Acikcasi bu yazdiklarin inanilmaz rahatsiz etti beni.lutfen hic kimse bunu okuyupta dogumuna sayili gunler varken anlamsiz korkulara kapilmasin.sezeryan sanki dunyanin sonu gibi imaj yaratilsa da vajinal doguma alternayif bir yontem sadece.bebeginizin icerden nasil ciktiginin bir onemi yok normali anormali yok o an bebeginiz ve sizin icin enn saglikli secim yapiliyor ki tek onemli olan sey bu. Bende sezeryanla dogum yaptim ertesi gun bebegim kucagimda yuruyerek hastaneden ciktim markete ugrayip evin alisverisini yapip eve geldim 1 kisiyide sokmadim eve hic kimseyede ihtiyacim olmadi.yatak dosek 10 gun filan da yatmadim.tabiki karniniz boydan boya kesiliyor mutlaka dikis yerinizde agri oluyor.ayni dikis agrilari vajinal dogum sonrasida oluyor....dogumunuza sayili gunler kala bu tarz olumsuzluklari ciddiye almadan sadece bebeginize kendinize odaklanin.dogumunuz hangi yolla olursa olsun cok kolay ve hizli gececegine kendinizi ikna edin ve bu motivasyonla hastaneye gidin.bebeginizle birlikte sizde yeniden anne olarak doguyorsunuz.hayatinizin bu em muhtesem anini korkarak mi gecirmeyi tercih edersiniz? Her seyden once bebeginiz annesi olarak sizi secti size guveniyor sizden baska kimseye ihtiyaci yok.
Anlamsiz korkularla kendinize bu muhtesem anlari zehir etmemenizi tavsiye ederim
Napıyosa artık içerideCanım benim dün ve bugün de oldu yine. Dün asansör beklerken hiç kıpırdamıyordum, ortalık da sessizdi o yüzden çok net duydum. Bugün de uzanırken geldi çıt diye ses
Telaşlanma canım sen, bunu yaşayan çok hamile varmış
Bizimki neredeyse her ultrasonda ayağını kafasına kadar kaldırmış oluyor, şekilden şekile giriyor, çıtlar da tabiNapıyosa artık içeride
Merhaba hanımlar, bugün doktor da randevum vardı oglusum yaklaşık 2600 gr olmuş ve suyu fazlaymış . Bende gebelik şekeri de var bu yüzden fazla olduğunu söyledi doktor ve şeker için doktora da gittim . Acayip bi şekilde korkuyorum şuan. Daha önceki hamileliğinde yada şuan bu problemi yaşayıp da düzelen var mı?
Bizimki neredeyse her ultrasonda ayağını kafasına kadar kaldırmış oluyor, şekilden şekile giriyor, çıtlar da tabi
Sizinki de böyle mi yapıyor acaba
Canım şekerden etkilendiği zaman en az 2-3 hafta önde çıkıyor diğerleri de geride Dr. Hemen diyo zaten şekerden etkilendiğini sorun yoktur Allah'ın izniyle o yüzden bişey dememiştirHadi ya bi kaç kontrol öncesi azcik öndeydibi sorayim bende yarın bi sorun yaratmazmış dimi
Canım benim de bi ara hep suyum fazla çıktı bu son zamanlarda artık normale dönmüş durumda.korkma sıkıntı yapma.yediklerine dikkat edince düzelir insaAllahdoktor seni detaylı bilgilendirir.
Canım bu arada sadece karın çevresi deil su miktarına da bakiyo ona göre yorum yapiyo Dr. Sorun yoktur merak etme Allah'ın izniyle az kaldı zaten şeker problemi en fazla 24-30 hafta arası etkiliyor bebeği zaten diyet yapıyoruz dikkat ediyoruz Allah esirgesin yakında sağlıkla kavuscaz insallahBenimkinin karın 1 hafta kafa 2 hepsi eşit önde olsa korkmazdım aynen doktor bişey demedi diyip rahatlamaya çalışıyorum napim sağol cevap verdiğin için sağlıkla gelsinler inşallah
Burdayim okuyorum heo.her gecen gun daha kotu geciyo anca yatiyorumCanım nerelerdesin sen ya kac zamandir göremiuorum nasilsin iyimisin nasil gidio hala yatarak mi geciyor hamislik. Bu arada soyledigin her soze katiliorm sezeryan dunyanin sonuymus gibi bakilmamali normal dogum da da aci var sezeryan da da o sizin bunyeniz yapiniz ile alakali kimi normal dpgumu zor geciriri kimi sezeryani sadece dua edin beneginiz saglikla dunyaya gelsin
Ilk hamileligimde sekerim dusmedigi icin insuline baslattilar hic bir sorun yasamadim bununla ilgili.gerek gorurse imsulin baslatirlar bu kadar dert etme bence doktorun en dogru karari verirMerhaba hanımlar, bugün doktor da randevum vardı oglusum yaklaşık 2600 gr olmuş ve suyu fazlaymış . Bende gebelik şekeri de var bu yüzden fazla olduğunu söyledi doktor ve şeker için doktora da gittim . Acayip bi şekilde korkuyorum şuan. Daha önceki hamileliğinde yada şuan bu problemi yaşayıp da düzelen var mı?
