- 11 Ağustos 2013
- 2.407
- 3.453
- 133
- 32
evet cok gerekli. serviks agzini vajinal olcuyor daha dogru sonuc verdigi icin onu yapmisken onuda uyguluyor.Bana hiç bakmamıştı ama gerekli bir şeymiş araştırdığım kadarıyla.
Çok geçmiş olsun canım sana da.. Mutlaka baktır, üşenme, ne olur ne olmaz... Ben de gitmeyecektim aslında ama hazır hastanedeyiz, doktor da boşmuş diye ertelemeyeyim dedim.Canım geçmiş olsun, bana yıllar önce aritmi teşhisi konmuştu ama hiç ilaç vb bir şey kullanmadım.
Şimdi doktorum bunu duyunca tekrar bir bakın, normal doğum yapabilecek misin bakalım belki yapamazsın dedi ama çok üşeniyorum doktora gitmeye. Sen özele mi gittin, direk holter mi taktılar yoksa başka tahlil vb yaptılar mı? Özele gittiysen ne kadara mal oldu? Nasıl bir yol izlesem diye düşünüyorum da.
Sağol canım, yıllar önce devlet hastanesinde bir akciğer filminde kalp şeklim garip bulunup kardiyolojiye yönlendirmişlerdi. Sonrası aynı prosedürler. Sıradan, aktivitesiz bir günde 45-175 arası değişen kalp atım hızı gözükmüştü. Nefes darlığı, bayılma vs yoksa ilaç vermeyeyim demişti doktor öylece kapatmıştım o sayfayı.Çok geçmiş olsun canım sana da.. Mutlaka baktır, üşenme, ne olur ne olmaz... Ben de gitmeyecektim aslında ama hazır hastanedeyiz, doktor da boşmuş diye ertelemeyeyim dedim.
Özele gittik ama benim eşim banka çalışanı olduğu için özel sigortamız var, sigorta karşıladı çok şükür. Meblağ ne kadar tutar normalde bilmiyorum o yüzden canım.
İlk önce direkt ekg çektiler, doktora onun sonucuyla gittim. Muayene edip doktor bir de eko çekmek istediğini söyledi (jinekolog da ekg ve eko yapılması lazım demişti) ekodan sonra holter de takılmalı dedi. Eko ve ekgde taşikardi çıkmıştı zaten, holteri de anlık mı yoksa gün içinde devamlı oluyor mu diye gözlemlemek için istedi sanırım. Sonucuna göre de ilaç başladı işte, beloc ismi.
Yani aslında sürmeye bile gerek yok zaten düşmüş olması iyileştiğini gösterir. Maşallah kaçıncı gün düştü göbek ?Var. Aslına bakarsan yara değil o yüzden bişey sürmesek mi diyorum
MERHaba ayın 19unda yaptım doğumumu çok şükür3600 50cm bir bebeğim oldu@yet07 canım ne yaptın geldi mi bebiş?
Bellatrix Lestrange canım senin doğum bugun muydu yoksa haftaya miydi?
Vajinal serviks kontrolu detaylı ultrason sırasında yapılmıştı, ama vajinal kültür örneği alınmamıştı. Normal doğumda vajinal bakteriler bebeğe geçtiği için yapılıyormuş bu test. Her şeyi araştırıyorum bunu ilk defa duydum da o yüzden sordum burda da. çok teşekkür ederim ilgin için canım.evet cok gerekli. serviks agzini vajinal olcuyor daha dogru sonuc verdigi icin onu yapmisken onuda uyguluyor.
Doğum .hikayeni paylaşır mısın canım çok güzel oluyor okumakMERHaba ayın 19unda yaptım doğumumu çok şükür3600 50cm bir bebeğim oldu
Ayy masallah rabbim saglikla kavustursunUltrasonda gayet iyi çıktı şükür Çok 2910 olmuş kilosu. 36+5 günlüğüz. Nst de bişey çıkmadı . :) 3 kasıma aldık günümüzü inşallah doğum o zaman olcak çok heyecanlıyım . Buda benim minnoş çok güldümEki Görüntüle 2199919
Çok sağolun kızlar, içim rahatladı.İnşallah açığı kapatır bizim minnoş da.
Biz de cumartesi tekrar gideceğiz, vajinal kültür örneği alınıp streptokok bakterisi var mı diye bakılıcakmış. Bundan yaptıran var mı aranızda?
Merhaba uzun zamandır giremiyordum. 1 hafta önce 36+5te kızımı kucağıma aldım. Doktor hep bir hafta önde, tombul bi bebek olacak vs diyordu. Kızım 2300 gr doğdu. Çok şükür sağlıklı. Bu sabah göbeği düştü. Eltim tuz basalım kanamasın diyo. Tuz canını yakmaz mı ya? Var mı bu konuda bilgisi olan?
. Kendi ailem memlekette uzak ve böyle konularda bilinclidirler özellikle babam asla karışmaz. Müdehale etmez. Annemde cahil düşünceli bi kadın değildir. Kv kb da zaten gelmezler bize biz gidiyoruz genelde. Onlarda kurduğum düzene uyar vermeyın yapmayın dedıklerımı benımser yapmazlar. Yaptıklarında bi daha göndermeyeceğimi bilirler.
Yerimm yaa masallah cocugu sabah sabah rahatsız etmişsiniz sinirlenmis annesiRabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin ne guzel gununuzu de almissiniz geriye sadece beklemek kaliyor
aminnnnnAyy masallah rabbim saglikla kavustursun
ben de yaptırmak istiyorum ama doktorum hiç bahsetmedi.
amerikada rutin olarak yapılıyormuş
türkiyede pek yaygın değil
ama gerekli bir test
lütfen bebeğinize saçma sapan şeyler yaptırmayın.
tuz nedir ya, ufacık bebeğe..
rica ederim canim.evet bebek icin cok onemli gecis yapabiliyor. anne icinde oyle bakteri sonucta.Vajinal serviks kontrolu detaylı ultrason sırasında yapılmıştı, ama vajinal kültür örneği alınmamıştı. Normal doğumda vajinal bakteriler bebeğe geçtiği için yapılıyormuş bu test. Her şeyi araştırıyorum bunu ilk defa duydum da o yüzden sordum burda da. çok teşekkür ederim ilgin için canım.
Hamilelikle birlikte başka değişimler de olmuş olabilir tabi, tedbir almakta fayda var canım erteleme sen. Yakınında uygun fiyatlı olan özellerden varsa bi arayıp fiyat bilgisi sorabilirsin aslında, kardiyoloji muayenesi ve eko çekim ücreti ne kadar diye.Sağol canım, yıllar önce devlet hastanesinde bir akciğer filminde kalp şeklim garip bulunup kardiyolojiye yönlendirmişlerdi. Sonrası aynı prosedürler. Sıradan, aktivitesiz bir günde 45-175 arası değişen kalp atım hızı gözükmüştü. Nefes darlığı, bayılma vs yoksa ilaç vermeyeyim demişti doktor öylece kapatmıştım o sayfayı.
Şu an ne durumda bilmiyorum ama büyük şehirde devletten randevu almak çok zor, çalıştığım için ona göre saatleri ayarlamak falan gözümde büyüdü ama bir gideyim bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?