Inanki bir gun bile yatmadim.odaya gelsiktem 4 5 saat sonra hemsireler kaldiriyo kalkis o kalkis zaten sabaha kadar ayaktaydim bebegimi sevdim emzirdim besini degistirdim koridorda gezindim sanah erkenden ciktik cikinca markete ugradim eksiklerimi aldim aksam bide misafir geldi bebek gormeye ilk gunden! Onlari ben karsiladim kapida sasirdilar caylarini v.s. ikramlarini yaptim hiic yatmadim agri mutlaka oturuken kalkerke tabiki dikis yerinde oluyo ama oyle surunduren bir agri degil.valla dogum seklin ne olursa olsun tek kork ve dikkat et diyecegim sey hasta olma son gunler kendine dikkat et ihlamur ic izin verilen olcude zencefil tuket kefir ic bagisikligin dusmesin.o dikislerle öksürdügün zaman hissettigin acinin tarifi yok tek dikkatbet diyebilecegim sey bu onun disinda pozitif ol hic onemli degil bi sekilde cikacak icerden.tek onemli olan sey yasadigin anin muhtesemligi bebegini kucaklaman kokusunu icine cekmen...bunlardan baska dogumla ilgili dusunup kuracagin bisey olmasin kafanda
Canım bu ikisinin yanında bir de anason almanı tavsiye ederim. Anne sütünü çok arttırıyor. Benim mucize üçlümdü bu. Nerdeyse 2 yıl içtim emzirmeyi bırakana kadar. Herkese tavsiye ederim alıp içmelerini. Ben direk birer çay kaşığı şu pratik tel gibi basmalı yuvarlak olan bitki çayı aparatına koyuyordum onu da direk kaynamış bir kupa suya atıp, biraz demlenip ılıyınca içiyordum.Aynen rezene ve kimyon tohumu esimr aktsrdan aldırmıştım yanıma aliyim bende frenc preside aliyim bir sicak suya bakar
Bu arada benimkinin ultrason çıktısındaki ölçümlerde kafasıda 2 hafta önde gözüküyo doktor bununla ilgili bişey söylemedi sizde tam haftasımı yazıyo o kısımda? Evham yapmak istemiyorum ama
Ben başından beri ıhlamur içiyorum hala da içiyorum. Adaçayı tehlikeli diye biliyorum.Tatlı mesajınız için çok teşekkür ederim, güç verdinizHasta olmaktan ben de çok korkuyorum, ıhlamurun gebelikte tüketilmesini tavsiye etmiyorlar diye tüketmiyordum ama artık ne de olsa sonlara geldik :) İçebilirim sanırım. Tavsiyelerinize uyacağım. Tekrar çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum.
Bende bu aralar herseye agliyorum geceleri uyuyamiyorum oglum uyysa bile ben uyuyamiyorum her sabah esimi ise aglayarak gonderiyorum ufacik cocuga patlamalar yasiyorum cok zorlaniyorum artik dr dinlen dedikce ben hic oturamaz oldum herkesin bi bahanesi var gelseler bile bben yanlarinda rahat edemiyorum bu sefer onlara hizmet edicem diye daha cok yoruluyorum gecen esime dedim keske antidepresan kullanabolsem hic iyi hissetmiyorum cunku kenfimi hele ayyy iki cocukla napcannnn diyenlerin yaninda hungur hungur agliyasim geliyor tutuyorum kendimi esimdee eee aglama kendin istedin yaptin deyip sıyriliyor isin icinden artik soranlara istisnasiz herkese ayni cevabi veriyorum hunni alıp takıcam kafama diye bi sasiriyo millet sonra susuyorlar aman evlstlarimizin cani sagolsunda huniyle gezmisiz kafamizda cokmu bugunlerde gecicek buyuceklerde ozamn bu gunlerimizi cok aricaz .haklisin yani dogumdan baska dusunulcek okadar cok sey varki mesela millette dert olan baska bi konu aaa emmiyoomu aaaa ver memeni emer oooo aaaa sagma makinasi getirmez sut esini emdir ve bunun gibi bi suru insani deli eden sorulara konusmalara maruz kalicaz mama desen bi dunya olmus zaten fiyatı offf offf bunlari bile dusunmek aglamama sebrp oluyor ve bunlar hep uykusuzluktan yorgunluktan oluyor diye dusunuyorumAhh be kızlar hadi boşverin Doğum yöntemini falan çok yormayın kafanızı. Doğum belki çok önemli bir olay ama sadece 1 gün. Onun için de sürekli canınızı sıkmaya değmez. Bence asıl Doğum sonrasına odaklanın. Bebek bakımını araştırın öğrenin.Evinizin düzenini bir bebeğin gelişine ayarlayın. İlk Doğumdan sonra Sudan çıkmış balık gibi olmuştum. Üstelik o kadar çok kitap okumuştum araştırmıştım ama iş uygulamaya geçince olmadıhele bir de bizim gibi ikinci çocuğu olacaklar daha fena haldedir diye tahmin ediyorum. Nasıl idare edicem iki çocukla, büyüğün küçüğe alışmasını zarar vermemesini nasıl sağlıycam diye düşünüp duruyorum. 8 aydır bi kere bile doğumu düşünüp korkmadım.
