- 21 Kasım 2016
- 3.680
- 5.251
- 158
Kardes illaki lazim ama ya lazimfa kndimde o cesareti gormuyorum keske bu ikiz olsaydi dha yapmazdmben de düşünmüyorum, eşim 5-6 sene sonra istersin diyor da, sil baştan zor ya. hayatımı en az 2 sene dondurmam gerekicek şimdi bebek için. hamileliği vs. de say 3 sene kafadan yoksuno yüzden inşallah bebeğim sağlıkla doğar ve güzel bir hayatı olur ben de bu defteri kapatırım..
Aminn canim yillarca bebek ozlemiyle yandim kavruldum oglum benim mucizemdi o yuzden asla ama asla osyan etmem ama bu son gunlerde ona da bagirir oldum sesine bile tahammul edemez oldum bu duygulari aniden yasayip sonra bu dusuncelerim icin aniden pismanliga burunur oldum bi degisik duygu hallerindeyim anliyacagin evet ikinci cocugu yine kendim istedim yine israrla ben soledim esime belkide bi daha ayni seyleri yasamak tan korktum olmusken olsun bi kardesi oglumun dedim saglikli dusunurken pisman degilim ama o uykusuzlugun yorgunlugun verdigi sinirle bazi duygulara kapilabiliyorum ki allahtan kisa gel gitler oluyor gercekten zormus cocuk bakmak cocuk buyutmek dogurmak marifet degil bakabilmek meseleymis dedikleri gibi. aynen sana katiliyorum evin duzeni konusindada annem surda kapi komsum ama oraya bile gitmesini cok istemihorum ortada karistirilcak cok sey var illaclar vs hersey meydanda evet gozlerini ustunden ayirmiyolar belki ama anlik bisey cocuklara yaramazlik o yuzden anneme gwl bende bak diyorum bi isim oluncada gondermiyorum kv dem ivin git diyor esim annem bakar sen yatarsin onunda kv var yaninda hasta gelemiuor nw isim var diyorum ole bole evimde bi koltuga uzaniyorum en azindan orda babannen var baban var nasil uzanim ayri odaya gitmem lazim ozamnda aklim cocukta kalir bide gelen giden bitmez masallah o yuzden birazda evimi ayirdim kv dedn fatma hanimin ocagi diyoruz biz gelinler oraya hep bi misafir vardir bi aksam gidim oturim dinlenim de oturcak yer bilamazssin evinde ve hep bole en iyisi insanin kendi eviCanım seni de o kadaaar iyi anlıyorum ki. İnsan kendi annesi bile gelse evine ya da kayınvalidesinin evine de gitse rahat edemiyor. Çünkü senin evin senin çocuğuna göre düzenlenmiş oluyor. Elini atıp kurcalayacağı şeyi kaldırmış oluyorsun. Kırsa bile kendi eşyam diyorsun. Ya da çocuğun tüm oyuncağı eşyası elinin altında oluyor vakit geçiriyor. Bi de bu çocuklar başkasının yanında bi tuhaf davranıyolar huyu bozuluyor sanki. Eşinin sana söylediğini benimki de bana söylüyor. Sen bi taneyle böyleyken ikinci de napcan totonda iş yok diyor. Ben de öyle diyenlere diyorum ki sanki bu çocuğu başkası büyüttü ya da evi başkası mı çekip çeviriyor diyorum.ben hep şunu diyorum ikinci çocukla ilgili yorum yapanlara ben anne olma hissini çok sevdim bir çocuğun size anne diyip sarılması onu yetiştirmek gözünün içine baktığında hissettiğin duygu o kadaaaar müthiş ki bunu bir kere daha yaşamayı istiyorum.rabbim isteyen herkese yaşatsın çok dua ediyorum evlat sahibi olmak isteyenlere.
ben de düşünmüyorum, eşim 5-6 sene sonra istersin diyor da, sil baştan zor ya. hayatımı en az 2 sene dondurmam gerekicek şimdi bebek için. hamileliği vs. de say 3 sene kafadan yoksuno yüzden inşallah bebeğim sağlıkla doğar ve güzel bir hayatı olur ben de bu defteri kapatırım..
Kardes illaki lazim ama ya lazimfa kndimde o cesareti gormuyorum keske bu ikiz olsaydi dha yapmazdm
Kiz cocuguna erkek deniliyor cogu zaman hani parmagi oraya geliyor falan derler ama erkek cocuguna kiz dediklerini hic duymadim canim. yani allah hayirli saglikli evlat versin tabiki ama su saatten sonra cinsiyetin soylendigi gibi olmamasi etkiler insani. Ben güya herseyi unisex alcaktim ikinci cocuk erkek olur belki onada kullanirim diye ama cogu seyi pembe olmus farknda degilimüni Hastanesi'nde profa gittiğim zaman önce erkek dedi sonra kız. Ablam ekranin karşısında olduguna bacak arasını görmüş kız dedi.tek dayanağım o :))) ben hiçbir şey görmedim bu zamana kadar.benimki tam bi kapali kutu.
