- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Aynen öyle bende kafama taktım ya şimdi bunu stresten yerim kendimi.Evet karın 1 hafta kafa 2 hafta3gün önde. 32+0 oldum bugün ama kafa 34+3. foto yüklemek istiyorum ama neden yapamadım olmuyo dosya yükle yazan yerden değilmi acabaAt istersen ama kafa 2 hafta önde demistin dimi direk öyle de sorabilirim ne demek canım önemli olan 2 haftan var kontrolune biraz daha kolay geçsin zamanin bende beklemeyi hiç sevmem iyice stres olur uykularım kadar zaten uyumuyorum
Kizlar size %100 katiliyorum malesef sezeryana cok kotu gozle bakiliyor ama korkulacak hic bisey yok ben sezeryan in ertesi gunu ayaga kalktigimi defalarca burda anlattim hic mi hic agrim sizi cok buyuk derecelerde olmadi tabiki benimki bole oldu diye kimsenin kide bole olur demiyorum eltimde gunlerce mesela ahhh vahhh yapti yurumekte zorlandi yani bu kisinin tamamen acı esigiyle alakalı keske eskidende mesela bu kadar yaygin olsaymis sezeryan.kardesim ve kaynim ikisindede ayni problem var vakumla cekilmisler normal dogumda ve konusma problemleri var ikisindede yani kimse ısrarci olmasin su olsun bu olsun diye arkadaslarin dedigi gibi kimi kolay dogum yapar kimi zorlanir kisinin yapisiylada cok alakali bunuesiylede bende suan mesela ilki ole kolay oldu diye rhatmiyim hayir illa agrim sizim olucak diyorum ama bebegime kavusmanin yolu buysa aci cekmekse her turlusune varim .ayrica sezeryanda asla asla kimseye ihtiyacim olmadi ilk gece bile emzirmek icin kucagima aldim kalktim yatagina yatirdim herkes kendi yasasin gorsun kimseyi korkutmayalim yorumlarlaYani biz burda normal doğum sonrası sıkıntı çekenleri gerçek hayatımızda bildiğimiz halde hiçbi şey yazıp moral bozmuyoruz. Ama çoğu kişi sezaryenle ilgili olumsuz şeyleri yazma derdinde. Ben istemez miyim normal doğurayım? Ama doğum anında strese gireceksem tansiyonu 16 üstlerine çıkaracaksam ayılıp bayılıp bebeği kanalda sıkıştırıp yanlış ıkınacaksam ve bu bebeğimin canını tehlikeye atacaksa beni de travmaya sokacaksa aman eksik kalsın.
Geçen gün bende nst sonucunu atayım dedim kızlar o kadar anlattı beceremedimAynen öyle bende kafama taktım ya şimdi bunu stresten yerim kendimi.Evet karın 1 hafta kafa 2hafta3 gün önde foto yüklemek istiyorum ama neden yapamadım olmuyo dosya yükle yazan yerden değilmi acaba
Gerçekten çok teşekkür ederimGeçen gün bende nst sonucunu atayım dedim kızlar o kadar anlattı beceremedim
yarın yazarım sana canım dr.un dediğini
❤ ne demek canım benim ya önemli olan iyi hisset yeterGerçekten çok teşekkür ederim
Yazdığını yeni okudum şükür senin dr. Bisey dememiş o zaman sorun yoktur yani karnın 1 hafta önde olmasınınDoktor bsy demediyse takılma32deyken kafası 37 çıkmıştı.koca kafalı olacak heralde dedi çok fazla önde değil mi demiştim 5 6 haftaya kadar önde çıkan olabiliyor demişti. son haftalara doğru ölçümler birbirine yaklasiyor.baş duruyor karın bacak gelişiyor gibi.
Biraz önce dediğim gibi 36+0 da ölçümler haftayla uyumluydu.36+6 da bacak 39 ac 39+2 baş 38+5 çıktı.doktor olumsuz bsy demedi.
Yazdığını yeni okudum şükür senin dr. Bisey dememiş o zaman sorun yoktur yani karnın 1 hafta önde olmasının
Geçen gün bende nst sonucunu atayım dedim kızlar o kadar anlattı beceremedim
yarın yazarım sana canım dr.un dediğini
Kızlar doktorların iri bebek diye dogurtmak istememesi kendilerini riske atmak istememeleriyle alakalı.çünkü eskiden annelerimiz evde doguruyormus kac kilo olursa olsun.
