- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
Doktor bana bu konuda bilgi vermiyor. Kendi kendine ölçüyor bana söylemiyorBebişin karın çevresi ölçümlerde geniş çıkan varmı?
Herşeyi tek tek açıklamıyo ama buna her gittiğimde bakıp söylüyo eğer söylemiyosa sizinki normaldir bizimkinin karın çevresine geniş diyo o yüzden söylüyoDoktor bana bu konuda bilgi vermiyor. Kendi kendine ölçüyor bana söylemiyor
Size tek tek açıklıyor mu?
Benim var canım 1 hafta önde gösteriyor karın çevresi şekerden etkilendiği anlamına geliyor dedi Dr. Ama baba yada ailede yapı olarak irilik varsada olabilir dedi çok fazla önde gitmiyorsa diğer ölçümlerde sorun yok çok fark varsa şekerden etkilenmiş demekmisBebişin karın çevresi ölçümlerde geniş çıkan varmı?
kafasını karnını falan ölçüyor ultrasondaHerşeyi tek tek açıklamıyo ama buna her gittiğimde bakıp söylüyo eğer söylemiyosa sizinki normaldir bizimkinin karın çevresine geniş diyo o yüzden söylüyo
Bende doktora korktum dedim bizimde hep 1 hafta önde çıkıyo karnı.Her çocuk aynı olmaz dedi geçti.Şekerden korkmuştum bende.Ailede irilik var ben minyonum ama.İnş herşey yolundadır..Benim var canım 1 hafta önde gösteriyor karın çevresi şekerden etkilendiği anlamına geliyor dedi Dr. Ama baba yada ailede yapı olarak irilik varsada olabilir dedi çok fazla önde gitmiyorsa diğer ölçümlerde sorun yok çok fark varsa şekerden etkilenmiş demekmis
Yani biz burda normal doğum sonrası sıkıntı çekenleri gerçek hayatımızda bildiğimiz halde hiçbi şey yazıp moral bozmuyoruz. Ama çoğu kişi sezaryenle ilgili olumsuz şeyleri yazma derdinde. Ben istemez miyim normal doğurayım? Ama doğum anında strese gireceksem tansiyonu 16 üstlerine çıkaracaksam ayılıp bayılıp bebeği kanalda sıkıştırıp yanlış ıkınacaksam ve bu bebeğimin canını tehlikeye atacaksa beni de travmaya sokacaksa aman eksik kalsın.Acikcasi bu yazdiklarin inanilmaz rahatsiz etti beni.lutfen hic kimse bunu okuyupta dogumuna sayili gunler varken anlamsiz korkulara kapilmasin.sezeryan sanki dunyanin sonu gibi imaj yaratilsa da vajinal doguma alternayif bir yontem sadece.bebeginizin icerden nasil ciktiginin bir onemi yok normali anormali yok o an bebeginiz ve sizin icin enn saglikli secim yapiliyor ki tek onemli olan sey bu. Bende sezeryanla dogum yaptim ertesi gun bebegim kucagimda yuruyerek hastaneden ciktim markete ugrayip evin alisverisini yapip eve geldim 1 kisiyide sokmadim eve hic kimseyede ihtiyacim olmadi.yatak dosek 10 gun filan da yatmadim.tabiki karniniz boydan boya kesiliyor mutlaka dikis yerinizde agri oluyor.ayni dikis agrilari vajinal dogum sonrasida oluyor....dogumunuza sayili gunler kala bu tarz olumsuzluklari ciddiye almadan sadece bebeginize kendinize odaklanin.dogumunuz hangi yolla olursa olsun cok kolay ve hizli gececegine kendinizi ikna edin ve bu motivasyonla hastaneye gidin.bebeginizle birlikte sizde yeniden anne olarak doguyorsunuz.hayatinizin bu em muhtesem anini korkarak mi gecirmeyi tercih edersiniz? Her seyden once bebeginiz annesi olarak sizi secti size guveniyor sizden baska kimseye ihtiyaci yok.
Anlamsiz korkularla kendinize bu muhtesem anlari zehir etmemenizi tavsiye ederim
Sıkıntı varmı diye sordum yok her bebek farklı olur dedi ama şekerden korkmuştum bende o yüzden benim gibi olan doktoru daha detaylı açıklama yapan falan varsa diye yazdımkafasını karnını falan ölçüyor ultrasonda
sanırım dediğiniz gibi normal görüyor ki söylemiyor.
peki doktorunuz bunda bi sıkıntı olduğunu mu söylüyor? belki bebek sadece biraz iri bi bebektir?
Canım ultrason çıktısı var ya orda yazması gerek ac,fl gibi yazılar var biri karin genişliği biri kafa çapı biri femur kemiği uzunluğu olması lazım..Doktor bana bu konuda bilgi vermiyor. Kendi kendine ölçüyor bana söylemiyor
Hadi ya bi kaç kontrol öncesi azcik öndeydiBenim var canım 1 hafta önde gösteriyor karın çevresi şekerden etkilendiği anlamına geliyor dedi Dr. Ama baba yada ailede yapı olarak irilik varsada olabilir dedi çok fazla önde gitmiyorsa diğer ölçümlerde sorun yok çok fark varsa şekerden etkilenmiş demekmis
Bu arada benimkinin ultrason çıktısındaki ölçümlerde kafasıda 2 hafta önde gözüküyo doktor bununla ilgili bişey söylemedi sizde tam haftasımı yazıyo o kısımda? Evham yapmak istemiyorum amaCanım ultrason çıktısı var ya orda yazması gerek ac,fl gibi yazılar var biri karin genişliği biri kafa çapı biri femur kemiği uzunluğu olması lazım..
