- 27 Ağustos 2016
- 3.594
- 9.503
- 88
Evet bende senin gibiydim 1 buçuk yıl boyunca rest çektim ayrıldım bi pişman oldu düzeldi falan . Sonra barıştık sarpa sarmaya başladı. Geçen yıl ailem hastalendi zaten eşim ne yaptıysa o dönem başladı bana sıkıntısı yüzüme bakmamasi aileme.göndermemesi falan . Lafımı asla esirgemezdm ama hep kavga edip gittim ailemin yanına ama onlar üzülmesin sabret iyileşince çaresine bakarım dedim. Çok sabrettim . İyileştkten sonra söyledim ayrık biz senin arkandayız gelmek istersen dediler. Biraz toparladı kendini . Bilmiyorum bakalım nereye gidiyor bu durum .Bu kadınlar evlendirmesin oğlunu ya valla bak . Yazık günah biz insan evladı değil miyiz . Benim gorumcem de beni eşime şikayet ediyo . Gün-de kırk kere ariyo biktim artık bi gün açıyorsam diğer gün açmıyorum telefonu neymiş efendim bana ulasamiyomus . Valla ben açıyorum agzimi yumuyorum gözümü. Hiç kimse umrumda değil . Eşim de bunun farkında kimse aşkından ölmemiş bende ölmem . Biz de çok kavga ederdik hemde ne kavgalar. En sonunda bi gün tasimı taragimi topladım dedim ben turkiyeye gidiyorum bitti yeter artık ondan sonra düzeldi. Şimdi çok sesini çıkaramaz bana çünkü biliyo ben zorlarsa ondan da geçerim . Tabi size böyle yapın demiyorum her insan farklı sonuçta. Senin kaynanaya benim gibi gelin lazımmış sen çok sakın konuşmuşsun . Ben senin yerinde olcam neler oluyodu bak . Birde merak ediyorum ailen biliyor mu böyle olduklarını? Yani hiç anlattın mi ?
Arkadaşın dediği gibi ya kuru pasta yada esinde seviyorsa akşama hazırlık yaptığın şeylerden yemek niyetine yiyebilirsiniz. Amerikan salatası patates salatası gibi sigara böreği bide kolay sütlü biKizlar inanin ben bu insanlari hic anlamiyorum eltim mesaj atmis napiyosun diye temizlik yapiyorum dedm aksam musaitseniz yorgun degilseniz size gelcektik diyor yani insan ufacik cocugunla karni burnunda temizlik yapipta nasil yorgun olmaz bunu dusunemiyomu acaba yok degilim gelin buyrun dedim yorgunum desem esim uzulcek abimleri istemiyosun sen dicek gerek yok onu uzmeye yine uzulen ben olurum diyorum napim bi kadin olarak bunu dusunmesi lazim gelirim ben sana yardima diyo eltim sagolasin gerek yok dedim onunda ufacik cocugu var kendi evini zor temizliyo cocukla bide korayla ikisi bi araya gelcekler bide cocuklara bakicak adam gerekicek ayyy hicc gerek yok yani eksına sikıldım valla ay yardima gelelim diyenlerden dogursamda kurtulsam yemege gelin dedim nezekaten bende en aozindan onu akil ettide yok caya geliriz dedi simdi cayin yanina hazirlik yapsammi yapmasammi karar veremiyorum daha aksama yemek yok yemek yapcam offf offf
Anladım cnm çok geçmiş olsunYegenlerimde vardı canım ordan biliyorum. Bizim taburcu oncesi olctuler ertesi gun icin de mutlaka cocuk doktoruna gideceksiniz kilosunu sarıliğını olctureceksiniz dediler onlari olcturduk bikac gun gecince biraz sari gorununce icim rahat etmedi bidaha götürdüm ben hastaneye uste pazartesi yine kontrole giddicez
Keşke insanlar daha ince düşünceli olsalar ne kadar yakınımız bile olsa şöyle deseler bu kadının doğumuna az kalmış yanında 1 çocuk daha ya gitmeyelim arayalım bana ihtiyacın var mı diye soralım ama misafir gibi gitmeyelim çünkü bu kadının içi durmaz simdi kalkar bisey yapmaya bi de ekstra yorgunluk olur demezler.. biz olsak deriz işte tuhaf.. al bi kilo kuru pasta canım idare etsinler yorma kendi artık..Kizlar inanin ben bu insanlari hic anlamiyorum eltim mesaj atmis napiyosun diye temizlik yapiyorum dedm aksam musaitseniz yorgun degilseniz size gelcektik diyor yani insan ufacik cocugunla karni burnunda temizlik yapipta nasil yorgun olmaz bunu dusunemiyomu acaba yok degilim gelin buyrun dedim