- 11 Ağustos 2013
- 2.407
- 3.453
- 133
- 32
Normal doğumda sıkıntı olabiliyor kuzum burun tıkanıklığı ablam yaşadı o yüzden korkuyorum ben gripten :) ama tabiki olacağı varsa olacak kaçamayız :))Çok geçmiş olsun
Kaderde varsa kaçamıycaz :) hem bebek doğmadan olup geçirip kurtulalım bari
Nişandır o canım. Ben nişan geldikten 4 saat sonra doğurmuştum ama benim düzenli sancim varken gelmişti nişan. Arkadaşım nişan gelmesinden 2 gün sonra doğum yapmıştı. Sen hazırlıklı ol her an herşeye
Benim ilk doğumum, kb hediye olarak elde sağma makinası getirmiş. Chicconun, Doğuma giderken onu da almayı düşündüm yanımda, öyle çok büyümedi göğüslerim gene aynı beden çamaşırlarım oluyor, bir de bebek emdikten sonra sağmak gerekir demişsiniz ya , onu nereye sağıyoruz yani sağıp saklıyor muyuz sonra emsin falan diye , bu saklama poşetlerine ya da biberona ? O kısmı ben anlamadım bilmediğim için, açıklar mısınız ne yapıcaz sağıp[="pearlshine, post: 57629005, member: 356644"]Humana still tea
Rezene
Boza
Sahlep
Bulgur pilavı ,kısır
Dereotu (maydanoz ters etki yapıyor suyu attığı için vücuttan o yüzden maydanoz yemek süte iyi gelmiyor)
Maltana
Bol bol su
Sütlaç muhallebi gibi tatlılar
Bide ben de balık ve salata çok süt yapardı
Uyku ve dinlenmek ayrıca bebeğin bol bol emmesi. Emmedigi zamanlarda da sağmak.
Ilk bebeğimde ilk 40 gün fışkırır tarzda çok bol sütüm oldu. Sonra azalmaya başladı panik olmustum. Bebeğin emdiği kadar üretmeye başlıyo vücut bir süre sonra. O yüzden bebek emdikten hemen sonra sağmak vücuda daha çok süt lazım mesajı veriyor ve süt azalmıyor.
Bir de goguslerinizin dolup taş gibi olmasini beklerseniz süt ateşi ve mastit oluyor o da çok rahatsız edici bir durum antibiyotik kullanimina kadar gidebiliyor ve cok agrili bir durum. Bunu engellemek için de göğüslerin aşırı derecede süt dolu olmaması lazım.
Maşallah ya gözünüz aydın, sağlıklı hayırlı evlat olsunlar inşallah.Cok sukur iyiyiz 2 gunluk oldular:) darisi bekleyenlere insallah.
2300-2200gr civari sezaryenle dogdular. Kuvoze girmediler. Mama-meme beraber simdilik.
Evet yazmistin hatirladim simdi canim baya olmus sende gitmeyeli senide haftada bir cagirir artik hazirlikli olBenmde sırtım ağrımaya başladı dünden beridir :/ normal tabi kuzum ağırlaştık iyice. Ben gitmedim en son ayın 1inde gitmiştim ozamn 1950 grdı. Normalde geçen cumartesi gitmem lazımdı ama sarkıttım biraz bu cumartesi gidicem :))
Aman dikkat et hatta beraber bile yatma mümkünse. Ben yakalandım gribe Allah korusun yani..
Sağlık ocağı kbb yönlendirdi canım ya. Cidden kötü olmuş seninki.. sezaryen mi olacaksın normal mi? Ama haftaya dediğine göre tarih belli sezaryen:))) Sende git bence doktora antibiyotik verir belki hızını kesse yine yeter..
