- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Yok canım saçma gelmedi çünkü bende ilk takvim eklemekle eklememek arasında kaldım sonra ekledim bi sonra tekrar kaldırdım.Aynı tedirginliklerden dolayı.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :)Benimki 38+2 oldu bugun itibariyle :) ya belki sacma gelebilir ama ben ilk bebegimi 8 haftalikken kalbi durmasi sonucu kaybettim o yüzden bu sefer kucagima alana dek inanamicam galiba o yüzden takvime ekletmedim canim.
Amin insallah canimYok canım saçma gelmedi çünkü bende ilk takvim eklemekle eklememek arasında kaldım sonra ekledim bi sonra tekrar kaldırdım.Aynı tedirginliklerden dolayı.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah :)
Canım günaydın benim de geçen hafta dr.um kafasi doğum kanalına girmiş dedi sırtı karnıma bakıyor yüzü arkaya sayfalarda geri gelirken gördüm biri yazmış ama hatırlayamadım benimde anneannem geçen gün senin karnın aşağı indi yakınlaştı günün dedi 87 yaşında oturduğu yerden göbek attıKızlar merhabalar nasılsınız:) benim kız bir aydır doğum pozisyonunu aldı ama geçen hafta kontrolümde yüzüne bakalım dedim doktoruma oda doğum kanalıma sokmuş göremiyorum dedi ama dogum riskin var fln deme kafasının doğum kanalında olması bi riskmidir ki o an sormakta aklıma gelmedi doktoruma
Canım doğum yapmışsın sanırım, rabbim analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :)
Tabiki oyle once onlarin iyiligi . şimdi iyi mi bebisin toparlanabildinmi sende canım
Allah bi daha yaşatmasın böyle bi gün evladıyla kimseyi imtihanı etmesin inşallah.allah razı olsun cnm. Uykusundan 2 kere uyandı bugun uyanmazdı elin mi acıyo dedım elini ağzıma verdi öpüyüm diye o kadar kotu bi gün geçirdim ki anlatamam kendimi kaybettim resmen napıcagımı sasırdım . En son oğlumun elini kurtarın diye bağrıyodum çok kotu bi andı :.(
Utanmak değilde utlanmak çekinmek yani. Cok sewıyolar enes edizi gelmesin filan asla demıyolar getırın dıyolar aksıne sabahtan getırsın babası fılanda dıyolar ama ıcın el vermıyo ki gozum gormeden yedıgını ettıgını orda oyuna dalıp yemıyomus gibi gelıyo cok ıstahlıdır normalde acıktımı kimseye sormaz ne bulursa acar dolabı alır yer ama anne yüreği sanırım bu :.(
Sağol cnm. Evet cok korktu ılk kez gozlerı kıpkırmızıydı .ama o kadar dayanıklıki maşallah dıyorum en fazla 10 dk ağlamıştır o da bağıra bağıra bile değil . Sonra bişey olmamıs gibiydi
Tamam cnm sımdı yaparım sağol. Sıcagıyla anlamadıysa fılan dıye yarın kontrol edıcem varsa bi durum yenıden goturcem. Hareketlerinde vs bı sorun yoktu
Ah yatıp dınlenmek ne mumkun kuzum. Kalkıp kv gıdıyorum bu sefer ev olece kalıyo aklıma bın tane ıs sıralanıyo yapmayınca içim rahat etmıyo.
Daha bu yavrumun doğum gununu kutlıcaktım sırada ay sonuna o vardı. Sonra yıne kutlama sonrası yardımcı cagırıp temızlık yaptırcam koltukları yılatcaktım. Halılarım yıkandı perdeler temiz. Ama daha bu genel işler duruyo . Bugun sancılı sancılı bide yazlık kışlık dolabı yerlestırmıştım ne bılıyım 75 lere vurdugunu benoda cıktı aradan. Benim dolap içlerim düzgün hamılelıgımın başında yavas yavas yapmıstım ama genede genel temızlık halleri vs ıste
Sağol cnm
Amin canım sağol bakalım. Magnezyum verdi sabah akşam içicem fayda eder ıns. Bi an once gelsede rahatlasam dıyodum ama ıs basa dusunce hıc hazır değilım daha ıslerm bıtmedı dedım kendı kendıme
MLesef sn yeler ıcınde yapıyolar. Cok sağol
Yok cok sewıyolar sorun etmıyolae ama dagılıyo onunda evı belli bı saatten sonra oda artık kızıyo durmak bılmıyo cunku bazen haklı olarak
Sağol cnm
Allah acil şifalar versin kıyamam miniğe bir an önce oda toparlar inşallah.Çok kilomuz varmış gibi biraz verdik. 2150 gr şuan hastanede mama çok çok zor verdiler aç kaldı tabi çıkarken biraz sarılıkla çıktık. Şimdi aç kalmamasına dikkat ediyorum ki atlatalım hayırlısıyla..
bende dünden beri kendimi daha iyi hissediyorum çok şükür..