yorgunum desem esim uzulcek abimleri istemiyosun sen dicek gerek yok onu uzmeye yine uzulen ben olurum diyorum napim bi kadin olarak bunu dusunmesi lazim gelirim ben sana yardima diyo eltim sagolasin gerek yok dedim onunda ufacik cocugu var kendi evini zor temizliyo cocukla bide korayla ikisi bi araya gelcekler bide cocuklara bakicak adam gerekicek ayyy hicc gerek yok yani eksına sikıldım valla ay yardima gelelim diyenlerden dogursamda kurtulsam yemege gelin dedim nezekaten bende en aozindan onu akil ettide yok caya geliriz dedi simdi cayin yanina hazirlik yapsammi yapmasammi karar veremiyorum daha aksama yemek yok yemek yapcam offf offf
İnşallah canım çok sağolcanım inş doğduğunda çokta ciddi bir durum olmaz rabbim şifa versin bebeğine dualarımız sizinle sen iyi ol bebeğinin sana ihtiyacı var :/
Amin canım inşallah çok sağolCanim insallah kucagina almanin sevincini yasayacaksin ve biz burda bunu konusacagiz ve hep beraber sevinecegiz insallah..allahim onu size bağışlasın dua edeceğim ikinize de inşallah iyi olacaksınız..
Eşlerimiz cok saf deli oluyorum ewinde kotu olmayi kabul edio haftalarca kus kalmayi ben ewde aksama kadartek olmama ragmen aksam iki kelam etmemesine degiyor demekki allah haklarindan gelsin biz gelemiyoruz cunkuevet eşini doldurmasindan bahsediyorum . Zaten direk yüzüne söyleseler kinlerini kussalar eşler anlayacak onların yaptığı en güzel arkamızdan konuşmak
Insallah tek duam bu yoksa kabul edemiyorum cok seyi zoruma gidiyor dayanamiorm artkSevginize yuvanıza güven aşarsınız evelallah bu minik size yeni guzellikler getirir uğur şans getirir bolluk bereket getirir insallah :)
O kadar haklisin ki ben de kendime hep ayni seyi soruyorum zorla kurduk yuvamizi yikmayayim pisman olmayayim snra diyorum ailem kesinlikle arkamda ben bitirdim dersem tutar gotururler cogu zmn kardesim dio gel die ama bn sizene karismayin ben mutluyum diorm illaki sabrim bi yerde taşacak ama o zmn ben çabaladım diyebilecegim bunun icin sabirla bekliyorum cahil okumamista deil isim gucumde war ama iste yuva kolay yikilir die die bekliorm isteya nasıl bir eşin var anlamadımhep böyle miydi... yani neden çekiyorsun bu adamı kimsesiz misin bile bile insan kendine bunları neden yaptırır ki aklım almıyor
Dualarim sizinle allahim insallah sag salim herseyi atlatmanizi nasip eder bizleri haberdarAmin canım. Diyafram hernisi. Yaşama şansı %50. Doğumdan sonra her şey belli olacak. Ciğerlerinin gelişmiş olması lazım şu an tam göremiyorlar bunu. Dua et olur mu
O kadar haklisin ki ben de kendime hep ayni seyi soruyorum zorla kurduk yuvamizi yikmayayim pisman olmayayim snra diyorum ailem kesinlikle arkamda ben bitirdim dersem tutar gotururler cogu zmn kardesim dio gel die ama bn sizene karismayin ben mutluyum diorm illaki sabrim bi yerde taşacak ama o zmn ben çabaladım diyebilecegim bunun icin sabirla bekliyorum cahil okumamista deil isim gucumde war ama iste yuva kolay yikilir die die bekliorm iste
Bakma benimde sıralı sıralamalarıma. Benimde akibeti allah biliyo. Gelip giden sancılar filan. Ayın 29 una cocugun doğum gununu yapalım dedım . Ay sonunada 31 ıne yanı koltukları halledelim devamındada temızlıkci gelcek 1/2 gün sonra . Diğer hafta sonuda kendi temizliğimi yapıyım dıyorum.Valla sana tek tavsiyem ertelememen. Bende gundr gundr yaparim diyodum aniden hastaneye yatmak zorunda kaldım Allahtan kıl tüy işlerini halletmiştim ama yinede genital bölgeyi esime aldirdim goremedigim için o da biraz bastansavma yapmış dogumdan sonra farkettim ama olan oldu yapacak bisey yok. Benim de iste yazlık kışlık duzenlemesi besik kurulumu evin temizligi ivir zivir cogu duruyordu bebekle yapmasi zor oldu gerçekten.
