Genis derken canm neyi kastettin tam olarak? benimkinin bütün ölcümleri 1 hafta geriden geliyor göbek tam haftasinda gözüküyor. Yani vucuduna gore 1 hafta önde göbüsü :)Bebişin karın çevresi ölçümlerde geniş çıkan varmı?
Benim doktorum baktikca asistana soyluyor o kayit yapiyor bende duyuyorum :) bana sadece bak burasi göbegi bak birasi kafasi diye gösteriyor. en son toparlamak icin aciklama yapiyor. Haftasiyla uyumlu hersey yolunda fln gibisindenDoktor bana bu konuda bilgi vermiyor. Kendi kendine ölçüyor bana söylemiyor
Size tek tek açıklıyor mu?
Gümaydin herkese :) benim artik 38+3 bende gecen haftaya kadar cok korkuyordum aklimdaki tek sey, nasil dogurcam sorusu vardi. Son gunlerde o korku gecti bi heyecan basti olsun artik gelsin diye sabirsizligim basladi :) bu sekilde duygudan duyguya sürüklenip gidiyorum :))Günaydın güzel anneler nasıl gidiyor hamişliğin son günleri
Beni sorarsanız bir yandan sonsuza kadar hamile olarak kalmak isterken bir yandan da bir an önce minigime kavuşmak için sabirsizlaniyorum. Hele de doğum yapan arkadaşları gordukce :)
Sanırım Yusuf bey de artık sabırsızlanıyor çünkü eskiye göre baya hareketi arttı
İnşallah hepimiz en güzel şekilde kavusuruz kuzularimiza
Gümaydin herkese :) benim artik 38+3 bende gecen haftaya kadar cok korkuyordum aklimdaki tek sey, nasil dogurcam sorusu vardi. Son gunlerde o korku gecti bi heyecan basti olsun artik gelsin diye sabirsizligim basladi :) bu sekilde duygudan duyguya sürüklenip gidiyorum :))
Bence renk üzümleri olduktan sonra desenin pek bi önemi yok diye düşünüyorum. Seni uzmelerine izin verme gayet şirin olmuş. Fon perdeleri ayrı ayrı diktirdiysen ayırabilir pudra olanı takabilirsin sadece daha yeni sipariş girmişsin iade edip desensiz düz birşey alabilirsin bence imkanın varsa için rahat eder en azından oda bana da aylardır dert dekorasyonu karar vermesi falan hala muallakta olduğum şeyler var o yüzden kimseye kulak asma kendi gönlüne göre düzenleEki Görüntüle 2198915 Eki Görüntüle 2198914 Eki Görüntüle 2198920 Eki Görüntüle 2198919 Eki Görüntüle 2198913 Eki Görüntüle 2198917 Eki Görüntüle 2198921 Eki Görüntüle 2198922 Eki Görüntüle 2198923 Herkese merhaba, geçmiş sayfaları okumadan önce kendi derdimi paylaşmak istedim. Oda dekorasyonu beni bitirdi. Aslında oda yapmayacağım dedim ama bebek odasının önceden perdesi de halısı da avizesi de yoktu o odaya illa perde, halı, avize alınacaktı günün birinde. Önce kuzenim duvar kağıdını alın işçiliğini ben yapacağım dedi, bilir bilmez bi duvar kağıdı aldık. Almaz olaydım başıma dert oldu baykuşlu duvar kağıdı( Ekliyorum resimleri).
Perde fiyatları uçmuş demiştim gittim en ucuzundan tül aldım ( tabi bunu çevrem beğenmedi, bebek odası gibi olmazmış) neyse fon alayım madem dedim yok baykuşlu olmalı dediler bulamadım, düz al o zaman dediler seçtim iki düz renk fonu yan yana kullanayım dedim(koyu gri ve gül kurusu) (örnekler buldum internetten)(fonu da beğenmediler ağır olmuş dediler)
Bugün de halı ve avizeyi sipariş ettim yine bana baykuşlu alsaydın dediler, hımm dediler. Yani bu da beğenilmedi. Doğruyu söyleyin, çok mu alakasız şeyler almışım. Bu saatten sonra moralim bozulmaz, yeterince bozdular zaten.
