2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
ç
çok güzel anlatmışsın ya.. üstteki yazın içinde geçerli...

Benim 31 haftalıkken sancim tuttu doğum sancısı olduğunu anlamamıştım çok şükür ilaçlarla 6hafta daha tuttular 37 haftalık dünyaya geldi. Tabi ki her doğum farklı oluyor belki benim bile ikinci doğum bambaşka olacak. Ben de sezeryandan korkuyordum ama en önemlisi benim ve bebeğimin sağ salim kavuşması olduğu için kendimi psikolojik olarak ona da hazırlamıştım.

Hastane cantama kendim için emzirme sütyeni, atleti, göğüs pedi, bir takım pijama bir de yedek gecelik koydum. Biri kalın biri ince iki çift çorap koydum.
Bebeğe de iki takım hastane çıkışı bir de yedek olsun diye çıtçıtlı zıbın ve patikli alt koymuştum. 3 tane filan kullan at alt açma bezi, bir paket de uni baby ıslak pamuk almıştım. Daha bezini almamıştık o yüzden LezzetliCipetpet hastaneye gelirken 2 paket alıp gelmişti sagolsun kendime de 1 paket hasta kilodu almıştım. Bebek için 2penye 1 de kalın battaniye almıştım.
Bir de yedek şarj aletlerimizi çantaya koymuştum aklıma bunlar geliyor. Onun dışında yaptıhazırlıkları almıştım çikolatadir kokulu tastir filan.
O yandan bağlamalı zibini göbeği düşene kadar kullandım evet ama normal çıtçıtlı zibinlari da kullandım çok sorun olmadı. 6 günde göbeği düşmüştü zaten :)

Alsam iyi olurmuş dediğim ne vardı mesela hastane battaniye vermeseydi çok üşürdüm onu sormak lazım önceden heralde. Bir de ilkten sütüm gelmedi süt sağma makinesini ve bebeğin biberonunu yanıma alsam iyi olurmuş mama vermek gerekti veremedik sarılık oldu bebek boş yere...

Aynen benim de adet sancilarim yere yatırıp kivrandiracak kadar ağır olur o yüzden 31 haftada gelen sancıyi anlamamıştım. Bir de adet sancısı kesintisiz oluyor doğum sancısı ara veriyor ya o kadar zor gelmedi en önemlisi de adet sancisinda boş yere acı çekiyorsun doğumdaysa çok güzel bir hediyeye kavuşuyorsun yani sonuna kadar değer :)

Kabız olmadım ki hiç kuzum...bende ona şaşıyorum başından beri hemde hiç sorunum yok kabızlıkla ilgili
Bir de o eklenmesin inşallah. Acın hafifler umarım.

Benim de evde suyum geldi. Sızontı şeklinde gelip sonradan boşaldığı da oldu, 2. De balon patlama sesi gibi birşey olup içimde birden boşaldığı da. Zaten ondan sonra hemen vücudumu yıkayıp ki bu su hafif pembeli bir su, hazırlandım. Hatta batırdığım yerleri de silip öyle gittim. Sancım yoktu. Açılma 1 cm. Hemen önlük giydiriyorlar su geldiği için. İlkinde 12 sene önce, gece gittik sancı ve açılma yok öğlene kadar beklettiler. Suni sancı taktılar. Sancıyı hissetmeye başladıktan 3 saat sonra doğdu. Sancı ilk hafif oldu giderek şiddetlendi. Doktoru gördüğünüz an 3 dakka gibi sonra bitecek diye düşünün. 2. De 12 de yattım ebe sık sık kontrol etti açılmaya etkisi oldu yaptığı şeyin. 2:45 de doğdu. Doktoru görünce sonundasınız demek. Hele bebek doğunca siz de yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz. Ağrı acı kalmıyor mükemmel bir rahatlama. Ben de evde sancı açılma yaşamak nasıl diye merak ediyorum.

Hepimizin doğumu kolay olur inşallah.

