Kızlar günaydın;
Uzun süredir yazamadım, çok şükür 31 haftalık olduk henüz kontrole gitmedim. Gebelik şekeri vardı bayramdan bu yana biraz bozduk diyeti ...inşallah bir sıkıntı yoktur. Size danışmak istediğim birşey var 28. haftadan bu yana karnımda bazen günde 3 kez bazen tek sefer bebeğin hıçkırıklarını hissediyorum böyle ritmik kalp atışı gibi oluyor. bazen 3 bazen 10dk sürüyor. sizde de oluyor mu ve ne sıklıkta. araştırdığımda bebeğin ciğerlerinin gelişmesi alametiymiş. birde bu haftalarda idrar torbasına fazlaca baskı hissediyorum yolda yürürken sızlıyor resmen. sizlerde durum nedir.
kesinlikle insan ister istemez süphe ye düşüyo korkuyor sorularımla bunaltıyorum sizleride hakkınızı helal edin 3tane kaybedip 4. bebeğimle buraya kadar gelince o kadar korkuyor ki insan bide etrafta ona böyle olmuştu buna böyle olmuştu senin haftanda bebek ayy neyse işte çok şükür kızım iyi tekme atıo ağrılarım da varsın olsunAslinda agrilar normal gercektende....ama daha once baska seylerde soyleyip seni korkuttuklari icin huzursuz oluyosun ister istemez
Aynen canım. Bende de oluyor aynı. Hıçkırıyor dediğin gibi bir de aşağıya baskı mı yaapıayor vuruyor mu anlamadım sızlıyor acıyor bazenKızlar günaydın;
Uzun süredir yazamadım, çok şükür 31 haftalık olduk henüz kontrole gitmedim. Gebelik şekeri vardı bayramdan bu yana biraz bozduk diyeti ...inşallah bir sıkıntı yoktur. Size danışmak istediğim birşey var 28. haftadan bu yana karnımda bazen günde 3 kez bazen tek sefer bebeğin hıçkırıklarını hissediyorum böyle ritmik kalp atışı gibi oluyor. bazen 3 bazen 10dk sürüyor. sizde de oluyor mu ve ne sıklıkta. araştırdığımda bebeğin ciğerlerinin gelişmesi alametiymiş. birde bu haftalarda idrar torbasına fazlaca baskı hissediyorum yolda yürürken sızlıyor resmen. sizlerde durum nedir.
Seninle aynı haftadayız ve yaklaşık bir haftadır aynısını yaşıyorum. Pıt pıt kalp atışı gibi seyirme gibi bişey oluyor sık sık. Demek ki bu haftalarda olması normalmiş ciğer gelişimiyle alakalı
mavila canım irilikle alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü ilk bebeğim daha ufaktı ama daha çok hıçkırırdi. Bu daha iri ama çok hickirmiyor
Aynen canım. Bende de oluyor aynı. Hıçkırıyor dediğin gibi bir de aşağıya baskı mı yaapıayor vuruyor mu anlamadım sızlıyor acıyor bazen
işyerinden lanet etmiş tek ben değilmişim demekki bıktım insanlardan soğudum şu 32 haftam dolsa asla gelmicem buraya dört gözle bekliorum sen gene rapor alıp gitmemezlik yapabiliomuşsun bnm öyle bir şansım bile yok rapor alsam da getirttikleri için almamak daha iyi.Benim isyerimde oyle. O kadar lanetlerki ben boyle insanlar gormedim son 10 gunumdu benimde bugun mudur delirtti beni sabah sabah. Aradim bende doktorumu 10 gun rapor yazdi bana cat die koydum. Dogumdan sonra donmeyecegimi bildikleri icin resmen mobbing yapiolar. Allah sorsun hesabini hepsinden cektirdikleri stres sikinti yanlarina kalmasin.
