çok güzel anlatmışsın ya.. üstteki yazın içinde geçerli...Canım suyun geldiğini anlamama şansın yok çünkü şırıl şırıl geliyorki benim bebeğin başı doğum kanalını kapatmış o yüzden az bile gelmiş çünkü hastaneye gidince önce doktor muayene etmisti suyun geldiğine emin misin suyun var gorunuyor dedi. Ben su gelmeden önce icerden tık diye bi ses duydum bir şeyin açıldığını hissettim yani.
Panik meselesine gelince o an insan ister istemez panik yapiyor. Dizlerim titremisti benim :) yani öyle duş alayım hazırlık yapayım filan düşünemedim. Sadece tuvaletimi yaptım üstümü başımı değiştim hastane çantamı alıp yola çıktım. Ha bir de doğumda enerji olsun diye 3 hurma 1 muz yemistim :)
Uzun süre sancı çekenler var evet ama öyle dayanılmaz sancılar değil. Sancılar su geldikten sonra şiddetleniyor öncesinde adet sancisindan bile daha hafif oluyor. Zaten sanci bir dakika bile sürmüyor ve başta 15-20 dk gibi uzun aralıklarla geliyor. Yani 12 saat sancı dediysem de korkmaöyle filmlerdeki gibi bağır çağır durumu olmuyor yani :)
Bebeğe birşey olur mu konusuna gelince de bebek hareketlerini takip etmek gerekiyor. Bebek hareketleri sancı başladıktan sonra yavaslarsa ya da azalirsa hemen hastaneye koşmak gerek. Benim mesela sancı anında sanki bebek yukarı kaçmaya çalışıyordu ve korkuyordu gibi hissetmistim. Daha sık ve daha sert tekmeler atıyordu. Bebek sancı anında uyuyamaz çünkü rahim onu sıkıştırıyor. Uzun süre hareket etmezse sorun var demektir.
Canım böyle tecrübelerinizi paylaşınca bizim için çok faydalı oluyor. :) bunun için çok teşekkür ederim böyle ayrıntılı yazdığın için. senin doğum kaçıncı haftada gerçekleşti canım. bazen 38 de olabiliyormuş. Herkesin bünyesi muhakkak farklıdır. inşallah Rabbim sancılarda yardımcımız olur. Ben sezeryandan daha çok korkuyorum ..:) birde ben bebek çantasına kaç takım yeni doğan seti koyayım canım. çıtçıtlı zıbınlardan ziyade bana yandan bağlamalı zıbın göbeği düşene kadar kullanılıyor dediler. biliyorum heryerde doğum çantası için gerekli olanlar yazılıyor ama bana içinde çok gereksiz şeylerde var gibi geldi. mesela sen neler koydun kaç adet bez , takım, battaniye ...:)
Maşallah canım ya ne kadar hızlı doğurmuşsun. Allah hepimize böyle doğum nasip etsin.
Benim annem de öyle , iki hamileliğinde de 4-5 saat içinde doğurmuş. Bir de onun adet dönemi çok ağrılı geçerdi, doğum sancısı adet sancısından hafif olmuş, bu muydu sancı dediğiniz demiş doğumdan sonra :)
Bir de o eklenmesin inşallah. Acın hafifler umarım.Kabız olmadım ki hiç kuzum...bende ona şaşıyorum başından beri hemde hiç sorunum yok kabızlıkla ilgili
Benim de evde suyum geldi. Sızontı şeklinde gelip sonradan boşaldığı da oldu, 2. De balon patlama sesi gibi birşey olup içimde birden boşaldığı da. Zaten ondan sonra hemen vücudumu yıkayıp ki bu su hafif pembeli bir su, hazırlandım. Hatta batırdığım yerleri de silip öyle gittim. Sancım yoktu. Açılma 1 cm. Hemen önlük giydiriyorlar su geldiği için. İlkinde 12 sene önce, gece gittik sancı ve açılma yok öğlene kadar beklettiler. Suni sancı taktılar. Sancıyı hissetmeye başladıktan 3 saat sonra doğdu. Sancı ilk hafif oldu giderek şiddetlendi. Doktoru gördüğünüz an 3 dakka gibi sonra bitecek diye düşünün. 2. De 12 de yattım ebe sık sık kontrol etti açılmaya etkisi oldu yaptığı şeyin. 