2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Bu konuda size çok katılıyorum. Belki ZumraBetul hanım art niyetli söylememiş olabilir, ama burada (kadınlarkulübündeki sezaryenle ilgili tüm yazıları kast ediyorum, sadece bu konuda yazılanlar değil.) sezaryene kötü kötü şeyler yazıldıkça ben çok gerildim ve doğum iznine ayrıldığımdan beri stresten izin günlerimin tadını çıkartamadım. Kafamda sürekli çok acı çekeceğim, rahat kalkıp bebeğimle ilgilenemeyeceğim fikri dolaşıyor. Ki etrafımda sezaryen olmuş birçok insan var, hepsi çok rahat süreci atlattıklarını ve gözümde büyütmemem gerektiğini söylüyorlardı. Artık buradaki olumsuz yazılardan o kadar bunalmıştım ki, girip okumasam mı diye düşünmeye başlamıştım.

Çok ama çok rica ediyorum, lütfen normali yüceltip sezaryene çok acılı yazmaktan vazgeçin. Ağlamaklı ve bunalmış bir haldeyim artık çünkü. Psikolojimiz çok etkileniyor. Art niyetli olunmadığını biliyorum, ama sizin sezaryene tu kaka demeniz biz zorunlu sezaryen olacak anneleri rahatlatmıyor, aksine çıkmaza sürüklüyor.

Sevgiler..

Kızlar merhaba,

Şu sezeryan/normal doğum konusunda ben de bir kaç şey eklemek istiyorum. Daha önce doğum yapmadım ama 2 tane çok büyük ameliyat geçirdim, hatta biri yumurtalığımda 15 cm'lik bir kistti ve sezeryan dikişinden daha büyük bir dikişim var. Kistle beraber yumurtalığımın biri de alındı. Ameliyat sonrası tabiiki ağrılar oldu ama öyle günlerce yatıracak, çok acı çektirecek kadar değil. Benim acı eşiğim yüksektir belki onu bilmiyorum. Ama genciz, vücut kendini çabuk yeniliyor, hele annelik hormonlarıyla bu iyileşme çok daha hızlı olur. O yüzden sezeryanda korkulucak bir şey oldugunu sanmıyorum hiç.

Ben kısmetse normal doğum yapmayı planlıyorum, pozitif doğum hikayeleri okuyup kendime yapabileceğime dair telkinde bulunuyorum. Tarih boyunca doğada milyarlarca kadın, hatta memeli hayvanların da hepsi doğal yolla doğum yapabildiğine göre ben de yaparım diyorum . Ama bir yandan da başta doktoruma sonra tıp bilimine ve teknolojiye güveniyorum tabi, acil bir durumda doktorumun gerekli müdahaleyi yapacağını düşünüyorum. Evet normal doğumlarda ölümler çok olurmuş eskiden, ama hepimiz tam teşekküllü hastanelerde doğuracağız sonuçta, doktorlarımıza ve hastanelerimize güveneceğiz başka yolu yok.

Ama doğrusu planlı sezeryan bana çok doğru gelmiyor. Bebeğin dünyaya geleceği tarihi kendi seçmesi bence çok güzel bir şey, gelişimi tam olarak tamamlandığında ben hazırım geliyorum diye işaret veriyor zaten, sezeryanın da mümkünse o zaman yapılması anne için de bebek için de daha sağlıklı. Ama doktorların çoğu bunu uygulamıyor ve çok erken tarihlere gün verebiliyor.

Merhaba hanımlar, bugün doktor da randevum vardı oglusum yaklaşık 2600 gr olmuş ve suyu fazlaymış . Bende gebelik şekeri de var bu yüzden fazla olduğunu söyledi doktor ve şeker için doktora da gittim . Acayip bi şekilde korkuyorum şuan. Daha önceki hamileliğinde yada şuan bu problemi yaşayıp da düzelen var mı?

İnsanlar birbirlerinin nasıl doğuracağına neden yorum yapıyorlar ki ben anlamadım.
Babam tutturdu sakın ameliyat olma normal doğur.
Teyzem diyor normal doğum demode, aldır gitsin rahat olur.
İşyerimdeki amirler bile (ki kendileri erkek) en iyisi şu bu diye yorum yapıyolar.
Çok garip gerçekten.
Bu konuda tek söz sahibinin uzman doktor olduğunu ve en iyi kararın onun tarafından verileceğini düşünüyorum

Canım benim de bi ara hep suyum fazla çıktı bu son zamanlarda artık normale dönmüş durumda.korkma sıkıntı yapma.yediklerine dikkat edince düzelir insaAllah doktor seni detaylı bilgilendirir.