Ben ilk dogumumda epidurali cok istemistim. Ama acilma sancisindan cok dogurmakta zorlandim. Gerci benim durumum farkliydi. Plesantam ayrilmadi vebbir tur kordon vardi boynunda. O yizden cok zor geldi bebek. Epidural alsaydim daha da zor olacagini soyledi doktor. Ama epiduralle cok kolay dogum yapan arkadaslarimda oldu. Biraz kismet isi sanirim. Suanki doktorum. Normal dogumda yine ayni sikintilari yasayabilecegimi soyluyor. Acikcasi cok fazla riske girmek istemiyor. Cunku komplikasyonu sikintili bi durum kanamayi durduramama ihtimalleri var. Ancak ben yinede normal dogum istiyorum. Neden bilmiorum. Kizim bu hafta dondu o donmeseydi belki mecbur kalacaktim. Saglikla kavusalimda aslinda cok onemli degil normal sezeryan. Akisina birak sende. Dogum bence uzerine cokda dusunulmemesi gereken bi durum :))
Canım bende nette bazı sayfalarda okudum, biliyorsun nette çok bilgi kirliliği var. bende de şeker olunca dedim herhalde bizim bebiş biraz tombişleşti ondan bu kadar sık oluyor. Canım sen doğum konusunda tecrübelisin benim ilk olduğu için acemilik çok sana danışmak istediğim bir konu var. mesela doğum sancılarımız başladı hastaneye gideceğiz. ne giymemiz gerekiyor. yani nasıl bir kıyafet giyelim hani kontrol yapılıyorya orada. birde evde ne kadar bekleyelim. vakit yaklaştıkça insan düşünüyor. :)
Canım ilk doğumda suyum geldikten sonra direkt gitmiştim öncesinde sancıdir nişan gelmesidir hiç olmadi. Su gelmeseydi hastane yakın olduğu için beklemeyi tercih ederdim. 5dakikanin altına düşünce giderdim.
Ne giydiğin önemli değil çünkü zaten gider gitmez hemen soyup hastane önlüğü giydiriyorlar. Ben hasta bezi ve önlüğü ile sancıları çekip doğuma girmiştim. Ne olduğunu anlamadan doğdu zaten ben daha uzun sürecek zannediyordum. 8bucukta suyum geldi 9bucukta hastanedeydim önce beni odama aldılar saat basi ebe gelip açılmayı kontrol ediyordu. En son 12 de 10 cm açılman var dediler dogumhaneye aldilar 00.42 de oğlum kucağımdaydi :) eşime önceden diyordum işte ilk doğum hemen olmaz 10-12 saat sancı çekenler var filan diye. O da gitmiş rahat rahat yemek yemiş filan takılmış bı geldi ki bebek doğuyor
Canım özel hastanede mi yaptın doğumu. evde suyun gelince bariz anlaşılıyor mu yani çok mu geliyor. :) 3 saat sonra doğum yapmışssın ne güzel.. 12 saat çekenler var mıbende hep suyu gelen hemen doğum yapıyor sanıyordum yada sancısı başlayan bir saate doğuruyor mesela ben evde suyum gelirse öyle çok panik yapmadan duşumu alıp yavaş yavaş hazırlanıp hastaneye gitsem olur mu bebeye birşey olmaz mı...:)
yani bebek sancı anında her türlü hareket ediyo öylemiCanım suyun geldiğini anlamama şansın yok çünkü şırıl şırıl geliyorki benim bebeğin başı doğum kanalını kapatmış o yüzden az bile gelmiş çünkü hastaneye gidince önce doktor muayene etmisti suyun geldiğine emin misin suyun var gorunuyor dedi. Ben su gelmeden önce icerden tık diye bi ses duydum bir şeyin açıldığını hissettim yani.
Panik meselesine gelince o an insan ister istemez panik yapiyor. Dizlerim titremisti benim :) yani öyle duş alayım hazırlık yapayım filan düşünemedim. Sadece tuvaletimi yaptım üstümü başımı değiştim hastane çantamı alıp yola çıktım. Ha bir de doğumda enerji olsun diye 3 hurma 1 muz yemistim :)
Uzun süre sancı çekenler var evet ama öyle dayanılmaz sancılar değil. Sancılar su geldikten sonra şiddetleniyor öncesinde adet sancisindan bile daha hafif oluyor. Zaten sanci bir dakika bile sürmüyor ve başta 15-20 dk gibi uzun aralıklarla geliyor. Yani 12 saat sancı dediysem de korkmaöyle filmlerdeki gibi bağır çağır durumu olmuyor yani :)
Bebeğe birşey olur mu konusuna gelince de bebek hareketlerini takip etmek gerekiyor. Bebek hareketleri sancı başladıktan sonra yavaslarsa ya da azalirsa hemen hastaneye koşmak gerek. Benim mesela sancı anında sanki bebek yukarı kaçmaya çalışıyordu ve korkuyordu gibi hissetmistim. Daha sık ve daha sert tekmeler atıyordu. Bebek sancı anında uyuyamaz çünkü rahim onu sıkıştırıyor. Uzun süre hareket etmezse sorun var demektir.