Gecmis olsun tatlim dikkat et kendineValla kuzum izin verseydin keşke gitseydi. Bende olmam inşallah diye diye oldum şak diye. Hemde ne ıhlamurlar ne sıcak sular içtim banamısın demedi. İnşallah sende yakalanmazsın. Kaç 2 gündür duş almadım üşütürsem grip olurum siye ama o bile fayda etmedi :/
Çok sağol kuzumm sende dikkat et kendine
Benm önce boğazım ağrıdı anladım zaten. Sonraki gün genzim yanmaya başladı. Şimdi hapşuruk öksürük burun akıntısı da başladı hafiften. Başım ağrımasa iyide .. inşallah çar çabuk atlatırız ya
Akşam akşam sinir oldum kızlar. Kv bizdeydi akşam. Gündüz de birlikteydik . AksM gelmiş diyor ki bu gün kadınlar dedi ki sezeryan doguranalrin çocukları kopuk oluyormuş düşkün olmuyorlarmis birbirine duydun mu . Kendisi hep normal doğurmuş. Ne alaka ne saçmalık bu dedim . Normal doğuran seseryan dogurandan daha çok anne sanıyor kendini herhalde dedim . Bu kadınlar iyice saçmaladı kendilerini üstün görecekler diye öyle böyle diye saçma. Sapan konuşuyorlar dedim . Hayır kimsenin öyle bişey diyeceği bi ortamda değildik duymadım ben öyle bi muhabbet. Gelmiş eşimin yanında güya beni aşağı görecek. Eşimi doldurup duruyor her konuda zaten. Eşimde baskı yapıyordu normal yap diye .doktorum vajinismus geçmişin varsa ve kendine.güvenmiyorsan normale.zorlayamm dedi eşimin yanında eşim ikna oldu . Şimdi neden eşim ikna oldu diye böyle bi laf.çıkardı
Çocuk gibi ,gülüyorum sadece bu kadar içten pazarlıklı olunur mu
Aklıma gelseydi keskeHee evet sezeryan olanların çocukları anneye degil babanneye düşkün oluyormuş ben de duydum deseydin sevinseydi gariban ahir ömründe
Bize en çok kazık atanlar yine kadınlar. Boş ver canım. Ben Allaha havale ediyorum gebeleri üzenleri.Akşam akşam sinir oldum kızlar. Kv bizdeydi akşam. Gündüz de birlikteydik . AksM gelmiş diyor ki bu gün kadınlar dedi ki sezeryan doguranalrin çocukları kopuk oluyormuş düşkün olmuyorlarmis birbirine duydun mu . Kendisi hep normal doğurmuş. Ne alaka ne saçmalık bu dedim . Normal doğuran seseryan dogurandan daha çok anne sanıyor kendini herhalde dedim . Bu kadınlar iyice saçmaladı kendilerini üstün görecekler diye öyle böyle diye saçma. Sapan konuşuyorlar dedim . Hayır kimsenin öyle bişey diyeceği bi ortamda değildik duymadım ben öyle bi muhabbet. Gelmiş eşimin yanında güya beni aşağı görecek. Eşimi doldurup duruyor her konuda zaten. Eşimde baskı yapıyordu normal yap diye .doktorum vajinismus geçmişin varsa ve kendine.güvenmiyorsan normale.zorlayamm dedi eşimin yanında eşim ikna oldu . Şimdi neden eşim ikna oldu diye böyle bi laf.çıkardı
Bende allaha havale ediyorum ama insan kendini niye bu duruma düşürür koskoca kadınsın değil miBize en çok kazık atanlar yine kadınlar. Boş ver canım. Ben Allaha havale ediyorum gebeleri üzenleri.
Aklıma gelseydi keskeböyle kandiracaksn aslında ama papaz olmak var sonra kendileri herşeyi söyler sen şakadan karşılık verince terbiyesiz olursun :) tek duam oğlum olcak iyi insanlar çıkarsın karşısına ve inşallah kayinvalidem gibi kayinvalide olmayayım .
