- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Çiğ badem ve fındık da çok faydalıymış canım en güzelini yapmışsın, afiyet şifa olsunCnm benim bebiş de ileri de kilo olarak. Bende kaşar muz yiyorum ama nadir. Benim canım çekerek sabah akşam yediğim çerez. Sabah kahvlatıda minumum 3 ceviz ve sayamadığım kadar çiğ badem ve çiğ fındık. Diyetisyen günlük 10 badem 10 fındık gibi yazmıştı ama ben rahat iki katını yedim. 1 haftadır yemiyorum. Bakalım pazartesi ne kadar olmuş.
Çiğ badem ve fındık da çok faydalıymış canım en güzelini yapmışsın, afiyet şifa olsun
Haklisin ama suana kadar da bir yardimini gormemissin. Katiliyorum bebek masrafli aileler destek olsa guzel olur. Ama onceki zamanlarda yardiminj gormedigin birinin lafina inanma emin ol daha az kirilirsin. Bana da bir igne alinmadi. Hatta olan paraya da el konuldu benzin parasi dahi cikarildi. Yine de bir gun olsun beklentim olmadi. Cunku basta kendilerini belli ettiler. Bana bisey alip lafi edilecegine almasinlar ben yine bi caresine bakarim diyorum hep. Hamileligimi o sunu almadi bu bunu almadi diye dusunmuyorum. Arabasi olmayinca bebek eksik olmuyor yada besigi olmayinca eksik olmuyor. Dogduktan sonra zamanla alinir gozuyle bakip tadini cikarmaya calisiyorum. Sende oyle yapmaya calis daha guzel gecer bu surec eminim. Hepimiz ilk bebekte heyecnali oluyoruz o olsun bu olsun xamaninda olsun eksigi olmasin diye dusunuyoruz ama hallolur yaa. Gercekten bak bebek rizkiyla geliyo eminim guzel kapilar acilacaktir
Bana kalsa zaten öyle sorsan havasından geçilmiyor biz sizin için çalışıyoruz herseyimiz sizin falan diye ama tek kurusu geçmemiştir. Hamileliğin başında eşim dedi eşyaları anneme aldırırım diye bende iyi o zaman anne yani beşiği zaten annem yapçak beşik takımı getirilir bizim oralarda adettendir diye gel zaman annemin beşiği alacağını duyunca kv ben alıyım falan dedi sonrada illa bişey almak istiyorsan dolabını al anne dedim yükümüzu hafifletirsin çıt yok . Sonra mobilya bakmaya gittik eşimle onlarda başka bişey alcaklardi kendilerine takıldlar peşimize biz mobilya bakarken dükkanın içine bile girmedi kv kp. Sonra arabayı biz alalım falan dedi peki dedim baston 1oo liralıkarabaları gösteriyo gülerek bak bunlarda araba diye hiç cevap vermedim . Sonrada beğenin alalım dedi tamam dedim geçen de diyo ki ikinci el temiz uygun oluyormuş onlara bakın. Eşime de dedim almayacaklarsa almasınlar ben kimseyi zorlanıyorum işi yokuşa sürmenin anlamı yok. Her şekilde sömürgecilik yapıyorlar bizden durumları iyi o yüzden beklentiye şimdiye kadar hiç girmedim kendi ayaklarımızın üstünde duralım istedim hem söyleyip hem saçma davranmalarını sinir oluyorum . Benim annem daha ilk aylardan eşime yük olmasın diye almaması gereken herşeyi aldı allah razı olsun . Almak isteyen alır bırakmaz lafta da kalmaz ama B betka2013 ninda söylediği gibi alcaz dediklerinde kendi kafamıza gidip alsak bu kez ayıp olcak .
