- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
konuşma teneke parçası deseydinGunaydin guzel anneler canim arkadaslarim dert ortaklarim bugun uyuz esime dedimki oglanin ihtiyaclarini almaya baslayalim ufak ufak nedese begenirsiniz ulkede kriz var sen cocuk dogurcam diye ugrasiyon bosuna yapiyoz bu cocuklari ulke batiyo eski isyerimde krizden etkilenmis iscileri evlerine gondermis sabah servisten dondurmus 1 eylule kilit vurabiliriz demisler bide sabah bunu anlattim adam iyice psikopata bagladi geliyo gidiyo ulkede kriz var sen burda göbek büyüt sanki balon buyutuyorum sinir oldum resmen adama gececi ya uyku basina vurdu zaar allaha emanet dogurucam galiba ben bu cocugu hic biseyiyle ilgilenmiyo suanlik adam
Gunaydin guzel anneler canim arkadaslarim dert ortaklarim bugun uyuz esime dedimki oglanin ihtiyaclarini almaya baslayalim ufak ufak nedese begenirsiniz ulkede kriz var sen cocuk dogurcam diye ugrasiyon bosuna yapiyoz bu cocuklari ulke batiyo eski isyerimde krizden etkilenmis iscileri evlerine gondermis sabah servisten dondurmus 1 eylule kilit vurabiliriz demisler bide sabah bunu anlattim adam iyice psikopata bagladi geliyo gidiyo ulkede kriz var sen burda göbek büyüt sanki balon buyutuyorum sinir oldum resmen adama gececi ya uyku basina vurdu zaar allaha emanet dogurucam galiba ben bu cocugu hic biseyiyle ilgilenmiyo suanlik adam
bebekler dolar kuruyla büyüyo yaA ah deli mi ne sanki büyüme desen duracak mı göbek
bebekler dolar kuruyla büyüyo ya
neyse doların ateşi yavaş yavaş düşüyo inşallah
Günaydın kızlar. Sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili verdim. En son hamileliğimin ilk zamanlarında bakılmıştı değerlerime. İdrarda koku hissettim, kasıklarda da ağrı olunca enfeksiyondan şüphelendim. Doktorumun şeker yüklemesi istemediğini ama ikinci kızıma hamileyken şeker çıktığını söyledim. 3 aylık şeker değerlerine mi ne bakılıyomuş onu söyledim. Tamam bakarız dedi bakalım. Yarın sonuçlar çıkacak inşaAllah.
gerçekten öyle ya, erkekler işin ciddiyetinde değiller sanırım. biz en ince ayrıntıya kadar düşünüyoruz ama onlar anlamıyo.Valla bu kocişler bazen öyle saçma laflar ediyorlar ki insanın aklı almiyor... İnşallah en kısa sürede herşey yoluna girer yoksa kıyamet kopacak evlerimizde belli oldu
Ya onlarada hak veriyorum...esimde bana belli etmiyo ama adam gece uyumuyo resmen...normalde yaninda dogum yapsam avaz avaz kafasini yastiga koydugu gibi uyur hic etkilenmez...yastiga vile ihtiyaci yok gozunu kapasa horlar o saniye....ama kac gecedir dön dön deliriyo,bebek gibi agliyomus gibi sesler cikariyo uykusunda uyusa bile huzuru yok...erkek olmanin aileme bakmam lazim dusuncesinin verdigi yükle adamlar iyice sapitti...bizim kadar endiseliler ama bizim gibi çan çan konusup iclerini bosaltamadiklarindan sacma sapan konusuyolar,mecburen susup anlayis gostermeye caliscaz...Gunaydin guzel anneler canim arkadaslarim dert ortaklarim bugun uyuz esime dedimki oglanin ihtiyaclarini almaya baslayalim ufak ufak nedese begenirsiniz ulkede kriz var sen cocuk dogurcam diye ugrasiyon bosuna yapiyoz bu cocuklari ulke batiyo eski isyerimde krizden etkilenmis iscileri evlerine gondermis sabah servisten dondurmus 1 eylule kilit vurabiliriz demisler bide sabah bunu anlattim adam iyice psikopata bagladi geliyo gidiyo ulkede kriz var sen burda göbek büyüt sanki balon buyutuyorum sinir oldum resmen adama gececi ya uyku basina vurdu zaar allaha emanet dogurucam galiba ben bu cocugu hic biseyiyle ilgilenmiyo suanlik adam