dolap içi perde halı derdim yok. Hepsi temiz. Benim işler genel işler işteBende basladim ufaktan gardolabimin icini duzenledim bugun perdeleri soktum yatak odamin onlari yıkıyorum cami silip asıcam diger yerler stordu yeni yikatmistim allahtan temizler bi camlari silincek bu arada bugun bide rabamin icini temizledim oglum sagolsun mahvetmis heryeri abur cubur yerken ekmek cok seviyor her yer kirıntıydi bi guzel supurdum sildim dısınıda babama bıraktım o temizliyor simdi.esim calistigi icin tatilde kullanmiyo bu sıralar izne cikicak dogumda diye bisey yapamiyo bana kaldı o islerde malesef ufak ufak silicem camlarimıda .sıcaklar geliyormus onumuzdeki hafta annemde babanla biz halılarını yıkarız dedi cok sevindim valla yoksa esim dogumdan sonra bi ara veririz yıkatmaya dedi dogumda var sıkışmayalım dedi uzuluyodum ya aslinda gecen seker bayraminda yıkattirdim aman aman pjs degil ama cocuk var evde illa dokulup saciliyo biseyler silim diyordum bende annemler haftaya hava acinca halledicekler onu iyi oldu kendi temizligimide 12 sinde dogum 10 ununda falan kuoforde halledicem mecburen esime aldiramam ben cunku kendimde goremiyorum malesef.bu arada arkadaslarin dedigi çit sesi bugun duydum arabanin icine fazla egilip kalkinca eve geldim cit diye degilde bi yere sıkısirda kıtırt diye kayar kirtulur ya ole bi ses duydum ayni anda hareketle birlikte gercekten cok ilgincmis ama
Dogum yapan arkadaslar daha iyi bilir dogum sancisi nasil olur. gitmek istemiyorsan bebegin hareketlerini kontrol edersin canim dikkat et kendine de bebisede. Kim ne düsünürse düsünsün bosver. Onemli olan senin ne hissettiginUyanınca ağrın falan çok oldu mu canım şuan nasılsın? Taburcu oldunuz mu
Bilmiyorum hiç gidesim gelmiyor doktora korkmaya başladım sanırım
Daha doğrusu gidip hiçbiriyle yık diyip dönmek istemiyorum esime bu kez yalancı çoban durumuna düşmekten korkuyorum. Ayırt edemiyorum ağrıları
İnşallah dinlenin bol bol tadını çıkarın ilk günlerinizn meleginle.
Allah yardımcın olsun canım. Hamilelikte yapmasalar bari benim.hamileligimde kv duruldu eşimde biraz daha iyi ama bilmiyorm doğumdan sonra ne olur.
Hayırlı olsun sağlıkla büyüt bebişini inşallah canım
Ne kadar zamandır kanaldaydı ?
Benimde haftaya perşembe ya da cuma olcak doğumum. Planlı sezeryan olacak mecburen. Korku kaplıyor içimi hep. Hem bebeğime kavuşacak mıyım yoksa kaybedecek miyim üzüntüsü var ? Her gün içim içimi yiyor. Tecrübeli anneler yardımcı olırsa sevinirim. Sırtüstü yatamıyorum ben nefesim kesiliyor tansiyonum düşecek gibi oluyorum. Sezeryanda da epidural olsun istiyorum genel anestezi istemiyorum. Nasıl yatacağıma o şekilde bilemiyorum. Sizlerin nasıl oldu? Yatağın başını kaldırıyorlar mı? Yoksa dümdüz yatırıyorlar mı?
