Insallahh :) evet bekliyorum bn de sabirsizlikla.Ben de hiç pembelik kırmızılık görmedim canım sorun olmaz inşallah. Gerçi senin doğumun baya yaklaşmış zaten :)
Şimdi kendimizi dinliyoruz ya ne sancılat çıkarıcağız kimbilir.. Bende mide den başlayan 20-30 sn lik serleşme/kasılma gibi bişey yaşıyorum arada daha aşağıya iniyor ama kasıklarda değil..Yalancı kasılmalar mı acaba? Daha muayene yapmadı beni açılmam var mı yokmu bilmiyorum hiç
Ne kadar dogru bir karar almissiniz. Ben cocugun altini üstünü degistiremem cok minik olacak korkarim diye annemi cagirdim. Annem gelecegi icin kv de geliyorAynen öyle bi anne kadar içten bile davranamaz ki kv nasil rahat edeyim 10 dakika oturmaya gitsem diken ustundeyim yada o gelse yine diken ustunde oluyorum ne patavatsızlik yapacak diye bide orda o sanciyla o psikolojiyle nasil ugrasayim. Ama bugün esimle bi karar aldik ve doguma sadece ikimiz gidicez aileler dogumdan sonra gelicek insallah.
Cok sinir bozucu ama ben zar zor katlanıyorum. Doguma da cagirmicam zaten onuda annemi de dogurduktan sonra gelsinler o sanciyla bide onlarin inatlasmasini cekememBenim kv yi tarif etmissin birebir
Oy maşallah bebişinee :) hayırlısı olsun canım sağ Salim al kucağına :)Kontrolden geldim kızlar. Bebeğim 3 kilo 150 gr olmuş. 36 hafta 6 günlüğüz. Gelişimi öndeydi hep. Bir tek yine kol ve bacak azcık gerideydi. Ama o da sapmalı hesaplayınca denk oluyor. Bebeğim erken gelmezse doğum günümde sezaryen olacağım tam denk geliyor kasıtlı ayarlamadık yani :)
Benm Arkadaşımın bebeğinin ismi Muhammed Çınar :))) selim çınar da güzel olabilir aslında ama eşin ayaz ı istemiş. Çınardan sa selim ismi daha hoşuma gitti canım Selim ayaz benceKızlar biz isme karar veretmedik konu acmistim ama banlandim.
İki seçenek var şuan aklımız da aslında şunu belirteyim ben 2 isim istemiyorum ama koyduğumuz isim içinde anlam olsun istiyorum . Dinen de çocuk en azından belki ismini taşır diye düşünüyorum yanlış mı bilmiyorum .
Ben bekarlığimdan bu yana çınar ismini çok severim .
Çınar olsun istiyorum ama eşimin de fikri önemli oda artık herkeste çınar ismi var dedi. Güzel ama eskisi kadar hoşuma gitmiyor dedi. Benim için çınarın anlamı sığınacak koca yürekli merhametli sadık bi ağaç diyebilirim. Onu düşünerek çınar çok istedim . Yanına selim koyalım dedik. Ama ikisi de 5 harfli ve büyük bi isim oldu . 7 harfli de soyisim. Optikleri nasıl dolduracak bu çocuk diyorum kendi kendime
Esime sonra ayaz nasıl dedim aklım ayaz da kaldı diyor . Ama ayaz in anlamı sadece popüler diye.koymak istemiyorum anlamı soğuk başka bi anlamı yok . Gel selim ayaz veya çınar ayaz koyalım diyorum . Siz dışarıdan bi göz olarak ne düşünürsnz. Fikirlerinizi istiyorum .kapı süsü ve çikolata siparişi vermek istiyorum artık
Canım öncelikle bebişine maşallah. Hayırlısı nasılsa o şekilde al kucağına. Omuzları yada başı geniş bebeği doğurmak zor oluyo Allah korusun bebek doğum kanalına girince sezaryene de dönülmüyor. Epidüral de sana ağrı kesici bi cihaz takılıyorlar kzum ağrı hissettikçe butonu var onun ona basıyorsun ve sana ağrı kesici enjekte ediliyo( spinalle karıştırmıyosam benim akrabam da epidural oldu ve bu şekilde anlattı ona da +400 olarak takmışlardı onu) spinal de sadece belden aşağısı uyuşuyo. Ağrı kesiciyi de seruma vs katıyolardır illaki. Yinede karar senin tabiki canım ama epidural yapan akrabam çok memnundu o takılan şeydenKızlar bugün kontrolden geldim ;
Şuan 36+4 üm.. bebek 3000 gr olmuş
Bizim bebiş hala dönmedi kafa yukarda dolaşıyor.. NST de bir ara sancı 100 çıktı. geçende öyle oldu ama ben sadece biraz kasılma hisssettim o kadar.
