2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Merhaba kızlar bebeğimin sarılık değeri 15 e yükselmiş o yüzden bu gece hastanedeyiz. 2570gr doğmuştu sürekli emzirmeme rağmen kilosu 2300 olmuş. Doktor doğum kilosunun altına düşmesi normal dedi. İlk hafta tüm bebeklerde oluyormuş. Allah yardım etsin bebeğime. Dua edin meleğime

mrb kasim anneleri Allah yardimciniz olsun dogum yapanlara da cok gecmis olsun
ben 31 haftalikken bebegim 1575 kiloydu
1 hafta icinde sadece 113 gr almis.
benim bulantilarim bitmedigi icin hala hap kullaniyorum et yumurta yiyemiyorumhaftada bir balik yiyorum sut iciyorum gunde 2 kere tahin pekmez yemeye calisiyorum.
benim gibi bebeginin kilosunun dusuk oldugunu dusunup 37 38.haftalarda 3 kiloya ulasabilenler var mi cok merak ediyorum ?

Benim bebegimee fototerapi aldi dunyanin sonu degil canim.zaten kan grubun 0 sa ve bebegin farkliysa mutlaka sarilik oluyo.şu an lohusa oldugun icin cok korkunc biseymis gibi geliyo sana ama korkulacak bisey yok 1 hafta 10 gune temizlenir kanindan merak etme

Merhabalar benzer şeyi ben de yaşamıştım 34+0 da 2365 gramdı 10 gün sonra gittiğimde 2500 olmuştu.. sonra tam bir hafta sonra 3000 olmuştu yani büyüyorlar kilo alıyorlar her zaman aynı olmuyor sadece

Ben varım. 33. Haftanın ortasında 1900 gramdı. 3 gün önce 3 kilo 150 gramdı. (36+5)

ben çok istedim normal doğum olmasını, o yüzden çok takıyorum sanırım. ultrason cihazları arasında bu kadar fark çıkması canimı sıkıyor.

size bu haliyle doğar demesi bile güzel ama:)

Ben bebeğimin ilk anına şahit olmak isterdim :)

Bildiğim kadarıyla zaten belden bile uyuşturulsan anormal bir durum olursa atıyorum panik olursan tansiyonun yükselirse filan hemen tümden uyutuyorlar.

Ben de bugün kontrole gittim. Çatı muayanesi oldum. Korkulacak bişey değil. 2 saniye sürdü sadece. Açılma yok, Çatı çok şahane diyemem ama yapamazsın da diyemem bi yerde bi kemik çıkıntın var dedi. Biz normal olarak çıkalım yapamazsan kanala da girmemişse sezaryene döneriz dedi. Kilo 3.100 olmuş doğuma kadar en fazla 3.400 olur dedi ki bence fazla ölçtü 3.100 şimdi bile yok.
Eğer bir gelişme olmazsa haftaya salı nst’ye gel duruma bakalım dedi, nst de bişey çıkmazsa 6 kasım a gel yine duruma bakalım dedi.
Doğum sancısı, su gelme ya da renkli kanama olursa hemen gel doğum başlıyor demek dedi.
Bende de hiç belirti yok daha, işe güce koşturuyorum.

Ben bebeğimin ilk anına şahit olmak isterdim :)

Bildiğim kadarıyla zaten belden bile uyuşturulsan anormal bir durum olursa atıyorum panik olursan tansiyonun yükselirse filan hemen tümden uyutuyorlar.
bunu görüşeceğim eğer ben kendimi iyi hissetmezsem uyuturmusunuz dediğimde eğer uyutursalar sanırım spınal olacağım . Genel anestezi de çekilen aşırı şiddetli ağrıyı uyanınca çekmek istemiyorum onun yerine bebeğiyle ilgilenmek istiyorum. Dediğim gibi etrafımda herkes sakın belden uyuşturma diyor. Ama bugün n doktorum o kadar kendinden emin konuştu ki aklıma sokuverdi spinal anestezi yi :)

Heveslendimmm ve cesaretlendirdigin için çok teşekkür ederim içimi rahatlattin Allah razı olsun :) . Görüşeyim kötü olursam bayıltirmisinz diye . Evet derlerse spınal olacağım sanırım.
tamamen uyutulmak benim için korkunç bir şey mesela
Bende istiyorum sanırım artık. O andan bile.korkuyordum ama bugün görünce çok farklı hissettim ultrason da ve şimdi gerçekten bi bebeğim olacakmış gibi hissetmeye başladım diyebilirim :)

genel anestezinin yan etkileri de komplikasyonları da biraz daha ağırmış.
mesela aç değilsen genel anestezi yapamıyorlarmış zorunda kalmadıkça. kusma gibi riskler olabiliyormuş uyurken. solunum yolu tıkanması vs.
spinalde ise ağrı kesici ilaç alabiliyorsun sana verdikleri buton gibi bişeye basarak

ben çok istedim normal doğum olmasını, o yüzden çok takıyorum sanırım. ultrason cihazları arasında bu kadar fark çıkması canimı sıkıyor.