MaşallahSelam kızlar. Kızım dünyaya geldi kavuştuk meleğimle darısı diğer bekleyenlerin başına sağlıkla inşallah
Gozunuzaydin canim Rabbim anali babali saglikli gunlerde buyutmeyi nasip etsin insallahSelam kızlar. Kızım dünyaya geldi kavuştuk meleğimle darısı diğer bekleyenlerin başına sağlıkla inşallah
Benimde canimi cok sıkarlardı bebek cok kilolu gobek cevresi 3 hafta onde v.s. sanki ben zorla aldiriyorum kiloBen biraz panik bi insanım galiba biraz o yüzden birde ilk hamileligim . Doktor kilosunu da fazla buldu . Bebeğin aksine ben bu ay sadece 300 gr almisim . Halbuki ben sevinmiştim ne güzel kendime değil bebeğime aldırmışım kilo diye ama doktor benim gibi düşünmüyormuş meğerse.
yazdiklarina aynen katiliyorum bende normal istiyorum ama sezeryan olursada basim gozum ustune yeterki saglikli olalim bebisimizde bizde. Ne yasicagimizi bilmedigimzden korkuyoruz. ayriyetten hepimizin gecmisten getirdigi korkulari var. Ayni doktor gunde kac dogum yaptiriyor dogum yapanlarin hepsine sorsak eminim farkli seyler anlatirlar. Ben kulak asmiyorum zor dogum yapanlara. Cunku hamilelikle ilgilide neler neler duydum ama benim hamileligim cok sükür cok iyi gecti. ben hamile kalmadan önce hamileligi tv lerde gordugumz gibi bayilmalar ve mide bulantisi kusms seklinde gözümde canlanirdi hep. ama cok sukur bugune kadar bi kere midem bulandi kustum o da demir hapi yuzunden. Baska hic sikayetim olmadi. O yuzden dogum seklide her insan da farkli seyreder allah hepimize en hayirli en saglikli en kolay dogumu nasip etsin :)Bazen konuşurken ağzımızdan yanlış anlasilabilecek şeyler çıkabilir evet çok dikkatli olmalıyız çünkü burada bir grup hamileyiz herkes hassas herkes kaygılı ve stresli kimisi de aksine daha rahat olabilir bi duygu dalgalanmaları içerisinden geçiyoruz sonuçta ilk bebeği olanlar için bu durum ayrı zor herşey yabancı ikinci üçüncü bebeği olanlar için ayrı zor saygı duyuyorum ve takdir ediyorum çünkü evde 1 ya da 2 çocuk daha oluyor. Ben tekken zorlaniyorum yorgunluktan uykusuzluktan bahsediyorum bi de onlar bir çocuğun daha sorumluluğu ile uğraşıyorlar ve yorgunum deme lüksleri bile olmuyor. Yani burda birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz asla kimsenin birbirini strese sokma gibi durumu olmamalı böyle bir şeyin kasıtlı olarak yapıldığını da düşünmüyorum. Önemli olan bebelekrimizin sağlığı bizim sağlığımız. Öncelik bu...sezeryan korkunç değil tabiiki herkes gibi öncelikle normal doğum istiyorum ama dr.um derse olmaz yapacak bisey yok benim için önemli olan kızımı sağlıkla kucağıma almak . Ister normal doğum sonrası bazı durumlardan dolayı acı çekeyim ister sezeryan sonrası zaten bu yola girerken herşeyi göze almadım mi? Tabiiki gönlümde normal doğum var ama sezeryan denirse de depresyona girmem.. kendi adıma buradaki tek bir anneyi bile strese sokmuşsam bilmeden ve istemeden gerçekten çok üzülürüm.. sanırım ağzımdan çok normal doğum çıkıyor belki olmuştur diye kaygilandim yazayım dedim. Sonucta normal doğum yapan sezeryan doğurandan daha anne olmuyor.
Çilek mobilyada baykuşlu seri vardı. Ordan halı perde ve lamba temin edebilirdiniz. Ama bence bunlar çok güzel. Ben toplama olan şeyleri severim şahsen. Duvar kağıdı çok güzelmiş :) ben de yaptırabilseydim keşke. Benim de her şey baykuşlu halı ayılıEki Görüntüle 2198915 Eki Görüntüle 2198914 Eki Görüntüle 2198920 Eki Görüntüle 2198919 Eki Görüntüle 2198913 Eki Görüntüle 2198917 Eki Görüntüle 2198921 Eki Görüntüle 2198922 Eki Görüntüle 2198923 Herkese merhaba, geçmiş sayfaları okumadan önce kendi derdimi paylaşmak istedim. Oda dekorasyonu beni bitirdi. Aslında oda yapmayacağım dedim ama bebek odasının önceden perdesi de halısı da avizesi de yoktu o odaya illa perde, halı, avize alınacaktı günün birinde. Önce kuzenim duvar kağıdını alın işçiliğini ben yapacağım dedi, bilir bilmez bi duvar kağıdı aldık. Almaz olaydım başıma dert oldu baykuşlu duvar kağıdı( Ekliyorum resimleri).
