- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
Benim sezaryen olacak. Bir günde de çıkan var 2 günde de. Duşu söyleyen de sezaryen olan arkadaşımdı ondan aldım havluyu ben de :) Allah hepimize gönlümüzden geçenleri versin inşallah canım :)Sezeryan olursa eger bizim hastanede 2 gün yatiriyormus ama benim hic aklima gelmemisti dus almak. Hani dikis olursa izin vermezler zaten diye düsünmüstüm. Normal dogumdada zaten 1 gece kaliniyormus. Bende aliyim yanima ne olur ne olmaz kan falan rahatsiz ederse bende alirim dus aliniyor madem. İyiki soyledin :) insallah dogumun gönlüne göre olsunolsun
Beni cuma günü çağırdı yine. Sordum bı daha yine bakilicak mı hayir dedi.ama tabi sancı çıkar başka bsy olursa bakabilir canim
Uf nekadar az kaldı doğuma 38 sin :) çok heyecanlı
Ben de havlu koydum.dogumdan önce duş alın diyorlar ya olur da evde alamazsam hastanede vücuduma su dökerim, doğum sonrası da yıkamam gerekir belki düşüncesiyle koydum canım
emzik vermeyi düşünmüyor musun. Biberon. Göğüs pompası. Puset. 1 de kalın battaniye çıkarkende lazım olurHanımlar sonunda kendi çantamı da hazırladım fakat valize koymak istemedim niyeyse ve spor çantama koydum ve biraz sıkıştısanırım pijamalar kırışacak. Bir de ne kadar depend koymalıyız? Ben 6 adet koydum. Çanta içindekileri de şöyle sıralayayım belki fikir olur;
- Bir adet uzun kollu pijama
- Bir adet kısa kollu pijama( bana başkaları aldığı için evde duracağına koyayım dedim)
- Bir adet gecelik( ilk bunu giydiriyolarmış) ve sabahlığı
- Bir adet emzirme sütyeni
- Bir adet emzirme atleti
- Üç adet külot
- Bir normal, bir kalın olmak üzere 2 çorap
- Bir miktar göğüs pedi( zaten çok ince koymamın zararı olmaz dedim)
- Göğüs ucu kremi( şart değil)
- Havlu
- Seyahat boy şampuan
- Seyahat boy diş macunu ve fırçası( doğum için hususi almadım zaten bi yere giderken bunları götürüyorum)
- Sabun( hastanede sıvı sabun var ben sevmiyorum)
- Depend 6 adet( ben önceden almıştım baktım orta boymuş inşallah sıkıntı çıkmaz. )
- Normal ped
- Hastanede giymelik terlik
- Lohusa tacı ve terliği( tamamen isteğe bağlı)
Ekstra bir poşet yaptım içinde;
- Magnetler
- Magnet koyacağım çukur tepsi
- Çikolata
- Çikolata koyacağım düz tepsi
- Plastik bardak
- Plastik tabak
- Kullan at masa örtüsü
Arkadaşım çeşme sürahi verdi ama o kadar büyük ki götürmeye üşeniyorum yemin ederim :) o yüzden o muamma. Sonuçta kimse çeşmeden gidip doldurmayacak yine annem falan ikram edecek içecek o da şişeden doldurulur yani belki :)
Eksiğim varsa söylerseniz sevinirim :)
sezeryan mı olacaktın. Tansiyon normal doğumda ısınmayla yükselebilir gibi geldide merak ettim.Ben de ilaç istedim doktordan yazmadı bu rennie duoyu verdiki ağır mide hastasıyım buna rağmen vermedi hap keşke verseydi. Bugün az iş yaptım tansiyon 12-10 nabız 142 çıktı. Beni 14-9 çıksa da artık çok önemsemiyolar . Çünkü testler her şey normal protein kaçağı yok, ödem yok , idrar da biriktirdim temiz çıktı. Sürekli yüksek olmadıkça önemsemiyorlar. Şu an da tansiyonu düzenli ölçüyorum canım. Bu sebeple 2 gün hastanede bile yattım. Doktorum ev kontrolü verdi. Yüksek çıkıp düşmezse hemen gel dedi. :) sol kulağımda basınç oluyor ara ara ama tansiyonum çok yüksek olmadığı için gitmedim 3 hafta olacak en son kontrol üstüne. Neyse ki çok az kaldı. Allah tüm gebelerin yardımcısı olsun.
