2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
benimki hiç hıçkırmıyor galiba ya hiç hissetmedim. Tuvalet sıklığınız son zamanlarda arttıysa bebeğiniz dönmüş olabilir kızlar. Ben son zamanlarda ciddi bir fark hissediyordum, dün doktora gittim bebek dönmüş, başı o kadar aşağıdaki mesaneye baskı yapmaması imkansız zaten. Dün gece ilk yattıgımda 10 dakikada bir 3 kez tuvalete gittim, eşim de her kalktıgımda nereye ya daha şimdi yaptın diyor :)

Seninle aynı haftadayız ve yaklaşık bir haftadır aynısını yaşıyorum. Pıt pıt kalp atışı gibi seyirme gibi bişey oluyor sık sık. Demek ki bu haftalarda olması normalmiş ciğer gelişimiyle alakalı

Aslinda agrilar normal gercektende....ama daha once baska seylerde soyleyip seni korkuttuklari icin huzursuz oluyosun ister istemez
kesinlikle insan ister istemez süphe ye düşüyo korkuyor sorularımla bunaltıyorum sizleride hakkınızı helal edin 3tane kaybedip 4. bebeğimle buraya kadar gelince o kadar korkuyor ki insan bide etrafta ona böyle olmuştu buna böyle olmuştu senin haftanda bebek ayy neyse işte çok şükür kızım iyi tekme atıo ağrılarım da varsın olsun

Aynen canım. Bende de oluyor aynı. Hıçkırıyor dediğin gibi bir de aşağıya baskı mı yaapıayor vuruyor mu anlamadım sızlıyor acıyor bazen

Evet canım bu ara baya sık ..Bende 2 hafta önce başladı baya yoğundu hatta geçen haftalarda günde 3-4 kez falan oluyordu şimdi 2 kez oluyor. sağlıkla büyüsün bebişlerimiz inşallah. :)

mavila canım irilikle alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü ilk bebeğim daha ufaktı ama daha çok hıçkırırdi. Bu daha iri ama çok hickirmiyor

Canım bende nette bazı sayfalarda okudum, biliyorsun nette çok bilgi kirliliği var. bende de şeker olunca dedim herhalde bizim bebiş biraz tombişleşti ondan bu kadar sık oluyor. Canım sen doğum konusunda tecrübelisin benim ilk olduğu için acemilik çok sana danışmak istediğim bir konu var. mesela doğum sancılarımız başladı hastaneye gideceğiz. ne giymemiz gerekiyor. yani nasıl bir kıyafet giyelim hani kontrol yapılıyorya orada. birde evde ne kadar bekleyelim. vakit yaklaştıkça insan düşünüyor. :)

Aynen canım. Bende de oluyor aynı. Hıçkırıyor dediğin gibi bir de aşağıya baskı mı yaapıayor vuruyor mu anlamadım sızlıyor acıyor bazen

Evet canım sanırım baskı oluyor yürürken özellikle sızlıyor. bende bazen diyorum erken gelecek herhalde :) daha 2 ay var şimdiden baya baskı oluyor. sabahları yataktan kalkerken sağa sola dönerken artık baya zorlanıyorum... :)

işyerinden lanet etmiş tek ben değilmişim demekki bıktım insanlardan soğudum şu 32 haftam dolsa asla gelmicem buraya dört gözle bekliorum sen gene rapor alıp gitmemezlik yapabiliomuşsun bnm öyle bir şansım bile yok rapor alsam da getirttikleri için almamak daha iyi.

Canım ilk doğumda suyum geldikten sonra direkt gitmiştim öncesinde sancıdir nişan gelmesidir hiç olmadi. Su gelmeseydi hastane yakın olduğu için beklemeyi tercih ederdim. 5dakikanin altına düşünce giderdim.

Ne giydiğin önemli değil çünkü zaten gider gitmez hemen soyup hastane önlüğü giydiriyorlar. Ben hasta bezi ve önlüğü ile sancıları çekip doğuma girmiştim. Ne olduğunu anlamadan doğdu zaten ben daha uzun sürecek zannediyordum. 8bucukta suyum geldi 9bucukta hastanedeydim önce beni odama aldılar saat basi ebe gelip açılmayı kontrol ediyordu. En son 12 de 10 cm açılman var dediler dogumhaneye aldilar 00.42 de oğlum kucağımdaydi :) eşime önceden diyordum işte ilk doğum hemen olmaz 10-12 saat sancı çekenler var filan diye. O da gitmiş rahat rahat yemek yemiş filan takılmış bı geldi ki bebek doğuyor

