Kızlar yarın sezaryen oluyorum. Doktora söyledim lekelenmeyi alttan baktı.ben yine tabi rahat bir muayene geciremedim. Geçen hafta da çatın mükemmel değil ama yine bekleyelim demisti. Bugun de Hem çatın musait değil hem sen muayene olurken rahat değilsin dedi.kendine güveniyorsan bekleyelim . Çatın musait olsa ben yine bi şekilde seni rahatlatır ikna eder normal doğurturum ama çatı da elverişli değil riske atmayalim dedim.
Miyomum da var.eger alinabilirse onun da alinmasina karar verdik.
Eşimle ben tabi biraz afalladik.duygu karmaşası yaşıyorum aniden gelişince.
Dua edin bize kızlar
Gittim geldim valla canım sütkardeşim gitmesem olmazdı :))Valla ben salihte 13 kilo almıştım minnoş bise oldu bunda 5 kilo aldım ama bu tombiş olacak gibiher çocuk kendine has oluyor demek ki anneyle alakalı degil...
Ayrıca sen de çok tatlış bı hamişsin hiç öyle çok kilo almis gibi filan gorunmuyorsun ki bı zahmet artık alalım yani neredeyse 8bucuk aylık olmusuz
malesef ben bu hamileliğimde salihin peşine koşmaktan ne yedigimden anlıyorum ne oturdugumdan anlıyorum... İlk gebeligi olanlar yemenin de dinlenmenin de tadını çıkarsın valla
Özellikle de sen Yusuf Ege dogmadan azıcık dinlen gerçekten hasta halinle bir de söze mi gideceksin
Yüklenme kendine iyi yapmışsın canım.Eşim sağolsun süpürdü canım, ben de tuvalet mutfak çamaşır suyu vs yaptım, bir de topladım evi, son hastane çantasına koyulacaklarım vardı, onları koyup hazırladım filan. Sadece evi silip toz almak kaldı, onu da yarın yaparız dedim çok yüklenmiş olmamak için.
Ya canım sen ne kadar abartıyorsun kilonu, fıstık gibisin maşallah 8buçuk aylık hamilesin ve o kadar göstermiyorsun ki biz senin sen olduğunu ilk başta anlamadık bile komşunu sen sandık ki kızcağız da daha 15haftalık gebeymiş
Sözde de yormasaydın kendini. Ben iki iş yaptım diye belim pert olmuş durumda şu an
Valla ne guzel küsmüs kafan rahat eder ah bide benimki küssesebepsiz yere 1.5 aydir benimle küs. Acikcasi isime geldi kafam rahat. simdide dogum yaklasti annem geldi hergün esime beni soruyor. bende orali degilim hic konusmuyorum konusmayida düsünmüyorum. Eslerimizle aramiz iyi olsunda gerisi teferruat. allah yuvalarimiza huzur versin kimsenin bozmasina firsat vermesin insallah. Yoksa benim onun cevirdigi dolaplara gercekten aklim ermiyo ugrasamiyorum
Bende son günlerde söyle oluyor. Adet olmusum gibi kasiklarima agri giriyor sonra gercekten kan gelmis gibi bi sey akiyor gibi hissediyorum. Hemen wc ye kosuyorm ama akinti gelms oluyorSabah uyandım yattığım yerden ters yöne kafamı çevirdim kasiklarima bıçak saplandı sanki ve aynı ağrı hala devam ediyor ters bi hareket mi yaptım ne.yaptım anlamadım çok fazla bebek çok az hareket.etti daha yeni ve sanki adet olduğunuz zaman ıslaklık hissedersiniz ya öyle bir his var . Islaklık falan yok ama Perşembe Kontrolum . Ağrı böyle şiddetli devam ederse gideceğim sanırım doktora korktumsize de oldu mu hiç böyle ağrı
yet07 canım ne yaptın geldi mi bebiş?
@Bellatrix Lestrange canım senin doğum bugun muydu yoksa haftaya miydi?