Perde fiyatları uçmuş demiştim gittim en ucuzundan tül aldım ( tabi bunu çevrem beğenmedi, bebek odası gibi olmazmış) neyse fon alayım madem dedim yok baykuşlu olmalı dediler bulamadım, düz al o zaman dediler seçtim iki düz renk fonu yan yana kullanayım dedim(koyu gri ve gül kurusu) (örnekler buldum internetten)(fonu da beğenmediler ağır olmuş dediler)
Bugün de halı ve avizeyi sipariş ettim yine bana baykuşlu alsaydın dediler, hımm dediler. Yani bu da beğenilmedi. Doğruyu söyleyin, çok mu alakasız şeyler almışım. Bu saatten sonra moralim bozulmaz, yeterince bozdular zaten.
Allah sağlıcakla büyütmenizi nasip etsin minnoşu inşallah :) darısı bizlere.Selam kızlar. Kızım dünyaya geldi kavuştuk meleğimle darısı diğer bekleyenlerin başına sağlıkla inşallah
bu arada ben 1 gun geriden geliyormusum onu farkettim dün hic girmemisim siteye ondan dünkü gunaydin msjna bugun cevap veriyorum yeni farkettim:)) Ay amin insallah canim. İste o anlattigin arkadasin ayni benKorkunun geçmesine çok sevindim canım :) anne olunca zaten içinden bir supermen çıkıyorkendimi düşünüyorum yani ben ki ilkokulda aşıdan kaçmış, ilk dişim sallandı diye ortalığı yıkmış biriydim nasıl oldu da doğum yaptım hayret verici birşey :) bana o dönem en çok cesaret veren şey kan verirken bayılan bir arkadaşım vardı. Hatta kızcağız manikür yaptırırken eli kanasa bayılıyordu. İşte o arkadasim benden iki buçuk ay önce normal doğum yapmıştı. O bile yaptıysa ben de yaparım demiştim
İnşallah hepimizin doğumu hayal ettiğinden bile güzel geçer ve tatlı anılar olarak anlatırız o anları
2600 gr 34+4 deyim gebelik sekerim var aynı zamanda . gene de duyunca bana çok gibi gelmemişti ama doktor fazla dedi .
Maşallah sana ben hala kusuyorumyazdiklarina aynen katiliyorum bende normal istiyorum ama sezeryan olursada basim gozum ustune yeterki saglikli olalim bebisimizde bizde. Ne yasicagimizi bilmedigimzden korkuyoruz. ayriyetten hepimizin gecmisten getirdigi korkulari var. Ayni doktor gunde kac dogum yaptiriyor dogum yapanlarin hepsine sorsak eminim farkli seyler anlatirlar. Ben kulak asmiyorum zor dogum yapanlara. Cunku hamilelikle ilgilide neler neler duydum ama benim hamileligim cok sükür cok iyi gecti. ben hamile kalmadan önce hamileligi tv lerde gordugumz gibi bayilmalar ve mide bulantisi kusms seklinde gözümde canlanirdi hep. ama cok sukur bugune kadar bi kere midem bulandi kustum o da demir hapi yuzunden. Baska hic sikayetim olmadi. O yuzden dogum seklide her insan da farkli seyreder allah hepimize en hayirli en saglikli en kolay dogumu nasip etsin :)
bu arada ben 1 gun geriden geliyormusum onu farkettim dün hic girmemisim siteye ondan dünkü gunaydin msjna bugun cevap veriyorum yeni farkettim:)) Ay amin insallah canim. İste o anlattigin arkadasin ayni benelim kesilsin kendim bantlayamam, kan verirken gozlerimi baglarim, igne verirse doktor bidaha asla o doktorun kapisindan gecmem hemen baska doktora giderim. Ama hamileyim bana herkes sen nasil dogurcan bakalim diyor ama bu farkli. Tabiki korkularim var ama sonucu cok güzel. Hic yapamazsam genel anesteziyle sezeryana girerim. Allaha sukur ki hepimiz cok sansliyiz cocugumuz olacak. Bizim gibi olmak isteyen nice insanlar var. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah :)
Bana öz annem bile diyordu sen hamile olsan bebek içerde oynadıkça çıkarın şunu içimdeeeen diye çığlık atarsınama hiç de öyle olmadı tabi ki :)
Gerçekten çok büyük bir mucizeyi yaşıyoruz Rabbim isteyen ve güzel şekilde evladını yetiştirebilecek olan herkese nasip etsin bu mucizeyi
Elbette zorlukları olacak dile kolay canimizdan can çıkıyor ama evladimizin bir teline bile bedel değil çekeceğimiz hiç birşey...