İlk defa çatı muayenesi oldum.... Benim gibi çok tedirgin olanlara söyleyeyim hiç korkulacak birşey değil öyle acı falan yok sadece biraz rahatsızlık hissi oluyor. Zaten doktor sizle konuşuyor, bu arada kendinizi kasmayın yeter kısa bir işlem...
Bana zaten senin çatında biraz dar, bebeğin kafasıda 2 hafta önde normalde biraz zorlanırsın... Ama aklın kalmasın diye seni çatala da oturttuk dedi...
Her ilk anne gibi bende normal doğum istiyordum Fakat haftaya kontrol verdi haftaya da dönmezse diğer haftaya sezeryan günü verecek...
Rabbimden hep hangisi hayırlısı ise onu diliyorum.. Bebeğin sağlığı , ve benim için ne iyi olacaksa o olsun diyorum artık...
Yoksa bebek ters kafa büyük Allah korusun normal doğumda neler yaşanabiliyor.... Bunda da bir hayır vardır diyorum...
Size sormak istediğim hastane sezeryanda 3 seçenek sunuyor.
Anestezili sezeryan, spinal sezeryan ve epüdral sezeryan.... ben dedim spinal ile epüdralin farkı ne ... Bayan epüdral in uyuşukluğu birgün daha fazla sürüyor anneler ağrı hissetmemek için onu istiyor dedi.. +500 tl...
Ben sanırım spinal olurum...
Bu spinal sezeryanda nasıl oluyor.. bazıları acı değil ama kesildiğini hissediyorsunuz falan demiş.. bilgisi tecrübesi olan var mı ..... Bu arada hastanen,n ücretleri 4,5 ayda 2200 den 3000 e çıkmışşşş maşallah yanii....
Herseyimiz ayni eltim olsaydi eger eltim misin diye suphelenirdimCok sinir bozucu ama ben zar zor katlanıyorum. Doguma da cagirmicam zaten onuda annemi de dogurduktan sonra gelsinler o sanciyla bide onlarin inatlasmasini cekemem
Valla bizimkilerde küs mü baris mi bilmiyorum ama birbirlerinden haz etmedikleri kesin bende acikcasi yapabilir miyim diye cekiniyorum ama onlarla ugrasmaktansa bi sekilde hallederim diye düşünüyorum. Ama esim tek basina beklerken hemsireler biseyler istediğinde falan yetişebilir mi onu bilmiyorum.Ne kadar dogru bir karar almissiniz. Ben cocugun altini üstünü degistiremem cok minik olacak korkarim diye annemi cagirdim. Annem gelecegi icin kv de geliyorbizmkiler küsler bir de. Valla Allah kismet ederde cocugumu saglikla alirsam kucagima, alcam koynuma kim naparsa yapsin umrumda olmaz.
Bencede kapısüsü yaptıracaksan sipariş vermelisin 2 hafta sürüyor gelmesiKızlar biz isme karar veretmedik konu acmistim ama banlandim.
İki seçenek var şuan aklımız da aslında şunu belirteyim ben 2 isim istemiyorum ama koyduğumuz isim içinde anlam olsun istiyorum . Dinen de çocuk en azından belki ismini taşır diye düşünüyorum yanlış mı bilmiyorum .