Amin haklısın. Ama bazen kötü gelin olmaya zorluyorlar . Ben saçma buluyorum eşim kısıtlar mesela beni aileme karşı. Ben bi kere daha kısıtlams değilim kısasa kısas yapmış değilim Allahtan korkarım aile.konusunda. ama annesi sürekli doldurur bana karşı annesinin gerçek yüzünü görmesini isterdm. Senelerce bak.annen böyle diyor sence doğru mu dedim kötü yine ben oldum . Arkamdan ne iftiralar attılar. Eşim aileme gelmez sebepsiz yere . Ama ailesiyle hee dakika herşeyi yapalım hep onlarla bir yere gidelim ister. Benim suçum sadece biz evlendik ikimiz bir aileyiz kendi kararlarımızi kendimiz verelim peşlerinde takılıp hep onların dediğini yapmak zorunda değiliz. Nasıl benm anne babamın lafı geçmiyorsa evimde ben buna izin vermiyorsam sende verme oldu . Beni aileme göndermedi. Sadece iki kere ailesine 3 hafta gitmemezlik yaptım. Ama hep kötü gelin ben oldum . Terbiyesiz oldum ağzıma. çip laf cevirmisligim yok bağırmış cagirmisligim yok saygisizlk kesinlikle yok . Ama beni mahvettiler hakkımı helal etmiyorum . Şimdide yalan san yüzüme gülüyor kayın valide hamile kaldıktan sonra ayiramayacagini anladı bzi
Allahım son 12 bana da o mutluluktan amin :)Kızlar nasılsınız bizim minikle uğraşmaktan bayadır okuyamiyorum herkes iyidir inşallah.
Annelik çok değişik birşeymiş uykusuzum ama mutluyum
Sata göre yapıyolar canım. Şu an sata göre 11 kasım ultrasona göre 3 kasım. Ama 39. Hafta bitiminde sezaryen olucam ama.Kızlar doğumu sat a goremi yoksa USG ye goremi yapiyorlar eğer sezeryansa yada normalse hangisine göre beklemek doğru oluyor
Canım öyle deme erkeklerin jeton köşeli bi kısmı erken algılıyor bi kısmı geç kimisi hiç anlamıyor sen benimki anlamayacak diye düşünme bence eninde sonunda anlayacak inşallah.. benim babam eski insan olduğu halde anlamış aynı senin esin gibiymiş ama cok cok uzun zamandir melek olmus ailesini tanıyor. Ben o kadar beklicem mi diye düşünme babamın o eski halini ben hatırlamıyorum düşün o kadar önce bırakmış o huylarını..Hanımlar sizler kaynananiza ne guzel gene giydirebiliyorsunuz ben esimle hep sorun yasiyorum bisey desem etsem hemen bana patliyor benimle haftalarca konusmuyor hep ailesini tutuyor ona gore onlari kıskanıyorum ben gorumcelerimi sizlerin gene esleri bsey demiyor size yatin kalkin dua edin
valla emzirirken uyuyup kalıyorum o derece zordayım. Korkuyorum bebise bişey falan olur diye.Haha çok fark yok cnm bizde doğurmadık ama bizde uyumuyoruz
Maşallah minige içim kaynadı. Kendini çok yorma .acele etme iş yavaş yavaş yapılır esin yardımcı olamıyor mu temizlik konusunda yavaş yavaş her gün 1 işini yapsa? Cam dolap koltuk vs aslında erken geliyorsa 1 günlük iş. Evin büyük mi bilmiyorum tabi ama sana da yazık. Bu ara da sarılık geçer inşallah bir an önce her bebek ye olan bişeymis diye duymuştum.valla emzirirken uyuyup kalıyorum o derece zordayım. Korkuyorum bebise bişey falan olur diye.