Yazdıklarımdan nasıl bir anlam cıkarıpta rahatsız oldu bazı arkadaslar anlamadım.ben kendi adıma kendi yasadıklarımı anlattım kimse polemik yapsın diye yazmadım!
Ben ikisinide yasamıs biri olarak normal dogumun içimda kaldıgını ve bazı doktorlarınsa riske girmedigni anlatmaya calıştım.tabiki onlrda haklı olarak dogumda yasadıkları tecrubelerle ilk anne ve bebgini kurtarmak amaçlı bu yoneteme yoneldiklerini dusunuyorum?
Dogum şekli kimsenin elinde olan bişey degil.a su dogum şekli dogru yada yanlış diyemem.kimsede dememeli.o son anda belli olan bebegin ve annenin durumuyla alakalı bişey.
Lutfen gereksiz duyarlılık kasıp kimseyi uzmeyelim!

Hadi ya bi kaç kontrol öncesi azcik öndeydi bi sorayim bende yarın bi sorun yaratmazmış dimi
Canım şekerden etkilendiği zaman en az 2-3 hafta önde çıkıyor diğerleri de geride Dr. Hemen diyo zaten şekerden etkilendiğini sorun yoktur Allah'ın izniyle o yüzden bişey dememiştir

Benimkinin karın 1 hafta kafa 2 hepsi eşit önde olsa korkmazdım aynen doktor bişey demedi diyip rahatlamaya çalışıyorum napim sağol cevap verdiğin için sağlıkla gelsinler inşallah
Canım bu arada sadece karın çevresi deil su miktarına da bakiyo ona göre yorum yapiyo Dr. Sorun yoktur merak etme Allah'ın izniyle az kaldı zaten şeker problemi en fazla 24-30 hafta arası etkiliyor bebeği zaten diyet yapıyoruz dikkat ediyoruz Allah esirgesin yakında sağlıkla kavuscaz insallah

Burdayim okuyorum heo.her gecen gun daha kotu geciyo anca yatiyorum
Sende iyisindir umarim

Ilk hamileligimde sekerim dusmedigi icin insuline baslattilar hic bir sorun yasamadim bununla ilgili.gerek gorurse imsulin baslatirlar bu kadar dert etme bence doktorun en dogru karari verir

Ben çıt çıt çok seviyorum o sesini :)

Inanki bir gun bile yatmadim.odaya gelsiktem 4 5 saat sonra hemsireler kaldiriyo kalkis o kalkis zaten sabaha kadar ayaktaydim bebegimi sevdim emzirdim besini degistirdim koridorda gezindim sanah erkenden ciktik cikinca markete ugradim eksiklerimi aldim aksam bide misafir geldi bebek gormeye ilk gunden! Onlari ben karsiladim kapida sasirdilar caylarini v.s. ikramlarini yaptim hiic yatmadim agri mutlaka oturuken kalkerke tabiki dikis yerinde oluyo ama oyle surunduren bir agri degil.valla dogum seklin ne olursa olsun tek kork ve dikkat et diyecegim sey hasta olma son gunler kendine dikkat et ihlamur ic izin verilen olcude zencefil tuket kefir ic bagisikligin dusmesin.o dikislerle öksürdügün zaman hissettigin acinin tarifi yok tek dikkatbet diyebilecegim sey bu onun disinda pozitif ol hic onemli degil bi sekilde cikacak icerden.tek onemli olan sey yasadigin anin muhtesemligi bebegini kucaklaman kokusunu icine cekmen...bunlardan baska dogumla ilgili dusunup kuracagin bisey olmasin kafanda

Canım şekerden etkilendiği zaman en az 2-3 hafta önde çıkıyor diğerleri de geride Dr. Hemen diyo zaten şekerden etkilendiğini sorun yoktur Allah'ın izniyle o yüzden bişey dememiştir
Evet zaten ölçüler yaniltabiliyomus öyle de diyolar yine de yarın soracağım canım çok sağol zaten aklımı kurcalıyordu bu durum sorup içimi rahatlatorim en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…