Ne kadar üzüldüm canım, epeydir takip edemiyordum sayfayı. Daha bugün dua ediyordum, Allahım işimden gücümden maaşımdan etmesin, kimseye (hatta eşime bile ) muhtaç etmesin diye. Allah hayırlı kapılar açsın, ama sakın düşünüp düşünüp üzülme, yine riskli haftalardayız, aman ha. Sen hamile halinle dua ediyorsun, biz de hamile halimizle dua ediyoruz sana, inan ki güzel nasipler açılacak sana hayırlısıyla. Çalışanları vicdanlı halden anlayan insanoğlu insanlar olurlar inşallah.Evet canım zaten eş zamanlı olarak ordan da vurmak için sürekli performansımı düşük gösteriyordu ama keşke o sebeple cıkarsalardı daha kolay hak iddaa edebilirdim. Eşimde zamanla kabullencek mecbur oda hamileyken seni çıkaramazlar diyordu sürekli şok oldu.
Evet ben raporumu alayımda dedim işim garanti olsun, birde dediğin gibi 10 gün süre durumu var en azından rapor parası alırım.
Beni iyi görmenin tek nedeni canım, kontrole gittim bebeğimi gördüm dün, kilosu 1200 dedi ama bence yanlış hesapladı anormal bi rakam çünkü cuma gunu 827 cıktı devlette ki benim etim ne sütüm ne o kadar bi bebek olması zor bu haftada, ben onu 1000gr olarak düşünüyorum, birde yüzünü gördüm ama buda babasına benziyor gibi geldi eğer anne karnındaki şişlik değilse yuvarlak suratlı şişkin bi yüzü vardı dudaklar yanaklar felan tombiş duruyordu. Benim yüzüm küçük ve zayıf çünkü. Eşim biraz iri kemikli. Birde geçen rüyamda gördüm, bugune kadar hep esmer ya da buğday tenli hayal etmiştim gözüme öyle canlanıyordu yüzü, ama rüyamda gördüğüm kıvırcık sarı saçlıydı, oğlumda öyle bi cocuk oldu belki ona benzer.
Tabi yavaştan iyileşmemin sebebi birde sizlerin varlığı yorumları çok iyi geliyor belki iki kelime belki iki cümle ama birilerinin beni anladığını, kayda alıpta bişeyler yazması bile iyi geliyor. Çok çok teşekkür ederim hepinize iyiki varsınız...
İnşallah öyledir, bir 10 dakika izin verdim canımın sıkılmasına, sonra hoooop toparladım, moral önemli. Duvarı nem insanı gam yıkar diye boşuna dememiş atalarımız. Ki o zamanlar tıp, stres ve beden sağlığı arasındaki ilişkiyi netleştirmemişlerdi değil miDalgalanmalar oluyor kan tahlilinde çoğuna önemsiz diyor, doktor umarım sizin de öyledir.
Tüh canım ya, bir de evine yakındı değil mi? Şansa bak
Ya onlarada hak veriyorum...esimde bana belli etmiyo ama adam gece uyumuyo resmen...normalde yaninda dogum yapsam avaz avaz kafasini yastiga koydugu gibi uyur hic etkilenmez...yastiga vile ihtiyaci yok gozunu kapasa horlar o saniye....ama kac gecedir dön dön deliriyo,bebek gibi agliyomus gibi sesler cikariyo uykusunda uyusa bile huzuru yok...erkek olmanin aileme bakmam lazim dusuncesinin verdigi yükle adamlar iyice sapitti...bizim kadar endiseliler ama bizim gibi çan çan konusup iclerini bosaltamadiklarindan sacma sapan konusuyolar,mecburen susup anlayis gostermeye caliscaz...
