MERHaba ayın 19unda yaptım doğumumu çok şükür3600 50cm bir bebeğim oldu
Canım aynıyız ben 38. Haftadayım bugün bile kustum. Ben 33. Haftaya kadar toplam 4 kilo almıştım. Ama bebek büyümüş yine de. Yani hiç kestirilecek bi durum değil.benimki de 2 hafta sonra 1900 olur muki arada ucurum var sanki 1575 den 1900.
bir haftada da sadece 113 gr almasi cok az.benden de kaynaklaniyo herseyi yiyemiyorum reflü yuzunden.ben hic kilo almamisim 1 hafta icinde.
Hayirlisi olsun insallah bende yarin cati muayenesi olucam burcu hanim da bakalim bana ne diyecek ben hayatimda hic muayene olmadim biraz korkuyorum o yüzdenBen de bugün kontrole gittim. Çatı muayanesi oldum. Korkulacak bişey değil. 2 saniye sürdü sadece. Açılma yok, Çatı çok şahane diyemem ama yapamazsın da diyemem bi yerde bi kemik çıkıntın var dedi. Biz normal olarak çıkalım yapamazsan kanala da girmemişse sezaryene döneriz dedi. Kilo 3.100 olmuş doğuma kadar en fazla 3.400 olur dedi ki bence fazla ölçtü 3.100 şimdi bile yok.
Eğer bir gelişme olmazsa haftaya salı nst’ye gel duruma bakalım dedi, nst de bişey çıkmazsa 6 kasım a gel yine duruma bakalım dedi.
Doğum sancısı, su gelme ya da renkli kanama olursa hemen gel doğum başlıyor demek dedi.
Bende de hiç belirti yok daha, işe güce koşturuyorum.
bulanti hapi aliyomusunuz ben kulaniyorum malesef.Canım aynıyız ben 38. Haftadayım bugün bile kustum. Ben 33. Haftaya kadar toplam 4 kilo almıştım. Ama bebek büyümüş yine de. Yani hiç kestirilecek bi durum değil.
Evet her gün banyo yaptırdık. Tam 7. Günde düştü.Yani aslında sürmeye bile gerek yok zaten düşmüş olması iyileştiğini gösterir. Maşallah kaçıncı gün düştü göbek ?
Düşmeden önce banyo yaptırdın mi?
Bana da saçma geliyo ama eşimi etkiliyor kadın. (Elinde büyüdüm muhabbeti var)lütfen bebeğinize saçma sapan şeyler yaptırmayın.
tuz nedir ya, ufacık bebeğe..
Yani o tümden uyutma genel anestezi mi oluyor. Yoksa kısa süreliğine bayıltma mı oluyor?Ben bebeğimin ilk anına şahit olmak isterdim :)
Bildiğim kadarıyla zaten belden bile uyuşturulsan anormal bir durum olursa atıyorum panik olursan tansiyonun yükselirse filan hemen tümden uyutuyorlar.
Yani o tümden uyutma genel anestezi mi oluyor. Yoksa kısa süreliğine bayıltma mı oluyor?
Gerçek dogum sancısında sancı belden gelip duzenli olarak artarak devam ediyormuş canım.10 yıl once kızımı dogum yaptıgımda sancıyla gitmiştim ama nasıldı hiç hatırlamıyorum o panikle.eger yattıgında yada tuvalete gittiginde hafifleme oluyorsa yalancı sancıymış.Kızlar karnım saatlerdir çok sertleşiyo ağrıyoda sancımı gazmı nasıl ayırt ediliyo?
Oyyyyy böyle şeylere asla gelemem valla sesim yukselir. Allahtan oyle saçmalıkları yokda delırmıyorum asla musade etmezdım. Yaptırmayın asla bas bas bagırıyolar bunun ne kadar zarar oldugunu yazık gunah narın tenınde tuzun ısı ne ya.Zaten baştan oldu deşeydin günlerce şoka girerdim heralde çünkü bizim toplumumuzda ben hic en başından karışmayan kaynana görmedim . Benim eltimin 2 oğlu var biri 17 yaşında . Eltim çalıştığı için kaynanam bakmış çocuğa. Çocuk 17 yaşında hala peşinde tabak gezdiriyolar iki lokma yesin diye . Eltim yemiyo sonra yer diyo ama kaynanam elinde tabak koca çocuğun pesinde . Eşim de ilk başta çok yemek seçerdi. Kaynanam öyle alıştırmış yemeyince hemen başka bisi yapmış. Ilk zamanlar baktım benden de bekliyo dedim mutfak orda begenmiyorsan git yap . Şimdi ne yaparsam onu yiyo . Yazları kaynanam görünce biraz bozuluyo ama ben biraz çirkef oldugumdan bana çoksesini cikaramiyo
Birde tutturmuşlar çocuk tuzlanır diye . Biz turkiyede yaşamıyoruz burda bi gorumcem var gorumcemi tembihlemiş ki çocuğu tuzla diye neymiş kokmazmış. Balık mi bu yani ne saçma şey. Yaptırmam dedim gorumcem de ben iki çocuğuma da yaptım dedi . Cinlerim tepeme cikiyo böyle yaptıklarında o senin çocuğun bu benim zorunda mıyım yani o yaptı diye . Bazen gerçekten laf anlamıyorlar .
