- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
Kızlar bebekleriniz için yatak aldınız mı?ben bir türlü karar veremiyorum ilk zamanlar sünger olsun deniyor ama almışken uzun süre kullanilsin istiyorum.visko,lateks,pamuk bunlarda ilk aylar için uygun değilmişsizler.neler aldınız?
İyi akşamlar hepinize kızlar
Bugün kontrolüm vardı dün gece çok sancım vardı uyuyamadım sabaha kadar kasılmadan... doktorda da iyice moralim bozuldu 10 gün önce gitmiştim sadece 135 gram almış 2500 olmuş çok dikkat ettim herzamnki gibi yediklerime neden böle oldu anlamadım ondan önceki hafta 6 günde 350 gram almıştı gelişimi 2 hafta önde gidiyordu şimdi 1 haftaya düştü... benZer şeyleri yaşayan var mı ?
Kızlar benim diş etlerim ve damaklarım çok şişti bir şeyler yerken zorlanıyorum dişlerimi fırçalarken kanama oluyor. Sıcak soğuk yememeye özen gösteriyorum bunun nedeni nedir sizce rahatsızım bu durumdan benim gibi olan varmı aranızda damaklarım hep şiş dilimi değdirince acıyor
Mide yanmasından uyuyamıyorum mide asidim sürekli boğazımı yakıyor ne yapsam geçmiyor sürekli kusucakmış gibiyim ses tonum kalınlaştı burnum tıkandı kendimi çok sağlıksız hissediyorum bu sebepten dolayı çok halsizim
Benimde süt içmeden yattığım geceler oluyor sürekli yanma halinde. Burnun yıkandı dediğin gibi sesim kalınlasti ve halsizlesti ölü gibi konuşuyorum resmenMide yanmasından uyuyamıyorum mide asidim sürekli boğazımı yakıyor ne yapsam geçmiyor sürekli kusucakmış gibiyim ses tonum kalınlaştı burnum tıkandı kendimi çok sağlıksız hissediyorum bu sebepten dolayı çok halsizim
Düzen gitti şimdiden ne olacak böyle bilmiyorum geceleri bi yerlerim ağırdıgi zaman dua ediyorum allahım çok uykum var şuan olmasın diye :)Bende aynı durumdayım
Benimde süt içmeden yattığım geceler oluyor sürekli yanma halinde. Burnun yıkandı dediğin gibi sesim kalınlasti ve halsizlesti ölü gibi konuşuyorum resmen
Düzen gitti şimdiden ne olacak böyle bilmiyorum geceleri bi yerlerim ağırdıgi zaman dua ediyorum allahım çok uykum var şuan olmasın diye :)
Sagliksiz şeylerle alacaksa az kilolu doğsun bence daha iyi canım. Bebek kilosu genetik benimki de minyon. Ama ben hamileligimin başından beri kusmadım ,midem yanmadı iştahım açıktı ve sağlıklı dengeli beslendim. Ben de yeyip yeyip kilo almayanlardanim. Bebegim de bana benzeyecek sanirim :) bence sağlıksız şeyler yemek yerine ceviz fındık badem tahin pekmez muz gibi şeyler yersen bebeğin kilosuna da iyi gelir sanirimBen de dikkat ediyodum ama bozduğumdan beri mide yanması ağrısı başladı bi haftadır iyickilo çok almadım dikkat ediyodum diye ama bebeğimin kilosu az gibi geliyo bana 32+0da 1800gr 40cm çıktı ölçümleri bana küçük gibi geliyo nasıl sizce? Acaba ben kilo almıyom diye o da mı almıyo
İlk 6 ay sünger öneriliyor cnm omurilik gelişimi için en sagliklisiymis ama banada sert geliyor o yüzden alamadım sunger.yorganada daha gerek olmaz herhalde ya yine ilk 6 ay falan yumuşak yorgan yatak boğulma tehlikesi olacağı için onerilmiyorBenim annem bebeğe uygun ince ağır olmayan yumuşacık yün yorgan ve döşek yaptı 2 ayrı takım. Süngeri ortopedik ama direk süngere yatırmak çok sert olur yeni doğan bebeği. Her yerde malesef elyaf / pamuk yorgan yataklar satılıyor bunlar bebeği terletip terini emmiyor sağlığı ve hassaslığı açısından yün olmasını tercih ettik.
Günaydın 2 gündür sabah uyandığımda el parmaklarım şişmiş oluyor neden olur aceba kontrol pazartesi ya da Çarşamba ama neden şişer ki böyle ayaklarda falan yok eller sadece
Bende o e bebekte viskoyu almak istiyorum da bı turlu karar veremedim cnm ama dediğinde mantıklı belki orda yatmayacak ilk 3 ayBen park besik aldim gecen hafta e bebekten icinede visko yatak aldim canim. Ama zaten emerse ilk 3 ay benimle yatar. Mevsim kis olacagi icin bebegi surekli yatagindan kaldir yatir yapmam hastalanmasin diye.