Ben çıt çıt çok seviyorum o sesini :)Canım benim dün ve bugün de oldu yine. Dün asansör beklerken hiç kıpırdamıyordum, ortalık da sessizdi o yüzden çok net duydum. Bugün de uzanırken geldi çıt diye ses
Telaşlanma canım sen, bunu yaşayan çok hamile varmış
Inanki bir gun bile yatmadim.odaya gelsiktem 4 5 saat sonra hemsireler kaldiriyo kalkis o kalkis zaten sabaha kadar ayaktaydim bebegimi sevdim emzirdim besini degistirdim koridorda gezindim sanah erkenden ciktik cikinca markete ugradim eksiklerimi aldim aksam bide misafir geldi bebek gormeye ilk gunden! Onlari ben karsiladim kapida sasirdilar caylarini v.s. ikramlarini yaptim hiic yatmadim agri mutlaka oturuken kalkerke tabiki dikis yerinde oluyo ama oyle surunduren bir agri degil.valla dogum seklin ne olursa olsun tek kork ve dikkat et diyecegim sey hasta olma son gunler kendine dikkat et ihlamur ic izin verilen olcude zencefil tuket kefir ic bagisikligin dusmesin.o dikislerle öksürdügün zaman hissettigin acinin tarifi yok tek dikkatbet diyebilecegim sey bu onun disinda pozitif ol hic onemli degil bi sekilde cikacak icerden.tek onemli olan sey yasadigin anin muhtesemligi bebegini kucaklaman kokusunu icine cekmen...bunlardan baska dogumla ilgili dusunup kuracagin bisey olmasin kafandaBu konuda size çok katılıyorum. BelkiZumraBetul hanım art niyetli söylememiş olabilir, ama burada (kadınlarkulübündeki sezaryenle ilgili tüm yazıları kast ediyorum, sadece bu konuda yazılanlar değil.) sezaryene kötü kötü şeyler yazıldıkça ben çok gerildim ve doğum iznine ayrıldığımdan beri stresten izin günlerimin tadını çıkartamadım. Kafamda sürekli çok acı çekeceğim, rahat kalkıp bebeğimle ilgilenemeyeceğim fikri dolaşıyor. Ki etrafımda sezaryen olmuş birçok insan var, hepsi çok rahat süreci atlattıklarını ve gözümde büyütmemem gerektiğini söylüyorlardı. Artık buradaki olumsuz yazılardan o kadar bunalmıştım ki, girip okumasam mı diye düşünmeye başlamıştım.
Çok ama çok rica ediyorum, lütfen normali yüceltip sezaryene çok acılı yazmaktan vazgeçin. Ağlamaklı ve bunalmış bir haldeyim artık çünkü. Psikolojimiz çok etkileniyor. Art niyetli olunmadığını biliyorum, ama sizin sezaryene tu kaka demeniz biz zorunlu sezaryen olacak anneleri rahatlatmıyor, aksine çıkmaza sürüklüyor.
Sevgiler..
Evet zaten ölçüler yaniltabiliyomus öyle de diyolar yine de yarın soracağım canım çok sağol zaten aklımı kurcalıyordu bu durum sorup içimi rahatlatorim en azindanCanım şekerden etkilendiği zaman en az 2-3 hafta önde çıkıyor diğerleri de geride Dr. Hemen diyo zaten şekerden etkilendiğini sorun yoktur Allah'ın izniyle o yüzden bişey dememiştir
Yorum yapmiyor sohbet etmiyor bizi bilgilendirmiyorsunbartik bir sorun mu oldu. Neden senin bu sekilde kotu geciyor hamilrliginBurdayim okuyorum heo.her gecen gun daha kotu geciyo anca yatiyorum
Sende iyisindir umarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?