- 21 Kasım 2016
- 3.680
- 5.251
- 158
Evet biraz pahali ama kesinlikle mustela. Ilk oğlumda onu kullanmıştım. Gerçekten ederinin değerini veriyor.Kızlar hemen hemen çok şükür hazırlıklarımız bitti. dün hastane çantamızı hazırladık. sağolsunEmira SY verdiği kilitli poşet fikri çok çok işimize yaradı herşey çok düzenli tertipli oldu. Çok teşekkür ediyorum buradan... Kroplastın poşeti çok kaliteli değil. imkan olsa ikeadan alınırsa çok ıyı olur. ama iş gördü. birde son eksiğimiz bebeğe banyo seti alacağım ama mustela ile bübchen arasında kararsız kaldım.. çanta halindeki setlerden alacağım şampuan , krem, yağ olan. ikisi içinde çok güzel yorumlar var. mustela biraz daha pahalı ama milim olarak daha fazla.. sizler ne aldınız acaba daha önce kullananlar var mı bu çantalı setlerden alan var mı hangisini sipariş versem acaba.....
Iyiyiz hamdolsun. Sen nasılsın canım. Benimde valla bebisin kiyafetleri hazir benim kıyafetler değil :) netten bakıyorum karar veremedim. Bide biberon emzik falan kaldı.Merhaba hayırlı aksamlar arkadaslar nasilsiniz? Ben bugun izne ayrildim cok sukur ki hafta sonu temizligim yapildi evde bu hafta yavas yavas bebisimin kiyafetlerini yikayacagim dha canta hazirlamadim utu yapcam cok işim war bnm gibi uyusuk olan var ki aranizda herkes hazırlıkları tamamlamış bn kaldm tek:))
Sezeryan doğum olucaklar doğum için gün verildi mi ? Kaç haftalıkken sezeryana alıyorlar ? Ben 36+5 haftayım şuan. Doğumum ne zamana olur sizce ?
Evet önceden almakta cok mantikliymis. yanimda dursun yapmasam bile. Hastaneye ev uzak git gel yapamayiz herseyi goturelim :)Beni cuma günü çağırdı yine. Sordum bı daha yine bakilicak mı hayir dedi.ama tabi sancı çıkar başka bsy olursa bakabilir canim
Ben de havlu koydum.dogumdan önce duş alın diyorlar ya olur da evde alamazsam hastanede vücuduma su dökerim, doğum sonrası da yıkamam gerekir belki düşüncesiyle koydum canım
Gercekten uyumamak icin hicbir sebebim yok. Ne agri ne sizi, baska cocugumda yok esimle yalniziz. Hamileligim rahatsizda etmiyor. Bu aralarda dogum harici aklimda biseyde yok. Ben baska bir aciklama bulamiyorum vucudum hazirlaniyor heralde diyorum :))Ayy canım 142 nabızda kalbin fırlayacak gibi olmadı mı? Demek olağan durum. İyi bak herşeyin temiz çıkmış endişelenmezsin en azından. Aminnnn
Birden boşaldı ilkinde. Hastaneyi aradım antibiyotik vurulmalı denildi. Gece idi gittik sancı açılma yok. 39+5 idik. Normal doğum düşünüyorduk.Doğum hanede tuttular. Öğlene doğru suni sancı verdiler ; birkaç saate oldu.
2. De de sancı hafif vardı. Öğlen nişan gelmişti. 40+0 da. Gece 12 gibi gittik. Açılma 1 cm di. Suni sancı taktılar. 2,5 saat sonra bebeğim doğmuştu. Benim günü dolduğu İçin öyle yaptılar belki. Belki normal bekliyoruz diye.
Allah nasıl hazırlıyor bana da çok ilginç geliyor bu durum. Haydi bende gece dişten uyumayan bir Bebek var olmayan da hazırlanıyor.