LezzetliCipetpet canım bebekte sarılık var hastaneye yatacak seviyede değil ama bazen surati falan baya sari görünüyor oyuzden takipteyiz ve sık sık emzirmem gerekiyor saat kurup kalkıyorum ve zorla bebeği uyandırıp emziriyorum. Dogum da aniden olunca evin de isleri bitmedi uyanikken de onlari halletmeye calisiyorum beni baya yorgun düşürdü. Su sarilik mevzusunu atlatsak rahatliycam imsallah
akıntı vardı geçen hafta cuma kontrole gittim idrar yollarında enfeksiyon var dedi . İlaç verdi o geceden sonra çok az ve arada geliyor iltihapBende son günlerde söyle oluyor. Adet olmusum gibi kasiklarima agri giriyor sonra gercekten kan gelmis gibi bi sey akiyor gibi hissediyorum. Hemen wc ye kosuyorm ama akinti gelms oluyor
Bencede insan evladıyiz. Biri olmasa biri yetişiyor demek ki. Eşinin de faktörü çok önemli. Eşim onlar bana kufretse senin kendi kuruntn der yanlış anladın der. Ben bakın anne bu şekilde yapıp yanlış hareket edip aramızı aciyosunuz oğlun senden etkileniyor evimizde sizin yüzünüzden günlerce hatta aylarca kırgınlık oluyor benimle.konuşmuyor soğuk davranıyor beni ne kadar şikayet ediyorsanız her günüm burnumdan geliyor . Ben size napiyorum neyimi gördünüz diyorum . Cevap hep aynı uzaksın ve soğuksn. Ne yapmamı istiyorsunuz diyorum . Ayrı evim ayrı barkim ayri. Heves ediyomus her yere benimle gitmek istiyormuş . Ben ona gidip hepara onunla zaman geçireyim. O bana gelsin hep zaman geçireyim istiyormuş. Bana kahve içmeye gelrmiyormud. Niye gelemiyorsun kaç kere kovdum veya surat astım hastayken bile hizmetini hürmetine ederim yalan mı diyorum. Yok onda doğrusun diyor . Ee o zaman niye öyle yapıyormuşum gibi davraniyisun cevap yok .benim annem babam anne baba değil mi oğlun gitmemi isteniyor ben her gidişimde kavga ediyorum. Sanki silmek zorundaymışım gibi diyorum cevap yok . Sonra da gençsiniz hayatınızı zehir etmeyin bosanin oluyor çıkıp gidiyordu . Biz seçerek evlendik kadın eşimi öyle bi hale getirdi ki eşim beni yılan görüyor bildiğin. Kıymet bilmiyorlar allah büyük diyorum bi gün n gösterir elbet gerçek yüzünü. Allah büyük bi gün beni selameye elbet kavuşturur. Çocuguma yoğunlaştım. Tek istediğim sağlam ayakları yere basan güçlü bi anne olmak . Ve böyle kayinvalide olmak.Benim kaynanam turkiyede o yüzden çok bi fonksiyonu yok suan hayatımızda. Gerce aradıkça beni delirtmeyi basarabiliyo bazen ama bende onun gibi şaka yaptım ayağına icimdekileri söylüyorum. Ama burda bi gorumcem var maşallah 10 kaynana gücünde. Hergun arayıp rapor alırdi ne yemek yaptım ne yaptım esim ne yedi ne kadar uyudu diye . Karismak gibi olmasın der ama herşeye karışır. Esim de ablasının yaptığını normal görüyodu huyu bu diyodu Bende dedim bende manyağim o zaman bi daha ablan karıştığında cevabını veririm sana şikayet edince de huyu bu abla dersin dedim üstüne de 5 dk yürüme mesafesindeydi evlerimiz arası şimdi arabayla yarim saat olacak şekilde taşındım uzaklaştı biraz . Dediğin gibi benim ailem karışmıyorsa bu evliliğe onun ailesi de yerini bilmeli . Mesela kaynanami da her hafta arardık önceden her seferinde sorardı bebiş var mı, dolu musun, bisi yok mu daha diye üstüne babası da sorardı bana . Resmen psikolojimi bozdular . En sonunda kaynanam ne diye aldım seni oğluma diyince ben eşime patladım o da susturabildi annesini saolsun. Yani erkek anneleri gelinleri oğullarının bakıcısı yada soylarının devamı için kuluçka makinesi olarak falan görüyorlar. Hele benim kaynanam kız torunu torundan saymiyo resmen . Ilk hamile olduğumu duyunca amann kiz neye yarar inşallah erkek olur dedi ben şok oldum . Insan bi önce sağlıklı olsun der eli ayağı düzgün olsun der dimi benim kaynana demedi . Yazın tatil için turkiyeye geldiğimizde her ortamda şaka yapıyorum ayağına suratına vurdum bu lafını milletin içinde bişey de diyemedi . Eşime de şaka yaptım hayatım biz annenle böyle anlaşıyoruz bozulmuyo ki bana dedim oh ettim pişman değilim gene olsa gene yaparım. Ayyy ne anlatasim varmış ne dertliymisim kız ben. Neyse kısaca hak edene hak ettiğini vermek lazım . Kaynanan hak ediyosa benim gibi yolunu bul ve alt et onu.