2:45 de doğdu. Doktoru görünce sonundasınız demek. Hele bebek doğunca siz de yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz. Ağrı acı kalmıyor mükemmel bir rahatlama. Ben de evde sancı açılma yaşamak nasıl diye merak ediyorum.Canım özel hastanede mi yaptın doğumu. evde suyun gelince bariz anlaşılıyor mu yani çok mu geliyor. :) 3 saat sonra doğum yapmışssın ne güzel.. 12 saat çekenler var mıbende hep suyu gelen hemen doğum yapıyor sanıyordum yada sancısı başlayan bir saate doğuruyor mesela ben evde suyum gelirse öyle çok panik yapmadan duşumu alıp yavaş yavaş hazırlanıp hastaneye gitsem olur mu bebeye birşey olmaz mı...:)
BELKİ PAŞA İÇERİDE VEDA PARTİSİ YAPMIŞTIRHerkesin bebeği aynı mi bilmiyorum en azından benimki öyleydi :) hatta geçen akşam sancim oldu Yusuf bey de bizi korkuttu ya hastanede nst ye bağladılar bizim kerata deli gibi tekme atıyordu
BELKİ PAŞA İÇERİDE VEDA PARTİSİ YAPMIŞTIRAY ALLAH KORUUSN VAKTİNDE GELSİNLER İNŞALLAH
AMA EN AZINDAN BEBEK HAREKET ETMEDİĞİNDE KORKMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM BEN SANCIMI EVDE ÇEKERİM DİYODUMDA
amin canım inşallahhKuzularimiz Allah'a emanet. Sağ salim kavusalim inşallah :) bilmekte fayda var tabi canım..
Benim ilk bebeğim ama şöyle koyacağım. 4 adet iç dikişsiz zıbın, 1 10lu çıkış , 1 5li çıkış bitti gitti. Zaten 10lunun içinde tulum var o da çıkarken giydirilir diğerleri kirlenirse. 15 tane falan bez koyarım. 4-5 tane ağız silme bezi, 1 müslin battaniye, 10lu çıkışta penye battaniyede var ona ekstra 1 penye battaniye daha. Alt açma bezi koyarım 1 tane ne olur ne olmaz. 2 tane ekstra çorap. Emzik, ne olur ne olmaz biberon. Süt makinem var ama götürmem evde temiz durur lazım olursa eşim alıp gelir.Canım böyle tecrübelerinizi paylaşınca bizim için çok faydalı oluyor. :) bunun için çok teşekkür ederim böyle ayrıntılı yazdığın için. senin doğum kaçıncı haftada gerçekleşti canım. bazen 38 de olabiliyormuş. Herkesin bünyesi muhakkak farklıdır. inşallah Rabbim sancılarda yardımcımız olur. Ben sezeryandan daha çok korkuyorum ..:) birde ben bebek çantasına kaç takım yeni doğan seti koyayım canım. çıtçıtlı zıbınlardan ziyade bana yandan bağlamalı zıbın göbeği düşene kadar kullanılıyor dediler. biliyorum heryerde doğum çantası için gerekli olanlar yazılıyor ama bana içinde çok gereksiz şeylerde var gibi geldi. mesela sen neler koydun kaç adet bez , takım, battaniye ...:)
Benim 31 haftalıkken sancim tuttu doğum sancısı olduğunu anlamamıştım çok şükür ilaçlarla 6hafta daha tuttular 37 haftalık dünyaya geldi. Tabi ki her doğum farklı oluyor belki benim bile ikinci doğum bambaşka olacak. Ben de sezeryandan korkuyordum ama en önemlisi benim ve bebeğimin sağ salim kavuşması olduğu için kendimi psikolojik olarak ona da hazırlamıştım.
Hastane cantama kendim için emzirme sütyeni, atleti, göğüs pedi, bir takım pijama bir de yedek gecelik koydum. Biri kalın biri ince iki çift çorap koydum.
Bebeğe de iki takım hastane çıkışı bir de yedek olsun diye çıtçıtlı zıbın ve patikli alt koymuştum. 3 tane filan kullan at alt açma bezi, bir paket de uni baby ıslak pamuk almıştım. Daha bezini almamıştık o yüzdenLezzetliCipetpet hastaneye gelirken 2 paket alıp gelmişti sagolsun kendime de 1 paket hasta kilodu almıştım. Bebek için 2penye 1 de kalın battaniye almıştım.