Canım özel hastanede mi yaptın doğumu. evde suyun gelince bariz anlaşılıyor mu yani çok mu geliyor. :) 3 saat sonra doğum yapmışssın ne güzel.. 12 saat çekenler var mı bende hep suyu gelen hemen doğum yapıyor sanıyordum yada sancısı başlayan bir saate doğuruyor mesela ben evde suyum gelirse öyle çok panik yapmadan duşumu alıp yavaş yavaş hazırlanıp hastaneye gitsem olur mu bebeye birşey olmaz mı...:)

Canım suyun geldiğini anlamama şansın yok çünkü şırıl şırıl geliyor ki benim bebeğin başı doğum kanalını kapatmış o yüzden az bile gelmiş çünkü hastaneye gidince önce doktor muayene etmisti suyun geldiğine emin misin suyun var gorunuyor dedi. Ben su gelmeden önce icerden tık diye bi ses duydum bir şeyin açıldığını hissettim yani.

Panik meselesine gelince o an insan ister istemez panik yapiyor. Dizlerim titremisti benim :) yani öyle duş alayım hazırlık yapayım filan düşünemedim. Sadece tuvaletimi yaptım üstümü başımı değiştim hastane çantamı alıp yola çıktım. Ha bir de doğumda enerji olsun diye 3 hurma 1 muz yemistim :)

Uzun süre sancı çekenler var evet ama öyle dayanılmaz sancılar değil. Sancılar su geldikten sonra şiddetleniyor öncesinde adet sancisindan bile daha hafif oluyor. Zaten sanci bir dakika bile sürmüyor ve başta 15-20 dk gibi uzun aralıklarla geliyor. Yani 12 saat sancı dediysem de korkma öyle filmlerdeki gibi bağır çağır durumu olmuyor yani :)

Bebeğe birşey olur mu konusuna gelince de bebek hareketlerini takip etmek gerekiyor. Bebek hareketleri sancı başladıktan sonra yavaslarsa ya da azalirsa hemen hastaneye koşmak gerek. Benim mesela sancı anında sanki bebek yukarı kaçmaya çalışıyordu ve korkuyordu gibi hissetmistim. Daha sık ve daha sert tekmeler atıyordu. Bebek sancı anında uyuyamaz çünkü rahim onu sıkıştırıyor. Uzun süre hareket etmezse sorun var demektir.

yani bebek sancı anında her türlü hareket ediyo öylemi

Ama bu söylediğim sancinin hafif olduğu zamanlar için gecerli değil şiddetli sancıyi kast ettim. Yine de bebek hareketini takip etmek lazım onun bir sayısı vardı şuan aklımda yok
anladım canım sağol ben doğum zamanı bebek hareket etmez o anki strest korkudan sanıyodum meğer tam tersiymiş demek

anladım canım sağol ben doğum zamanı bebek hareket etmez o anki strest korkudan sanıyodum meğer tam tersiymiş demek

Herkesin bebeği aynı mi bilmiyorum en azından benimki öyleydi :) hatta geçen akşam sancim oldu Yusuf bey de bizi korkuttu ya hastanede nst ye bağladılar bizim kerata deli gibi tekme atıyordu

Canım böyle tecrübelerinizi paylaşınca bizim için çok faydalı oluyor. :) bunun için çok teşekkür ederim böyle ayrıntılı yazdığın için. senin doğum kaçıncı haftada gerçekleşti canım. bazen 38 de olabiliyormuş. Herkesin bünyesi muhakkak farklıdır. inşallah Rabbim sancılarda yardımcımız olur. Ben sezeryandan daha çok korkuyorum ..:) birde ben bebek çantasına kaç takım yeni doğan seti koyayım canım. çıtçıtlı zıbınlardan ziyade bana yandan bağlamalı zıbın göbeği düşene kadar kullanılıyor dediler. biliyorum heryerde doğum çantası için gerekli olanlar yazılıyor ama bana içinde çok gereksiz şeylerde var gibi geldi. mesela sen neler koydun kaç adet bez , takım, battaniye ...:)

Maşallah canım ya ne kadar hızlı doğurmuşsun. Allah hepimize böyle doğum nasip etsin.
Benim annem de öyle , iki hamileliğinde de 4-5 saat içinde doğurmuş. Bir de onun adet dönemi çok ağrılı geçerdi, doğum sancısı adet sancısından hafif olmuş, bu muydu sancı dediğiniz demiş doğumdan sonra :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…