Evet kuzum her hafta olmasa da 2 haftada bir çağıracak kesin :)Evet yazmistin hatirladim simdi canim baya olmus sende gitmeyeli senide haftada bir cagirir artik hazirlikli ol
sende dikkatli ol kzum son zamanlarımız artıkGecmis olsun tatlim dikkat et kendine
Hey yarabbim ya. Cevap bile vermeseydin keşke. Ne dengesiz insanlar ya eşinde ayrı bi dünya zaten. Yapacak cesareti bulamıyorsan kime ne ya. Kimisi sezaryenden korkar ben gibi kimisi normalden. Saçma sapan şeyler ya bide insanlara dert anlatmakla uğraşıyoruzAkşam akşam sinir oldum kızlar. Kv bizdeydi akşam. Gündüz de birlikteydik . AksM gelmiş diyor ki bu gün kadınlar dedi ki sezeryan doguranalrin çocukları kopuk oluyormuş düşkün olmuyorlarmis birbirine duydun mu . Kendisi hep normal doğurmuş. Ne alaka ne saçmalık bu dedim . Normal doğuran seseryan dogurandan daha çok anne sanıyor kendini herhalde dedim . Bu kadınlar iyice saçmaladı kendilerini üstün görecekler diye öyle böyle diye saçma. Sapan konuşuyorlar dedim . Hayır kimsenin öyle bişey diyeceği bi ortamda değildik duymadım ben öyle bi muhabbet. Gelmiş eşimin yanında güya beni aşağı görecek. Eşimi doldurup duruyor her konuda zaten. Eşimde baskı yapıyordu normal yap diye .doktorum vajinismus geçmişin varsa ve kendine.güvenmiyorsan normale.zorlayamm dedi eşimin yanında eşim ikna oldu . Şimdi neden eşim ikna oldu diye böyle bi laf.çıkardı
Ay yok artıkk.. ilk defa duydum ben deAminnn inşallah canım.. biz de olumsuz ornekleri görerek nasıl kayınvalide olunmayacağını öğreniyoruz işte ne güzel
Hiç kafana takma bu lafları cahil cahil konuşuyorlar de geç. Hamileliğin son günlerinin de doğumun da tazecik bebeğin de tadını çıkar
Ben de normal doğumla ilgili çok iğrenç bir hurafe duydum ama yazsam mi bilmiyorum yani neymiş güya erkek annelerinin oğluna aşırı düşkün olmasının sebebi normal doğum sırasında bebeğin ağzının annesine degmesiymis tövbe estağfurullah
Allah akıl fikir versin diyorum sadece...
Evet kuzum her hafta olmasa da 2 haftada bir çağıracak kesin :)
sende dikkatli ol kzum son zamanlarımız artık
Hey yarabbim ya. Cevap bile vermeseydin keşke. Ne dengesiz insanlar ya eşinde ayrı bi dünya zaten. Yapacak cesareti bulamıyorsan kime ne ya. Kimisi sezaryenden korkar ben gibi kimisi normalden. Saçma sapan şeyler ya bide insanlara dert anlatmakla uğraşıyoruz
Ay yok artıkk.. ilk defa duydum ben de
Kızzz bizde oglan anasiyiz oleee demeeeAynen ben de şok oldum bunu düşünüp uyduran insanın aklına şaşayım...
O zaman bütün erkek anneleri sezeryan olsun da şu manyak kayinvalidelerin soyu tükensin dimi
Benim gittiğim hastanede önce bebek gidiyormus. Tabi hastaneye göre değişiyor mu bilmiyorum.Kızlar spinal anestezi olduğunda anne mi önce gidiyo odaya bebekmi?
Akşam akşam sinir oldum kızlar. Kv bizdeydi akşam. Gündüz de birlikteydik . AksM gelmiş diyor ki bu gün kadınlar dedi ki sezeryan doguranalrin çocukları kopuk oluyormuş düşkün olmuyorlarmis birbirine duydun mu . Kendisi hep normal doğurmuş. Ne alaka ne saçmalık bu dedim . Normal doğuran seseryan dogurandan daha çok anne sanıyor kendini herhalde dedim . Bu kadınlar iyice saçmaladı kendilerini üstün görecekler diye öyle böyle diye saçma. Sapan konuşuyorlar dedim . Hayır kimsenin öyle bişey diyeceği bi ortamda değildik duymadım ben öyle bi muhabbet. Gelmiş eşimin yanında güya beni aşağı görecek. Eşimi doldurup duruyor her konuda zaten. Eşimde baskı yapıyordu normal yap diye .doktorum vajinismus geçmişin varsa ve kendine.güvenmiyorsan normale.zorlayamm dedi eşimin yanında eşim ikna oldu . Şimdi neden eşim ikna oldu diye böyle bi laf.çıkardı
Kızzz bizde oglan anasiyiz oleee demeeehemde birde degil ikiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?