Bebek icin pek bisey yaxmamis sanki bende kiyafetleri sorucaktimemzik vermeyi düşünmüyor musun. Biberon. Göğüs pompası. Puset. 1 de kalın battaniye çıkarkende lazım olur
Ayy canım 142 nabızda kalbin fırlayacak gibi olmadı mı? Demek olağan durum. İyi bak herşeyin temiz çıkmış endişelenmezsin en azından. AminnnnBen de ilaç istedim doktordan yazmadı bu rennie duoyu verdiki ağır mide hastasıyım buna rağmen vermedi hap keşke verseydi. Bugün az iş yaptım tansiyon 12-10 nabız 142 çıktı. Beni 14-9 çıksa da artık çok önemsemiyolar . Çünkü testler her şey normal protein kaçağı yok, ödem yok , idrar da biriktirdim temiz çıktı. Sürekli yüksek olmadıkça önemsemiyorlar. Şu an da tansiyonu düzenli ölçüyorum canım. Bu sebeple 2 gün hastanede bile yattım. Doktorum ev kontrolü verdi. Yüksek çıkıp düşmezse hemen gel dedi. :) sol kulağımda basınç oluyor ara ara ama tansiyonum çok yüksek olmadığı için gitmedim 3 hafta olacak en son kontrol üstüne. Neyse ki çok az kaldı. Allah tüm gebelerin yardımcısı olsun.
Birden boşaldı ilkinde. Hastaneyi aradım antibiyotik vurulmalı denildi. Gece idi gittik sancı açılma yok. 39+5 idik. Normal doğum düşünüyorduk.Doğum hanede tuttular. Öğlene doğru suni sancı verdiler ; birkaç saate oldu.Teşekkür ederim hepimiz inşallah. Su gelince hemen doğum oldu mu?
Allah nasıl hazırlıyor bana da çok ilginç geliyor bu durum. Haydi bende gece dişten uyumayan bir Bebek var olmayan da hazırlanıyor.Amin canim insallah. Benim uykusuzlugumun sebebi fiziksel degil cok sismedi karnim oyle rahatsiz etmiyor. Vucut kendini anneligemi hazirliyor nedir sebepsiz yere uykusuzm. Kafama birsey taktigimda yok. Uykum geliyor yatiyorum yatakta cin gibiyim evin icinde sabaha kadar ordan oraya gidiyorum. Evde bütün odalarda yatak acik :)) yarim saat daliyorum uykuya sonrs 3-4 saat ayaktayim. Bu sekilde bir döngü olustu. Ben ki uyku diye ölen bir insandim. Bi kere uyursam 9 saatten asagi uyanmazdim. Öyle olsaydim buyuk ihtimalle bebek bakamazdim o yuzden Allah tarafindan bu hale geldigime inaniyorum :))
Bebek için olanları yazmamışsın canım. Ben Doğuma giderken normal sütyen takıyordum. Askıları çıkmayan. Onu çıkartmadan önlüğü giyebilirsin demişlerdi. Doğum olunca hemen geceliğimi giydirip öyle odaya aldılar. Odaya gider gitmez Bebek geldi haydi Emzir, dediler. Geceliğin emzirme yeri yok, düğmeleri çözdüm sütyen ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor. Askılarını kesecek makas yok. Boynumda kaldı simsiyah birşey. Eşim de çat çat foto çekiyor ilk emzirme anını. Ya dedim ne yapıyorsun. Tüm fotolarda boynumdan kurtaramadığım siyah sütyen :)))) Fular sanmışmış :))) Şimdi giderken ona göre giyinip gideceğim katakulleye gelmeyeyim yine :)))Hanımlar sonunda kendi çantamı da hazırladım fakat valize koymak istemedim niyeyse ve spor çantama koydum ve biraz sıkıştısanırım pijamalar kırışacak. Bir de ne kadar depend koymalıyız? Ben 6 adet koydum. Çanta içindekileri de şöyle sıralayayım belki fikir olur;
- Bir adet kısa kollu pijama( bana başkaları aldığı için evde duracağına koyayım dedim)
- Üç adet külot
- Havlu
- Seyahat boy şampuan
- Seyahat boy diş macunu ve fırçası( doğum için hususi almadım zaten bi yere giderken bunları götürüyorum)
- Depend 6 adet( ben önceden almıştım baktım orta boymuş inşallah sıkıntı çıkmaz. )
- Normal ped
- Magnetler
- Çikolata
- Plastik bardak
- Plastik tabak
- Kullan at masa örtüsü
Arkadaşım çeşme sürahi verdi ama o kadar büyük ki götürmeye üşeniyorum yemin ederim :) o yüzden o muamma. Sonuçta kimse çeşmeden gidip doldurmayacak yine annem falan ikram edecek içecek o da şişeden doldurulur yani belki :)
Belirti olmadan bakmıyorlar canım. Nst ve ultrason görüntüsüne göre karar verirler, diye düşünüyorum.Kizlar bilgisi olan varsa birsey soracagim. Ben cati muayenesini oldum hersey yolunda giderse normal dogum dedik. benim 39. Haftamda rutin kontrolum var eger sancim olmazsa, dogum da baslamazsa beni yine cati muyanesine alir mi doktor? Yani ortada hicbir belirti yokken aciklik var mi diye kontrol ediliyor mu? Ben kurcalanarak dogum baslasin istemiyorum cocuk gelecegi zamani kendi belirleyip gelsin istiyorum.
mavila canim eger gidecek durumda isen bir eczaneye ugra bir bak incele.cantasini.falan urun zaten tartisilmaz dogal
icinde kalmasin. ben memnunum ama belki sen memnun kalmazsin. benim ayrica nike sirt cantam vardi. ikisinide kullanirim diye dusunuyorum ayrica canta almadim acikcasi.