Kusum sen yine iyisin oyle dusun,sıfırdan bebek esyasi yapanlar ne yapsin hic bisey almasan bile biraz eksikle idare edersin nolcak.,ben oglu olan arkadaslara soyluyorum valla topragin kuculenler artik bize,tunanin kuculenlerini artik onderalp giyer diyorum getiren getirir.....lidyanin kiculenlerinide isteyene gonderebilirim....ozellikle montlar filan tas gibi kac kere giydiki...bizim ilk cocuk kiz oldugu halde ben bile bi masraf yapmadim yani kiyafetlere bile aman pembe bisey olmaz evde giycek zaten diye koydum cekmeceye...
Cok tedirgin olmadan doktoruna sorabilirsin,cesitli eklem hastaliklari olabiliyor ve basit tedavileri oluyor ki ben en agarini gecirmisim doktorum oyle demisti yinede basit bir igne tedavisiyle sorun cozulmustu...Arkadaşlar sürekli hastalanan biri olarak hamilelikte daha da bi fena oldum galiba. Bir şey danışmak istiyorum sağ elim sürekli uyuşuyor sabahları solda ama o geçiyor sağ kalıyor. Korkmaya başladım bir sorun mu var diye. Bi fikri olan var mı aranızda? Şimdiden teşekkür ederim
canım o hamilelikle alakalı, ablamda ve yakın arkadaşında oldu. ona bişey hastalığı diyolardı. doktoruna kesinlikle danış. hatta ismi yanlış hatırlamıyosam karpal tünel sendromu. hamilelikle el uyuşması yaz tavsiyeler çıkacaktır illakiArkadaşlar sürekli hastalanan biri olarak hamilelikte daha da bi fena oldum galiba. Bir şey danışmak istiyorum sağ elim sürekli uyuşuyor sabahları solda ama o geçiyor sağ kalıyor. Korkmaya başladım bir sorun mu var diye. Bi fikri olan var mı aranızda? Şimdiden teşekkür ederim
Tabiki biz diycek sen ben mi var aranizdaKozmogirl17
Daha dün eşime, forumdaki hamişlerin kocaları delirdi ekonomik kriz diye dedim, hoooop benimki de bugün delirdi.
Çalışıyorum, hatta eşimden üç-beş kuruş daha fazla alıyorum. Şu ana kadar aldıklarımı hep indirimden aldım;şöyle söyleyeyim aldığım en pahalı şey olan yatağa bile 400tl verdim. Kıyafetleri 0-3 ay aldım, gerisini bıraktım. Emzirme pompası, anakucağı, puset vs. arkadaşımdan aldım. Sen-ben yapmak istemiyorum ama zorluyorlar işte ; alınanların sadece %2 si eşimin cebinden çıktı haydi %3 olsun. Her şeyi kendim, ben ödedim. Doktor muayene paraları, test ücretleri vs. hep ben ben ben ben!
Dün iyi ki vaktiyle almışız (almışız??? biz mi? ) her şey pahalandı deyip elimi öpen adam, bu sabah siparişim yarın gelecekmiş kargoyla deyince "bu ay harcama yapma demedim mi" demez mi?
Sanki evi o tek başına geçindiriyor. Kızdım sinir oldum ama tartışıp üzülmemeyi tercih ettim. Allahım kimseye muhtaç etme, sağ gözden sol göze bile!