Canım ben intaslar diye bi siteden aldım metresi 15 TL ydi seçtiğin modele göre değişiyor fiyatı
Yapacak bişey yok :) farkında olmalılar son zamanlara geldik sayılır .işlerine gelmedi sanırım keşke 100 200 le herşey çözülse ama herşey ateş pahası. Gereksiz şeylere üzülme ana malzemeleri olsun zorluk çekme gerisi yavaş yavaş alınır inşallah
Amin canım inşallah hayırlısıyla kavuşalim Yavrularimiza ozaman hiç biri umrumuzda olmayacak zaten.... Malesef ki hayat öyle verici oldugun ve bu keşfedildiği sürece hep birşeyler gidiyor maddi manevi .. evlatlarımız gelince sanırım varoluş sebebimiz olacaklar ve tek fedakarlığı artık onlara yapacağızAynen bu erkek anne ve babaları bu kadar uzak ve duyarsız oluyorlar, sözde yaparız ederiz iş icraata gelince fos- üç maymunu oynuyorlar. -Şimdiden odaya ne gerek vardı ? -sizin daha sağa sola borcunuz var önce onları kapatsaydınız. Sözde kv çocuğa birşeyler almış örmüş vs ama hepsi büyüyünce giydirilecek şeyler, hani bebek doğduğunda eme yarayacak ne aldın ? Ne yaptın ? Hiç.... bizde de ilk çocuk insan heves ediyor giyim kuşam fazla almamaya çalıştık, arabasını biz aldık, istanbuldan mobilya beğendik kapora verdik, her iki aileden de biner lira alalım çorbada tuzları bulunsun - ne tek tarafa ne bize yıkılsın dedik- kb ne gerek vardı diye eşimin ağzına tıkamış.. yapılacak olan masraf iki üç sene sonra gene yapılmış olacak- ne fark etti şimdi işimiz görülecek işte... çocuğun eşyaları koymaya kendi dolabımda bile yer yok..
Hadi geçtim bunları kv doğmamış çocuğa takılacak altınların geleceğine bile karar verdi (-bebeğin altınlarıyla araba alırmışız)
Nikah ta üç dört akrabaları dışında kimse gelmedi- düğün yapmadılar- bütün altınlar benim çevrem tarafından takıldı- eşimin babası balayında açıp eşime/ eşiminde bana baskısı sonucu bütün takılar onların yapmış olduğu borçlara gitti... dahası bileziklerim bedelli askerliğine gitti.. kendi ailesi tek kuruş borç ödememize yardımcı olmadığı gibi bizden kendilerine birşeyler bekliyorlar...
Vel hasılll ahtapotun sekiz kolu gibi kesip atsan diğerleri var, kopamayan bir bağ... bu şekilde yaşamaya devam ediyoruz... bütün bu olanlara rağmen sağlıklı bir hamilelik geçirmeye çalışıyoruz... sağlıkla kazasız bir şekilde doğurup - büyütmek nasip olsun cümlemize çocuklarımızı..
Evet herkesin bi sıkıntısı var gercekten yine halime sükür esimle iyiyim en önemlisi o. Diyorum ya normalde takmamda hormonlardan olsa gerek bi de cok yalniz kaldim bu ara bunaldim onunda etkisi var. Normalde soguk bi yapim vardir ama bu ara en ufak seye uzulup hickira hickira aglama modundayim. Bu arada sanada cok tesekkur ederim beni hormonlarimin etkisinden kurtardin :)) beklenti icinde olmam benim hatam.Emin ol herkesin farkli sikintisi var. Kimse hamileligini el ustunde gecirmiyor. Ya aileden ya esinden yada hamileligin zorluguyla geciyor. Huzurun olsun halledersin esinle herseyi. Beklenti olmasin istiyosan da yok anne sagol biz aldik herseyimizi dusunmen yeter de. Hep oyledir sunu biz alcaz bunu biz yapcaz dogum zamani kacarlar hep. O yuzden takilma hic bebeginle esinle vaktin kiymetini bil
Aynen öyle sende üzülme Allah yardim eder bebek arabasini bi bakarsin bi yerden geliverir onunda parasi. Allah gönlümüze göre versin :)Bana kalsa zaten öyle sorsan havasından geçilmiyor biz sizin için çalışıyoruz herseyimiz sizin falan diye ama tek kurusu geçmemiştir. Hamileliğin başında eşim dedi eşyaları anneme aldırırım diye bende iyi o zaman anne yani beşiği zaten annem yapçak beşik takımı getirilir bizim oralarda adettendir diye gel zaman annemin beşiği alacağını duyunca kv ben alıyım falan dedi sonrada illa bişey almak istiyorsan dolabını al anne dedim yükümüzu hafifletirsin çıt yok . Sonra mobilya bakmaya gittik eşimle onlarda başka bişey alcaklardi kendilerine takıldlar peşimize biz mobilya bakarken dükkanın içine bile girmedi kv kp. Sonra arabayı biz alalım falan dedi peki dedim baston 1oo liralıkarabaları gösteriyo gülerek bak bunlarda araba diye hiç cevap vermedim . Sonrada beğenin alalım dedi tamam dedim geçen de diyo ki ikinci el temiz uygun oluyormuş onlara bakın. Eşime de dedim almayacaklarsa almasınlar ben kimseyi zorlanıyorum işi yokuşa sürmenin anlamı yok. Her şekilde sömürgecilik yapıyorlar bizden durumları iyi o yüzden beklentiye şimdiye kadar hiç girmedim kendi ayaklarımızın üstünde duralım istedim hem söyleyip hem saçma davranmalarını sinir oluyorum . Benim annem daha ilk aylardan eşime yük olmasın diye almaması gereken herşeyi aldı allah razı olsun . Almak isteyen alır bırakmaz lafta da kalmaz ama B betka2013 ninda söylediği gibi alcaz dediklerinde kendi kafamıza gidip alsak bu kez ayıp olcak .