Evet bende senin gibiydim 1 buçuk yıl boyunca rest çektim ayrıldım bi pişman oldu düzeldi falan . Sonra barıştık sarpa sarmaya başladı. Geçen yıl ailem hastalendi zaten eşim ne yaptıysa o dönem başladı bana sıkıntısı yüzüme bakmamasi aileme.göndermemesi falan . Lafımı asla esirgemezdm ama hep kavga edip gittim ailemin yanına ama onlar üzülmesin sabret iyileşince çaresine bakarım dedim. Çok sabrettim . İyileştkten sonra söyledim ayrık biz senin arkandayız gelmek istersen dediler. Biraz toparladı kendini . Bilmiyorum bakalım nereye gidiyor bu durum .
Arkadaşın dediği gibi ya kuru pasta yada esinde seviyorsa akşama hazırlık yaptığın şeylerden yemek niyetine yiyebilirsiniz. Amerikan salatası patates salatası gibi sigara böreği bide kolay sütlü bi
Ttlı tamamdır. Hem yemek hemen çay çıkması olur aradan .
Valla yemek yaptim bide kek attim firina aama gebrdim bugun isimin ustune sabah kalktigimdan beri yeni oturdum totomun ustune bebek te bugun cok sert hareketler yapiyo anlamadim neden .yok musaitsen yorgun degilsen eee en basta napiyon dediginde solemisim temizlik yapiyorum diye ben olsam vaz gecerim gitmekten hatrini sormak icin yazdim derim ama nerdee valla otursunlar yemek yesinler napim ustunede kek yesinler sahada bisi yapamam keske kiymet bilseler yapiyozdaKeşke insanlar daha ince düşünceli olsalar ne kadar yakınımız bile olsa şöyle deseler bu kadının doğumuna az kalmış yanında 1 çocuk daha ya gitmeyelim arayalım bana ihtiyacın var mı diye soralım ama misafir gibi gitmeyelim çünkü bu kadının içi durmaz simdi kalkar bisey yapmaya bi de ekstra yorgunluk olur demezler.. biz olsak deriz işte tuhaf.. al bi kilo kuru pasta canım idare etsinler yorma kendi artık..
Valla yaptim biseyler ya temizlige kalkismamis olsam dert etmezdimde zaten yorgun olunca gerildim biraz ama diyorum esimide kirmak istemem bu sebeplerden zırt pirtta gelmiyolarEvet bende senin gibiydim 1 buçuk yıl boyunca rest çektim ayrıldım bi pişman oldu düzeldi falan . Sonra barıştık sarpa sarmaya başladı. Geçen yıl ailem hastalendi zaten eşim ne yaptıysa o dönem başladı bana sıkıntısı yüzüme bakmamasi aileme.göndermemesi falan . Lafımı asla esirgemezdm ama hep kavga edip gittim ailemin yanına ama onlar üzülmesin sabret iyileşince çaresine bakarım dedim. Çok sabrettim . İyileştkten sonra söyledim ayrık biz senin arkandayız gelmek istersen dediler. Biraz toparladı kendini . Bilmiyorum bakalım nereye gidiyor bu durum .
Arkadaşın dediği gibi ya kuru pasta yada esinde seviyorsa akşama hazırlık yaptığın şeylerden yemek niyetine yiyebilirsiniz. Amerikan salatası patates salatası gibi sigara böreği bide kolay sütlü bi
Ttlı tamamdır. Hem yemek hemen çay çıkması olur aradan .
Canim onun icinde disari cikmam gerek o anda arabaya kadar bile gitmeyi usendim evde hallettim bisiler daha istersen gelim kalim diyo oglumdan 50 gun buyuk oglu var agzima edecek ikisi bi arada virvir gerek yok dedim ayip olmamistir heralde yardim etmek icin kalcakmisKuru pasta çayın yanına en iyisi.
Ben eşin falan alır diye düşündüm gelirken kıyamam sana. Bence zaten kabul etmeyeceğini bildiği için kalmayı yardımı vs teklif etmiştir. Hiç ayıp olmamıştır hem akraba o alınmasın bi zahmet.Canim onun icinde disari cikmam gerek o anda arabaya kadar bile gitmeyi usendim evde hallettim bisiler daha istersen gelim kalim diyo oglumdan 50 gun buyuk oglu var agzima edecek ikisi bi arada virvir gerek yok dedim ayip olmamistir heralde yardim etmek icin kalcakmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?