Ben kızımda 14 saat sancı çektim ilk dogumumdu.çok istedim normal olsun diye ama nasip sezeryanmış.inmedi kanala malesef.
Orada benimle sancı çeken 18 yasındaki kadın 5 kilo bebegi bir saatte sancı çekip dogurdu.nasıl imrenmiştim.doguranlar mutlu bi gulumsemeyle bebegi kucagında tekerlekli sandalyeyle goturuyorlardı.nasip işi sanırım birazda.su an sezeryandan cok sonrası dusunduruyor beni .kesiden dolayı en az bi hafta ne uyku ne bebekle yeterince ilgilenmek mumkun olacak.inşallah kolaylıkla atlatmak nasip olur dogunlarımızı saglıkla kavusalımda.
Canım ultrason çıktısı var ya orda yazması gerek ac,fl gibi yazılar var biri karin genişliği biri kafa çapı biri femur kemiği uzunluğu olması lazım..
Bebişin karın çevresi ölçümlerde geniş çıkan varmı?
Benimkinin karın 1 hafta kafa 2 hepsi eşit önde olsa korkmazdım aynen doktor bişey demedi diyip rahatlamaya çalışıyorum napim sağol cevap verdiğin için sağlıkla gelsinler inşallahBenim en son karinda basta kilo da 2 hafta onde cikti. Sekerde cikmadi ama bebegin yapi olarak iri oldugunu soyledi. Normal bi durum sanirim
Olabilir canım hastanelerde uygulama değişiyor olabilironu vermiyor bana
sadece bebeğin olduğu fotoğrafı veriyor.
Benimkinin karın 1 hafta kafa 2 hepsi eşit önde olsa korkmazdım aynen doktor bişey demedi diyip rahatlamaya çalışıyorum napim sağol cevap verdiğin için sağlıkla gelsinler inşallah
Yarın hemen soracağım canım her gidişte bi not kağıdına sorularımı yazıyorum bunuda ekleyeceğimEğer olsa doktorun derdi canım.sen yine de sor ama aklında kalmasın
Bazen konuşurken ağzımızdan yanlış anlasilabilecek şeyler çıkabilir evet çok dikkatli olmalıyız çünkü burada bir grup hamileyiz herkes hassas herkes kaygılı ve stresli kimisi de aksine daha rahat olabilir bi duygu dalgalanmaları içerisinden geçiyoruz sonuçta ilk bebeği olanlar için bu durum ayrı zor herşey yabancı ikinci üçüncü bebeği olanlar için ayrı zor saygı duyuyorum ve takdir ediyorum çünkü evde 1 ya da 2 çocuk daha oluyor. Ben tekken zorlaniyorum yorgunluktan uykusuzluktan bahsediyorum bi de onlar bir çocuğun daha sorumluluğu ile uğraşıyorlar ve yorgunum deme lüksleri bile olmuyor. Yani burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz asla kimsenin birbirini strese sokma gibi durumu olmamalı böyle bir şeyin kasıtlı olarak yapıldığını da düşünmüyorum. Önemli olan bebelekrimizin sağlığı bizim sağlığımız. Öncelik bu...sezeryan korkunç değil tabiiki herkes gibi öncelikle normal doğum istiyorum ama dr.um derse olmaz yapacak bisey yok benim için önemli olan kızımı sağlıkla kucağıma almak . Ister normal doğum sonrası bazı durumlardan dolayı acı çekeyim ister sezeryan sonrası zaten bu yola girerken herşeyi göze almadım mi? Tabiiki gönlümde normal doğum var ama sezeryan denirse de depresyona girmem.. kendi adıma buradaki tek bir anneyi bile strese sokmuşsam bilmeden ve istemeden gerçekten çok üzülürüm.. sanırım ağzımdan çok normal doğum çıkıyor belki olmuştur diye kaygilandim yazayım dedim. Sonucta normal doğum yapan sezeryan doğurandan daha anne olmuyor.
Yarın hemen soracağım canım her gidişte bi not kağıdına sorularımı yazıyorum bunuda ekleyeceğim
Canım benim dün ve bugün de oldu yine. Dün asansör beklerken hiç kıpırdamıyordum, ortalık da sessizdi o yüzden çok net duydum. Bugün de uzanırken geldi çıt diye sesBenim yine karnımdan ses geldi çıt diye
Endişelendiriyor bu beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?