Bebek için olanları yazmamışsın canım. Ben Doğuma giderken normal sütyen takıyordum. Askıları çıkmayan. Onu çıkartmadan önlüğü giyebilirsin demişlerdi. Doğum olunca hemen geceliğimi giydirip öyle odaya aldılar. Odaya gider gitmez Bebek geldi haydi Emzir, dediler. Geceliğin emzirme yeri yok, düğmeleri çözdüm sütyen ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor. Askılarını kesecek makas yok. Boynumda kaldı simsiyah birşey. Eşim de çat çat foto çekiyor ilk emzirme anını. Ya dedim ne yapıyorsun. Tüm fotolarda boynumdan kurtaramadığım siyah sütyen :)))) Fular sanmışmış :))) Şimdi giderken ona göre giyinip gideceğim katakulleye gelmeyeyim yine :)))
Çeşme sürahi varsa ben kullanırdım.Görüntüsü güzel oluyor. Bu sefer lohusa şerbeti yapmayacağım; hazır Osmanlı şerbetlerinden alacağım. Bebekle ben de ona üşendim.
Belirti olmadan bakmıyorlar canım. Nst ve ultrason görüntüsüne göre karar verirler, diye düşünüyorum.
Ohh canım artık dinlenirsin keyfini çıkarırsın. Ohooo merak etme ben senden çok daha gerideyim. Temizliği kasımın ilk haftası yaptırıcam. Bebek eşyalarını daha düzenleme yerleştirme var. Hastane çantasını 36 haftada falan hazırlamayı düşünüyorum. Haa bide buzluk hazırlığı varMerhaba hayırlı aksamlar arkadaslar nasilsiniz? Ben bugun izne ayrildim cok sukur ki hafta sonu temizligim yapildi evde bu hafta yavas yavas bebisimin kiyafetlerini yikayacagim dha canta hazirlamadim utu yapcam cok işim war bnm gibi uyusuk olan var ki aranizda herkes hazırlıkları tamamlamış bn kaldm tek:))
Hanımlar sonunda kendi çantamı da hazırladım fakat valize koymak istemedim niyeyse ve spor çantama koydum ve biraz sıkıştısanırım pijamalar kırışacak. Bir de ne kadar depend koymalıyız? Ben 6 adet koydum. Çanta içindekileri de şöyle sıralayayım belki fikir olur;
- Bir adet uzun kollu pijama
- Bir adet kısa kollu pijama( bana başkaları aldığı için evde duracağına koyayım dedim)
- Bir adet gecelik( ilk bunu giydiriyolarmış) ve sabahlığı
- Bir adet emzirme sütyeni
- Bir adet emzirme atleti
- Üç adet külot
- Bir normal, bir kalın olmak üzere 2 çorap
- Bir miktar göğüs pedi( zaten çok ince koymamın zararı olmaz dedim)
- Göğüs ucu kremi( şart değil)
- Havlu
- Seyahat boy şampuan
- Seyahat boy diş macunu ve fırçası( doğum için hususi almadım zaten bi yere giderken bunları götürüyorum)
- Sabun( hastanede sıvı sabun var ben sevmiyorum)
- Depend 6 adet( ben önceden almıştım baktım orta boymuş inşallah sıkıntı çıkmaz. )
- Normal ped
- Hastanede giymelik terlik
- Lohusa tacı ve terliği( tamamen isteğe bağlı)
Ekstra bir poşet yaptım içinde;
- Magnetler
- Magnet koyacağım çukur tepsi
- Çikolata
- Çikolata koyacağım düz tepsi
- Plastik bardak
- Plastik tabak
- Kullan at masa örtüsü
Arkadaşım çeşme sürahi verdi ama o kadar büyük ki götürmeye üşeniyorum yemin ederim :) o yüzden o muamma. Sonuçta kimse çeşmeden gidip doldurmayacak yine annem falan ikram edecek içecek o da şişeden doldurulur yani belki :)
Eksiğim varsa söylerseniz sevinirim :)
Ben varımMerhaba hayırlı aksamlar arkadaslar nasilsiniz? Ben bugun izne ayrildim cok sukur ki hafta sonu temizligim yapildi evde bu hafta yavas yavas bebisimin kiyafetlerini yikayacagim dha canta hazirlamadim utu yapcam cok işim war bnm gibi uyusuk olan var ki aranizda herkes hazırlıkları tamamlamış bn kaldm tek:))
Aynı benimki yaa korkuyorum böyle olunca oh içimi rahatlattın
mavila
Cnm ikisinide kullanndım ben.
