2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
konuşma teneke parçası deseydin sana vurdu bitek dimi kriz başkasına dokunmadı teğet geçti deseydin. sanki kendi başına yaptın o yavruyu. ben burda göbek büyütüyorum sen gidip eksikleri tamamlıyosun deseydin. hey allahım ya.
uykusuzluk beynine vurmuştur.. bende dün diyorum bebeğe bez alalım aşkım zamlanıyo sürekli bişeyler toparlayalım diyorum, o bana benzine gaza zam gelcek bi 50lik ateşlesene zamlanmadan son kez alayım diyo manyak herif ya
kız bunların hepsi manyadı boşver. hormonlar kafa buldurdu onlara bikaç haftaya kendilerine gelirler

A ah deli mi ne sanki büyüme desen duracak mı göbek

bebekler dolar kuruyla büyüyo ya
neyse doların ateşi yavaş yavaş düşüyo inşallah

Valla bu kocişler bazen öyle saçma laflar ediyorlar ki insanın aklı almiyor... İnşallah en kısa sürede herşey yoluna girer yoksa kıyamet kopacak evlerimizde belli oldu

27. Haftaya girdik Benden kimse şekerle ilgili birşey ne istedi ne sordu.. bugün bende kan vermeye gittim sağlık ocağına kilo tansiyon kalp atışı ve kan dışında birde süt kartı yazdılar telefonuma mesaj gelecekmiş vs
Bir sonraki kontrolü ekime verdi.
Yarında ayrıntılı ultrasonun ücretsiz kontrolü var.. bebeğimin kalbine bakıcak tekrardan çok hareketli olduğu için net bakamamıştı. Bir de benim sağ böbrek büyük idi bakalım normale dönmüş mü..?

Bir daha ne zamana doktora gidilcek - en son ne zaman gittim onu da hatırlamıyorum unutkanlık başladı gibi..
bir de akşamları yemekten sonra çay Faslı’na geçiyoruz ama midem karnım o kadar geriliyor ki çay içmek için eğilip kalkmak doğrulmak şu yana dursun nefes alamıyorum ..

Çok mu fazla yiyorum yoksa akşamları bebecikler geriliyor esneme mi yapıyor karında yayıla yayıla ANLAMADIM

Valla bu kocişler bazen öyle saçma laflar ediyorlar ki insanın aklı almiyor... İnşallah en kısa sürede herşey yoluna girer yoksa kıyamet kopacak evlerimizde belli oldu
gerçekten öyle ya, erkekler işin ciddiyetinde değiller sanırım. biz en ince ayrıntıya kadar düşünüyoruz ama onlar anlamıyo.
dün sadece bebeğin küvetinden masrapa kovasından, ateş ölçer burun aplikatörü telsizi falan diye nefessiz sayınca adamın gözleri büyüdü, tansiyonu yükseldi. kaçtı gitti balkona

kızlar d vitamini , ferritin ılaç kullandıgım halde hep aynı düşük sizin de öyle mi?seker diyeti yapanlar nasıl gidiyor doğuruna kadar diyete devam

Ya onlarada hak veriyorum...esimde bana belli etmiyo ama adam gece uyumuyo resmen...normalde yaninda dogum yapsam avaz avaz kafasini yastiga koydugu gibi uyur hic etkilenmez...yastiga vile ihtiyaci yok gozunu kapasa horlar o saniye....ama kac gecedir dön dön deliriyo,bebek gibi agliyomus gibi sesler cikariyo uykusunda uyusa bile huzuru yok...erkek olmanin aileme bakmam lazim dusuncesinin verdigi yükle adamlar iyice sapitti...bizim kadar endiseliler ama bizim gibi çan çan konusup iclerini bosaltamadiklarindan sacma sapan konusuyolar,mecburen susup anlayis gostermeye caliscaz...
Kusum sen yine iyisin oyle dusun,sıfırdan bebek esyasi yapanlar ne yapsin hic bisey almasan bile biraz eksikle idare edersin nolcak.,ben oglu olan arkadaslara soyluyorum valla topragin kuculenler artik bize,tunanin kuculenlerini artik onderalp giyer diyorum getiren getirir.....lidyanin kiculenlerinide isteyene gonderebilirim....ozellikle montlar filan tas gibi kac kere giydiki...bizim ilk cocuk kiz oldugu halde ben bile bi masraf yapmadim yani kiyafetlere bile aman pembe bisey olmaz evde giycek zaten diye koydum cekmeceye...