Bir de yedek şarj aletlerimizi çantaya koymuştumaklıma bunlar geliyor. Onun dışında yaptıhazırlıkları almıştım çikolatadir kokulu tastir filan.
O yandan bağlamalı zibini göbeği düşene kadar kullandım evet ama normal çıtçıtlı zibinlari da kullandım çok sorun olmadı. 6 günde göbeği düşmüştü zaten :)
Alsam iyi olurmuş dediğim ne vardı mesela hastane battaniye vermeseydi çok üşürdüm onu sormak lazım önceden heralde. Bir de ilkten sütüm gelmedi süt sağma makinesini ve bebeğin biberonunu yanıma alsam iyi olurmuş mama vermek gerekti veremedik sarılık oldu bebek boş yere...
Aynen benim de adet sancilarim yere yatırıp kivrandiracak kadar ağır olur o yüzden 31 haftada gelen sancıyi anlamamıştım. Bir de adet sancısı kesintisiz oluyor doğum sancısı ara veriyor ya o kadar zor gelmedien önemlisi de adet sancisinda boş yere acı çekiyorsun doğumdaysa çok güzel bir hediyeye kavuşuyorsun yani sonuna kadar değ
Benim 31 haftalıkken sancim tuttu doğum sancısı olduğunu anlamamıştım çok şükür ilaçlarla 6hafta daha tuttular 37 haftalık dünyaya geldi. Tabi ki her doğum farklı oluyor belki benim bile ikinci doğum bambaşka olacak. Ben de sezeryandan korkuyordum ama en önemlisi benim ve bebeğimin sağ salim kavuşması olduğu için kendimi psikolojik olarak ona da hazırlamıştım.
Hastane cantama kendim için emzirme sütyeni, atleti, göğüs pedi, bir takım pijama bir de yedek gecelik koydum. Biri kalın biri ince iki çift çorap koydum.
Bebeğe de iki takım hastane çıkışı bir de yedek olsun diye çıtçıtlı zıbın ve patikli alt koymuştum. 3 tane filan kullan at alt açma bezi, bir paket de uni baby ıslak pamuk almıştım. Daha bezini almamıştık o yüzdenLezzetliCipetpet hastaneye gelirken 2 paket alıp gelmişti sagolsun kendime de 1 paket hasta kilodu almıştım. Bebek için 2penye 1 de kalın battaniye almıştım.
Bir de yedek şarj aletlerimizi çantaya koymuştumaklıma bunlar geliyor. Onun dışında yaptıhazırlıkları almıştım çikolatadir kokulu tastir filan.
O yandan bağlamalı zibini göbeği düşene kadar kullandım evet ama normal çıtçıtlı zibinlari da kullandım çok sorun olmadı. 6 günde göbeği düşmüştü zaten :)
Alsam iyi olurmuş dediğim ne vardı mesela hastane battaniye vermeseydi çok üşürdüm onu sormak lazım önceden heralde. Bir de ilkten sütüm gelmedi süt sağma makinesini ve bebeğin biberonunu yanıma alsam iyi olurmuş mama vermek gerekti veremedik sarılık oldu bebek boş yere...
Aynen benim de adet sancilarim yere yatırıp kivrandiracak kadar ağır olur o yüzden 31 haftada gelen sancıyi anlamamıştım. Bir de adet sancısı kesintisiz oluyor doğum sancısı ara veriyor ya o kadar zor gelmedien önemlisi de adet sancisinda boş yere acı çekiyorsun doğumdaysa çok güzel bir hediyeye kavuşuyorsun yani sonuna kadar değer :)
Bir de o eklenmesin inşallah. Acın hafifler umarım.
Benim de evde suyum geldi. Sızontı şeklinde gelip sonradan boşaldığı da oldu, 2. De balon patlama sesi gibi birşey olup içimde birden boşaldığı da. Zaten ondan sonra hemen vücudumu yıkayıp ki bu su hafif pembeli bir su, hazırlandım. Hatta batırdığım yerleri de silip öyle gittim. Sancım yoktu. Açılma 1 cm. Hemen önlük giydiriyorlar su geldiği için. İlkinde 12 sene önce, gece gittik sancı ve açılma yok öğlene kadar beklettiler. Suni sancı taktılar. Sancıyı hissetmeye başladıktan 3 saat sonra doğdu. Sancı ilk hafif oldu giderek şiddetlendi. Doktoru gördüğünüz an 3 dakka gibi sonra bitecek diye düşünün. 2. De 12 de yattım ebe sık sık kontrol etti açılmaya etkisi oldu yaptığı şeyin. 2:45 de doğdu. Doktoru görünce sonundasınız demek. Hele bebek doğunca siz de yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz. Ağrı acı kalmıyor mükemmel bir rahatlama. Ben de evde sancı açılma yaşamak nasıl diye merak ediyorum.