Herkesin bebeği aynı mi bilmiyorum en azından benimki öyleydi :) hatta geçen akşam sancim oldu Yusuf bey de bizi korkuttu ya hastanede nst ye bağladılar bizim kerata deli gibi tekme atıyordu
BELKİ PAŞA İÇERİDE VEDA PARTİSİ YAPMIŞTIR AY ALLAH KORUUSN VAKTİNDE GELSİNLER İNŞALLAH
AMA EN AZINDAN BEBEK HAREKET ETMEDİĞİNDE KORKMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM BEN SANCIMI EVDE ÇEKERİM DİYODUMDA

Kuzularimiz Allah'a emanet. Sağ salim kavusalim inşallah :) bilmekte fayda var tabi canım..

Benim ilk bebeğim ama şöyle koyacağım. 4 adet iç dikişsiz zıbın, 1 10lu çıkış , 1 5li çıkış bitti gitti. Zaten 10lunun içinde tulum var o da çıkarken giydirilir diğerleri kirlenirse. 15 tane falan bez koyarım. 4-5 tane ağız silme bezi, 1 müslin battaniye, 10lu çıkışta penye battaniyede var ona ekstra 1 penye battaniye daha. Alt açma bezi koyarım 1 tane ne olur ne olmaz. 2 tane ekstra çorap. Emzik, ne olur ne olmaz biberon. Süt makinem var ama götürmem evde temiz durur lazım olursa eşim alıp gelir.

Çok teşekkürler canım verdiğin bilgiler için son bir sorum olacaktı. bu bebekler için port bebeler varya elde bebeği taşımak için hastane çıkışında bunlardan almak şart mı sonrasında çok kullanılmıyor diye biliyorum. zaten araba olacağı için hastaneden bebeği nasıl çıkarıyoruz.

Amin canım inşallah. çok teşekkürler sizler yazınca bizde bilgi sahibi oluyoruz. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin . siz ne güzel maşallah 3. yü aradan çıkarıyorsunuz. bende isterdim bu yaşta 3. olsun...:) kısmet bu güneymiş çok şükür mevlaya..

Biz bebek arabasını almayi da yetiştirememistik o yüzden kucağımizda çıkardık ama bu sefer travel sistemin oto koltuğu olarak da kullanilan ana kucağı aparatı ile çıkarmayı düşünüyorum hem ilk oğlum yazın doğmuştu bu kış bebeği olacak usumesin..
Çanta gibi olan port bebeden almadim kullanışlı veya gerekli olduğunu düşünmüyorum canim ama arabanız varsa en güvenlisi oto koltuğu olacaktır...

Canım bende aynı şeyleri düşünüyorum ama takım olarak bebek kusabiliyor batırabiliyor yedek yinede 3-4 tane alın dediler. ben henüz hastane çıkışını almadım 10 lu almak yerine 5 li alıp içine diğer eksikleri kendim koyayım diyorum battaniye zıbın. 10 lular gereksiz pahalı geliyor. aslında ben biraz garanticiyim bol bol koyarım herhalde sonra yıne eve taşırım ...:)..... yinede çok güzel telaşlar bunlar. Rabbim tüm isteyenlere yaşatsın inşallah...:)

elde taşınılanları bende çok kullanacağımı düşünmediğim için kararsız kaldım canım ama sanırım bebek arabasını da hemen alamayacağız. en kötü ihtimal battaniyelere sarar sarmalar kucakta çıkarırız. zaten araba hastane önünde olur... :) diye düşünüyorum. tekrar teşekkürler canım.

Büyük sehirlerde devlet hastanesinde genelde hangi doktor denk gelirse o yaptırıyor bende istanbulda zeynep kamile gidiyorum daha hic bi muayenede bile aynı doktora denk gelmedim. Riskli gebelik olanlara sabit doktor bakıyor genelde. Hacettepe yada baskent hastanesini araştır arayıp bilgi al oralarda doc. Yada profa gidersen takibini onlar yaparsa doğumu da onlar yaptırır büyük ihtimalle daha net bilgiyi hastaneyi arayip alabilirsin. Ayrica sincan lokman hekim hakkinda çok ta iyi yorum duymadım hastaneyi iyi araştır derim.

