Benim bebegimee fototerapi aldi dunyanin sonu degil canim.zaten kan grubun 0 sa ve bebegin farkliysa mutlaka sarilik oluyo.şu an lohusa oldugun icin cok korkunc biseymis gibi geliyo sana ama korkulacak bisey yok 1 hafta 10 gune temizlenir kanindan merak etmeMerhaba kızlar bebeğimin sarılık değeri 15 e yükselmiş o yüzden bu gece hastanedeyiz. 2570gr doğmuştu sürekli emzirmeme rağmen kilosu 2300 olmuş. Doktor doğum kilosunun altına düşmesi normal dedi. İlk hafta tüm bebeklerde oluyormuş. Allah yardım etsin bebeğime. Dua edin meleğime
Merhabalar benzer şeyi ben de yaşamıştım 34+0 da 2365 gramdı 10 gün sonra gittiğimde 2500 olmuştu.. sonra tam bir hafta sonra 3000 olmuştu yani büyüyorlar kilo alıyorlar her zaman aynı olmuyor sadecemrb kasim anneleri Allah yardimciniz olsun dogum yapanlara da cok gecmis olsun
ben 31 haftalikken bebegim 1575 kiloydu
1 hafta icinde sadece 113 gr almis.
benim bulantilarim bitmedigi icin hala hap kullaniyorum et yumurta yiyemiyorumhaftada bir balik yiyorum sut iciyorum gunde 2 kere tahin pekmez yemeye calisiyorum.
benim gibi bebeginin kilosunun dusuk oldugunu dusunup 37 38.haftalarda 3 kiloya ulasabilenler var mi cok merak ediyorum ?
Ben varım. 33. Haftanın ortasında 1900 gramdı. 3 gün önce 3 kilo 150 gramdı. (36+5)mrb kasim anneleri Allah yardimciniz olsun dogum yapanlara da cok gecmis olsun
ben 31 haftalikken bebegim 1575 kiloydu
1 hafta icinde sadece 113 gr almis.
benim bulantilarim bitmedigi icin hala hap kullaniyorum et yumurta yiyemiyorumhaftada bir balik yiyorum sut iciyorum gunde 2 kere tahin pekmez yemeye calisiyorum.
benim gibi bebeginin kilosunun dusuk oldugunu dusunup 37 38.haftalarda 3 kiloya ulasabilenler var mi cok merak ediyorum ?
Etrafta herkes sakn belden uyuşturma diyorlar korktum açıkçası . Ameliyat esnasında dokunmalarini falan hissediyormssun doğru mu bu?
Benim durumum da aynı canım senle ikinci hamileliğim ilki normal şimdi doktor bebek büyük diyor geçen Çarşamba 3700dü ve bu haliyle doğar ama daha büyürse zor dedi hatta nst de çok Sancı vardı bu gece yarın gece bekle dedi ama olmadı doğum şimdi Çarşamba bir daha gideceğim ve kafam Allak bullak
Kızlar sezaryen günü aldım haftaya anestezi doktoruyla görüsturecekmis doktorum . Doktora sordum tercihiniz nedir diye . Spiral veya genel anestezi mi diye. Sen ne düşünüyorsun dedi. Bende spinalde çok bel ağrısı oluyormuş sonrasında dedim . Cesaret edebilir miyim bilmiyorum dedim. Genel de de ilk uyandıgn zaman çok ağrı oluyormuş kararsızım ama genel sanırım tercihim olcak dedim. Benim hastalarıma önerim kesinlikle spinal dedi. Kıyaslanamaz bile genel anesteziyle dedi. Cesaret edebilir miyim bilmiyorum ama siz ne düşünüyorsunuz? Bilgisi olan var mı?
bunu görüşeceğim eğer ben kendimi iyi hissetmezsem uyuturmusunuz dediğimde eğer uyutursalar sanırım spınal olacağım . Genel anestezi de çekilen aşırı şiddetli ağrıyı uyanınca çekmek istemiyorum onun yerine bebeğiyle ilgilenmek istiyorum. Dediğim gibi etrafımda herkes sakın belden uyuşturma diyor. Ama bugün n doktorum o kadar kendinden emin konuştu ki aklıma sokuverdi spinal anestezi yi :)Ben bebeğimin ilk anına şahit olmak isterdim :)
Bildiğim kadarıyla zaten belden bile uyuşturulsan anormal bir durum olursa atıyorum panik olursan tansiyonun yükselirse filan hemen tümden uyutuyorlar.
Heveslendimmm ve cesaretlendirdigin için çok teşekkür ederim içimi rahatlattin Allah razı olsun :) . Görüşeyim kötü olursam bayıltirmisinz diye . Evet derlerse spınal olacağım sanırım.Sakın dinleme kimseyi.insan nasıl bişeyle karşılasacagını bilmedigin için korkman normal.ama hiçbişey hissetmiyorsun.hiç bi acı yok.sadece hafif dokunmalar.ve bebegi aldıklarını anlıyorsun.canın hiçbi ssekilde acımıyor.konuşuyırlar zaten seninle.şimdi bebek geliyor filan çok heyecanlı oluyor.hele o aglamayı ilk senin duyman onu gormen herşeye deger.