O değil de asıl bu mide yanması ne zaman geçecek yemek yemeye korkuyorum açlıktan midemde orkestralar kuruluyorher gün ağlar oldum acıdan ve daha 40 gün var. 8 ay geçti de 1 ay mı geçmeyecek diyorum. Sonra da yok artık dayanamıycam diyip zırlıyorum. Haa tabi bunda kan sulandırıcı iğnenin etkisini de unutmayayım.
canim rezene kimyon tohumu ve anasonu birer cay kasigi bir bardak sudami demleyip iciyordun. hepsini bir arada. gunde kac bardak iciyordun birde.Canım bu ikisinin yanında bir de anason almanı tavsiye ederim. Anne sütünü çok arttırıyor. Benim mucize üçlümdü bu. Nerdeyse 2 yıl içtim emzirmeyi bırakana kadar. Herkese tavsiye ederim alıp içmelerini. Ben direk birer çay kaşığı şu pratik tel gibi basmalı yuvarlak olan bitki çayı aparatına koyuyordum onu da direk kaynamış bir kupa suya atıp, biraz demlenip ılıyınca içiyordum.
Evet üçünden de birer çay kaşığı bir bardak suya ekleyip içiyordum. Sabah kahvaltıda çay yerine bide akşam içiyordum.canim rezene kimyon tohumu ve anasonu birer cay kasigi bir bardak sudami demleyip iciyordun. hepsini bir arada. gunde kac bardak iciyordun birde.
Benim ilk hamileligimde zor gecmisti bulanti besinsizlik v.s. zor geciyo ama her seye deger.kizima hamileyken esime derdimki 2.cocugu istersem agzimi burnumu kir bugunu hatirlat ama kucagimiza alir almaz 2.yi planlamaya basladik.dunyanin en guzel seyi bebeginin buyumesine taniklik etmek o yuzden cektiklerim hic onemli degil.Yorum yapmiyor sohbet etmiyor bizi bilgilendirmiyorsunbartik bir sorun mu oldu. Neden senin bu sekilde kotu geciyor hamilrligin
Canım seni de o kadaaar iyi anlıyorum ki. İnsan kendi annesi bile gelse evine ya da kayınvalidesinin evine de gitse rahat edemiyor. Çünkü senin evin senin çocuğuna göre düzenlenmiş oluyor. Elini atıp kurcalayacağı şeyi kaldırmış oluyorsun. Kırsa bile kendi eşyam diyorsun. Ya da çocuğun tüm oyuncağı eşyası elinin altında oluyor vakit geçiriyor. Bi de bu çocuklar başkasının yanında bi tuhaf davranıyolar huyu bozuluyor sanki. Eşinin sana söylediğini benimki de bana söylüyor. Sen bi taneyle böyleyken ikinci de napcan totonda iş yok diyor. Ben de öyle diyenlere diyorum ki sanki bu çocuğu başkası büyüttü ya da evi başkası mı çekip çeviriyor diyorum.ben hep şunu diyorum ikinci çocukla ilgili yorum yapanlara ben anne olma hissini çok sevdim bir çocuğun size anne diyip sarılması onu yetiştirmek gözünün içine baktığında hissettiğin duygu o kadaaaar müthiş ki bunu bir kere daha yaşamayı istiyorum.rabbim isteyen herkese yaşatsın çok dua ediyorum evlat sahibi olmak isteyenlere.Bende bu aralar herseye agliyorum geceleri uyuyamiyorum oglum uyysa bile ben uyuyamiyorum her sabah esimi ise aglayarak gonderiyorum ufacik cocuga patlamalar yasiyorum cok zorlaniyorum artik dr dinlen dedikce ben hic oturamaz oldum herkesin bi bahanesi var gelseler bile bben yanlarinda rahat edemiyorum bu sefer onlara hizmet edicem diye daha cok yoruluyorum gecen esime dedim keske antidepresan kullanabolsem hic iyi hissetmiyorum cunku kenfimi hele ayyy iki cocukla napcannnn diyenlerin yaninda hungur hungur agliyasim geliyor tutuyorum kendimi esimdee eee aglama kendin istedin yaptin deyip sıyriliyor isin icinden artik soranlara istisnasiz herkese ayni cevabi veriyorum hunni alıp takıcam kafama diye bi sasiriyo millet sonra susuyorlar aman evlstlarimizin cani sagolsunda huniyle gezmisiz kafamizda cokmu bugunlerde gecicek buyuceklerde ozamn bu gunlerimizi cok aricaz .haklisin yani dogumdan baska dusunulcek okadar cok sey varki mesela millette dert olan baska bi konu aaa emmiyoomu aaaa ver memeni emer oooo aaaa sagma makinasi getirmez sut esini emdir ve bunun gibi bi suru insani deli eden sorulara konusmalara maruz kalicaz mama desen bi dunya olmus zaten fiyatı offf offf bunlari bile dusunmek aglamama sebrp oluyor ve bunlar hep uykusuzluktan yorgunluktan oluyor diye dusunuyorum
