2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Devlette normal dogum dusunuyosan doktorunu ayarlayamazsin ve genelde ebeler dogum yaptiriyor. Annem ebe oldugu icin soyluyorum bunu. Sansina kim gelirse artik. Sezeryan gibi durumlarda yada ciddi durumlarda doktor geliyor mudahale ediyor. Bir gece 10 dogum oldugu oluyo bazen daha fazla sence 1 doktor yetisebilir mi ki dogum saatini de ayarlayamazsin. Doktor secmek istiyosan maalesef ozeli dusunmen gerekecek. Devlette hele de buyuk sehirlerde doktor ayarlayabilmen cok zorr

Son düzenleme:

Doktoruna bi soyle canim genelde krem veriyolar o bolgeyi rahatlatan. Ama evde zeytinyagi surebilirsin o bolgeye. Kuru incir kayisi yiyebilir ilik limonlu su icebilirsin. Posali seyler kabiz olmani engeller. Bide sandalyeden yada birinden destek alarak comelme egzersizleri yapabilirsin(dusuk riskin yoksa) ama doktoruna danismanda fayda var kanaman varsa

Güle güle kullanın. Daha var döner inşallah. İki doğumum da açılmasız suni sancıyla başladı ki çok şükür kolaydı. Bakalım bu nasıl olacak ?

Hamilelik neler yapıyor geçmiş olsun. Doktorunuzu da bilgilendirmek lazım galiba diye okumuştum. Gyno gerro sanol içince pek kabız olunmuyor. Size etki etmedi mi acaba?

Kusum dr söle krem veriyor bendede oldu ama söle kanama yok oturup kalkmada da sıkıntım yok.orda gereksiz birşey duruyor:) hamilelikte en çok görülen seymis.bak ben günde 3 tane gunkurusu kayısı yiyiyorum sende ye ii gelir.

Yok benim sebepsiz uykum geliyo ama uyuyamiyorum. Geceden geceye giriyorum buraya sayfalari okuya okuya gözüm yorulsun Diye bekliyorun. Cogu zaman burayi bitirnce ekim annelerine falan bakiyorum sabah oluyo. Sabahta uyku yok nasil dayaniyo vucudum anlamis degilim.

Devlette biraz zor gibi doktor seçmek canım normali ebeler hallediyor genelde belki sezeryan da doktorun varsa devlette devam ettiğin o gelebilir

Aslinda agrilar normal gercektende....ama daha once baska seylerde soyleyip seni korkuttuklari icin huzursuz oluyosun ister istemez

Hiç kabiz olmadım aksine ishal gibiydi..ıkınmadım da acıda yemem ama niye oldum? Bi doktorumu arayayım

Kabız olmadım ki hiç kuzum...bende ona şaşıyorum başından beri hemde hiç sorunum yok kabızlıkla ilgili

Gün kurusu basura mı iyi geliyor..Denerim onuda

Ayna da bacaklarima
Bakmaya korkar oldum ahhh ahhh takmıyorum artik doğumdan sonra hepisi gidicek
ay inşallah yaa
çok güzel olmuşlar canım eline sağlık güle güle kullan :)
benm hemoroidim vardı ama 1 ay önce çoğaldılar. kanadılar vs. zeytin yağı sür canım yumuşasın, bide kuşburnu çayı içip sallama çayın paketi ılınınca oraya koy o onu hafifletiyomuş benmkide çok acıtınca araştırdım onu buldum. bide ben normal zamanımda sarımsağı zeytinyağlayıp fitil gibi atıyodum. sarımsak içindeki şeyler basura iyi geliyo yapabilirsen bunu tavsiye ederim
iyi yapmışsın valla benmde az bi zamanım kaldı.. daha birsürü eksik var strese ayrı evde giriyorum burada aayrı..
kurtulcaz az kaldı ..

Kızlar günaydın;
Uzun süredir yazamadım, çok şükür 31 haftalık olduk henüz kontrole gitmedim. Gebelik şekeri vardı bayramdan bu yana biraz bozduk diyeti ... inşallah bir sıkıntı yoktur. Size danışmak istediğim birşey var 28. haftadan bu yana karnımda bazen günde 3 kez bazen tek sefer bebeğin hıçkırıklarını hissediyorum böyle ritmik kalp atışı gibi oluyor. bazen 3 bazen 10dk sürüyor. sizde de oluyor mu ve ne sıklıkta. araştırdığımda bebeğin ciğerlerinin gelişmesi alametiymiş. birde bu haftalarda idrar torbasına fazlaca baskı hissediyorum yolda yürürken sızlıyor resmen. sizlerde durum nedir.

selam ben de ankaradayım.
devlette bu dediğin çok zor
o gün kim nöbetçi ise o bakıyormuş
ama aslında doğum ebenin işi temelde
ben medicalparka gidiyorum eğer mesai saati dışındaki doğumda doktorumu istersem 500 tl ek ücret karşılığında geliyormuş. yoksa orada da kim denk gelirse şeklinde

evet canım hıçkırık tutuyo, dün hatta benmkini tuttu baya sürdü dk tutmadım ama uzun sürdü. sonra koşturmacalı bi gün geçirdim bidaha tuttuysa farketmedim. bazen 2 kez tutuyo ama uzun sürüyo..
idrar konusunu hiç konuşmayalım zaten

aynılarını yasıyorum canım gunde 3 kere falan hıckırık tutuyor mınıgımı kalp atısı gıbı işi gücü bırakıyorum onu izliyorum valla :) bende cok baskı hissediyorum kasıklaerım da özellikle cok sıkıstıgım zaman olabiliyormuş bebek büyüdükçe

LR nin dudak stiği var aloavera lı onu kesip Oray koydukların iyi geldiğini duymuştum.
Gün kurusu basura mı iyi geliyor..Denerim onuda
Gün kurusu kabızlığı iyi gelir hemoroide birşey yok
28 haftadan sonra nefes alıp vermeye başladığı için hıçkırıklara artar yazıyordu.

Sevindim canım. nette de kilolu bebklerde daha çok olur yazıyordu malum bende de şeker çıktı diyeti kaçırınca dedim acaba bebek irileşti mi. şehir dışında olduğumdan kontrole de gidemedim. bakalım cumartesi belli olacak. Sık tuvalete gitmek problem değilde yürürken veya evde idrar torbasına baskı sızlatıyor o çok rahatsız ediyor insanı...

İnşallah bu sağlıklı geliştiklerinin güzel habercisidir canım. doktora gittiğimde de danışacağım. daha 2 ayımız var şimdiden bu kadar baskı oluyorsa son ayları düşünemiyorum ....

Evet canım sanırım öyle ama insan ilk olunca yinede tedirgin oluyor acaba normal mi diye... :)

iri bebeği senden duydum şuan canım zira bende şeker çıkmadı bebekte tam haftasında ki kiloda. ama hıçkırık kontrolden öncede tutuyodu hala da tutuyo. o irilikle alakalı değil bence. olması gereken bişey. hatta bende şeker yok ama çok kilo aldığım içn doktor son 3kg hakkın kaldı yoksa bebek irileşir normal doğum yapamazsın dedi.. çokta birbirinle alakalı şeyler değil sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…