Selam kızlar. Kızım dünyaya geldi kavuştuk meleğimle darısı diğer bekleyenlerin başına sağlıkla inşallah
Herseyden korkup 5 cocuk isteyen biriyle evlenmekimtihan dunyasi iste
Ben doktoruma sorunca günde 2 fincan içtim kuzum hatta bitki çayları bile içtim. Normal çayı kahveyi ilk 4ay içmedim ama sonra dayanamadım, hem çay hem kahvekolik bi insanım :)) işten ayrılana kadar günde 4 5 bardak çay içiyodum kulplu ufak bardaklardaBen çaya kahveye çok düşkünümdür, hamileliğimin ilk zamanlarında ağzım oyalansın diye ne yapacağımı bilemezken ıhlamur almıştım iş yerine. Sakın içme falan dedi iş yerindekiler. Belki normal düzeyde içecek tüketmediğim için öyle demişlerdir, abartırım çünkü içerken :)) Sonra çok da eşelemedim, tüm bitki çaylarını çıkarttım hayatımdan. Ama tabi çayı çok içiyorum yine son 2-3 aydırİnşallah bebeğime sorun yaratmaz.
Onuda içmezsek bu grip nasıl geçecek ki kuzumIhlamuru hamileligin sonunda cok sık içmeyin diyorlar onun sebebi de kan sulandırıcı özelliği varmış bende gecenlerde rahatsizlaninca arastirmistim hamilelik sonunda fzla tuketilmesi uygun görülmüyor yalniz ben kan sulandirici igne zten kullandigim icin rahatsizligim gecene kadar gonul rahatligi ile ictim ihlamuru hicte bsey olmadi
Oy maşallah size, rabbim analı babalı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin :)Selam kızlar. Kızım dünyaya geldi kavuştuk meleğimle darısı diğer bekleyenlerin başına sağlıkla inşallah
Günaydın canımm Bizim Yusuf paşa da 2 gündür iyice sakinleşti. Hareket etmiyor kolay kolayGünaydın güzel anneler nasıl gidiyor hamişliğin son günleri
Beni sorarsanız bir yandan sonsuza kadar hamile olarak kalmak isterken bir yandan da bir an önce minigime kavuşmak için sabirsizlaniyorum. Hele de doğum yapan arkadaşları gordukce :)
Sanırım Yusuf bey de artık sabırsızlanıyor çünkü eskiye göre baya hareketi arttı
İnşallah hepimiz en güzel şekilde kavusuruz kuzularimiza
Valla benm arkadaşım senden beterdi canım parmağı kesilsin uluyarak ağlardı. Kendini atardı yerden yere. Bi yeri ağrısın yatak döşek yatardı ama kız suni sancıyla normal doğum yaptı, ben normal yaptıysam herkes yapar diyo düşün ve alttan 4 dikişlik kesisi vardı. Bilemiyorum herşeyin hayırlısı canım inşallah herkesin gönlündeki doğum gerçekleşir, gönlündeki olmasada bebeği ve kendisi için hayırlısı olan hangisi ise o olsun inşallahbu arada ben 1 gun geriden geliyormusum onu farkettim dün hic girmemisim siteye ondan dünkü gunaydin msjna bugun cevap veriyorum yeni farkettim:)) Ay amin insallah canim. İste o anlattigin arkadasin ayni benelim kesilsin kendim bantlayamam, kan verirken gozlerimi baglarim, igne verirse doktor bidaha asla o doktorun kapisindan gecmem hemen baska doktora giderim. Ama hamileyim bana herkes sen nasil dogurcan bakalim diyor ama bu farkli. Tabiki korkularim var ama sonucu cok güzel. Hic yapamazsam genel anesteziyle sezeryana girerim. Allaha sukur ki hepimiz cok sansliyiz cocugumuz olacak. Bizim gibi olmak isteyen nice insanlar var. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah :)
Anladım canım cok teşekkür ederim. Iyiki sormadan kullanmaya baslamamışımDogumdan once hicbisey kullanma. Bende gecende dusundum kullanmayi. Annem ebe ona sordum dogum oncesi kullanma cunku dogum sonrasi kanallarda tikaniklik oldugunda o fazla sutu cikaramiyoruz dedi. Ve dogum sancisindan da betermis agrisi. Dogumla birlikte baslamami soyledi. Duyunca bende sasirdim ama boyle vakalar cokmus aklinda bulunsun bence dogum yaptigin an basla simdiden artirma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?