Cnm ben hep bubchen kullandım oğlum hiç pişik olmamıştı. Kızımda da yine bubchen aldım. Şampuan pişik kremi, bakım sütü ve yağını aldım. Ben memnunum tavsiye ederim.[/QUO
Canım bübchen ile çok güzel yorumlar var . özellikle kokusunu çok beğenmişler, doğal parfümlü. Şampuanın yanında alırsam sütü nü mü yağını mı tavsiye edersin. Hangisi daha güzel. İkisini de almaya gerek var mı. Set olanı var şampuan sabun süt , pişik kremi. Bana süt, yağ , şampuan lazım aslında. Wash jeli güzel. Güzel yanları neler.
Dr bana 38+3 te alacağını söylediSezeryan doğum olucaklar doğum için gün verildi mi ? Kaç haftalıkken sezeryana alıyorlar ? Ben 36+5 haftayım şuan. Doğumum ne zamana olur sizce ?
Hanımlar sonunda kendi çantamı da hazırladım fakat valize koymak istemedim niyeyse ve spor çantama koydum ve biraz sıkıştısanırım pijamalar kırışacak. Bir de ne kadar depend koymalıyız? Ben 6 adet koydum. Çanta içindekileri de şöyle sıralayayım belki fikir olur;
- Üç adet külot
- Havlu
- Seyahat boy şampuan
- Normal ped
- Magnetler
- Çikolata
- Plastik bardak
- Plastik tabak
- Kullan at masa örtüsü
Bana 31. haftada verdi 39+1de inşallahSezeryan doğum olucaklar doğum için gün verildi mi ? Kaç haftalıkken sezeryana alıyorlar ? Ben 36+5 haftayım şuan. Doğumum ne zamana olur sizce ?
Bugün rap dinledimBebişi müZik sesine tepki vermeyen varmı acaba?
Bu benim çantam ki. Bebeğin çantası ayrı. Süt sağma makinasını evde bırakıcam eşim lazım olursa getiricek. Dezenfekte ettim hazırda bekliyor.emzik vermeyi düşünmüyor musun. Biberon. Göğüs pompası. Puset. 1 de kalın battaniye çıkarkende lazım olur
Evet canım hem tansiyondan hem panik ataktan doktorum senin sezaryen olman gerekiyor dedi. Ben de evde düşünüp kararımı söyledim sonraki kontrolde.sezeryan mı olacaktın. Tansiyon normal doğumda ısınmayla yükselebilir gibi geldide merak ettim.
Valla farketmedim nabzı o kadar ben tansiyonum düştü sandım. Ki nabzım 65/70 arası normalde. İlginç şeyler oluyor :)Ayy canım 142 nabızda kalbin fırlayacak gibi olmadı mı? Demek olağan durum. İyi bak herşeyin temiz çıkmış endişelenmezsin en azından. Aminnnn
Birden boşaldı ilkinde. Hastaneyi aradım antibiyotik vurulmalı denildi. Gece idi gittik sancı açılma yok. 39+5 idik. Normal doğum düşünüyorduk.Doğum hanede tuttular. Öğlene doğru suni sancı verdiler ; birkaç saate oldu.
2. De de sancı hafif vardı. Öğlen nişan gelmişti. 40+0 da. Gece 12 gibi gittik. Açılma 1 cm di. Suni sancı taktılar. 2,5 saat sonra bebeğim doğmuştu. Benim günü dolduğu İçin öyle yaptılar belki. Belki normal bekliyoruz diye.
Allah nasıl hazırlıyor bana da çok ilginç geliyor bu durum. Haydi bende gece dişten uyumayan bir Bebek var olmayan da hazırlanıyor.
Bebek için olanları yazmamışsın canım. Ben Doğuma giderken normal sütyen takıyordum. Askıları çıkmayan. Onu çıkartmadan önlüğü giyebilirsin demişlerdi. Doğum olunca hemen geceliğimi giydirip öyle odaya aldılar. Odaya gider gitmez Bebek geldi haydi Emzir, dediler. Geceliğin emzirme yeri yok, düğmeleri çözdüm sütyen ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor. Askılarını kesecek makas yok. Boynumda kaldı simsiyah birşey. Eşim de çat çat foto çekiyor ilk emzirme anını. Ya dedim ne yapıyorsun. Tüm fotolarda boynumdan kurtaramadığım siyah sütyen :)))) Fular sanmışmış :))) Şimdi giderken ona göre giyinip gideceğim katakulleye gelmeyeyim yine :)))
Çeşme sürahi varsa ben kullanırdım.Görüntüsü güzel oluyor. Bu sefer lohusa şerbeti yapmayacağım; hazır Osmanlı şerbetlerinden alacağım. Bebekle ben de ona üşendim.
Belirti olmadan bakmıyorlar canım. Nst ve ultrason görüntüsüne göre karar verirler, diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?