Bence cok fazla takilmayin. Madem oyle 3.bir doktora daha gidin. Ultrason cihazi olcmuyo aslinda. Bebegin sinirini doktor belirleyerek olcuyor. Benim hastanemde butun doktorlarin cihazi ayni ama biri digerinden fazla ve yanlis olcuyor.bebek iriyse de normal diye tutturmayin derim. Neyse hayirlisi o olsun. Cunku bebek kanala inip doguma basladiginda senin ve bebegon gucu yeterince yoksa istesende sezeryan olamadigin gibi bebegin takilma ihtimali oluyor. Kendi doktorun bu riske girmeye gerek gormemis olabilir ki hakli da bu durumda. Sezeryanda korkunc degil. Dunyanin yarisinin sezeryan oldugunu duaunursek ilkte olmayacaksin. Dogum sekli gozunu korkutmasin

Cesaretsiz bi insanım o yüzden cesaret edemiyorum biraz da ama haftaya konuşunca doktorla anlaşırsam inşallah güzel olur hersey

Cesaretsiz bi insanım o yüzden cesaret edemiyorum biraz da ama haftaya konuşunca doktorla anlaşırsam inşallah güzel olur hersey

En az strese gireceğin şekilde olsun
Ben de normal doğum olurda epizyotomi kesisinden endişe ediyorum
Epidural almak ya da almamak? Hangisi daha mantıklı bilmiyorum

Zaten baştan oldu deşeydin günlerce şoka girerdim heralde çünkü bizim toplumumuzda ben hic en başından karışmayan kaynana görmedim . Benim eltimin 2 oğlu var biri 17 yaşında . Eltim çalıştığı için kaynanam bakmış çocuğa. Çocuk 17 yaşında hala peşinde tabak gezdiriyolar iki lokma yesin diye . Eltim yemiyo sonra yer diyo ama kaynanam elinde tabak koca çocuğun pesinde . Eşim de ilk başta çok yemek seçerdi. Kaynanam öyle alıştırmış yemeyince hemen başka bisi yapmış. Ilk zamanlar baktım benden de bekliyo dedim mutfak orda begenmiyorsan git yap . Şimdi ne yaparsam onu yiyo . Yazları kaynanam görünce biraz bozuluyo ama ben biraz çirkef oldugumdan bana çoksesini cikaramiyo
Birde tutturmuşlar çocuk tuzlanır diye . Biz turkiyede yaşamıyoruz burda bi gorumcem var gorumcemi tembihlemiş ki çocuğu tuzla diye neymiş kokmazmış. Balık mi bu yani ne saçma şey. Yaptırmam dedim gorumcem de ben iki çocuğuma da yaptım dedi . Cinlerim tepeme cikiyo böyle yaptıklarında o senin çocuğun bu benim zorunda mıyım yani o yaptı diye . Bazen gerçekten laf anlamıyorlar .

Merhabalar benzer şeyi ben de yaşamıştım 34+0 da 2365 gramdı 10 gün sonra gittiğimde 2500 olmuştu.. sonra tam bir hafta sonra 3000 olmuştu yani büyüyorlar kilo alıyorlar her zaman aynı olmuyor sadece
insallah ama bi hafta icinde 500 gr almasi biraz zor degil mi.insallah oyle olur ya.

Bende normali çok istiyorum ki benim ilki normal 2.de genelde daha kolay oluyor normalde canım ama 4ü geçerse yapacak bişey yok derse doktor napalım doktorum çok sezeryancı değil ilk doğumumu da onla Yaptım bu Çarşamba bakacağız belki suni Sancı ile normal başlatır belkide zor der sezeryana döner bakalım ne diyecek ben dua ediyorum ki Çarşamba kontrolden önce doğurayım diye Hayırlısı artık

Öncelikle inşallah sağlıkla doğsun sen de bebeğin de iyi olun ama ben de bebeğimi ilk anda görmeyi çok isterdim:)
Ben romatizmal omurilik rahatsızlığımdan dolayı epidural spinal olamayacağım ya normal doğuracağım uyuşturulmadan ve kesiden de korkuyorum ya da genel anestezi sezeryan olacak ama bebeğim hala dönmedi makat geliş duruyor 36. Haftanın sonuna geldik(

Ben varım. 33. Haftanın ortasında 1900 gramdı. 3 gün önce 3 kilo 150 gramdı. (36+5)
benimki de 2 hafta sonra 1900 olur muki arada ucurum var sanki 1575 den 1900.
bir haftada da sadece 113 gr almasi cok az.benden de kaynaklaniyo herseyi yiyemiyorum reflü yuzunden.ben hic kilo almamisim 1 hafta icinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…