Bakım sütünü nemlendirici gibi kullanabilirsin malum kış ayı.
Yağı masaj için güzel oluyor. Ben duştan sonra masaj yapıyorum bebeğime. Rahatlatıyor ve çok şükür gaz sorunu da yaşamıyorum. Psikolojik mi bilmiyorum :) oğlum da hep böyle yaptım ve hiç gazlı bir bebek değildi.
Sen ihtiyacına göre karar ver cnm.
Bana verdi cnm 13 kasım. 23 normalde . Şuan 34+3Sezeryan doğum olucaklar doğum için gün verildi mi ? Kaç haftalıkken sezeryana alıyorlar ? Ben 36+5 haftayım şuan. Doğumum ne zamana olur sizce ?
Ben büyük boy valiz hazırladım cnm . Ama bizim oda ve doğum çekimi vs de olacağı için yastığıydı kapı süsüydü filan süsleri filan epeyce yer alıyo. O yüzdende çanta çanta uğraşmamak için valizin bi tarafını süsler, hediyelikler ve bez ( bakım ürünleri bana bez vs gibi) şeylerlee diğer tarafıda paket paket kendi giyeceğim onun doğunca giycekleri ve ekstra aldıklarım , hastaneden çıkarken giyceklerim, bi poşette de emzik biberon gibi malzemeleriyle doldurdum. Rahat rahat sığdı .Bir çanta yeter mi iki çanta mi hazirlayayim hastane için kızlar?
Çantanızda neler var?
Ben cuma Doğum yapacağım daha temizlik filan YÖK ortada :) pazar temizlendi Asllında ama bugün yine aynı yine aynıBen varımBadana, temizlik tamamlandı bizim de. Halılar storlar gelecek yarın. Bugün tülleri paspaslari yıkadım. Evin işleri bitince bebiş kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip yerleştiricem bide dogum çantamı hazirlicam. Ben acibademde doğum yapicam bebek için herşeyi hastaneden veriyorlar sadece kendim için çanta hazirlicam
Onu giderken alacağım peluş hırkam var. Ama şu an da giydiğim için koymadım :)Kendin için bir de şal gibi bişey al üşüyormuş insan öyle diyorlar
Benimki hareketli gün içinde ama müziğe sese tepki vermiyo ondan korkuyorum neden diyeKorkma yani bazi bebekler oyle kabullenmek lazim. Gun icinde hafifte olsa icinde tikirti varsa yeterli. O kadar ki azla yetiniyorm
Kokusuna hiç dikkat etmedim cnm bana kokusuz gibi geldi.Bende hem süt hem yağ almak istiyorum canım. Bübchende soft bir papatya kokusu var diyorlar doğal. Kokusu nasıl canım. Nemlendirmesi. Pişikte kantoron yağı kullanmayı düşünüyorum yada sudokrem çok iyi kendim için almıştım. Vücuttaki çıbanları bile sabaha kadar söndürüyor. Jhonsses baby nin sabunu nu almıştım benim bile gözümü yaktı. Minicik kuzuya ne yapar. Yeni doğan almak şart. :)
Benim 38+0 da alicakSezeryan doğum olucaklar doğum için gün verildi mi ? Kaç haftalıkken sezeryana alıyorlar ? Ben 36+5 haftayım şuan. Doğumum ne zamana olur sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?