Tabiki biz diycek sen ben mi var aranizdaonlar bizim kadar detayli olarak isin icine bebek dogmadan giremiyolar malesef...bizim zamanimizda yatak mi vardi cekyatta yattik ver eline salcali ekmek yesin kafasindalar,sense anne oldun her gecen gun bu da lazimmis diye dusunup yinede calisan bilincli bir anne olarak fazla masraf yapmaktan kacindigin halde onun bunu anlamasini bekleme,onlar olayin coook disindalar ve evin erkegi benim baba olcam evimi gecindirmem lazim diye beyinlerine kodlanmis seyler onlarin sirtinda bizim anlayamayacagimiz kamburlar...simdi sende hamile oldugun icin ya ben bunu bunu yaptim yine adama yaranamadim diye sayip dokuyosun,haklisin ama yuvayi disi kus yapar zaten o yuzden biraz onlara anlayis gostermeye caliscaz normalde boyle konussalar kafalarini kirariz da simdi birbirimize destek olup bazi seyleri duymayacagiz idare edecegiz onlarda hamile
Kozmogirl17
Daha dün eşime, forumdaki hamişlerin kocaları delirdi ekonomik kriz diye dedim, hoooop benimki de bugün delirdi.
Çalışıyorum, hatta eşimden üç-beş kuruş daha fazla alıyorum. Şu ana kadar aldıklarımı hep indirimden aldım;şöyle söyleyeyim aldığım en pahalı şey olan yatağa bile 400tl verdim. Kıyafetleri 0-3 ay aldım, gerisini bıraktım. Emzirme pompası, anakucağı, puset vs. arkadaşımdan aldım. Sen-ben yapmak istemiyorum ama zorluyorlar işte ; alınanların sadece %2 si eşimin cebinden çıktı haydi %3 olsun. Her şeyi kendim, ben ödedim. Doktor muayene paraları, test ücretleri vs. hep ben ben ben ben!
Dün iyi ki vaktiyle almışız (almışız??? biz mi? ) her şey pahalandı deyip elimi öpen adam, bu sabah siparişim yarın gelecekmiş kargoyla deyince "bu ay harcama yapma demedim mi" demez mi?
Sanki evi o tek başına geçindiriyor. Kızdım sinir oldum ama tartışıp üzülmemeyi tercih ettim. Allahım kimseye muhtaç etme, sağ gözden sol göze bile!
Kv denin soyledigini hatirliyorum...Allah akil fikir versin...lafini bilmeden konusan insana ne desen bos...Yok bebeğim, benim adam bildiğin pintidir, hamilelikle alakası falan yok. Düğünümden beri evin tüm ihtiyaçlarını eşyalarını ben almışımdır. Tüm sülalesi de öylesine pinti, hatta kv bebeğe aldığım ilk zıbında "daha erken değil mi,bebeğe bir şey olursa yaptığınız masrafa ne olacak" diyebilecek kadar can değil mal derdindedir. Allah ıslah etsin!
Alıştım mı hayır, sadece artık mevzuu artık "ben" ve "benim isteklerim" değil, "bebeğimizin ihtiyaçları" olduğundan eşim kavga gürültü çıkarmıyor, o da bana yetiyor. Ben yine bildiğimi okuyorum, takdir falan da hak getireeee.
Boşver.
Bende sasiriyorum. Bu gidisimde yeri daralmis cocugumun ikibuklumdu.Sadece yuzunu gordum baska yerine bakmadi doktor. Artik kocaman oldular gercekten
Kv denin soyledigini hatirliyorum...Allah akil fikir versin...lafini bilmeden konusan insana ne desen bos...
Benim kv lidyaya cop bile almadi...3 aylik filandi gelirken 3 tane alt almis gelmis,bak bunlari kapiya koymuslardi 5tl tanesi her zaman giyer diye aldim demisti
Cok onemli degiller ya :)
Ama esin cok ama coook degisecek bak gorursun,icinden bambaska bir adam cikacak.
Benim kocamda oyleydi ama simdi baska bir adama donustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?