- 23 Mayıs 2015
- 360
- 756
- 103
- 38
Bana aptal dediğinizi düşündüğüm sonucuna nasıl vardınız? Benim orda ne amaçla o kelimeyi kullandığımı daha anlayamamışsınız. Benim cımbızla kelime ya da cümle çekme huyum yoktur. Okurum ve okuduğuma göre de olumlu olumsuz eleştiride bulunurum ya da ortaya yorum yazarım. Asi olduğumu sadece bir yorumdan nasıl çıkardınız hayret doğrusu. İstemediğimiz ot hesabı bu konuların dillendirilmesinden gına geldi. İnsan bi kez konuşur yani normal doğum istersen normal yaparsın, sezaryen istersen sezaryen doğum yaparsın. Doktor sezaryen der beğenilmez para göz denir normal doğurmaya çalıştırır işin içinden çıkamayınca doktora suç bulunur, sezaryene alın diye yalvarılır vs vs. Beden sizin çocuk sizin isterseniz evde doğurun bize ne? Herkes kendi tercihini yapsın diğer tercihe tü kaka yapmasın. Doğumuna baksın. Yoksa biz de sezaryen olan mahvoluyor çocuğuna 1 hafta bakamıyor denilen hesabı normal doğumu mu öcü gibi lanse edelim? Aynı seviyeye mi inelim anlayamıyorum. Evet normal doğum en iyisi evet çatır çatır doğuracaksınız evet tebrikler en anne sizsiniz. Evet sizin bebekleriniz doğum anında bağışıklıkları daha güçlü şekilde dünyaya gelecek. Dua edelim de Allah herkesin gönlüne göre versin. Hayat bu. Geleceği göremiyoruz. Ama şunu diyim normal doğuma kendinizi bu kadar kaptırmayın ALLAH KORUSUN sezaryen olursunuz falan sonra uzunca bir süre çocuğum bağırsaklarımdaki yararlı bakterileri kapamadı tüh diye diye kendinizi üzersiniz. O zaman biz planlı sezaryenliler olarak size destek oluruz.Kimse size aptal demedi zaten kimseye hakaret edecek kişilikte bir insanda Değilim sağlıkla kurtulun ama Asi tavrınız size Fazlasıyla zarar verir dikkat edin lütfen anlatmak istediklerimiz karşımızdakinin anladığı kadar oluyor malesef ve cımbızla herkes anlamak istediği kısmı çekiyor.
Tabi ki herkes doğum konusunda fikirlerini beyan edecek. Ama burda sezaryen olacağımızı belirttiğimiz halde niye başkaları ince düşünemeyip sezaryenin olumsuzluklarını yazıyor buraya? Sonra üzmek istemedim falan filan. Ee üzdün ama? Strese de soktun.Kızlar neden geriliyorsunuz anlamıyorum kimse kimsenin düşüncesini benimsemek zorunda değil. Burası saygı çerçevesinde herkesin kendi fikirlerini ifade ettiği bi platform. Herkesin doğrusu kendine ama Doğum konusunda fikirlerini beyan edilecek en doğru yerlerden biri burası. Hepimizin kalmış şurda kaç günü sert konuşmanın mantığı yok.
Hay Allah razı olsun canım ya bende çarşıdan tül kese bulamadım neye koysam diye düşünüyodum biraz önce. Hatta arkadaşım buz dolabı poşetine koyarız deyip dalgs geçmişti. Yarın alıyım bunlardan çok sağolKızlar elbiseleri koymak icin çantaya kırtasiyeden 2 ayrı boydan 5 er tane bu posetlerden aldım.10 tanesi 2 2.5 falan tuttu.
Daha önce konusu geçmişti. İkeadan alamayanlar ya da koroplast kilitli poşet düşünmeyenler için fikir olsun diye attım
Hayırlısı ile sağ salim al kucağına canım güzel haberlerini bekliyoruz :)Bu arada kontrolde baya bir Sancı çıktı doktorum bir iki gün içinde doğum olur dedi bazı hareketler ve ılık suda oturmamı tavsiye etti heyecan bastı beni 3700görünyor kilosu 4üstü olsa zordu 3700doğar normal korkma kasılma dedi durumlar böyle arkadaşlar hepimiz sağlıkla kurtulalım inşallah
Ihlamurun gebelikte tavsiye edilmediğini ilk defa duydum canım, ben 4. Ayımda grip olmuştum doktorum günde 2 fincan ıhlamur yada bitki çayı içebileceğimi söylemişti hep içmiştim. Hatta 2 3 gündür grip olacak gibiyim boğazım ağrıyo 2 gündür günde 2 kez ıhlamur içtim içine elma limon ayva da koydum. BugündeTatlı mesajınız için çok teşekkür ederim, güç verdinizHasta olmaktan ben de çok korkuyorum, ıhlamurun gebelikte tüketilmesini tavsiye etmiyorlar diye tüketmiyordum ama artık ne de olsa sonlara geldik :) İçebilirim sanırım. Tavsiyelerinize uyacağım. Tekrar çok teşekkür ederim, gerçekten çok mutlu oldum.