Moralini bozma bence yeterki sende bebekte sağlıklı olun bve iyi olunGünaydın bugün bizde de kontrol günü Hayırlısı bakalım diğer kontrolümde bir dahaki kontrole gelmeden doğar gibi dedi doktor 2haftadır gözüne Bakıyoruz ama yok doğmadı bizim kuzu iri bebek normal zor olur deyince genelde moralim bozuluyor hastaneye hiç gidesim yok o Yüzden bakalım bu kez ne diyecek
Benim de doktorum burcu hanim denk gelmisizdir mutlaka günlerimiz de yakin Rabbim saglicakla kavustursun insallahBurcu kazdal’ a gidiyorum, sen?
Canım iri dediği ne kadar bebişin ben anlamıyorum nette bakıyorum 4 kilo iri dedikleri bebekleri normal doğumla doğuran çok insan var tamam istemiyorlar dr.lar ama koşullar uygunsa çatı falan imkansız mi hiç bozma moralini inşallah öyle bisey demez zaten az kalmış doğumuna ne kadar alacak ki daha..önemli olan sağlıklı olsun normal sezeryan farketmez canım eğer sezeryana derse hiç sıkma canını sen bebişin kucağına geldiği ilk ana odaklanGünaydın bugün bizde de kontrol günü Hayırlısı bakalım diğer kontrolümde bir dahaki kontrole gelmeden doğar gibi dedi doktor 2haftadır gözüne Bakıyoruz ama yok doğmadı bizim kuzu iri bebek normal zor olur deyince genelde moralim bozuluyor hastaneye hiç gidesim yok o Yüzden bakalım bu kez ne diyecek
Ben varim canim karnim yanlara dogru hic büyümedi hep öne dogru gitti suan sivrildi iyice. Her seferinde de kiz cikiyor. Zaten bacak arasi hep acik benimkinin ne zaman gitsek acikta babasini sinirlendiyor simdidenerkek olsaydi simdiye belli olurdu bi cikinti olurdu en azindan
Benim yine karnımdan ses geldi çıt diye
Endişelendiriyor bu beni
Bu ikinci doğumum olacak canım ilki normal açıkcası normalden sonra kimseye Muhtaç olmuyorsun Öncesinde taş çatlasın dayanılmaz denilecek sancılar 1-2saat Sürüyor öndeki sancılar öyle çok ağır olmuyor bu Yüzden de hep normal istiyorum Ama doktor korkuttu 34haftalıkken 3kiloydu şuan kaç bilmiyorum aslında bende sizler gibi düşünüyorum bizim anneler zamanında kiloyu ölçen bilen yoktu ve herkes bir şekilde doğuruyordu ama sonra diyorumki sezeryan der doktor ve kabul etmediğim için ya bişey olursa bebeğe aslında daha 37+0 bugün ama biz iri erken gelir dedi diye 2haftadır stresle bekliyoruz bazen diyorum doktora gitmek de iyi değil iyice stres oluyor insanCanım iri dediği ne kadar bebişin ben anlamıyorum nette bakıyorum 4 kilo iri dedikleri bebekleri normal doğumla doğuran çok insan var tamam istemiyorlar dr.lar ama koşullar uygunsa çatı falan imkansız mi hiç bozma moralini inşallah öyle bisey demez zaten az kalmış doğumuna ne kadar alacak ki daha..önemli olan sağlıklı olsun normal sezeryan farketmez canım eğer sezeryana derse hiç sıkma canını sen bebişin kucağına geldiği ilk ana odaklan
Ne güzel anlatmışsın ya doğumunu allah hepimize nasip etsin inşallah allah gönlüne göre verirde dr sezeryan demez ama kendini hiç üzme haklisin normal doğum yapan arkadaşlar hep kolay iyilestiler ama nasip işte..dediğin gibi sezeryan dedikten sonra ısrarcı olma bence ama belki başka dr.a danışabilirsin ama yine de uzman onlar risk almak istemiyorlar iste dur bakalım bi gitte kontrole ayrıca 2.doğumun bu..Bu ikinci doğumum olacak canım ilki normal açıkcası normalden sonra kimseye Muhtaç olmuyorsun Öncesinde taş çatlasın dayanılmaz denilecek sancılar 1-2saat Sürüyor öndeki sancılar öyle çok ağır olmuyor bu Yüzden de hep normal istiyorum Ama doktor korkuttu 34haftalıkken 3kiloydu şuan kaç bilmiyorum aslında bende sizler gibi düşünüyorum bizim anneler zamanında kiloyu ölçen bilen yoktu ve herkes bir şekilde doğuruyordu ama sonra diyorumki sezeryan der doktor ve kabul etmediğim için ya bişey olursa bebeğe aslında daha 37+0 bugün ama biz iri erken gelir dedi diye 2haftadır stresle bekliyoruz bazen diyorum doktora gitmek de iyi değil iyice stres oluyor insan