Ne kadar üzüldüm canım, epeydir takip edemiyordum sayfayı. Daha bugün dua ediyordum, Allahım işimden gücümden maaşımdan etmesin, kimseye (hatta eşime bile ) muhtaç etmesin diye. Allah hayırlı kapılar açsın, ama sakın düşünüp düşünüp üzülme, yine riskli haftalardayız, aman ha. Sen hamile halinle dua ediyorsun, biz de hamile halimizle dua ediyoruz sana, inan ki güzel nasipler açılacak sana hayırlısıyla. Çalışanları vicdanlı halden anlayan insanoğlu insanlar olurlar inşallah.
Bunların hepsi bize ders bayanlar, yalnız uykusu, bezi değil annelik, vicdan da aşılayacağız bebeklerimize işte....

Dalgalanmalar oluyor kan tahlilinde çoğuna önemsiz diyor, doktor umarım sizin de öyledir.
İnşallah öyledir, bir 10 dakika izin verdim canımın sıkılmasına, sonra hoooop toparladım, moral önemli. Duvarı nem insanı gam yıkar diye boşuna dememiş atalarımız. Ki o zamanlar tıp, stres ve beden sağlığı arasındaki ilişkiyi netleştirmemişlerdi değil mi

Arkadaşlar sürekli hastalanan biri olarak hamilelikte daha da bi fena oldum galiba. Bir şey danışmak istiyorum sağ elim sürekli uyuşuyor sabahları solda ama o geçiyor sağ kalıyor. Korkmaya başladım bir sorun mu var diye. Bi fikri olan var mı aranızda? Şimdiden teşekkür ederim

Kozmogirl17
Daha dün eşime, forumdaki hamişlerin kocaları delirdi ekonomik kriz diye dedim, hoooop benimki de bugün delirdi.
Çalışıyorum, hatta eşimden üç-beş kuruş daha fazla alıyorum. Şu ana kadar aldıklarımı hep indirimden aldım;şöyle söyleyeyim aldığım en pahalı şey olan yatağa bile 400tl verdim. Kıyafetleri 0-3 ay aldım, gerisini bıraktım. Emzirme pompası, anakucağı, puset vs. arkadaşımdan aldım. Sen-ben yapmak istemiyorum ama zorluyorlar işte ; alınanların sadece %2 si eşimin cebinden çıktı haydi %3 olsun. Her şeyi kendim, ben ödedim. Doktor muayene paraları, test ücretleri vs. hep ben ben ben ben!
Dün iyi ki vaktiyle almışız (almışız??? biz mi? ) her şey pahalandı deyip elimi öpen adam, bu sabah siparişim yarın gelecekmiş kargoyla deyince "bu ay harcama yapma demedim mi" demez mi?

Sanki evi o tek başına geçindiriyor. Kızdım sinir oldum ama tartışıp üzülmemeyi tercih ettim. Allahım kimseye muhtaç etme, sağ gözden sol göze bile!