Canım ben intaslar diye bi siteden aldım metresi 15 TL ydi seçtiğin modele göre değişiyor fiyatı
Yapacak bişey yok :) farkında olmalılar son zamanlara geldik sayılır .işlerine gelmedi sanırım keşke 100 200 le herşey çözülse ama herşey ateş pahası. Gereksiz şeylere üzülme ana malzemeleri olsun zorluk çekme gerisi yavaş yavaş alınır inşallah
İyi yine cegrek takmis seninki sükret :) benimki ben size altin vermem hic edersinz dedi direk. Hic etmemizde dügünü kendimz yaptik takilari bankaya kredi borcumuza yatirdik o yani :) zaten bi eksigimiz kalmadi cok sükür. Biraz borcumuz kaldi cocukla nasil olur diye endiseleniyorum. kimsede olmayinca yanimizda basarabilirmiyiz bakabilirmiyiz hem maddi hem manevi olarak yalniziz esimle. Basimizda kuru bi kalabalik var sadece ici bosKesinlikle katılıyorum. Bebeğin bezi olsun ananın sütü olsun 3 -5 çulu olsun bide sağlığı yerinde olsun yeter. gerisi teferruat aslında. artık bebek olayı da düğün gibi bir sektör olduğundan insanlar abartıyor da abartıyor. ilk çocukta böyle sakin sakin bekleyebildiğin için takdir ettim gercekten. ben ikincide rahatladım ama ilkte daha çok takıyordum .
Sen boşver onları duyma. ve buna hiç canını sıkma. kimse benim çocuğuma bişi aldı yada almadı die değeri azalıp artmıyor. o senin için zaten çok kıymetli. insanlardan bişeyler bekleyip de üzme kendini. ne ilk çocuğumda ne bunda kimseden bişi görmedik. yapanlar doğumdan sonra altın getirdi daha çok işe yaradı . hem bel bağlamak da iyi değil ay onlar alacak uygun bakayımdan sa bütçeme hangisi uygun ona göre bakayım daha keyifli bence. oğlumda hamile olduğumu öğrendiğimizde kumbara yapmıştık mesela ordan biriken paradan baya bi eksiğini aldık. koskoca kaynana ilk torununa bir çeyrek taktı. benim 7 kat yabancı arkadaşlarım bile takıo o çeyreği :)))
ben tek kullanımlık iç çamaşırları ve pedler ile rahat edemedim tahriş oldum. belki normal doğum yapmış olmamdan kaynaklıydı belkı tenımın hassasiyetiyle ilgiliydi bilmiyorum. büyük pamuklu babaanne kulotlarından aldım. çamaşır olarak. ped olarak ta medicallerden enli gazlı bez aldım içine pamuk doldurup dikdörtgen seklinde sararak kendi pedimi kendim yaptım ve gerçekten çok rahat ettim hiç tahriş falan olmadım. bunda doğum öncesi alıp hazırlamayı dusunuyorum aynı şekilde .