Ahh ahhh melek gibi gelinleriz de kıymetimiz bilinmiyo bizim
jHanımlar sizler kaynananiza ne guzel gene giydirebiliyorsunuz ben esimle hep sorun yasiyorum bisey desem etsem hemen bana patliyor benimle haftalarca konusmuyor hep ailesini tutuyor ona gore onlari kıskanıyorum ben gorumcelerimi sizlerin gene esleri bsey demiyor size yatin kalkin dua edin
Hayırlı olsun canım sağlıcakla büyütün inşallah
Ay daha okuyamadım mesajları başka bir alıntıda gördüm Doğum yapmışsın, gözün aydın olsunmiyomlarını da aldılar mı ? Almasa da sana bi zararı varmıydı onu soracaktım, bende de varmış ama sorun teşkil etmiyor en büyüğü 7 cm demişti doktorum
Merhaba canım sezaryen nasıl gecti ? Genel anestezi miydiAmin Allah razı olsun canım
Teşekkür ederim canım.miyomu aldılar 8 9 cm arası baya büyükmüs görünce şaşırdım.gidecek gibi değilmiş ilerde yine illa ameliyatla alınması gerekiyormus . Ve miyom kanlanmis su toplamış doktor Allah korumuş dedi .her zaman böyle miyomla karsilasmiyorlarmis.
Ne güzel canım, çok az kalmış kavuşmanızaAllah nasip ederse ben Cuma günü doğuma giriyorum kızlar sezeryan olucak açılmam yokmuş. Bursa/ Osmangazi Aritmi Tıp Hastahanesinde olucak doğumum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah. Allah sağ salim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Allah Hepinize hayırlı, sağlıklı doğumlar nasip etsin.İyiki bu kulübe katılmışım aile gibi olduk birbirimizin sorunlarını dinledik yardımcı olduk hepinizden Allah razı olsun.
İyi yapmışsın canım, kalabalıksa zaten 8buçuk aylık gebeyi de yerinden kaldırmasınlarGittim geldim valla canım sütkardeşim gitmesem olmazdı :))
Valla her bebek kendine has cidden kg almak isteyen bebek her türlü alıyo annenin yemesiylede alakası yok. Sağlıklı olsunlarda ister kilolu ister zayıf olsunlar :)
Valla ilk bebekte premsesiz demekki :)) Allah kolaylık versin canımm
Yüklenme kendine iyi yapmışsın canım.
Kız komşum benden zayıf fazlasıyla :)
Sağol ama canım böyle düşünmenize mutlu olsum valla :)
Çok iş yapmadım canım ya kollarm ağrıyodu zaten öyle aşırı iş yapacak halde değilim çok kalabalıktı zaten. Şimdi anca dinlenme faslına geçiyorum:)
Ya çok heyecanlandım okurken, yarın inşallah güzel haberini de verirsin canımYok canım pazartesi sabahı Allah nasip kısmet edersebeklemedeyim daha
Geçmişler olsun canım, emzirmek en büyük ilacı sarılığın ama emzirebilmek için de dinlenmen lazım. İşler için imkanın varsa yarım günlük de olsa bir yardımcı alsan aslında seni çok rahatlatır ya da izin gününde eşin yapsa... Sen bebeğinden başka bir şey düşünme, işler elbet hallolur, kendini yorma lütfen...valla emzirirken uyuyup kalıyorum o derece zordayım. Korkuyorum bebise bişey falan olur diye.
LezzetliCipetpet canım bebekte sarılık var hastaneye yatacak seviyede değil ama bazen surati falan baya sari görünüyor oyuzden takipteyiz ve sık sık emzirmem gerekiyor saat kurup kalkıyorum ve zorla bebeği uyandırıp emziriyorum. Dogum da aniden olunca evin de isleri bitmedi uyanikken de onlari halletmeye calisiyorum beni baya yorgun düşürdü. Su sarilik mevzusunu atlatsak rahatliycam imsallah
Merhaba canım sezaryen nasıl gecti ? Genel anestezi miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?