Cok tedirgin olmadan doktoruna sorabilirsin,cesitli eklem hastaliklari olabiliyor ve basit tedavileri oluyor ki ben en agarini gecirmisim doktorum oyle demisti yinede basit bir igne tedavisiyle sorun cozulmustu...
Uyusma sadece magnezyum veya yetersiz sivi alimina bagli olarakta olusabiliyormus...doktoruna sorarsan icin rahat eder

canım o hamilelikle alakalı, ablamda ve yakın arkadaşında oldu. ona bişey hastalığı diyolardı. doktoruna kesinlikle danış. hatta ismi yanlış hatırlamıyosam karpal tünel sendromu. hamilelikle el uyuşması yaz tavsiyeler çıkacaktır illaki

Tabiki biz diycek sen ben mi var aranizda onlar bizim kadar detayli olarak isin icine bebek dogmadan giremiyolar malesef...bizim zamanimizda yatak mi vardi cekyatta yattik ver eline salcali ekmek yesin kafasindalar,sense anne oldun her gecen gun bu da lazimmis diye dusunup yinede calisan bilincli bir anne olarak fazla masraf yapmaktan kacindigin halde onun bunu anlamasini bekleme,onlar olayin coook disindalar ve evin erkegi benim baba olcam evimi gecindirmem lazim diye beyinlerine kodlanmis seyler onlarin sirtinda bizim anlayamayacagimiz kamburlar...simdi sende hamile oldugun icin ya ben bunu bunu yaptim yine adama yaranamadim diye sayip dokuyosun,haklisin ama yuvayi disi kus yapar zaten o yuzden biraz onlara anlayis gostermeye caliscaz normalde boyle konussalar kafalarini kirariz da simdi birbirimize destek olup bazi seyleri duymayacagiz idare edecegiz onlarda hamile

Yok bebeğim, benim adam bildiğin pintidir, hamilelikle alakası falan yok. Düğünümden beri evin tüm ihtiyaçlarını eşyalarını ben almışımdır. Tüm sülalesi de öylesine pinti, hatta kv bebeğe aldığım ilk zıbında "daha erken değil mi,bebeğe bir şey olursa yaptığınız masrafa ne olacak" diyebilecek kadar can değil mal derdindedir. Allah ıslah etsin!
Alıştım mı hayır, sadece artık mevzuu artık "ben" ve "benim isteklerim" değil, "bebeğimizin ihtiyaçları" olduğundan eşim kavga gürültü çıkarmıyor, o da bana yetiyor. Ben yine bildiğimi okuyorum, takdir falan da hak getireeee.
Boşver.

Gecirdigim 2 hamilelikte sunu anladim ki akil ve beden sagligi icin koca kisisini cok dinlemiceksin he diip bildigini yapicaksin anlayis is error cunku :)) bizler bu sureci bizim gibi yasasinlar istiyoruz ama nasil onlar bizi anlamiyorsa bizde onlari anlayamiyoruz. Vakti zamaninda hamileleginde bosanma arifesine girip dogumdan sonra aralari duzelen bi arkadasim sunu demisti. Evet sonuna kadar hakliyim. Ama oturdum sordum kendime hakli mi olmak istiyorum mutlumu. Mutlu olmak istiyorum ben hakli olmak mutlu etmio demisti. Mottomuzu mutlu olmaya cevirelim

Kv denin soyledigini hatirliyorum...Allah akil fikir versin...lafini bilmeden konusan insana ne desen bos...
Benim kv lidyaya cop bile almadi...3 aylik filandi gelirken 3 tane alt almis gelmis,bak bunlari kapiya koymuslardi 5tl tanesi her zaman giyer diye aldim demisti
Cok onemli degiller ya :)
Ama esin cok ama coook degisecek bak gorursun,icinden bambaska bir adam cikacak.
Benim kocamda oyleydi ama simdi baska bir adama donustu

Bende sasiriyorum. Bu gidisimde yeri daralmis cocugumun ikibuklumdu. Sadece yuzunu gordum baska yerine bakmadi doktor. Artik kocaman oldular gercekten

Sen gene yüzünü görebilmişsin bizimki öyle bi yatiyo ki yüzü de görünmüyo ellerini kapatiyo yüzüne inşallah bu sefer düzgün yatarda görebiliriz

Insallah bizimkide değişir bizimkide tam tersi cok harcar ben engellemesem eyvah eyvah :==)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…