yani bebek sancı anında her türlü hareket ediyo öylemi
Aynen canım kıpır kıpır oluyor
anladım canım sağol ben doğum zamanı bebek hareket etmez o anki strest korkudan sanıyodum meğer tam tersiymiş demekAma bu söylediğim sancinin hafif olduğu zamanlar için gecerli değil şiddetli sancıyi kast ettim. Yine de bebek hareketini takip etmek lazım onun bir sayısı vardı şuan aklımda yok
anladım canım sağol ben doğum zamanı bebek hareket etmez o anki strest korkudan sanıyodum meğer tam tersiymiş demek
Canım suyun geldiğini anlamama şansın yok çünkü şırıl şırıl geliyorki benim bebeğin başı doğum kanalını kapatmış o yüzden az bile gelmiş çünkü hastaneye gidince önce doktor muayene etmisti suyun geldiğine emin misin suyun var gorunuyor dedi. Ben su gelmeden önce icerden tık diye bi ses duydum bir şeyin açıldığını hissettim yani.
Panik meselesine gelince o an insan ister istemez panik yapiyor. Dizlerim titremisti benim :) yani öyle duş alayım hazırlık yapayım filan düşünemedim. Sadece tuvaletimi yaptım üstümü başımı değiştim hastane çantamı alıp yola çıktım. Ha bir de doğumda enerji olsun diye 3 hurma 1 muz yemistim :)
Uzun süre sancı çekenler var evet ama öyle dayanılmaz sancılar değil. Sancılar su geldikten sonra şiddetleniyor öncesinde adet sancisindan bile daha hafif oluyor. Zaten sanci bir dakika bile sürmüyor ve başta 15-20 dk gibi uzun aralıklarla geliyor. Yani 12 saat sancı dediysem de korkmaöyle filmlerdeki gibi bağır çağır durumu olmuyor yani :)
Bebeğe birşey olur mu konusuna gelince de bebek hareketlerini takip etmek gerekiyor. Bebek hareketleri sancı başladıktan sonra yavaslarsa ya da azalirsa hemen hastaneye koşmak gerek. Benim mesela sancı anında sanki bebek yukarı kaçmaya çalışıyordu ve korkuyordu gibi hissetmistim. Daha sık ve daha sert tekmeler atıyordu. Bebek sancı anında uyuyamaz çünkü rahim onu sıkıştırıyor. Uzun süre hareket etmezse sorun var demektir.
Canım ilk doğumda suyum geldikten sonra direkt gitmiştim öncesinde sancıdir nişan gelmesidir hiç olmadi. Su gelmeseydi hastane yakın olduğu için beklemeyi tercih ederdim. 5dakikanin altına düşünce giderdim.
Ne giydiğin önemli değil çünkü zaten gider gitmez hemen soyup hastane önlüğü giydiriyorlar. Ben hasta bezi ve önlüğü ile sancıları çekip doğuma girmiştim. Ne olduğunu anlamadan doğdu zaten ben daha uzun sürecek zannediyordum. 8bucukta suyum geldi 9bucukta hastanedeydim önce beni odama aldılar saat basi ebe gelip açılmayı kontrol ediyordu. En son 12 de 10 cm açılman var dediler dogumhaneye aldilar 00.42 de oğlum kucağımdaydi :) eşime önceden diyordum işte ilk doğum hemen olmaz 10-12 saat sancı çekenler var filan diye. O da gitmiş rahat rahat yemek yemiş filan takılmış bı geldi ki bebek doğuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?