Bende istiyorum sanırım artık. O andan bile.korkuyordum ama bugün görünce çok farklı hissettim ultrason da ve şimdi gerçekten bi bebeğim olacakmış gibi hissetmeye başladım diyebilirim :)tamamen uyutulmak benim için korkunç bir şey mesela
bunu görüşeceğim eğer ben kendimi iyi hissetmezsem uyuturmusunuz dediğimde eğer uyutursalar sanırım spınal olacağım . Genel anestezi de çekilen aşırı şiddetli ağrıyı uyanınca çekmek istemiyorum onun yerine bebeğiyle ilgilenmek istiyorum. Dediğim gibi etrafımda herkes sakın belden uyuşturma diyor. Ama bugün n doktorum o kadar kendinden emin konuştu ki aklıma sokuverdi spinal anestezi yi :)
Heveslendimmm ve cesaretlendirdigin için çok teşekkür ederim içimi rahatlattin Allah razı olsun :) . Görüşeyim kötü olursam bayıltirmisinz diye . Evet derlerse spınal olacağım sanırım.
Bende istiyorum sanırım artık. O andan bile.korkuyordum ama bugün görünce çok farklı hissettim ultrason da ve şimdi gerçekten bi bebeğim olacakmış gibi hissetmeye başladım diyebilirim :)
ben çok istedim normal doğum olmasını, o yüzden çok takıyorum sanırım. ultrason cihazları arasında bu kadar fark çıkması canimı sıkıyor.
size bu haliyle doğar demesi bile güzel ama:)
Cesaretsiz bi insanım o yüzden cesaret edemiyorum biraz da ama haftaya konuşunca doktorla anlaşırsam inşallah güzel olur herseygenel anestezinin yan etkileri de komplikasyonları da biraz daha ağırmış.
mesela aç değilsen genel anestezi yapamıyorlarmış zorunda kalmadıkça. kusma gibi riskler olabiliyormuş uyurken. solunum yolu tıkanması vs.
spinalde ise ağrı kesici ilaç alabiliyorsun sana verdikleri buton gibi bişeye basarak
Cesaretsiz bi insanım o yüzden cesaret edemiyorum biraz da ama haftaya konuşunca doktorla anlaşırsam inşallah güzel olur hersey
Hı hı tabi canım o her gelinin yaşadığı başka sürtüşmelerde yaşamadım ama Başlangıçta ne onlar benim düzenimi ne ben onlarınkini benimseyemedik küslükler tartışmalar yasandı. Ben oğlumu bile 1 saat gonderıyodum babasıyla kendim gitmiyodum . 1 saat durup gelıyolardı. Oyle bebekken hiç verip alıp bakın benim işim var demedım. Bi ara bebek kıyafet satısı yaptım 50/100 kargo tasıyodum kargoya bazen merkeze gitmem gerekıyodu bebek arabasının altına dizip çocukla karda kışta yazın 40 derece sıcagında gittiklerim oldu. Tek kargo için bile 1 saat onu hazırlayıp evden gıttıgım oldu. Ama sonra baktımda bunun ne bana ne başkasına faydası yok. Sınırını kurallarını koy işine bak dedim kendime cunku diğer turlu hem esım uzuluyo hemde arada kalıyordu. Ama hep benım yanımdaydı. Ailesinin dengesiz oldugunu bılıyodu cunku şimdilerdede hamılelıgım başlarında hıc cocugu oyle bırakma yada buraya gelıp akşamlama yapmadım. Son zamanlar ne zamanki zorlanmaya cocuk iyice el ayak olup sinirlendirmeye ve hem kendime hem onu sarsma derecesıne ulaştım o zaman olmuyo dedım sabah cıkıp gelıp akşam döndugumjzde oldu. Akşam yemegıne geldıgımızde oldu oglen gelıp durdugumda oluyo. Ama yapma dedıgımı yaptıklarını gordugumde esıme soledım hep yapmasınlar bırakmam getırmem bı daha dedım . Oda uyarınca yapmadılar. Boyle oldu yanı bu duzen yoksa baştan gelen bısey değil.
insallah ama bi hafta icinde 500 gr almasi biraz zor degil mi.insallah oyle olur ya.Merhabalar benzer şeyi ben de yaşamıştım 34+0 da 2365 gramdı 10 gün sonra gittiğimde 2500 olmuştu.. sonra tam bir hafta sonra 3000 olmuştu yani büyüyorlar kilo alıyorlar her zaman aynı olmuyor sadece
Bende normali çok istiyorum ki benim ilki normal 2.de genelde daha kolay oluyor normalde canım ama 4ü geçerse yapacak bişey yok derse doktor napalım doktorum çok sezeryancı değil ilk doğumumu da onla Yaptım bu Çarşamba bakacağız belki suni Sancı ile normal başlatır belkide zor der sezeryana döner bakalım ne diyecek ben dua ediyorum ki Çarşamba kontrolden önce doğurayım diye Hayırlısı artıkben çok istedim normal doğum olmasını, o yüzden çok takıyorum sanırım. ultrason cihazları arasında bu kadar fark çıkması canimı sıkıyor.
size bu haliyle doğar demesi bile güzel ama:)
Cesaretsiz bi insanım o yüzden cesaret edemiyorum biraz da ama haftaya konuşunca doktorla anlaşırsam inşallah güzel olur hersey
benimki de 2 hafta sonra 1900 olur muki arada ucurum var sanki 1575 den 1900.Ben varım. 33. Haftanın ortasında 1900 gramdı. 3 gün önce 3 kilo 150 gramdı. (36+5)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?