Hepimizin doğumu kolay olur inşallah.
Çok teşekkürler canım verdiğin bilgiler için son bir sorum olacaktı. bu bebekler için port bebeler varya elde bebeği taşımak için hastane çıkışında bunlardan almak şart mı sonrasında çok kullanılmıyor diye biliyorum. zaten araba olacağı için hastaneden bebeği nasıl çıkarıyoruz.
Benim ilk bebeğim ama şöyle koyacağım. 4 adet iç dikişsiz zıbın, 1 10lu çıkış , 1 5li çıkış bitti gitti. Zaten 10lunun içinde tulum var o da çıkarken giydirilir diğerleri kirlenirse. 15 tane falan bez koyarım. 4-5 tane ağız silme bezi, 1 müslin battaniye, 10lu çıkışta penye battaniyede var ona ekstra 1 penye battaniye daha. Alt açma bezi koyarım 1 tane ne olur ne olmaz. 2 tane ekstra çorap. Emzik, ne olur ne olmaz biberon. Süt makinem var ama götürmem evde temiz durur lazım olursa eşim alıp gelir.
Biz bebek arabasını almayi da yetiştirememistik o yüzden kucağımizda çıkardık ama bu sefer travel sistemin oto koltuğu olarak da kullanilan ana kucağı aparatı ile çıkarmayı düşünüyorum hem ilk oğlum yazın doğmuştu bu kış bebeği olacak usumesin..
Çanta gibi olan port bebeden almadim kullanışlı veya gerekli olduğunu düşünmüyorum canim ama arabanız varsa en güvenlisi oto koltuğu olacaktır...
Büyük sehirlerde devlet hastanesinde genelde hangi doktor denk gelirse o yaptırıyor bende istanbulda zeynep kamile gidiyorum daha hic bi muayenede bile aynı doktora denk gelmedim. Riskli gebelik olanlara sabit doktor bakıyor genelde. Hacettepe yada baskent hastanesini araştır arayıp bilgi al oralarda doc. Yada profa gidersen takibini onlar yaparsa doğumu da onlar yaptırır büyük ihtimalle daha net bilgiyi hastaneyi arayip alabilirsin. Ayrica sincan lokman hekim hakkinda çok ta iyi yorum duymadım hastaneyi iyi araştır derim.Selamlar tatlı anneler :) bende arada yorum yapabiliyor ve okuyarak takip ediyor faydalanıyorum yazdıklarınızdan.Öncelıkle az kaldı insallah Alla hepımıze bu son aylarda son zmanlarda kolaylıklar sıfalar kolay ve saglıklı dogumlar nasıp etsın.Güzellıkle alalım evlatlarımızı kucagımıza:)
Benim sizlere bir sorum olacak doğum hastanesi konusunda.İnternette arastırdım pek bişey bulamadım..
Ben mümkün olduğunca devlet hastanesinde doğum yapmak istiyorum ama bununla da kalmayın kadın doktor ile olsun istiyorum :) Problem anında , uzmanlık tecrubesine göre ihtiyacım oldugunda erkek doktorlada dogum yapablirim ama cok sukur suan hersey normal.ve ben bu sekılde daha rahat edecegıme ınanıyorum.
- Sami ulus hastanesi turgut özal yerleşkesinde kontrole gittim. Ama orada rastgele 'o gun kim nöbetçiyse' olayından dolayı rahat edemedim.
-Zekai tahir de bir doktorla anlaşıp doğumuna da o doktorun gelebildiğini söyleyenler oldu ama bunun hakkında nasıl net bilgi alacağım.. Sanırım rısklı gebelıklerde tercıh edılebılen bır durummus bılgısı olan var mı?
- Etlik zubeyde hanım hastanesinde de tanıdık olur ıse boyle bır durum olabilecegını duydum bugun yıne, lakın kımden bılgı alacagım yıne mechul :)
- HAcettepe hastanesinde de hocaların uygun fıyatlar ıle dogum yaptırdıgını okudum ama hala guncel mı yahut nerden bılgı alabılırım yıne mechul.
