2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    280
Bu arada bi konudan bahsetmek isterim kızlar. Benim ilkokul arkadaşımla 2 hafta vardı aramda doğum için . Oda hamıleydı 28 ınde sezeryan gunuydu. Fakat yaklasık 1 haftadır fılan dr sezeryan yerın ıncelmiş sadece bir zar tutuyo dıkkat et doğum olabılır dediği için yatıyodu. Ama önceki gün doğum yapmış. Sezeryan yerınde ağrı hıssetmıs ve sonra ağrıları başlamış. Bunuda hiç duymamıştım açıkcası cok sasırdım sonra kendı aml yerimi kontrol edip durdum dr bu konuda bısey soylemedı bana. Onun ki ekstra bi durum oldu ve farkettı demekki dr. Bu konudada sezeryanlı arkadaşların bi tık daha dikkat etmelerini öneririm. Hiç duymadıgımız bilmediğimiz seyler varmıs meğer dıyorum
 
Çok geçmiş olsun canım sana da.. Mutlaka baktır, üşenme, ne olur ne olmaz... Ben de gitmeyecektim aslında ama hazır hastanedeyiz, doktor da boşmuş diye ertelemeyeyim dedim.

Özele gittik ama benim eşim banka çalışanı olduğu için özel sigortamız var, sigorta karşıladı çok şükür. Meblağ ne kadar tutar normalde bilmiyorum o yüzden canım.

İlk önce direkt ekg çektiler, doktora onun sonucuyla gittim. Muayene edip doktor bir de eko çekmek istediğini söyledi (jinekolog da ekg ve eko yapılması lazım demişti) ekodan sonra holter de takılmalı dedi. Eko ve ekgde taşikardi çıkmıştı zaten, holteri de anlık mı yoksa gün içinde devamlı oluyor mu diye gözlemlemek için istedi sanırım. Sonucuna göre de ilaç başladı işte, beloc ismi.
 
Sağol canım, yıllar önce devlet hastanesinde bir akciğer filminde kalp şeklim garip bulunup kardiyolojiye yönlendirmişlerdi. Sonrası aynı prosedürler. Sıradan, aktivitesiz bir günde 45-175 arası değişen kalp atım hızı gözükmüştü. Nefes darlığı, bayılma vs yoksa ilaç vermeyeyim demişti doktor öylece kapatmıştım o sayfayı.
Şu an ne durumda bilmiyorum ama büyük şehirde devletten randevu almak çok zor, çalıştığım için ona göre saatleri ayarlamak falan gözümde büyüdü ama bir gideyim bakalım.
 
evet cok gerekli. serviks agzini vajinal olcuyor daha dogru sonuc verdigi icin onu yapmisken onuda uyguluyor.
Vajinal serviks kontrolu detaylı ultrason sırasında yapılmıştı, ama vajinal kültür örneği alınmamıştı. Normal doğumda vajinal bakteriler bebeğe geçtiği için yapılıyormuş bu test. Her şeyi araştırıyorum bunu ilk defa duydum da o yüzden sordum burda da. çok teşekkür ederim ilgin için canım.
 
Ayy masallah rabbim saglikla kavustursun
 


ben de yaptırmak istiyorum ama doktorum hiç bahsetmedi.
amerikada rutin olarak yapılıyormuş
türkiyede pek yaygın değil
ama gerekli bir test


lütfen bebeğinize saçma sapan şeyler yaptırmayın.
tuz nedir ya, ufacık bebeğe..
 
36+0 da bebek 2800 gram olmuştu.
beni 10 günde bir çağırıyor hala doktorum.
37+3 te gitmiş olacağım
biraz fazla aralık bırakıyor sanırım ama işime geliyor, bir sıkıntım yok çok şükür
umarım bebek 3000 civarı olur daha fazla olursa nasıl doğuracağım
 


Oh oh oh maşallah her gelinin hayalindeki düzeni kurmuşsun
 
Yerimm yaa masallah cocugu sabah sabah rahatsız etmişsiniz sinirlenmis annesi Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin ne guzel gununuzu de almissiniz geriye sadece beklemek kaliyor
babası gibi sinirli olcak bıdık
Çok sevindim günü aldığımıza netleşti tamamen . Çok heyecanlandım belli olunca hastanede elim ayağıma karıştı korku falan kalmadı gerçi o zaman ne olur bilmiyorum ama sonunda hepimiz kavuşacağızmeleklerimize şükürler olsun
Ayy masallah rabbim saglikla kavustursun
aminnnnn hepimizin kini inşallah
 