Çınar olsun istiyorum ama eşimin de fikri önemli oda artık herkeste çınar ismi var dedi. Güzel ama eskisi kadar hoşuma gitmiyor dedi. Benim için çınarın anlamı sığınacak koca yürekli merhametli sadık bi ağaç diyebilirim. Onu düşünerek çınar çok istedim . Yanına selim koyalım dedik. Ama ikisi de 5 harfli ve büyük bi isim oldu . 7 harfli de soyisim. Optikleri nasıl dolduracak bu çocuk diyorum kendi kendime
Esime sonra ayaz nasıl dedim aklım ayaz da kaldı diyor . Ama ayaz in anlamı sadece popüler diye.koymak istemiyorum anlamı soğuk başka bi anlamı yok . Gel selim ayaz veya çınar ayaz koyalım diyorum . Siz dışarıdan bi göz olarak ne düşünürsnz. Fikirlerinizi istiyorum .kapı süsü ve çikolata siparişi vermek istiyorum artık
Çok sag ol canım. Hep beraber inşallah :)Oy maşallah bebişinee :) hayırlısı olsun canım sağ Salim al kucağına :)
Benm Arkadaşımın bebeğinin ismi Muhammed Çınar :))) selim çınar da güzel olabilir aslında ama eşin ayaz ı istemiş. Çınardan sa selim ismi daha hoşuma gitti canım Selim ayaz bence
Canım öncelikle bebişine maşallah. Hayırlısı nasılsa o şekilde al kucağına. Omuzları yada başı geniş bebeği doğurmak zor oluyo Allah korusun bebek doğum kanalına girince sezaryene de dönülmüyor. Epidüral de sana ağrı kesici bi cihaz takılıyorlar kzum ağrı hissettikçe butonu var onun ona basıyorsun ve sana ağrı kesici enjekte ediliyo( spinalle karıştırmıyosam benim akrabam da epidural oldu ve bu şekilde anlattı ona da +400 olarak takmışlardı onu) spinal de sadece belden aşağısı uyuşuyo. Ağrı kesiciyi de seruma vs katıyolardır illaki. Yinede karar senin tabiki canım ama epidural yapan akrabam çok memnundu o takılan şeyden
iyi kız odasını almış. Bizimki ilk çocuğunda hiçbişey almadı. Hatta beşik mevlidinde ismi söylenince birinin altının alıp takar gibi yaptı. Şimdi ikinci bunda da zıbın bile almadı. Sonrada çok özledik biz torunumuzu çok der gezerler.Ben odasını dahi almasını istemedim çünkü resmen anons etti odasını ben aldım diye. Ki biliyodum böyle olcağını ama eşime laf geçiremedim. İstemiyorum almasın dedim ama merak etmiş almak istiyo daha ne falan dedi tartışmamak için sustum. Almamaları daha iyi rn azından laf söylemeye hakları olmaz. Böyle olunca herşeye müdahil olmaya çalışıyorlar.. sizin doğum ücretleri yine iyiymiş bizimki biraz daha pahalı.. hatta indirim yaptıramazsam 1000tl daha phalı
Ozaman ayrı canım bian sanki otobüsle gidecekmişsin gibi hayal ettim ondan galiba :))
benimkide geçen gün gelmiş diyorki işte bilmemkimin gelinde senin yapacağın özel hastanede yapmış sezeryan doğum parası vermiş ama oda parası vermemiş onlar diyo sanki parayı o verecek. Kocam verecek Allah Allah. Bende dedim evet oda kapatmamıştır oyüzden extra para vermemiştir. Biz oda kapatacağız oyüzden para vereceğiz dedim. Ben kimseyi çekemem aynı odada dedim. Hı dedi sustu kaldı.Günaydın kızlaar
Hahaha çok süper mantıklıhoş benm kv sezaryen yapmış ama bu teZi çürütüyo
Eyvah eyvahh
İşte iş eşinde bitiyo aslında. O hastalığı yaşayan binlerce bayan var. Normalde yapsan içinde o korku varsa geçmeyecek. Dediğim gibi benm canım kıymetli değildir normal istiyorum, sezaryende tamamen bayıltılmadan asla doğum yapamam sanırım . Hani şu belden aşağı uyuşturulan var ya asla bana göre değilherkesin korkuları kaygıları farklı farklı. Kvdeler işin ucuzuna kaçma derdinde bak doğum param benden çıkacak kv hiç bişeye karışamıyo bitek odasını aldı daha başka bişeyede karışamadı. Şimdi eksik olan şeylere bile hala niye almadınız diyemiyo çünkü param yok akmıyor bana diyorum susuyo. Herkes bi yerde haddini bilecek
Bu isim durumu çok meşakkatli siz beğenseniz etrafınız beğenmiyor.Kızlar biz isme karar veretmedik konu acmistim ama banlandim.