benimki de 2 hafta sonra 1900 olur muki arada ucurum var sanki 1575 den 1900.
bir haftada da sadece 113 gr almasi cok az.benden de kaynaklaniyo herseyi yiyemiyorum reflü yuzunden.ben hic kilo almamisim 1 hafta icinde.
Arada kullanıyorum evet. Aynıyız 9 kilo verdim ben de 8 kilosunu geri aldım.bulanti hapi aliyomusunuz ben kulaniyorum malesef.
insallah bebegime etkisi olmaz.
insallah 3 kilo olsa yeter.
ben de hamile oldugumu ogrendigim zaman 72 kg dum.7 kilo verdim.31.haftada 73.kiloyum.eski kiloma dondum.
Belden ve kasıktan ağrı oluyo cnm aynı anda yatma kalkma dolanma wc gitme vs hafıfletmıyo aynı sıddetıyle ağrı suruyo ağrıyla sertlesmelerde oluyo. Benım gecen hafta cıkan sancı nstmde yasadıgım ağrı boyleydı duzensız doğum sancısı cıkmıs demıstı 75 ve 40 larda ınıp cıkıyoduKızlar karnım saatlerdir çok sertleşiyo ağrıyoda sancımı gazmı nasıl ayırt ediliyo?
İnşallah yarına geçerAllah’a emanet olsun canım. Kilo gidiyor zaten bir miktar. Sütün yarasın inşallah. Işın veriyorlar illa geçiyor endişenme.
İnşallah geçer. Şimdi fototerapi alıyor. Doktoru yarın akşama kadar geçer dedi. Bizim bebek 2,5 kilonun altında olduğu için riskli. Ama güçlü bir bebek .Benim bebegimee fototerapi aldi dunyanin sonu degil canim.zaten kan grubun 0 sa ve bebegin farkliysa mutlaka sarilik oluyo.şu an lohusa oldugun icin cok korkunc biseymis gibi geliyo sana ama korkulacak bisey yok 1 hafta 10 gune temizlenir kanindan merak etme
Belimde ağrıyo kasıklarımda arada anlık.o aralarda karnım aşırı sertleşiyo sonra hafif yumuşuyo sonra tekrar sertleşiyo taş gibiBelden ve kasıktan ağrı oluyo cnm aynı anda yatma kalkma dolanma wc gitme vs hafıfletmıyo aynı sıddetıyle ağrı suruyo ağrıyla sertlesmelerde oluyo. Benım gecen hafta cıkan sancı nstmde yasadıgım ağrı boyleydı duzensız doğum sancısı cıkmıs demıstı 75 ve 40 larda ınıp cıkıyodu
Belimde ağrıyo kasıklarımda arada anlık.o aralarda karnım aşırı sertleşiyo sonra hafif yumuşuyo sonra tekrar sertleşiyo taş gibi( yalancı sancı heralde
Belinde ağrıyosa normal sancılar canım. Biraz suresını dıkkate alman gerekcek dk vs bakman lAzım benım geceden başlamıstı ertesı gunde ıkınledıgıne kadar bekledım gecmeyınce gıttım oyle cıktıBelimde ağrıyo kasıklarımda arada anlık.o aralarda karnım aşırı sertleşiyo sonra hafif yumuşuyo sonra tekrar sertleşiyo taş gibi( yalancı sancı heralde
zaten kiloya takilmiyorum sadece temennim 3 kilo olsa yeter.cunku ilk bebegim giydirirken banyo yaptirirken bi tarafini incitirsem diye korkarim birazcik ele gelse bakim acisindan iyi olurdu.Kiloya neden takildin ki ben 8 aydir hic kilo almadim bebek gayet kilolu. Reflum var ustelik. Sut urunleri bol tuketmeye calis en guzel onlar kilo aldiriyo. Onun disinda almasa da sagligi yerindeyse dert etme. Donem donem buyume atagi geciriyolar belki minyon bi bebektir. Kilosunu baskasiyla kiyaslama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?