Ben de son kontrolde bile yine sordum doktora, erkek dimi diye? Nerdeyse doğurucam artık :) Ki adam her seferinde çok kesin konuşuyor , hiç şüpheli konuşmadı cinsiyet konusunda. Ya kız da olsa başımız üstüne ama insan kendini alıştırıyor fikre , son anda değişmesi iyi değil :)Kiz cocuguna erkek deniliyor cogu zaman hani parmagi oraya geliyor falan derler ama erkek cocuguna kiz dediklerini hic duymadim canim. yani allah hayirli saglikli evlat versin tabiki ama su saatten sonra cinsiyetin soylendigi gibi olmamasi etkiler insani. Ben güya herseyi unisex alcaktim ikinci cocuk erkek olur belki onada kullanirim diye ama cogu seyi pembe olmus farknda degilim
Resmen aynı ben bi baktım hep pembe olmuşKiz cocuguna erkek deniliyor cogu zaman hani parmagi oraya geliyor falan derler ama erkek cocuguna kiz dediklerini hic duymadim canim. yani allah hayirli saglikli evlat versin tabiki ama su saatten sonra cinsiyetin soylendigi gibi olmamasi etkiler insani. Ben güya herseyi unisex alcaktim ikinci cocuk erkek olur belki onada kullanirim diye ama cogu seyi pembe olmus farknda degilim
Tamam cnm benim onuda alirim aynrn bende de ondan varCanım bu ikisinin yanında bir de anason almanı tavsiye ederim. Anne sütünü çok arttırıyor. Benim mucize üçlümdü bu. Nerdeyse 2 yıl içtim emzirmeyi bırakana kadar. Herkese tavsiye ederim alıp içmelerini. Ben direk birer çay kaşığı şu pratik tel gibi basmalı yuvarlak olan bitki çayı aparatına koyuyordum onu da direk kaynamış bir kupa suya atıp, biraz demlenip ılıyınca içiyordum.
Cnm gozun aydın. Senınde bıraz erken gelmiş sanırım cok bakamadım oncekı sayfalara . Nasıl kilosu fılan bebeğin. Bide neden biraz erken oldu. Sağlıkla büyüt inşallahAmin canım çok teşekkür ederim. Darısı sizlerin başına inşallah
boşversene takmayın bunları kafaya. Herkes anne normal doğuran da sezeryan doğuran da. Ha normal doğuran kendini daha çok anne görüyorsa bilemem:) ben sezeryan yapacam.Aptal değiliz biz de normalin daha sağlıklı olduğunu biliyoruz ama doğuramıyoruz işte. Sıkıldım bu muhabbetlerden nerdeyse üyeliği donduracağım.
Komik olan şu ben öyle demek istemedim şöyle demek istemedim gerekirse sezaryen de oluruz falan filan üstüne AMA NORMAL DAHA SAĞLIKLI. Yani dönüp dolaşıp aynı muhabbet. Niye başta o zaman öyle demek istemedim vs diyorsun basbaya diyorsun işte. Kabul et daha iyi yani dediğini.boşversene takmayın bunları kafaya. Herkes anne normal doğuran da sezeryan doğuran da. Ha normal doğuran kendini daha çok anne görüyorsa bilemem:) ben sezeryan yapacam.
Kimse size aptal demedi zaten kimseye hakaret edecek kişilikte bir insanda Değilim sağlıkla kurtulun ama Asi tavrınız size Fazlasıyla zarar verir dikkat edin lütfen anlatmak istediklerimiz karşımızdakinin anladığı kadar oluyor malesef ve cımbızla herkes anlamak istediği kısmı çekiyor.Aptal değiliz biz de normalin daha sağlıklı olduğunu biliyoruz ama doğuramıyoruz işte. Sıkıldım bu muhabbetlerden nerdeyse üyeliği donduracağım.
Bende istanbuldayim kredim war bi taneyi yaptim ama sonrasini dusunuyoruz hala ben izne ayrildim cocuk dogunca ne oalcak krediyi nasil ytiracam die dusunup duruorum snra cocuga kim bakacak diorm allah yardimcimiz olwun zor birini kurtaralim da ikinciye allah buyukturBence de kardeş çok kıymetli, ama 2. çocuk da cesaret işi. Bu sabah eşime bıktım bu hamile pantolonlarından doğurayım yırtıp atıcam hepsini dedim, neden atıyorsun 2. çocukta giyersin dedi :)) Birinciye o kadar sene sonra ancak cesaret ettik, ikinci için böyle bir anda konuşmasına çok şaşırdım açıkçası.Ağzım açık kaldı cevap veremedim :)
Biz istanbulda yaşıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz, ailelerimiz uzak bir şehirde. Bu şartlarda 2. çocuk çok iddialı, bilmiyorum yapar mıyım. Ama ailelerimizin yaşadığı yerde yaşıyor olsaydık( ki orası orta büyüklükte bir ilçe) hiç düşünmez yapardım.
Ben kardeş sevmiyorum :)Kardes illaki lazim ama ya lazimfa kndimde o cesareti gormuyorum keske bu ikiz olsaydi dha yapmazdm
Bence de kardeş çok kıymetli, ama 2. çocuk da cesaret işi. Bu sabah eşime bıktım bu hamile pantolonlarından doğurayım yırtıp atıcam hepsini dedim, neden atıyorsun 2. çocukta giyersin dedi :)) Birinciye o kadar sene sonra ancak cesaret ettik, ikinci için böyle bir anda konuşmasına çok şaşırdım açıkçası.Ağzım açık kaldı cevap veremedim :)
Biz istanbulda yaşıyoruz, ikimiz de çalışıyoruz, ailelerimiz uzak bir şehirde. Bu şartlarda 2. çocuk çok iddialı, bilmiyorum yapar mıyım. Ama ailelerimizin yaşadığı yerde yaşıyor olsaydık( ki orası orta büyüklükte bir ilçe) hiç düşünmez yapardım.
Canım Allah ikinizi de sağsalim kurtarsın inşallah. Adaçayı ve hurmada ye istersen bi de ılık suya varsa lavanta yağı koyabilirsin.Bu arada kontrolde baya bir Sancı çıktı doktorum bir iki gün içinde doğum olur dedi bazı hareketler ve ılık suda oturmamı tavsiye etti heyecan bastı beni 3700görünyor kilosu 4üstü olsa zordu 3700doğar normal korkma kasılma dedi durumlar böyle arkadaşlar hepimiz sağlıkla kurtulalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?