- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Şimdi anladım canım ya pardon :) pat diye kesmez büyük ihtimalle... Progestana gerek görmemiş sanrım ama belki geçmediğini söylesen progestan da verir. Whatsapptan filan doktoruna ulaşma şansın var mıYok cnm vermedi ben dun sancı hıssedıyorum sanırım dıye gittim ultrasonda hersey ıyı cıktı suyu vs kısalmada yok dedı. Sonra nst de 75 35 o sekılde sancılar cıktı, ebe sancın var cıkmıs dedı dr um cıktıgı ıcın resım attı oda onun uzunlugu ıyı cıkmıstı ılac yazalım dedı. O sıra oğlanın başına ısler geldı tabı bız solugu acılde aldık. Ebe yazık kadın yazdırıp getırdı asıstanına parol ve suya atılan tablet magnezyum vermıs sabah akşam olarak dun akşam başladım hemen bugunde ıctım
yok yanlıs anladın cnm dunden berı 3. Yu ıctım demek ıstedım dun akşam başladım. Bugun sabah ve akşam ıctım. Sabah akşam yemekten sonra olarak yazmıs
Yok malesef cnm no pYlaşmıyo cunku. Ebenın nosu var oda bugun dunden sonra aklım sende kaldı dıye nasıl bulmussa nomu bulmus aradı sağolsun :) ordan var yanı yoksa onunda yoktuŞimdi anladım canım ya pardon :) pat diye kesmez büyük ihtimalle... Progestana gerek görmemiş sanrım ama belki geçmediğini söylesen progestan da verir. Whatsapptan filan doktoruna ulaşma şansın var mı
Yok cnm vermedi ben dun sancı hıssedıyorum sanırım dıye gittim ultrasonda hersey ıyı cıktı suyu vs kısalmada yok dedı. Sonra nst de 75 35 o sekılde sancılar cıktı, ebe sancın var cıkmıs dedı dr um cıktıgı ıcın resım attı oda onun uzunlugu ıyı cıkmıstı ılac yazalım dedı. O sıra oğlanın başına ısler geldı tabı bız solugu acılde aldık. Ebe yazık kadın yazdırıp getırdı asıstanına parol ve suya atılan tablet magnezyum vermıs sabah akşam olarak dun akşam başladım hemen bugunde ıctım
yok yanlıs anladın cnm dunden berı 3. Yu ıctım demek ıstedım dun akşam başladım. Bugun sabah ve akşam ıctım. Sabah akşam yemekten sonra olarak yazmıs
Humanna çayımı demek istedin canım. Oğlumdayken doğumdan sonra hemen başladım sütüm boldu çok şükür onunda etkisi varmıydı bilmiyorum ama eltimde pek fayda etmedi mesela çünkü oğlu çok emmiyordu emmediği için süt üretimide olmuyordu. Sütü artıran bebeğin kendisi ne kdr emerse o kadar üretim oluyor :)Kızlar huma çayi kullanan var mi aranizda? Süt yapiyo diye duydum bunu düşünmek icin biraz erken belkide ama simdiden biseye baslamama gerek varmi acaba süt icin? Benim annemin ve ablamın sütü cok fazla olmamis onlara belki cekmisimdir diye dusunmeden edemiyorum bu yuzden ben simdiden biseyler icsem mi diye düşünüyorum
Allah razı olsun, ne kadar ilgiliymiş ya ebe... Birkaç güne geçmezse aynı sancılar tekrar git istersen doktora ne olur ne olmaz canım. İğne yaparlar belkiYok malesef cnm no pYlaşmıyo cunku. Ebenın nosu var oda bugun dunden sonra aklım sende kaldı dıye nasıl bulmussa nomu bulmus aradı sağolsun :) ordan var yanı yoksa onunda yoktu
Kaynar suda bal toksit özellik gösteriyor diye biliyorum. Ilık suya bal konması öneriliyor keza kaynar süte değil ılık süte yine bal konması öneriliyor.Canım yarım limon sıkıp üstüne bir tatlı kaşığı bal ve 1bardak kaynar su koy çok iyi geliyor boğaz ağrısına
Geçmiş olsun canım inşallah gelip geçicidir.Kızlar gene sancı hıssedıyorum ben ya. Dün akşamdan beri kullanıyorum magnezyum. Bugun az once 3. Yu içmiş oldum yanı. Ne zaman etki etcek etmediğide oluyo mu yoksa nolcak boyle gelen sancılarla napcam :/
Kaynar suda bal toksit özellik gösteriyor diye biliyorum. Ilık suya bal konması öneriliyor keza kaynar süte değil ılık süte yine bal konması öneriliyor.