Amin canım inşallah gelip gidiyorlar galiba hormonlar sebebiyle çok şükür bu günümüze :)Aynen öyle sende üzülme Allah yardim eder bebek arabasini bi bakarsin bi yerden geliverir onunda parasi. Allah gönlümüze göre versin :)
bende uykusuzum canım ama çok şükür idare ediyorum ya
Daha lohusalik varAmin canım inşallah gelip gidiyorlar galiba hormonlar sebebiyle çok şükür bu günümüze :)
Buda hamilelik cilvesi sanırım benimde uykum var bedenim ağır yorgun ama uyumamak için resmen direniyor gözlerim sinir oluyorum uykusuz dolaşmaya da hiç bana göre değilaydingelini kizlar bu uykusuzluklariniz agri yüzündenmi yoksa sebepsiz mi? Ben 2 gündür toplamda 6 saat uyumusumdr oda yarim yamalak. Hic agrim sizimda yok bedenen cok rahatim ama uykum gelmiyor
Onu hiç düşünemiyorum zaten o süreç hemen bitsinnn çok aminnnDaha lohusalik var
Amin bitsin bian once gercekten 28 yildir aglamadigim kadar aglamisimdiraglamisimdirBuda hamilelik cilvesi sanırım benimde uykum var bedenim ağır yorgun ama uyumamak için resmen direniyor gözlerim sinir oluyorum uykusuz dolaşmaya da hiç bana göre değil
Onu hiç düşünemiyorum zaten o süreç hemen bitsinnn çok aminnn
Bende depend almayi düsünüyorum ama olduki sezeryan oldu dogumum diyelim kullanilir mi sezeryanda dikis oluyor ya. Ben pijama takimida alamadim o yuzden gecelik alcam kesik olursa acir gibime geliyoDepend hasta kilodu çok kullanışlı canım. Ben suyum geldiği andan itibaren kullandım çok rahat ettim. 3 paket filan kullandim sonra kanama azalinca gece boy orkid kullanmıştım.
Uyuyamamak cok kötü. Uykum var yorgunum ama uyuyamiyorum allah hepimize yardim etsinBenimde uyku duzenim degisti kizlar.gece uyuyamiyorum sabah namazina kadar sonrada 11 e kadar uyuyorum.halbuki sekizde uyanirdim hep.iyice duzen degisti.vucut bebege hazirlik yapiyor sanirim.gerci bizim okul baslicak onumuzdeki hafta iyice duzenimiz alt ust olacak cocuklar cocuklar yuzunden.hayirlisi bakalim.
Benimde uyku duzenim degisti kizlar.gece uyuyamiyorum sabah namazina kadar sonrada 11 e kadar uyuyorum.halbuki sekizde uyanirdim hep.iyice duzen degisti.vucut bebege hazirlik yapiyor sanirim.gerci bizim okul baslicak onumuzdeki hafta iyice duzenimiz alt ust olacak cocuklar cocuklar yuzunden.hayirlisi bakalim.
Amin az kaldı inşallah geçecek bu günler de diye diye avutuyorum kendimi . Uyumamak için bi sebep yok . Boğazımı biri sıkıyor gibi ağlamak istiyorum nefesim kesiliyor. Güzel şeylerle birlikte , düşünmek istemediğim ama aklımı tırmalayan kötü şeyler geçiyor içimden olabilecekler yüzünden gereksiz stres yaşanması gereken herşey yaşanacak oysa ki .Amin bitsin bian once gercekten 28 yildir aglamadigim kadar aglamisimdiraglamisimdirbende bu uykusuzluk sadece bende oluyor saniyodum psikolojim bozuldu heralde diye düsünüyodum. Bende ayni ya gozlerim yaniyo bedenim yorgun ama yok uyuyamiyorum
Bende sezaryen düşünüyorum ama gecelik almadık pijama takımı aldım gecelik mi olur ki acaba hava serin olcak çünkü donarım gecelikle gibi geldi banaBende depend almayi düsünüyorum ama olduki sezeryan oldu dogumum diyelim kullanilir mi sezeryanda dikis oluyor ya. Ben pijama takimida alamadim o yuzden gecelik alcam kesik olursa acir gibime geliyo
Oy yarasın, şifa olsun annesi maşallahAlalım biz senden taktikleri, kaşar peyniri önemli mi diyorsun şimdi? Onu yiyeyim ben de madem, bizimki biraz zayıf sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?