Her cumlende haklılığın zirvesine çıkmışsin resmenAhh be kızlar hadi boşverin Doğum yöntemini falan çok yormayın kafanızı. Doğum belki çok önemli bir olay ama sadece 1 gün. Onun için de sürekli canınızı sıkmaya değmez. Bence asıl Doğum sonrasına odaklanın. Bebek bakımını araştırın öğrenin.Evinizin düzenini bir bebeğin gelişine ayarlayın. İlk Doğumdan sonra Sudan çıkmış balık gibi olmuştum. Üstelik o kadar çok kitap okumuştum araştırmıştım ama iş uygulamaya geçince olmadıhele bir de bizim gibi ikinci çocuğu olacaklar daha fena haldedir diye tahmin ediyorum. Nasıl idare edicem iki çocukla, büyüğün küçüğe alışmasını zarar vermemesini nasıl sağlıycam diye düşünüp duruyorum. 8 aydır bi kere bile doğumu düşünüp korkmadım.
O değil de asıl bu mide yanması ne zaman geçecek yemek yemeye korkuyorum açlıktan midemde orkestralar kuruluyorher gün ağlar oldum acıdan ve daha 40 gün var. 8 ay geçti de 1 ay mı geçmeyecek diyorum. Sonra da yok artık dayanamıycam diyip zırlıyorum. Haa tabi bunda kan sulandırıcı iğnenin etkisini de unutmayayım.
Benimde kızım olacağı için bende bu isimler arasından tercihimi Yağmur veya Asyadan yana kullanirdim.Kızlar merhaba.,
Doğuma neredeyse sayılı zaman kaldı fakat biz isim konusunda hala netleşemedik, aklımızda
Yağmur, Bahar, Ece, Şura, Asya Gibi isimler var sizce Hangisi.. Benim için Yağmur klasik bir isimden öte kendim kış bebeğiğim ve oldum olası yağmurlu havaları çok çok severim... Yağmurlu havalar beni hep mutlu huzurlu etmiştir. Yağmur bereket bolluk temizlik çağrıştırır bende... Ama Bahar da Ömrümün taptaze baharı olsun bu çiçeğim....:) Sizin fikirlerinize de bekliyorum...
Bence söylediğin isimler içinde en güzeli Bahar canımKızlar merhaba.,
Doğuma neredeyse sayılı zaman kaldı fakat biz isim konusunda hala netleşemedik, aklımızda
Yağmur, Bahar, Ece, Şura, Asya Gibi isimler var sizce Hangisi.. Benim için Yağmur klasik bir isimden öte kendim kış bebeğiğim ve oldum olası yağmurlu havaları çok çok severim... Yağmurlu havalar beni hep mutlu huzurlu etmiştir. Yağmur bereket bolluk temizlik çağrıştırır bende... Ama Bahar da Ömrümün taptaze baharı olsun bu çiçeğim....:) Sizin fikirlerinize de bekliyorum...
Kızlar merhaba.,
Yagmuruda Baharida o kadar guzel tanimlamissin ki ben bile okuyunca kararsiz kaldim senin kararsizligin cok normal olmusKızlar merhaba.,
Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah bnde asla ikinciyi dusunmuyorum cok zormus kolay saniodm ama deilmis uzuuunnnn bir zamana ihtiyacim war ikinci icinBenim ilk hamileligimde zor gecmisti bulanti besinsizlik v.s. zor geciyo ama her seye deger.kizima hamileyken esime derdimki 2.cocugu istersem agzimi burnumu kir bugunu hatirlat ama kucagimiza alir almaz 2.yi planlamaya basladik.dunyanin en guzel seyi bebeginin buyumesine taniklik etmek o yuzden cektiklerim hic onemli degil.
Benimki aşağı dönük hep kafası ona rağmen böyleCanım bizim bebişinde kafa ölçümü 2 hafta önde doktora nıye dıye sordum baba uzun ya dedi. :) öyle abes birşey değilmiş. benim bebiş henüz dönmedi onun etkisi varmış yaptığım araştırmada. aşağı dönüp kanala yerleşen bebeklerin kafası daha küçük bizimki rahat rahat dolaştığı için yukarda fazla gelişmiş...:)
Kızlar merhaba.,
Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah bnde asla ikinciyi dusunmuyorum cok zormus kolay saniodm ama deilmis uzuuunnnn bir zamana ihtiyacim war ikinci icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?