Hiç kabiz olmadım aksine ishal gibiydi..ıkınmadım da acıda yemem ama niye oldum? Bi doktorumu arayayım
Sık ishal olmak ta hemoroide sebep olabiliyor. Bende onceden vardı hamilelikte tam aksine henüz bi sıkıntı olusturmadi. At kestanesi yağı alıp kullanmıştım ise yaramıştı ama hamileyken kullanilir mi bilmiyorum.

Bende başıma daha önce birşey gelmezse İstanbul’da yapmayı düşünüyorum Doğumu, kocaelindeyim, İstanbul’da da Burda da özel hastaneye gittim, dolun olayı da gittiğim bi hastane de gece nöbete sadece erkek doktor kalıyor, gündüz bayana muayene olmak çok Zor kadın çok yoğun ve sürekli gün içinde sezaryan çıkıyor, yani bayan olsun su olsun deme tercihim yoktu belki geceye denk gelecekti....
Yakınlarda başka bi hastaneye gittim ama dışarıda özel muayenehanesine gittiğim doktorum bu hastaneyle anlaşmalı Doğuma geldiğini söyledi.. 1500-2000₺ fiyat verdi. 500 hastane alıp geri kalanı ona veriyor sanırım. Aklıma bu yattı... ama son bir ay kala gideceğim İstanbul’a ondan önce bi sürpriz olmaz inşallah aldığım herşey giysi beşik vs hepsi orada

Canım bende bir iki kere zeynep kamile gittim daha sonra özel hastaneye başladım. Zeynep kamilin yeni binaları eylül ekim gibi faaliyete geçecek daha ıyı hizmet verilecek dediler ama yetişir mi bilmiyorum. özel ıyı ama bu aralar herşeye aşırı zam geldi korkuyorum bizim doğum ücretleride katlanmış olsun yinede en az 2500 elden çıkacak. sen zeynep kamilde doğum nasıl hiç araştırıp gidip gördün mü hani bazen anlatıyorlarya bir odada 8 kişi sancı çekiyor yok karşıdaki çocuğun kafasını görüyorsun bağıran çağıran. ayrıca zeynep kamilde yanına refakatçide alınmıyormuş hatta bebeğini bile kendin giydiriyormuşsun gibi duydum tüm bunlar ister istemez insanı ürkütüyor. yoksa devlet hastanelerinin tecrübesi hiç bir yerde yok...

Ben zeynep kamilde gebe egitimi programina da katıldım eğitime gelenlerden daha önce orda dogum yapan da vardı yine orayı tercih etmiş doğum için çünkü ekip diger hastanelere gore daha tecrübeli. Birde riskli bi durum olunca da zaten direk oraya sevk ediyorlar. Ayrıca randevularda daha once orda dogum yapan 3-4 kişiyle de denk gelip konuştum yine burda doğum yapıcaz memnun kaldık dediler. Sancı odasi dedigin gibi kalabalık arada perde ile ayrılıyormuş doğum baslayacagi zaman dogumhaneye aliyorlarmis. Benim zaten gecen yıl ablam memlekette doğum yaptı bende refakatçi oldum bebeğin saçı görünene kadar yanındaydım doğum yapmaktan korkmuyorum ama bebeğe bişey olur diye tedirginliğim var oyuzden de deneyimli biyer olsun istedim. Bebek giydirme olayina gelince istersen hemsireler ebeler giydiriyormus ama kendiniz giydirip bağ kurmaniz daha iyi olur dediler. Refakatci doğum olana kadar yok doğum sonrası var. Tadilat için eylül ekim gibi diyolar ama o is sarkar dedi bizim egitim veren ebeler. Hatta binalar hizmete girse normalde keyifli doğum odasi diye bi odalari var eğitime katilanlar dogum surecini orda geciriyor eşin ve ebenin eşliğinde duşu falan da varmış ozel hastane konforunda ama tadilattan dolayı suan kullanımda değilmiş ekim sonuna yetişse benim icin süper olur ama sanmıyorum yetişeceğini.

Benim de tüp bebek ve tedavi surecinde isi bıraktım 1 yildir da çalışmıyorum ozel hastane hem maliyetli hemde tüp bebek olduğu için hemen sezeryana yönlendiriyorlar o sebeple zeynep kamili tercih ettim oyle de devam ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…