Bazen bende öyle diyorum valla cnm bizim yatagimiz bile yoktuKalbim10da normal bi yatak aldık besigine yaylı yataklardan , sepet besigin yatağı zaten sunger, bu yüzden annem incecik yüzden bir yatak yaptı yatakların üzerine. Yorgan hem pamuk var uyku setinin içinde, anaaannesi bide hafif bi yun yorgan yaptı onları kullanmayı düşünüyorum ben . Çok takılmamak gerekir bence herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz ama yanılma oranımız çok yüksek. Eşim bazen biz bunlarla büyümedik , bize noldu diyor. Artık yavas yavas hak vermeye başladımm diyebilirim
Ayy masallah rabbim saglikli huzurlu uzun ömürler versin analı babalı büyümeyi nasip etsin insallahMerhabalar
Teşekkür ederim dualarınız için bebeğim yanımda. Biraz küçüğüz 2250 gr.
Benimde ağrılarım var sezaryenden dolayı.
Kasım annelerinin yazmadan sıkı takipçisiydim. @ruyam28 özellikle bebeğin için masada narkozu beklerken çok dua ettim.. Allah kabul etsin inşallah.
Hepinize vaktinde sağlıklı doğumlar diliyorum.
Benimde sabahları ellerim ve yüzüm sis oluyor ama gün içerisinde geçiyor cnm normal diye düşünüyorum ödem oluyorGünaydın 2 gündür sabah uyandığımda el parmaklarım şişmiş oluyor neden olur aceba kontrol pazartesi ya da Çarşamba ama neden şişer ki böyle ayaklarda falan yok eller sadece
Eki Görüntüle 2197154 Eki Görüntüle 2197156 Hediyelik yapacaksan benim aldığım şişeler senin magnete uygun, içinde senin emziklerden var :)
Geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı. bana da antibiyotik yazdı 600 mg günde bir ve uromisin de verdi. İnşallah geçer. Benim hiç ağrım yok işin tuhaf yanıBende de cikti canim tek dozluk uromisin verdi ama geçmedi idrar kültürü yapıldı onda çıkan bakteri türüne göre antibiyotik verilecek. En sevmedigim şeydir antibiyotik kullanmak ama gerekli. Eltimin bebeği 1 hafta kuvezde kaldı eltimde idrar enfeksiyonu varmış farkedilmemis bebeğe gecmis
Günaydın 2 gündür sabah uyandığımda el parmaklarım şişmiş oluyor neden olur aceba kontrol pazartesi ya da Çarşamba ama neden şişer ki böyle ayaklarda falan yok eller sadece
Aynı ağrı bende de oluyor canım 2 haftadır. Hatta yürürken bacaklarımın arasını açamıyorum. Dinlenmek tek çözümü oluyor. Normal ağrılarmış mecbur çekeceğizKizlar aksam ilk defa belime adet sancisindan biraz daha şiddetli bi agri girdi gecmek bilmedi bir sure sonra ayni agri kasiklarima vurdu yalanci sancilar olabilir mi biraz dinlendim gecti cok şükür
Canım erken de başlayabilir. Bende 30 haftadan beri var. Hatta birden bıçak saplanır gibi oluyor tam kasıklarıma. Ağladığım çok oldu bu ağrılardan. Üstelik ikinci gebelik ve ilkinde bu yalancı sancıları hiç yaşamamıştım. Her hamilelikte bile olmuyor demek ki. Sürekli Doğum mu başladı diye kafana takma rahat ol bence. Sonlara yaklaşmışsın ne güzelGünaydın kızlar son 3-4 gündür bel, sırt ve kasık ağrısı çekiyorum. Uyuyamıyorum bile artık. Nasıl böyle oldu anlamadım. 35+6 günlüğüm bunun 38de falan başlaması gerekmiyor muydu? Acaba doğum habercisi mi? 1-2 haftaya doğum başlar mı? Nişan geldi mi diye baka baka bi hal oldum.
İyi cesaret etmişsin dinlene dinlene gelinKızlar kayseri den ankaraya yola çıktık çok önemli bir sunum var. Biraz gerginim doktor müsade etti ama bebek ankaralı olacak diye korkmaya başladım. Dua edin inşallah hayırla gidip gelelim. Allah utandırmasın
Sana da geçmiş olsun canım. Bende de ağrı yanma yok. Doktorum gizli enfeksiyon olabiliyor diyerek yaptırdı. Sadece rengi sarımsı. Bu sefer ilaca gerek yok suyu arttır dedi. Inşallah sana da ilaçların iyi gelirGeçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı. bana da antibiyotik yazdı 600 mg günde bir ve uromisin de verdi. İnşallah geçer. Benim hiç ağrım yok işin tuhaf yanı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?