- Bunlardan cevap alamaz ısem şartları zorlayıp Sincan Lokman hekım hastanesınde Pakıze Hanım ile görüşmeyi düşünüyorum, ama orası da doğum anında aksı bır durumda donanımlı hastanelere uzak diye endişeleniyorum.
Bu konularda guncel bılgısı olan varsa benımle de paylaşmanızı rica ediyorum arkadaslarım: Sevgilerimlen juyurun :)
Sık ishal olmak ta hemoroide sebep olabiliyor. Bende onceden vardı hamilelikte tam aksine henüz bi sıkıntı olusturmadi. At kestanesi yağı alıp kullanmıştım ise yaramıştı ama hamileyken kullanilir mi bilmiyorum.Hiç kabiz olmadım aksine ishal gibiydi..ıkınmadım da acıda yemem ama niye oldum? Bi doktorumu arayayım
Büyük sehirlerde devlet hastanesinde genelde hangi doktor denk gelirse o yaptırıyor bende istanbulda zeynep kamile gidiyorum daha hic bi muayenede bile aynı doktora denk gelmedim. Riskli gebelik olanlara sabit doktor bakıyor genelde. Hacettepe yada baskent hastanesini araştır arayıp bilgi al oralarda doc. Yada profa gidersen takibini onlar yaparsa doğumu da onlar yaptırır büyük ihtimalle daha net bilgiyi hastaneyi arayip alabilirsin. Ayrica sincan lokman hekim hakkinda çok ta iyi yorum duymadım hastaneyi iyi araştır derim.
gittim gittim canım. nerelerdesin hayır olsun inşallahaydingelini Canim uzun zamandir yoktum olan bitenden habersizim reyapa gittinmi
Ben zeynep kamilde gebe egitimi programina da katıldım eğitime gelenlerden daha önce orda dogum yapan da vardı yine orayı tercih etmiş doğum için çünkü ekip diger hastanelere gore daha tecrübeli. Birde riskli bi durum olunca da zaten direk oraya sevk ediyorlar. Ayrıca randevularda daha once orda dogum yapan 3-4 kişiyle de denk gelip konuştum yine burda doğum yapıcaz memnun kaldık dediler. Sancı odasi dedigin gibi kalabalık arada perde ile ayrılıyormuş doğum baslayacagi zaman dogumhaneye aliyorlarmis. Benim zaten gecen yıl ablam memlekette doğum yaptı bende refakatçi oldum bebeğin saçı görünene kadar yanındaydım doğum yapmaktan korkmuyorum ama bebeğe bişey olur diye tedirginliğim var oyuzden de deneyimli biyer olsun istedim. Bebek giydirme olayina gelince istersen hemsireler ebeler giydiriyormus ama kendiniz giydirip bağ kurmaniz daha iyi olur dediler. Refakatci doğum olana kadar yok doğum sonrası var. Tadilat için eylül ekim gibi diyolar ama o is sarkar dedi bizim egitim veren ebeler. Hatta binalar hizmete girse normalde keyifli doğum odasi diye bi odalari var eğitime katilanlar dogum surecini orda geciriyor eşin ve ebenin eşliğinde duşu falan da varmış ozel hastane konforunda ama tadilattan dolayı suan kullanımda değilmiş ekim sonuna yetişse benim icin süper olur ama sanmıyorum yetişeceğini.Canım bende bir iki kere zeynep kamile gittim daha sonra özel hastaneye başladım. Zeynep kamilin yeni binaları eylül ekim gibi faaliyete geçecek daha ıyı hizmet verilecek dediler ama yetişir mi bilmiyorum. özel ıyı ama bu aralar herşeye aşırı zam geldi korkuyorum bizim doğum ücretleride katlanmış olsun yinede en az 2500 elden çıkacak. sen zeynep kamilde doğum nasıl hiç araştırıp gidip gördün mü hani bazen anlatıyorlarya bir odada 8 kişi sancı çekiyor yok karşıdaki çocuğun kafasını görüyorsun bağıran çağıran. ayrıca zeynep kamilde yanına refakatçide alınmıyormuş hatta bebeğini bile kendin giydiriyormuşsun gibi duydum tüm bunlar ister istemez insanı ürkütüyor. yoksa devlet hastanelerinin tecrübesi hiç bir yerde yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?