hiç korkma heyecan yapma. Çok sevinmeli sin yarın evladına kavuşacaksınız. Başka duyguları düşünme sevin sadece. İnşallah hayırlı doğum ların olsun sağlıklı sihatli al kucağınaKızlar yarın sezaryen oluyorum. Doktora söyledim lekelenmeyi alttan baktı.ben yine tabi rahat bir muayene geciremedim. Geçen hafta da çatın mükemmel değil ama yine bekleyelim demisti. Bugun de Hem çatın musait değil hem sen muayene olurken rahat değilsin dedi.kendine güveniyorsan bekleyelim . Çatın musait olsa ben yine bi şekilde seni rahatlatır ikna eder normal doğurturum ama çatı da elverişli değil riske atmayalim dedim.
Miyomum da var.eger alinabilirse onun da alinmasina karar verdik.
Eşimle ben tabi biraz afalladik.duygu karmaşası yaşıyorum aniden gelişince.
Dua edin bize kızlar
Hayırlı olsun canım, yarın kavuşuyorsun inşallah kuzunaKızlar yarın sezaryen oluyorum. Doktora söyledim lekelenmeyi alttan baktı.ben yine tabi rahat bir muayene geciremedim. Geçen hafta da çatın mükemmel değil ama yine bekleyelim demisti. Bugun de Hem çatın musait değil hem sen muayene olurken rahat değilsin dedi.kendine güveniyorsan bekleyelim . Çatın musait olsa ben yine bi şekilde seni rahatlatır ikna eder normal doğurturum ama çatı da elverişli değil riske atmayalim dedim.
Dua edin bize kızlar
N11 den aldım en ucuzu orasıydı aldığım marka bir çok internet sitesinde vardı.Halıyı nerden alıyorsun canım ?
Adımız da günümüzde aynı :) sağlıkla gelsin miniklerimizEvet :)
Ayy ne güzel yaa bugün doktor bana 4 yada 6 haftan kaldi doguma dediginde bile ne kadar heyecanlandım heralde yarin dese heyecandan sabah edemezdimKızlar yarın sezaryen oluyorum. Doktora söyledim lekelenmeyi alttan baktı.ben yine tabi rahat bir muayene geciremedim. Geçen hafta da çatın mükemmel değil ama yine bekleyelim demisti. Bugun de Hem çatın musait değil hem sen muayene olurken rahat değilsin dedi.kendine güveniyorsan bekleyelim . Çatın musait olsa ben yine bi şekilde seni rahatlatır ikna eder normal doğurturum ama çatı da elverişli değil riske atmayalim dedim.
Dua edin bize kızlar
Amin canım isimleri gibi olsunlar inşallah :)Adımız da günümüzde aynı :) sağlıkla gelsin miniklerimiz
Her şey yolundaysa 39 bitimi. Değilse 36da 37de olur 38deKızlar sezeryanda en erken ne zaman oluyo doğum tahmını tarıhten kaç hafta once 2 mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?