Doktoruna sor istersen canım, normal doğum yapmayı düşünüyorsan gerekli bir testmiş. Amerika ve Avrupada rutinmiş dediğin gibi. Eğer bakteri pozitif çıkarsa doğum sırasında antibiyotikli bir serum verip bakterinin bebeğe geçmesini engelliyorlarmış. Valla ben de bugün ilk kez duydum, Türkiye'de yaygın değil sanırım.
 
merhabalar öncelikle herkese,

ben 37+1'deyim bugün itibariyle. şöyle bir sorunum var arkadaşlar. 34. haftada doktor bebeğimin 3300 gram olduğunu büyük ihtimalle sezaryen ile doğum yapmam gerekeceğini söyledi. bundan iki hafta sonra 35+5'te ben devlet hastanesine gittim ve oradaki doktorun görüşüne başvurmak istediğimi söyledim. ultrasonda bebeğim 3300 gram cıktı. doktor baş çevresinin 9.3 cm olduğunu ama baş çevresinin çok hızlı büyümeyeceğini, bu nedenle normal doğuma engel bir halin olmadığını söyledi.

36+3'te ise yine özel hastanedeki kendi doktoruma muayeneye gittiğimde doktorum bebeğimin baş çevresinin 10 cm, kilosunun ise 3800 gram olduğunu ve normal doğum yapmamın mümkün olmadığını söyleyerek sezaryen günü vermek istedi. bir hafta önce devlet hastanesindeki ölçüm sonuçlarını söyleyince de oradaki ultrason eksik ölcmüştür dedi.

ben ne yapacağımı şaşırdım doğrusu. hangisine inanmalıyım, bir üçüncü ultrasona mı girmeliyim ne yapsam bilemedim. size danısmak istedim.
 
Çok ağrım var çok halsizim. Sağlık ocağına bile gidemedim. Ayağa kalkamıyorum. Bebek çok hareketli hem alta baskı yapıyor hem üst kaburgalarıma baskı yapıyor. 37+5im Cuma günü Allah Nasip ederse sezeryan doğum olucak doktorun kararıyla. Ayağa kalkınca alttan iğneler batıyor gibi belim çok ağrıyor ne yapıcağımı bilmiyorum. Benim gibi olan varmı normal mi bu durum?
 
rica ederim canim.evet bebek icin cok onemli gecis yapabiliyor. anne icinde oyle bakteri sonucta.
ayrintili harici her kontrolde karindan bakiyordu dr.um ama 30 hafta dan sonra vajinal olcum daha iyi sonuc ve4digi icin. 2 haftaya 1 vajinal bakiyor mutlaka. cuma gunu bakti enson. bakmiskende kultur ornegi aldi. insallah seninkide normal cikar.
 
Hamilelikle birlikte başka değişimler de olmuş olabilir tabi, tedbir almakta fayda var canım erteleme sen. Yakınında uygun fiyatlı olan özellerden varsa bi arayıp fiyat bilgisi sorabilirsin aslında, kardiyoloji muayenesi ve eko çekim ücreti ne kadar diye.

Benim en yüksek 146 çıkmış nabzım mesela... Fakat sen nefes kesilmesi yaşamıyorsun demek ilaca başlamadıklarına göre, benim çok nefesimi kesiyor bu çarpıntı... Başımı yastığa koyamıyorum, devamlı oturur pozisyonda durmam gerekiyor. Fibromiyalji diye de romatizmal bir rahatsızlığım var, çok oturunca da onun ağrıları başlıyor bu sefer. Ne yapacağımı bilemiyordum, bu ilaçla inşallah rahatlarım
 
Baş dönmesi, ishal, terleme, kusma yaşayan varmı? Serum taktılar nedenini söylemedi doktorum. Midem çok bulanıyor. Çatı muayenesinde Açılmam yok. Cuma günü sezeryan olucam. Ayağa kalkamıyorum sancım var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…