Ben de bi zamanlar sirkeli suya bal koyup içiyodum çok severim sıcak sıcak ama maalesef böyle bi şeyin olduğunu öğrendiğimden beri içemiyorum. Bir de başka bir bilgi olarak çocuklara 1 yaşını bitirene kadar bal yedirtmeyin deniliyor ya işte gebeliğin son zamanlarında da anne karnındaki bebek normal bebek kıvamında olduğu için balın da belli miktarda yenilmesi öneriliyor. Balı fazla tüketen arkadaşlar varsa burdan ben bildireyim.Dogrudur canım ben de duymuştum ama bu şekilde sıcak sıcak icince aynı tylol hot isimli bı ilaç var ya onun gibi etki ediyor kesiyor hemen gribi.
En azından kaynar olmasa da icilebilecek kadar sıcak olması daha etkili olur sanırım.
evet ya şok geciririm heralde :)) zaten kiz cocugu erken gelir dediler dediler cevremde benimle ayni zamanda olan butun erkekler dogdu benim kiz hala masallahi var tamamlayacak gününü heralde :)Ben de son kontrolde bile yine sordum doktora, erkek dimi diye? Nerdeyse doğurucam artık :) Ki adam her seferinde çok kesin konuşuyor , hiç şüpheli konuşmadı cinsiyet konusunda. Ya kız da olsa başımız üstüne ama insan kendini alıştırıyor fikre , son anda değişmesi iyi değil :)
Alirken farkinda olmuyor insan nasil bilinc altimiza islendiyse artik :))Resmen aynı ben bi baktım hep pembe olmuş
Iyi geceler. Ben doguma giderken yanima kendi yaptigim kayisi kompostosu aldim hem sut hem de sezeryan sonrası gaz icin iyi geldi. Ayrica hurma ve inciri kaynatıp meyve suyu yaptim onu da götürdüm. Daha sonra rezene cayi ictim bol bol arada icine anason da ekledim. Ilk gunler ve sonrasinda galactago sut arttirici.damla kullandim cunku bebegim emmek.istemeyince sagmaya döndüm cok iyi geldi o damla doktorum tavsiye etmişti. Ilerleyen zamanda esela milk max kullandim macunKızlar doğumdan sonra içilmesi gereken çaylar neler süt için yada bebeğin gazı için tecrübeli anneler bilgi verirseniz çok sevinirim
Ay ben her sabsh sadece bsl ve tereyagiyla kahvaltı yapiyodum sevmezdim aslinda ama bu ara cok dustum azaltim bari bole bi durum varsaBen de bi zamanlar sirkeli suya bal koyup içiyodum çok severim sıcak sıcak ama maalesef böyle bi şeyin olduğunu öğrendiğimden beri içemiyorum. Bir de başka bir bilgi olarak çocuklara 1 yaşını bitirene kadar bal yedirtmeyin deniliyor ya işte gebeliğin son zamanlarında da anne karnındaki bebek normal bebek kıvamında olduğu için balın da belli miktarda yenilmesi öneriliyor. Balı fazla tüketen arkadaşlar varsa burdan ben bildireyim.
Ihlamurun gebelikte tavsiye edilmediğini ilk defa duydum canım, ben 4. Ayımda grip olmuştum doktorum günde 2 fincan ıhlamur yada bitki çayı içebileceğimi söylemişti hep içmiştim. Hatta 2 3 gündür grip olacak gibiyim boğazım ağrıyo 2 gündür günde 2 kez ıhlamur içtim içine elma limon ayva da koydum. Bugünde @pullubiber in tavsiyesi ile zencefil tarçın elma ıhlamur karışımı yapıp içtim. İnşallah grip olmadan doğuma girerim :)
Canım bir daha okudum bi kaç yerde anne karnındayken bebeğe zarar veremiyormuş. O doğduktan sonra geçerli oluyormuş. Yani abartmadan güvendiğin balı yemeye devam edebilirsin. Tabi kendin de araştır. Ben de bi ara bal kaymak aşermiştim o zaman araştırmıştım. Ama sanırım tek kaynaktan okumuşum. Birden fazla yerden okumakta fayda var.Ay ben her sabsh sadece bsl ve tereyagiyla kahvaltı yapiyodum sevmezdim aslinda ama bu ara cok dustum azaltim bari bole bi durum varsa
Kızlar huma çayi kullanan var mi aranizda? Süt yapiyo diye duydum bunu düşünmek icin biraz erken belkide ama simdiden biseye baslamama gerek varmi acaba süt icin? Benim annemin ve ablamın sütü cok fazla olmamis onlara belki cekmisimdir diye dusunmeden edemiyorum bu yuzden ben simdiden biseyler icsem mi diye düşünüyorum
Tmm canim sagol bi arastirim bende dr gidicem yarin onada sorim biCanım bir daha okudum bi kaç yerde anne karnındayken bebeğe zarar veremiyormuş. O doğduktan sonra geçerli oluyormuş. Yani abartmadan güvendiğin balı yemeye devam edebilirsin. Tabi kendin de araştır. Ben de bi ara bal kaymak aşermiştim o zaman araştırmıştım. Ama sanırım tek kaynaktan okumuşum. Birden fazla yerden okumakta fayda var.
Tmm canim sagol bi arastirim bende dr gidicem yarin onada sorim bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?