocuk oldu belki ona benzer.
Tabi yavaştan iyileşmemin sebebi birde sizlerin varlığı yorumları çok iyi geliyor belki iki kelime belki iki cümle ama birilerinin beni anladığını, kayda alıpta bişeyler yazması bile iyi geliyor. Çok çok teşekkür ederim hepinize iyiki varsınız...
Gunaydin guzel anneler canim arkadaslarim dert ortaklarim bugun uyuz esime dedimki oglanin ihtiyaclarini almaya baslayalim ufak ufak nedese begenirsiniz ulkede kriz var sen cocuk dogurcam diye ugrasiyon bosuna yapiyoz bu cocuklari ulke batiyo eski isyerimde krizden etkilenmis iscileri evlerine gondermis sabah servisten dondurmus 1 eylule kilit vurabiliriz demisler bide sabah bunu anlattim adam iyice psikopata bagladi geliyo gidiyo ulkede kriz var sen burda göbek büyüt sanki balon buyutuyorum sinir oldum resmen adama gececi ya uyku basina vurdu zaar allaha emanet dogurucam galiba ben bu cocugu hic biseyiyle ilgilenmiyo suanlik adam
Gunaydin guzel anneler canim arkadaslarim dert ortaklarim bugun uyuz esime dedimki oglanin ihtiyaclarini almaya baslayalim ufak ufak nedese begenirsiniz ulkede kriz var sen cocuk dogurcam diye ugrasiyon bosuna yapiyoz bu cocuklari ulke batiyo eski isyerimde krizden etkilenmis iscileri evlerine gondermis sabah servisten dondurmus 1 eylule kilit vurabiliriz demisler bide sabah bunu anlattim adam iyice psikopata bagladi geliyo gidiyo ulkede kriz var sen burda göbek büyüt sanki balon buyutuyorum sinir oldum resmen adama gececi ya uyku basina vurdu zaar allaha emanet dogurucam galiba ben bu cocugu hic biseyiyle ilgilenmiyo suanlik adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?