Ihlamurun gebelikte tavsiye edilmediğini ilk defa duydum canım, ben 4. Ayımda grip olmuştum doktorum günde 2 fincan ıhlamur yada bitki çayı içebileceğimi söylemişti hep içmiştim. Hatta 2 3 gündür grip olacak gibiyim boğazım ağrıyo 2 gündür günde 2 kez ıhlamur içtim içine elma limon ayva da koydum. Bugündepullubiber in tavsiyesi ile zencefil tarçın elma ıhlamur karışımı yapıp içtim. İnşallah grip olmadan doğuma girerim :)
Boğaz ağrım baya geçti dünden sonra ama öksürüğe çevirdi şimdide canım. Onu da yapıp yatayım bari şifadır geçer belkiCanım yarım limon sıkıp üstüne bir tatlı kaşığı bal ve 1bardak kaynar su koy çok iyi geliyor boğaz ağrısına
Kızlar gene sancı hıssedıyorum ben ya. Dün akşamdan beri kullanıyorum magnezyum. Bugun az once 3. Yu içmiş oldum yanı. Ne zaman etki etcek etmediğide oluyo mu yoksa nolcak boyle gelen sancılarla napcam :/
Canım magnezyumu günde bir tane içiyorum ben. 3tane çok olmaz mı? Doktorun ne dediKızlar gene sancı hıssedıyorum ben ya. Dün akşamdan beri kullanıyorum magnezyum. Bugun az once 3. Yu içmiş oldum yanı. Ne zaman etki etcek etmediğide oluyo mu yoksa nolcak boyle gelen sancılarla napcam :/
Boğaz ağrım baya geçti dünden sonra ama öksürüğe çevirdi şimdide canım. Onu da yapıp yatayım bari şifadır geçer belki
Pekmez yok kuzum evde. Ama karabiberle balı da yiyebilirmiyim bilmem. Ben sıcak limonlu ballı suyu içiyim bakayım olmadı naparm bilmemValla öksürüğe de ballı kkarabiber iyi geliyor ama hamileler tüketebilir mi fikrim yok. Bir de annem biz küçükken pekmezle tereyağını tavada eritip içirirdi o da öksürüğe iyi gelirdi
Pekmez yok kuzum evde. Ama karabiberle balı da yiyebilirmiyim bilmem. Ben sıcak limonlu ballı suyu içiyim bakayım olmadı naparm bilmem
Çok teşekkür ederim
Kızlar huma çayi kullanan var mi aranizda? Süt yapiyo diye duydum bunu düşünmek icin biraz erken belkide ama simdiden biseye baslamama gerek varmi acaba süt icin? Benim annemin ve ablamın sütü cok fazla olmamis onlara belki cekmisimdir diye dusunmeden edemiyorum bu yuzden ben simdiden biseyler icsem mi diye düşünüyorum
Yok cnm vermedi ben dun sancı hıssedıyorum sanırım dıye gittim ultrasonda hersey ıyı cıktı suyu vs kısalmada yok dedı. Sonra nst de 75 35 o sekılde sancılar cıktı, ebe sancın var cıkmıs dedı dr um cıktıgı ıcın resım attı oda onun uzunlugu ıyı cıkmıstı ılac yazalım dedı. O sıra oğlanın başına ısler geldı tabı bız solugu acılde aldık. Ebe yazık kadın yazdırıp getırdı asıstanına parol ve suya atılan tablet magnezyum vermıs sabah akşam olarak dun akşam başladım hemen bugunde ıctımCanım sancı düzenli mi? Ben telefona contraction timer diye bı uygulama yükledim sancı olunca onunla takip ediyorum tavsiye ederim.
Bol su içip dinlenmekten başka çare yok... Progestan veya proluton iğne verilmedi mi sana?
yok yanlıs anladın cnm dunden berı 3. Yu ıctım demek ıstedım dun akşam başladım. Bugun sabah ve akşam ıctım. Sabah akşam yemekten sonra olarak yazmısCanım magnezyumu günde bir tane içiyorum ben. 3tane çok olmaz mı? Doktorun ne dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?