Canım nerelerdesin sen ya kac zamandir göremiuorum nasilsin iyimisin nasil gidio hala yatarak mi geciyor hamislik. Bu arada soyledigin her soze katiliorm sezeryan dunyanin sonuymus gibi bakilmamali normal dogum da da aci var sezeryan da da o sizin bunyeniz yapiniz ile alakali kimi normal dpgumu zor geciriri kimi sezeryani sadece dua edin beneginiz saglikla dunyaya gelsinAcikcasi bu yazdiklarin inanilmaz rahatsiz etti beni.lutfen hic kimse bunu okuyupta dogumuna sayili gunler varken anlamsiz korkulara kapilmasin.sezeryan sanki dunyanin sonu gibi imaj yaratilsa da vajinal doguma alternayif bir yontem sadece.bebeginizin icerden nasil ciktiginin bir onemi yok normali anormali yok o an bebeginiz ve sizin icin enn saglikli secim yapiliyor ki tek onemli olan sey bu. Bende sezeryanla dogum yaptim ertesi gun bebegim kucagimda yuruyerek hastaneden ciktim markete ugrayip evin alisverisini yapip eve geldim 1 kisiyide sokmadim eve hic kimseyede ihtiyacim olmadi.yatak dosek 10 gun filan da yatmadim.tabiki karniniz boydan boya kesiliyor mutlaka dikis yerinizde agri oluyor.ayni dikis agrilari vajinal dogum sonrasida oluyor....dogumunuza sayili gunler kala bu tarz olumsuzluklari ciddiye almadan sadece bebeginize kendinize odaklanin.dogumunuz hangi yolla olursa olsun cok kolay ve hizli gececegine kendinizi ikna edin ve bu motivasyonla hastaneye gidin.bebeginizle birlikte sizde yeniden anne olarak doguyorsunuz.hayatinizin bu em muhtesem anini korkarak mi gecirmeyi tercih edersiniz? Her seyden once bebeginiz annesi olarak sizi secti size guveniyor sizden baska kimseye ihtiyaci yok.
Anlamsiz korkularla kendinize bu muhtesem anlari zehir etmemenizi tavsiye ederim
Doktor bana bu konuda bilgi vermiyor. Kendi kendine ölçüyor bana söylemiyor
Sıkıntı varmı diye sordum yok her bebek farklı olur dedi ama şekerden korkmuştum bende o yüzden benim gibi olan doktoru daha detaylı açıklama yapan falan varsa diye yazdım
Canım önce evham yapma sakın dr.unla konuş zaten bu ölçümler bazen yaniltabiliyomus en sonkinde kafa tam tamına aynı karin geniş benimkinde 1 hafta önde bende gidince konuşcam son 2 kontrolüm çıktılarını götürecemBu arada benimkinin ultrason çıktısındaki ölçümlerde kafasıda 2 hafta önde gözüküyo doktor bununla ilgili bişey söylemedi sizde tam haftasımı yazıyo o kısımda? Evham yapmak istemiyorum ama
ölçüm farklılığından da kaynaklanıyo olabilir seninki o zaman benim hep aynı gün sayısı kadar önde çıkıyo
2 hafta sonra kontrolüm zamanda geçmez şimdi doktor ne desem çok rahat zaten...Canım önce evham yapma sakın dr.unla konuş zaten bu ölçümler bazen yaniltabiliyomus en sonkinde kafa tam tamına aynı karin geniş benimkinde 1 hafta önde bende gidince konuşcam son 2 kontrolüm çıktılarını götürecem
Benim yarın canım kontrol sorarım bu ölçümlerin sıkıntı olup olmayacağını sana haber ederim sende kendi dr.una gidene kadar daha rahat olursun sonra tekrar sorarsın olur mu2 hafta sonra kontrolüm zamanda geçmez şimdi doktor ne desem çok rahat zaten...
Bu arada benimkinin ultrason çıktısındaki ölçümlerde kafasıda 2 hafta önde gözüküyo doktor bununla ilgili bişey söylemedi sizde tam haftasımı yazıyo o kısımda? Evham yapmak istemiyorum ama
Yaa Allah razı olsun çok teşekkür ederim ölçümlerin yazdığı kısmın fotosunu atayımmı?Benim yarın canım kontrol sorarım bu ölçümlerin sıkıntı olup olmayacağını sana haber ederim sende kendi dr.una gidene kadar daha rahat olursun sonra tekrar sorarsın olur mu
At istersen ama kafa 2 hafta önde demistin dimi direk öyle de sorabilirim ne demek canım önemli olan 2 haftan var kontrolune biraz daha kolay geçsin zamanin bende beklemeyi hiç sevmem iyice stres olur uykularım kadar zaten uyumuyorumYaa Allah razı olsun çok teşekkür ederim ölçümlerin yazdığı kısmın fotosunu atayımmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?