Acikcasi bu yazdiklarin inanilmaz rahatsiz etti beni.lutfen hic kimse bunu okuyupta dogumuna sayili gunler varken anlamsiz korkulara kapilmasin.sezeryan sanki dunyanin sonu gibi imaj yaratilsa da vajinal doguma alternayif bir yontem sadece.bebeginizin icerden nasil ciktiginin bir onemi yok normali anormali yok o an bebeginiz ve sizin icin enn saglikli secim yapiliyor ki tek onemli olan sey bu. Bende sezeryanla dogum yaptim ertesi gun bebegim kucagimda yuruyerek hastaneden ciktim markete ugrayip evin alisverisini yapip eve geldim 1 kisiyide sokmadim eve hic kimseyede ihtiyacim olmadi.yatak dosek 10 gun filan da yatmadim.tabiki karniniz boydan boya kesiliyor mutlaka dikis yerinizde agri oluyor.ayni dikis agrilari vajinal dogum sonrasida oluyor....dogumunuza sayili gunler kala bu tarz olumsuzluklari ciddiye almadan sadece bebeginize kendinize odaklanin.dogumunuz hangi yolla olursa olsun cok kolay ve hizli gececegine kendinizi ikna edin ve bu motivasyonla hastaneye gidin.bebeginizle birlikte sizde yeniden anne olarak doguyorsunuz.hayatinizin bu em muhtesem anini korkarak mi gecirmeyi tercih edersiniz? Her seyden once bebeginiz annesi olarak sizi secti size guveniyor sizden baska kimseye ihtiyaci yok.Kızlar doktorların iri bebek diye dogurtmak istememesi kendilerini riske atmak istememeleriyle alakalı.çünkü eskiden annelerimiz evde doguruyormus kac kilo olursa olsun.
Ben kızımda 14 saat sancı çektim ilk dogumumdu.çok istedim normal olsun diye ama nasip sezeryanmış.inmedi kanala malesef.
Orada benimle sancı çeken 18 yasındaki kadın 5 kilo bebegi bir saatte sancı çekip dogurdu.nasıl imrenmiştim.doguranlar mutlu bi gulumsemeyle bebegi kucagında tekerlekli sandalyeyle goturuyorlardı.nasip işi sanırım birazda.su an sezeryandan cok sonrası dusunduruyor beni .kesiden dolayı en az bi hafta ne uyku ne bebekle yeterince ilgilenmek mumkun olacak.inşallah kolaylıkla atlatmak nasip olur dogunlarımızı saglıkla kavusalımda.
hacı şerifte çifte kavrulmuş lokum var. Çok güzel görünüyor ondan yaptırasım var
Bence biraz araştır bak neler görceksin iri bebek doğumlarıyla ilgili neden sezeryanla alındıklarına dair. Allah korusunda çok zorlama sonucu kaç tane bebeğin zarar gördüğünü okudum duydum. Sırf anasının aman ağrı çekmeyeyim aman oram buram kesilmesin aman doğumum illa normal olsun inadı yüzünden olan bebeklere oluyor. Anaları bebekten çok kendilerini düşünüyor şahsi fikrim. Hiçte inada gerek yok. Doktor neyi uygun gördüyse onu tercih etmeliyiz. Mesela birisi iri bi insandır 4 kilo bebeği löp diye doğurur. Ama biride vardır ki dar vücutludur 4 kilo bebekte Allah korusun kanalda kalır zorlanır felan filan bebeğe eziyetten başka bişey değil. O doktorlar o kadar çok doğum tecrübesi ediniyorlar ki artık seni görür görmez neyin sana uygun olduğunu söylüyorlar.Kızlar doktorların iri bebek diye dogurtmak istememesi kendilerini riske atmak istememeleriyle alakalı.çünkü eskiden annelerimiz evde doguruyormus kac kilo olursa olsun.
Ben kızımda 14 saat sancı çektim ilk dogumumdu.çok istedim normal olsun diye ama nasip sezeryanmış.inmedi kanala malesef.
Orada benimle sancı çeken 18 yasındaki kadın 5 kilo bebegi bir saatte sancı çekip dogurdu.nasıl imrenmiştim.doguranlar mutlu bi gulumsemeyle bebegi kucagında tekerlekli sandalyeyle goturuyorlardı.nasip işi sanırım birazda.su an sezeryandan cok sonrası dusunduruyor beni .kesiden dolayı en az bi hafta ne uyku ne bebekle yeterince ilgilenmek mumkun olacak.inşallah kolaylıkla atlatmak nasip olur dogunlarımızı saglıkla kavusalımda.
Ben de Denizli'deyim, Hacı Şerif'ten çikolata alacaktım ama annem kız çocukta lokum dağıtılır dedi. Lokum alıcam ben de ama çikolata da almayı düşünüyorum, gerçekten güzel oluyor ürünleri, olmadı biz yeriz kızımla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?